Şimdi Ara

Bmw 5.20i ne kadar yakıyor c200d ne kadar yakıyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
10.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben ondan bahsetmiyorum ,

Araç 2.0-3.0 motor olup basınca şahlanan bi araç olsa , tamam yaksın 13litre dersin , 5.20i hem kaçmayacak, hem çok yakacak ,he'mde 1.6 motorla . Ama konu sahibi zaten ÖTV indirimi ile alacak arabayı , birde 1.6 motorluk arabanın 13 litresinin altından nasıl kalkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel 5 kasa fiyatlarına bakalım.

Önce Benzinli...
    Yeni BMW 520i Sedan Luxury Line 290.000 TL
    Yeni BMW 530i Sedan Luxury Line 390.000 TL

Bu da Dizel...
    Yeni BMW 520d Sedan Luxury Line 427.000 TL

Şimdi işin ilginç yanı hani Dizel in yüksek fiyatını bi kenara bırakırsak Benzinli versiyonları alan kullanıcıların aracın senelik idame masraflarını da pek göz önüne almadıkları...

Hani bi söz vardır ya "Aslan besleyen yemini düşünmez"... Ortalama 300-400 K para verip araç alan adam bence aklına pek yakıt tüketimi verilerini getirmeyecektir... Her yola çıkışında veya eve dönüşünde ortalama tüketim ekranına girip ne yakmışız , ne kadar yol gitmişiz hesaplarına gireceğini pek sanmıyorum...

Heee Benzinli 5.20 veya 5.30 alacak adam , aracı aldıktan sonra yakıt tüketimi endişesine girip yol bilgisayarının kölesi olacaksa da zaten almasın bu aracı... Gitsin dizel bi araç alsın şehir içinde 6 lt yakar efil efil gezer...

Bmw bu.... Kaskosu sigortası pahalıdır. Yetkili serviste periyodik bakım yaptıracaksınız mecburen fena öper Borusan , öyle 800-1000 TL ile kurtaramazsınız servisten kendinizi.. Doğuş servisine gidiyorsun da periyodik bakıma 800 çekiyor adamlar , 5 kasa Bmw ye periyodik bakım ucuz rakamlar çıkmayacaktır...

Bunları bilip öngörüp bu araçlara sahip olmak lazım... Senelik idamesini adam gibi yapabileceksen , yakıtını adam gibi koyup yol bilgisayarının kölesi olmayacak şekilde bu aracı kullanacaksan hakkını vermiş olursun...

• Ben c180 ile c200 arasında kalmıştım c180 e karar verdim performansıda olsun arabanın diye.

• Ekonomik boyutunu herkes söylemiş sanırım. Eğer bu aracı tiko para alacak gücünüz yoksa bu tarz araçlara girmeyin.

O kısmı geçtikten sonra iki aracın segment farkı göz önüne alınırsa, araca kaç kişi bineceksiniz? ailede çocuk vs. var mı? ötv indirimini nasıl alıyorsunuz? Hasta vs. mi taşıyacaksınız?

Eğer hastanız varsa ve bu hastanın ihtiyaçları için kullanacaksanız, iki araç da işinizi görmez. Bu iki araç yerine mpv tarzı araçlara yönelin. Bunun için de b class ve 2 serisinin mpv versiyonu var sanırım.

Şehit yakını vs. olup bireysel olarak alacaksanız, bu iki araç da f/p aracı değil. En basitinden şöyle anlatayım; 3 serisi ve 5 serisini arkalarındaki yazıları çıkart, şehir meydanına koy, 100 kişiden 80 tanesi ilk bakışta aradaki farkı anlamayacaktır.
  • Bu konudaki yorumlara baktimda , ayrani yok içmeye atla gidiyor s..maya durumu olmuş, bizim millet birak elindeki kadar para ile araba almayi. Cebindeki 50 bin lira ile bmw mercedes gibi kendini çok aşan markalara göz dikip almaya niyetleniyor. Gerçekten parası olan adam bu forumda çokca yapılan kuruş hesabı ile kafasını yormaz ilgisini bile çekmez. Parasi çok olupta bu kadar ince hesap yapanlara da Allah nasip etmiyor parasını harcamayı. Onlar da parasının nöbetini tutuyor ondan sonra varisler çatır çatır yiyor enayinin parasını.

• 9.000 Tl Sabit aylık gelirim

60-70 bin tl de toplu gelirim var ama bu toplu gelir mobilya tatil kolej yatırım vs tarzı şeyler için toplu para gerektiren işler için kullanıyorum.

9.000 in içinde ki tek giderim 1300 kredim onu çıkarırsak 7700 kalır 5 serisini alırsam 2450 kredim olacak 5250 kalıyor en az 600 lira benzin harcarım 4650 kaldı faturalar zart zurtlar 650 desek 4000 kalır ama bu hesaplar hiçbir zaman tutmaz dışarda bi yemek yiyosun bişey içiyosun vs derken bi 1500 daha silmek gerek 2500 kalır onlada geçinirsin işte.

