Şimdi Ara

Bmw 318i vs Mercedes Cla içeri buyrun. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
6.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Racingvideo.tv'ye aboneyim, Samet beyin her yeni videosunu izliyorum.

Vag grubu araçlarda gaz tepkimesi, BMW'lerden hissedilir derecede daha yavaş oluyor, BMW'lerin özellikle sport modunda sunduğu gaz tepkisi neredeyse hiçbir markada yok. Fakat atiklik ve gaz tepkilerine cevap önemli bir husus olsa da, bir de bu işin sonu var, iki aracın roll denemesinde, bmw gaza erken tepki verebilir, fakat sonuç olarak 1.4 TSI A5'in her türlü gerisinde kalacaktır.

BMW'nin bu motorlu 3 otomobilini kullandım, 418i, Yeni X1 18i sDrive, ve Mini Clubman 1.5 versiyonu. Bu motor gerçekten performans olarak beklentilerin altında, yapılan test ölçümleri de bunu kanıtlar nitelikte. Ses konusunda hem fikiriz, motor sesi oldukça iyi ve devirlendikçe bu ses insana keyif veriyor, ama neyleyim sesi güzel olupta adam akıllı gitmeyen motoru.

ÖTV saçmalığından oluşan vergi düzeni bizi düşük hacimli otomobillere mahkum ediyor maalesef. ABD'de 25 bin dolarlık Ford Mustang, ülkemizde 400 bin tl civarına satılıyor ne yazık ki...
    Dediğiniz gibi bu düşük hacimli versiyonların ciddi fiyat avantajları mevcut. Fakat insan 200 bin tl verip bir otomobil satın alınca, belli bir performans beklentisi içerisine giriyor. Fakat 418i, C200d gibi otomobiller bu performans beklentilerinden bir hayli uzak.

Kemal Sunal örneğiniz güzel olmuş olayı iyi anlatıyor

Ben de 1.5 136 ve 1.6 136lık 1 serisinin performans ölçümleri ile yazımı sonlandırıyorum

http://www.zeperfs.com/en/duel4542-5966.htm

Bmw 318i vs Mercedes Cla içeri buyrun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

Ben 1.20i almadan önce 4.18 düşünmüştüm, ancak aracı test ettikten sonra direkt soğudum. O araca o motor kesinlikle yakışmıyor, aracın sadece görüntüsü var. İlla 4 kasa alacağım diyen insanların alabilmesi için üretilmiş, başka bir şey değil.

Aynen öyle hocam. Keşke G30 5'e de koydukları N20B20'nin downsize hali N20B16 motoru koysalar, 170 beygirlik versiyon, bu kasayı 8 saniye civarında 100'e çıkaracaktır, ki gayet yeterli bir değer.
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    hahahahah
    video gorelim :)))
    he pardon :)))
    320 c250yi ASLA gecemez diyen arkadastin sen degil mi?
    hahahhahaha
    nasil begendin mi videolari??
  • gereksiz bir değişiklik olur bence
  • Hocam 20 beygir icin kaybedekleriniz

D segmentten c segmente dusus

Arka itisten onde cekise geciş

Hadi birde sanziman farki deyin (arkadasimda vardi cla 180 cdi sanzimanini cok begenmiyordu )

+ olan

Belki dış gorunusu diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

Mercedes yildizi yeter

Öyle diyorsaniz bunu alın bence.

• Sevgili arkadaşlar. Birçoğunuz 318i 1.5 motorun eski 316i motoruna göre performansının olmadığını söylemişsiniz. Bu farklar kullanımda hiç belli olmuyor. Ancak 3 silindir arabaya göre yakıt fazla. Hele ki yokuş çıkarken motor yetmiyor. Tam 1500 kg ilk arabaya 136 olmamalıydı. Ah şu babam yok mu?! Arabanın sahibi o. Cla almak isteyen de oydu. Yapma etme dedim. Sizin sayenizde Allah'a şükür vazgeçirdik.

Babamın MTV hastalığı olmasaydı ben şimdiye 50 kere 2.0 tdi a4 veya 320d aldırmıştım çoktan. Yılda 1000 tl fazla MTV vermemek için performans ve yakıttan feragat ediyor. Bu bence çok gereksiz birşey. Arabalara dünya kadar para veriyoruz ama vergisine gelince 3 kuruş veresimiz gelmiyor. Anlamıyorum. D sınıfı arabalarda 2.0 dizel altı motorlar bu büyüklüğe yetmiyor. Yetişemiyor. İlerde param olursa da 2.0 dizelden aşağı motorlu arabaya binmeyeceğim. Şimdi malum öğrencilik Polo 1.2 tsi 90 hp ile idare ediyoruz. Allah'a şükür memnunum. Gidişi performansı bana çok çok yetiyor. Turbo nun gözünü seveyim

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Evet öyle bir motor olsaydı direkt alacağım araç 4 olurdu, hatta motor anlaşması bitmeden 4 serilerine psanın motorunu taksaydınız keşke falan dedim testte. 4 serisini gerçekten sevmeme rağmen bütçemin 2 litre üstü modellere el vermemesi sebebiyle bu aracı alamadım, yani araca sırf görüntü için o kadar para vermek istemedim açıkçası. Dediğim gibi alanlarda sırf Bmw 4 serisine biniyorum demek ya da aracın görüntüsünü benim gibi çok beğendikleri için alıyorlar, yoksa gerçekten alınacak bir araç değil. Motor sesinin de v6 ile çok az alakası var bence.
  • Bazıları dediğiniz ben oluyorum herhalde:) Orada drift yazarken aracın keyifsiz olduğunu anlatmaya çalıştım zaten.İnsan öyle bir araca binerken biraz olsun performans istiyor, yoksa gider 3 alır zaten. Şu testi de şuraya bırakayım 4 serisinden daha hafif 3.18 ile w204 c200d karşılaştırması.http://www.zeperfs.com/duel6014-1811.htm Araçlar arasındaki farkı görmekten öte Bmw'nin 3 silindir motorlarda fabrika verilerinin altında kaldığını göstermek için paylaştım, bu durum 4 serisi içinde geçerli. Görüntüsü ile performansı bu kadar zıt başka bir araç daha yoktur herhalde:)

