|
Bildirim
|
sinif dusecek
oncen cekis olacak rezalet bir sanzimana gecis yapacaksin akilli isi degil |
Bmw nin 1.5 3 silindirli motoru nasıl kötü oluyor anlayamıyorum açıkçası.Ödüllü bir motor ve Max Torkunu 1250 - 4300 Max gücünü de 4350 - 6000 devir arası veriyor ki bu değerler muazzam.Yani araç size 1250 devirden 6000 bin devire kadar dolu dolu güç sunuyor.6000 e kadar devri dolu dolu çeviriyor. Örneğin yine başarılı bir motor olan 150 lik TSİ 1500-3500 arası max torkunu veriyor. 5000-6000 arası da max güç.
Burada ayrıca bir sorun da bmw araçlarının arkadan itiş mühendisliği, ve altyapıdaki süspansiyon sistemleri vb durumlardan dolayı rakiplerinden ağır olabilmesi. Bugün 1 serisi 1395 Kg ken bir leon 1188 Kg mesela. Bu ciddi bir farktır. 200 KG Motorun karakteri, sesi zaten sınıfında rakipsiz.Hatta N kodlu eski 136 lık ve 170 lik üniteden bile daha fazla devir çeviriyor.Ayrıca hafifleyen bu motor sayesinde bu motora sahip bmw araçları virajlarda ön tarafta daha az understeer(önden kayma) gösteriyor Motor olarak Bmw nin ürettiği en iyi motorlardan ki sürekli ödül alıyor. i8 deki motorun aynısı ve sadece turbo intercoolar ve birkaç parçası değişik.Yani motor blokları çok sağlam. Ancak 418 e o motor yakışmıyor daha güçlü motor olmalı kısmına bende katılıyorum. 4 serisi gibi bir araçta bana göre 190 HP den aşağısı yavan kalır. Konuya gelecek olursak. CLA ilk başta cezbedici olsa da evlenilecek bir araç değil ![]() Edit |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurranger -- 22 Haziran 2017; 1:0:0 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|