• trojana T kullanıcısına yanıt
    Senelik 200.000 e yakın gelirim var görgüsüz gibi mal varlığımı yazacakta değilim

Biraz ticaret zekanız varsa elinizde 500.000 lira peşinde olsa tutup arabaya basılmaz 80.000 lira kredi büyük bişey değil 48 ay için

• Sen niye uzerine alindinki? Çok paran oldugunu mi dusunuyorsun? Ben cok parasi olan dedim. Sen yanlis anlamissin. Madem öyleyse bende yazayim. Onumuzdeki ay 32 gun boyunca miami ve orlando da olacagim. Hesaplarima göre benim bu tatil için giderim senin 8 maaşina denk. Bu tip şeyleri yazmaktan nefret ediyorum ama zorla yazdirdin bana.

• Belli ki iki aracın koltuğuna oturup birkaç gün kullanılmamış. İki aracıda birer gün kiralayın gün sonunda kendi kararınızı verirsiniz.İki araç kıyaslanacak araçlar değiller.f30 kullanıp şimdi f10 almış biri olarak söylüyorum bunu
  • c200d alışılagelmiş dizel araçlar gibi az tüketen bir araç değil. Örneğin bir renault megane , ford focus gibi az tüketim olmasını beklemeyin. Zaten araç güvenlik donanımları ve çeşitli sebeplerden daha ağır bir araç.

Bmw tarafında ise f10 olanı kullanmıştım muhtelif zamanlarda ama g30 kullanmadım henüz. Benzer performansı varsa tüketen bir araç. Gerçi hafifletme yapmışlardır muhakkak ama yine de o araç için 10-12 litre altı çok hayal etmemek lazım şehir içinde. ( İstisnai şekilde uzun yolda yapılmış değerleri referans almıyorum)

Ayrıca yukarıda dökümünü yaptığınız gelire istinaden satın almanızı da tavsiye etmeyeceğim. Emin olun mutlu olmazsınız , kısa süre sonra arabaya çalışıyormuş hissi başlar. Belki ilk aylar keyif alırsınız , sonrasında canınız sıkılmaya başlar.

Bunu sadece otomobil için yazmıyorum. Ciddi vadede ev kredisi çeken kişilerin de yaşadığı bir hadise.

Hayırlısı olsun şimdiden.

• Yıllık geliriniz 200 bin tl varsa yakıt tüketimi çok kasmaz diye düşünüyorum g30 alın geçin araç çok güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalKowboy

9.000 Tl Sabit aylık gelirim

60-70 bin tl de toplu gelirim var ama bu toplu gelir mobilya tatil kolej yatırım vs tarzı şeyler için toplu para gerektiren işler için kullanıyorum.

9.000 in içinde ki tek giderim 1300 kredim onu çıkarırsak 7700 kalır 5 serisini alırsam 2450 kredim olacak 5250 kalıyor en az 600 lira benzin harcarım 4650 kaldı faturalar zart zurtlar 650 desek 4000 kalır ama bu hesaplar hiçbir zaman tutmaz dışarda bi yemek yiyosun bişey içiyosun vs derken bi 1500 daha silmek gerek 2500 kalır onlada geçinirsin işte.

Hocam Allah daha çok versin madem bu şekilde bir geliriniz var ben buraya konu bile açmam yakıt vs diye düşünmem hangisini kullanmak daha çok keyif verire bakarım.
  • Piyasaya bakın eski kasa 5 20 i ve E 180 dolu.

Kilometreleri de düşük.

Nedeni çoğunun yürütme maliyeti.

• trust06 T kullanıcısına yanıt
    piyasada çok olması kafası çalışan adamların almasından yürütme maliyeti değil gider tdi ğassat alılardı

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Tdi passat alanın kafası çalışmıyor demek ki...

Yaw he he...

Satılık e ve 5 lere bak 1.6 motor...

Geneli baz donanım.

Adam parayı zor yetiştirmiş kredi çekmiş şimdi benzindi kaskoydu vs maliyet yaratıyor.

Belki satınca d segmenti dizel otomatik alacak ne biliyorsun?

• trust06 T kullanıcısına yanıt
    Passata kötü demiyorum çünkü iğrenç süspansiyonu olan bir ataç 5 serisi ile kıyaslarsan ha hyundai opel falan kıyaslarsan iyi araç tdi ona lafım yok, baz dediğin araçlarda hayalet vakum her şey var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attorney58 -- 27 Temmuz 2017; 18:57:23 >
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    alanların çoğuda satıyor c yada passat alıyor

• quote:

alanların çoğuda satıyor c yada passat alıyor

Hocam yeni 5.20 aldım ne zaman satmam gerekiyor. Passat highline mı almam lazım

• cancan_burak kullanıcısına yanıt
    çok kullananların hepsi sattı

ha emekliysen sadece pazara gidiyosan mustangta alabilirsin

passat konfor olarak daha iyi ki zaten

• quote:

çok kullananların hepsi sattı

ha emekliysen sadece pazara gidiyosan mustangta alabilirsin

passat konfor olarak daha iyi ki zaten

Passat konfor olarak çok iyi hatta çohh eyi

Kimsin sen bilirkişi falan mı? Varmı elinde istatistik? Emekli arabası 5.20i, en mantıklı tercih passat mı?

Konuyu açtığındada troll konu yazmayım dedim. Gidin kumda oynayın. Babalarınızın alacağı araba içinde konu açıp durmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 27 Temmuz 2017; 21:32:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.