Motor sesi de öyle ahım şahım değil, Bmw'nin pazarlama politikası o kadar. Biz bunu 6 silindir motorumuzu 2'ye bölerek elde ettikte sesi de benzer de vs. sonra insanlar işte atalarımın motoru diye gaza geliyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Haziran 2017; 13:19:11 >

• Cla'nın son derece kalitesiz olduğuna dair yorumları son zamanlarda çok sık görüyorum,bana kalırsa mantıksız bir karar olur,mekanik bir yana-tip olarakda hiç beğenmediğim bir araçtır...

• Zeperfs e bakarsaniz honda civic rs 3.20ied den daha hızlı yersen.

Zeperfs sundufu değerlere ciddi celiskiler var. Inanmayin, pisman Olmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 23 Haziran 2017; 13:18:15 >
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Evet RS ile ilgili garip bir durum var Zeperfs'de. Ancak şöyle bir gerçek var, firmalar her zaman 0-100 konusunda fabrika verilerini tutturamıyor. Bmw'nin 3 silindir motorunun PSA motoru ile beygiri aynı olmasına rağmen 1.16'nın, yeni 1.18'den daha iyi veya en kötü ihtimalle aynı performansı verdiği bilinen bir gerçek. Ama fabrika verilerine bakarsanız 1.18 0.4 saniye hızlı gözüküyor. Yani 3 silindir motorların ben fabrika 0-100'lerine kesinlikle güvenmiyorum.

Edit: Ciddi çelişkiler derken bunun dışında tespit ettiğiniz bir durum var mı Zeperfs'e ilişkin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Haziran 2017; 13:55:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

hahahahah
    video gorelim :)))

istersen 4 sene önce açtığım konuyu okuyabilirsin

https://forum.donanimhaber.com/mercedes-benz-cla-180-vs-bmw-f30-316i-karsilastirma-teknik-veri-foto--84296247

Hadi YALLAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 23 Haziran 2017; 14:12:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 320i ed ile ile Cla arasinda kalip uzun suren kararsizlik sonucu Cla aldim. Sert suspansiyon ve birkac trim sesi disinda hicbir sikayetim yok. Bu sefer mercedes dedim farklilik olsun diye. Ama asil sebep cla yi cok yakisikli buluyorum. Mantik hep 170hp lik 320 sportline dedi ama gonul cla 200 amg de karar kildi. Hic pisman degilim. Araca bakarken hep nazarim degecek gibi hissediyorum. Bu is biraz da zevk meselesi. Arada farklilik da iyi oluyor. Bmw nin hizli gaz tepkileri disinda ozledigim bir sey yok. Arkadan cekis onden cekis bende pek fark yaratmadi aksiyon yapmadigim icin. Fakat dedigim gibi ben 320i ile arasinda kalmistim. 318 i ye hic bakmadim. Benim 1 serisi deki 136hplik motor 3 serisine az gelir diye dusundugumden. Cla goze ve gonle, 3 serisi mantiga ve kullanisliliga hitap ediyor benim nazarimda. Cla nin begeni konusnda ortasi yok. Ya gomuyorlar ya da tasarimi cok begeniyorlar. Gordugum tek bir sey var arac cok dikkat cekiyor, nereye yanassam araci bilmeyen tanimayanlar 3 5 dakika inceliyor cesareti olan gelip soruyor. Benim cla yazisi iptal oldugundan sadece amg yaziyor. Bu amg nedir model mi bu aracin adi n diye soruyorlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho1907 -- 23 Haziran 2017; 14:22:11 >

• Kullanici yorumlari da zaten 4 silindirli motorun performansinin yeni 3 silindirliden daha iyi oldugu yonunde. Ama ne hikmetse 1.18 in 0-100 degeri 1.16 dan daha iyi:)

Coupe aracin alinma aracinin pratiklik oldugunu da ilk defa sizden duyuyorum. Ama dogru soyluyorsunuz, bu araci alnlar goruntu icin araba alan insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Haziran 2017; 14:36:6 >
  • Çok kötü bir düşüş olur. Cla yı 3 serisi ile kıyaslamayı geçtim, 1 serisi bile birçok disiplinde cla nın üzerinde bir otomobil.

• Tamam hocam bende şunu demeye çalışıyorum PSA'nın 1.6 136 hp 1.16 aracının Bmw verisi 9.1, Bmw'nin 1.5 136 hp 1.18 aracının fabrika verisi 8.7. Sizce de burada bir sıkıntı yok mu? Anlatmaya çalıştığım bu, nasıl güvenelim Bmw'ye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Haziran 2017; 15:7:4 >
    hosgeldin acil stop mu desek :)

kagitlara benzemez gercek hayat

buyuk ahkam kestigin c250 videosuna da yazmani bekliyoruz. nedense o konuda hic mesajin yok :)))
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Acil Stop denen arkadaşla bende çok tartışırım, ama sizin videolar da anlamsız. Sonuçta bağımsız bir test kuruluşu değilsiniz. Arkadaş arasında video çekip o video ile burada herkese atar gider yaparak ne oldu falan demenizi doğru buluyorum.Bir Bmw'ci olarak söylüyorum bunu yanlış anlaşılmasın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.