Şimdi Ara

Bmw 4.18i gran coupe (ultimate m paket) mi? Audi a5 sportback (deluxe + prestige paketleri) mi? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
12.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

İki araçta gayet dolu, A5'in yüzü biraz daha yeni, 4 tasarım olarak çok güzel olsada artık yavaş yavaş eskiyor, ve 18i adlı 3 silindirlik 136 beygirlik motor o kasaya gerçekten zayıf kalıyor, A4'deki 1.4 tsi performans olarak çok daha iyi olacaktır. BMW'nin yeni 3 silindir oyuncakları, hızlanma olarak fabrika verilerini tutturamıyor, yakıt olarakta pek bir numaraları yok. Eski 1.6 psa motoru yazılım ile direk 200 beygir olurken bu motor 165-170te kalıyor. Eski motorunda hızlanma verileri yapılan testlerde bariz daha iyi. 250 bin tl bu motorlu versiyonlar için oldukça yüksek fakat ikisi arasından ben motoru sebebiyle Audi A5 derdim.

Son olarak geçen yıl 418i ve 1.6 TDI Octavia ile denediğimiz drag videosunu paylaşıyorum. Performans açısından fikriniz olsun diye. 418i alırsanız eğer otoyolda 1.5 dCi symboller bile 140-150 km/s hıza kadar sizi epey terletir. 1.6 crdi accent blue'lar sizinle alay eder.

Zamanında 1.4 tsi 160 hp araç kullanıyordum 1.6 dizel accent bluelar beni epey terletiyordu. Araç almada kriterimiz terlememek mi? Dönüp bakmayacağım çöp araçlar otoyolda beni terletse nolur?

Herkesin kendi tercihi. Fakat bir otomobile 250 bin tl verdikten sonra, o araçtan çok daha iyi bir performans sunmasını isterdim. Terlemekten kasıt, performans. Yukarıda ridleyscott çok güzel özetlemiş. Sizin 418i kullandığınızı biliyorum. Otomobile bir eleştirim yok, oldukça beğendiğim bir otomobil, fakat o motor benim gibi bir kullanıcıyı kesinlikle ama kesinlikle tatmin etmiyor.

250 bin tl verdikten sonra 136 beygirlik gitmeyen bir bmw'm olsun istemem.

Accent Bluelar gayet iyi gidiyor fakat 160 beygirlik 1.4 tsi ile onları geçemiyorsanız, bu sizin ayıbınız.

O araçlar beni otobanda terletse ertesi günü o otomobili direk satılığa koyarım. Tabi bu tamamen kişinin beklentisine bağlı.

@Anthony Hopkins Bir de kanalda roll videosu var mobilde olduğum için paylaşamıyorum video kaydı olmayan denemelerimizde olmuştu sonuç çok yakın. 50-130ları birebir aynı, 160ta bile octavia arkasından ayrılmadan kovalıyor, 200lere pek çıkamamıştık. 418i fabrika verilerini tutturabilen bir otomobil değil. 250 bin tl verdikten sonra bu kadar hantal giden bir otomobil alınmamalı.

geçemiyorum demedim, terletiyor dedim otoban şartlarında peşimden ayrılmadı 200 ü geçince aramız açılıyordu sadece.

Bu araba sadece 1.5 motorla satılmıyor 2.0 hatta 3.0 motorla alabilirsiniz. 250 bine çok diyorsunuz ama bu aracın bazı 250 bin. 2017 model 2.0d veya 2.0 benzinli almak isterseniz 400 - 500 bin liraları gözden çıkarmanız gerekir. Ayrıca siz sadece salt hızlanma performansını karşılaştırıyorsunuz, virajlı bir pistte örneğin nurburgringde, 30-40 sn'lik farklar oluşur octavia ile bu araç arasında. Altyapı tamamen aynı yüksek güçlü versiyonlarıyla.

Accentler çok gaddar gidiyorlar, ben geçemiyorsanız deyip yanlış ifade etmişim kendimi kusura bakmayın.

Diğer motorlu seçeneklerin fiyatının yüksek olduğunun farkındayım. Fakat Son 1 yılda fiyat konusunda gelinen nokta maalesef çok kötü. Sıfırı 250k olan otomobil 2. Elde 180-190 bin bandında satılıyor. Fakat bu yüksek fiyatlara hala daha alışamadık. Ben olsam aynı bütçede 2. El 180-190 bg üzeri versiyonlara yönelirdim, tabi tercih meselesi. Ama sıfır olarak daha performanslı versiyonu isteyince fiyatlar alıp başını gidiyor, vergi sistemimiz sayesinde...

Otoyol koşullarında salt hızlanma önemli, kim bu otomobili alıp piste girer ki :) Octavia bu araçla kıyaslanacak nitelikte bir otomobil değil, sadece daha hafif olduğu için motor performansları benzer seviyede. Yoksa konumuz 4 vs A5.

Bmw eğer bu güzelim araca 3 silindirlik motoru değilde, G30daki N20B16 kodlu 1.6 170 pslik makineyi koymuş olsaydı şuanda bu konuda tartışıyor olmazdık, hatta ben de yukarıdaki mesajımı ona göre yazardım, 4 serisi önerirdim, sizde belki +layıp geçerdiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni Audi A5 çok tutuldu.

Bodrum'da her kırmızı ışıkta görmek mümkün.

Coupe modeli bile yollarda karşıma çıkıyor.

İç dış her türlü A5 daha güzel bence tabi bunlar hep kişisel fikir.

Objektif olmak gerekirse 4 serisi daha dinamik bir otomobil.

Arkadan itiş ve m paket sportif bir otomobil ortaya çıkarıyor.

A5 prestij, kalite gibi konularda iyi.

Ben olsam A5 alırdım.

Sadece bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama ikisini yan yana koyunca sanki 4 serisi alt segment gibi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: debonair6666

Bmw 4.18i gran coupe (ultimate m paket) mi? Audi a5 sportback (deluxe + prestige paketleri) mi? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar buyurun arkadaşlar

çok zor karar, o dış renk, m paket, iç deri rengi ile o 4 serisi ateş ediyor ateş harman kardon ile de müziğin keyfine varılır

Ama araç gitmiyor anasını satayım ya

Audiyi kullanmadım sadece inceledim ama hem dışı hem içi çok şık aracın, eğer performans açısından fark varsa bmw ile kayde

değer, bilemiyorum her ikisi de alınır audi çok daha uzun ömürlü olacak yeni çıktığı için bu da ciddi bir artı

Bütçe biraz daha artsa, ikinci el temiz 2 litre dizelleri alınsa aslında

Ah aha bir arkadaşıma bundan 2 sene önce 420d gran coupe luxury almıştık 250'ye ama araç deli doluydu, 19" jantlar kahve deri

Harman kardon navi vs. keşke o imkan şimdi olaydı

• Bmw nin rengi gerçekten çok çekici. Audinin 2. El ilanlarına baktım neredeyse bayideki 0 fiyatları😊 Abartmıyım ama 5-10 yıl arası binicem nasip olursa. Ondan çok önemsiyorum. Aldığım araçları en az 6,5 sene kullandım daha önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

a5 2017de çıktı, yeni ötv dilimleriyle çıktı, 4 serisi eskiden kimbilir ne kadar ucuza verildi şimdi aynı arabaya 250bin istiyorlar

Güzel bakış açısı. İkinci elide etkiler mantıken. Gerçi serisininde makyajlılarının tümü vergili.

İşin birde şu boyutu var, millet geçen sene 200 bine a4 2.0 tdi quattro aldı düz 200 bine dolu dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 4 Eylül 2017; 21:10:26 >
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Aslında forum çapında severim sizin yazılarınızı. Fakat sürekli olarakta bu videonun karşımıza çıkıp konuşulması sıkıcı olmaya başladı. Alakaya maydanoz iki aracın denemesi. Hepimiz 208 gti alalım o zaman. A5'inde uçup kaçtığı yok üstelik. Bizde diyoruz bu arabalar bu paranın arabası değil yazıktır diye, ama adamın iki seçeneğide bu yani yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: debonair6666

Bmw nin rengi gerçekten çok çekici. Audinin 2. El ilanlarına baktım neredeyse bayideki 0 fiyatları😊 Abartmıyım ama 5-10 yıl arası binicem nasip olursa. Ondan çok önemsiyorum. Aldığım araçları en az 6,5 sene kullandım daha önce.

Bmw nin rengi tek kelimeyle efsane. Arabayı parkedip arkanızı dönüp gidemezsiniz o derece.
  • A5 ve 418 gc bakiyorsaniz zaten tasarim onemlidir sizin icin a5 alin. Kasasi,sasesi eskimis 418 almaniza gerek yok. Burada yanlama, makas meraklilarina aldanmayin. Yol tutus disinda diger onemli konularda a5 ustundur. Ancak muzik olmazsa olmazim derseniz orda alt ozellikler one gecer. Audiyi sevmem fakat 418 gc ile a5'i kiyaslarsak a5 öndedir su an için. Marka fanatikligi yapmaya gerek yok. ( bmw kullanicisi) Sorunuz olursa pm atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber-shot -- 5 Eylül 2017; 0:55:30 >
  • İlginiz ve cevaplarınız için ayrı ayrı herkese teşekkür ederim

• O kadar para verirken önden çeker bir araç almazdım açıkçası. Tercih zor. Ben 418 derim.Makyajla, şanzımanı bile güncellendi. Yeni nesi ZF8hp50 var ki eskisine göre hem daha hızlı hemde daha az yakıt tüketiyor hemde eskisi 450nm dayanımındayken yenisi 500NM tork dayanımına sahip. İleride yazılımla yeni 1.5 lik safkan BMW motoru çok albenili olmakta. Ben alıp yazılımla 170 Hp ile sorunsuz şanzıman ve motorla binerdim.
  • Bende aynı ikilemdeyim, aslında birçok marka-model gitgelinden sonra 418 de karar kıldım gibi oldu ama a5 de sürekli beni geri çekiyor, konuyu güncel tutarsak çok faydalı olacak, görüşlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temürrmelik -- 1 Ekim 2017; 3:35:17 >
  • Ne BMW'yin ne de Audi'yi severim. Ama yeni A5 gerçekten çekici araç.

Teknik detayları bilmiyorum, bu konuda yazılanlar kadar sadece.

BMW'nin tasarım dili artık baydı bana kalırsa. Hala güzel, dinamik ve kaslı olabilir ama o far grupları, o omuz çizgileri falan... Klişe olmaya başladı. Ve yukarıdaki kullanıcılardan birinin de dediği gibi, A5 ve 4 serisi yan yana gelince hakikatten 4 serisi alt segment bir araç gibi duruyor.

Bu ikisi arasından A5. Ama gönlünüz hangisini almak isterse istesin güle güle, ağız tadıyla binin.

• Ben aynı ikilemde kalıp kararımı yeni A5 sportback'ten yana kullandım,çok memnunum her bakımdan...

• quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

Bu arabalara 250 bin vericegime gider butun parayi pavyonda yerim en azindan eglenirim,millet cildirmis.

sesli guldum

• A5 varken 4 e bakılmaz bir de 3 silindir ise ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250.000 tl ye yeni 5.20 i alırdım ,sene sonu bu fiyat cıvarına gelecegine inanıyorum.
  • Audi nin bmw ye tek tercih edeceğim arabasıdır a5.içi dışı bana göre herşeyiyle mükemmel.önden çeker olması kötü ama bence bu ikisi arasından yine de a5

• Arkadaşlar bu ikilemi yaşamış ve Nisan 2017 itibarıyla 2016 4.18i GC almış birisi olarak düşüncemi belirteyim:

Terxih ettiğim A5 Sportback ve (üstelik beyazdı,1.4 TFSI,elektrikli,ısıtmalı ve hafızalı koltuk değildi) BMW siyah ve tek farkı ısıtmalı ve hafızalı koltuk şdş ayrıca runflat 18 inch,Sportback de 17 inch klasıi lastik.Bunlar benim BMW almama neden oldu ve 100 TL farkla aynı paraydı.

Audi satan arkadaş jiç ilgilenmedi,İzmir'de ve BMW'ci tel açtı,ilgi gösterdi ve 11 bin TL'de indirim yaptı.

Şimdi 6500 km.deyim ve keşke Audi alsaydın diyorum,kesinlikle ve tartışmasız.Açın bakın ikinci el satış rakamlarına.Benim 233 nin TL verdiğim araba 185 bin tl ortalamada,Audi A5 Sportback ise 225 bin'den başlıyor.Daha yeni kasa.

Hata ettim...

• Alpcan A kullanıcısına yanıt
    Dostum peki a5'e yönelmemiz için ikinci el konusu hariç fark ettiğiniz başka sebepler varmıdır? Bende uzun süredir düşünüyorum, 418de karar kılmıştım aslında fakat biraz daha bekleme durumu oldu, bu aradada a5 sürekli aklıma takılıyor.

• -2.el fiyatı çok ciddi bir uyarı bence.

-Ayrıca Audi yeni kasa ve 7 yılda kada değiştirdiğini söylemişti oradaki satıcı,Bmw artık eski kasa.

-Audi 150 beygir 250 tork,Bmw'ye göre çok daha seri bir araba.

-Uzun yolda rampa aşağı veya araç hızını almış tatlı eğimde gidiyor ise 2 silindiri kapatıyor ve hemen ekonomiye geçiyor.Bu ekonomiye geçiş süreleri ve yakıt ortalamasını aşağıya çekmesi Bmw'ye göre çok daha çabuk oluyor.(Bunu arkadaşımın yeni aldığı passat'tan gözlemledim,sonuçta aynı motor,şanzıman).

Ve yeni Audi A5 sportback güzel bir kasa.

Bmw'yi deneyeyim dedim,bana daha sportif geldi tasarımı,daha genç işi geldi ve öyle aldım.Ancak 2.el fiyatlarını görünce gerçekten pişman oldum.

Ayrıcaa Bmw'min servisi çok kötü.Müşteri memnuniyeti bugüne kadar hiç karşılaşmadığım kadar kötü,herşey formalite iletişimde.

+Haaa,tek ve çok önemli fark me biliyor musunuz BMW lehine.Sos teleservis.İşte bu başka arabalarda olmayan bir hizmet ve çok önemli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.