Şimdi Ara

Bmw 5.20i ne kadar yakıyor c200d ne kadar yakıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
10.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ötv indirimli aralarında 30k fark var ve 5 serisi full + büyük ekran

Şimdi
    c200d amg alsak 1450tl kredi 48 ay
    5.20i m sport + büyük ekran alsak 2350 48 ay kredisi var

Bu fark için 5 tercih edilir eyvallahta 5 in yakıtı ne durumda
    c ne kadar yakıyor 5 ne kadar yakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasım ayında 520i executive aracımı sattım, niye mi ? Tabii ki yakıttan dolayı. Ben esnafım bir gün cebime 2 bin lira koyarım ertesi gün olur 500 lira koyabilirim. Ben araca minimum şehir içinde 11.7 litre yaktırabildim. Her ayın 15 inde maaş hesabınıza ya da kira gelirleri vs. yatan 15 bin lira yoksa boşverin bu arabayı almak kolay ama binmek çok da kolay değil. Ben kendi adıma konuştum günlük 30-35 km yol yapıyordum ve dayanamadım satmak zorunda kaldım.
  • Kasım ayında 520i executive aracımı sattım, niye mi ? Tabii ki yakıttan dolayı. Ben esnafım bir gün cebime 2 bin lira koyarım ertesi gün olur 500 lira koyabilirim. Ben araca minimum şehir içinde 11.7 litre yaktırabildim. Her ayın 15 inde maaş hesabınıza ya da kira gelirleri vs. yatan 15 bin lira yoksa boşverin bu arabayı almak kolay ama binmek çok da kolay değil. Ben kendi adıma konuştum günlük 30-35 km yol yapıyordum ve dayanamadım satmak zorunda kaldım.
  • Karisik kullanimda istanbul trafiginde ortalama 10.4 yakiyor, aracim daha 3000kmde.

• Bu araçlara bakıp yakıt hesabı yapıyorsanız; dizeli alın geçin.

• 5.20i'yi ankara-istanbul arasında kullanma fırsatım oldu. 140-160 km/s arası hızlarda 8lt ortalama tüketimi vardı ama ş.içi için birşey diyemeyeceğim.
  • Dizel alın geçin, benzinli arabaların fiyatı artmasın.
  • 5.20'yi ben 12 litre altına düşüremiyorum, şehir içinde 24 litre görmüşlüğüm de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirio -- 19 Temmuz 2017; 10:6:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel alın, 5 sene satamamak var sıkıntı olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C200d'nin 7 litre yaktığı koşulda, 520i 10 litre yakar en az.

Uzun yolda C ile kasarak 4.5lara normal hızlarda 5lere düşebilirsiniz, 520i ile 6 litrenin altı çok zor, onun için de 80-90 ile gitmek lazım.

Eğer yaptığınız km çok ise, dizel tercih edin. Yok değilse, ve fazladan vereceğiniz para sizi zorlamıyorsa, 520i alınır, yepyeni kasa, e segmenti olmasının da etkisiyle birçok açıdan C'den üstün bir otomobil.

• Arkadaşımda C200d amg var. İstanbul içi 8-9 litre civarı yakıyorum diyordu.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam 300.000 ini çıkarıp masaya vurmuyoruz bu arabanın masrafı az değil.
    En az 5.000 lira kasko sigortası çıkar
    10 lt yaksa bile ayda 600-700 lira benzin masrafı çıkarır.
    Senede 600-700 bakım parası
    2350 tl 48 ay kredi ödemesi

Bak bu araba için senelik cebimizden çıkan para
    2350 x 12 28200
    600 bakım parası
    5.000 sigorta kasko[daha fazlada çıkabilir]
    600x12 7200 benzini
    41.000 tl yapıyor bu araba için senede cebimizden çıkan para bunu aylığa bölersen 3400 küsür yapıyor aylık 3400 bi öğretmen maaşı demek.

C serisine bunun yarısı kadar masrafla binebiliyorsam tabiki c serisi tercih ederim sonuçta öyle aman aman zengin insanlar değiliz ki 300 bini çıkarıp vurabilecek adam porsche alır. Şu var sonuçta 5 serisi boru değil pahalı lüks bir otomobil ve bu arabaya binen adamın illa ki belli bi durumu vardır ama ülkemizde benzin çok çok pahalı 300 tl mazot almak varken 600-700 liraya mazot almakta koyuyor insana ve benzine o kadar para vermek hemde 1.6 motor için insanın canını sıkıyor benzine o kadar para veriyorsam araba en az 2-2.5 motor olmalı basınca beni koltuğa yapıştırmalı ki bu kadar para veriyorum ama değiyor diyeyim golf perfonmansına bu kadar benzin koymak bana koyar açıkcası

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlız c de az yakmıyor ki benim c4 5.3-5.5 yakıyor karma klima açık.
    c eğer 7-8 lt yakacaksa 2 lt içinde gidip 5 varken c alınmaz
    100km de 10tl fark eder 100.000 km de 10.000 tl fark yapar oda değer
  • Ben olsam C serisi alırdım. Aradaki fiyat farkına değecek bir şey olmadığını düşünüyorum. C serisi alırsanız lütfen beyaz almayın.
  • Devir ekonomi devri c200d daha mantıklı bu ataçların yıllık bakımları 1200 liradan aşağı değil bilginize

• Engin Cann kullanıcısına yanıt
    hem fiyat farkı hemde sağlam bi yakıt farkı olacak

Hocam c alırsak mecbur beyaz alacaz diğer renkler yakışmıyor araca
    5 serisi alsaydık siyah alırdıkta c de siyah kapatıyor mavisi desen beyaz kadar hoşuma gitmiyor kırmızı erkek adamı bozar vs beyaz güzel bence
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    bak onu bilmiyordum işte ben 600 falan diye düşündüm

5 serisi hem çok yakacak hem kasko sigorta daha pahalı hemde arada aylık 700 tl kredi farkı olacak üstüne bu kadar bakımda varsa bizi zorlar arabaya bu kadar para harcamayız ekonomiyi sarsar
  • Hocam c200dui beğendiniz mi gerçekten?

O kadar para verip 136bg arabaya binmek ... 320d benim gözümde ve sürdüklerim içinde c200den çok daha keyifli ve güzel bir araç. Sizi c almaya iten sebeb nedir acaba?

• Karma 7 litre uzun yolda 5-5.5 litre yakan benzinli arabadan karma 5.5 uzun yolda 4 litre yakan dizel arabaya geçtim.

Ben bile dünya varmış dedim.

11-12 litre yakan 5.20 insani tahriş eder

• yürütemeyeceğin aracı almayacaksın, ötv indirimi sayesinde ancak alabileceğin aracı da yürütebileceğini sanmıyorum...

ha yok benim ekonomik durumum 5.20'yi ötv indirimi olmadan da almaya müsait diyorsan da benzinini düşünmemen lazım...

Kısaca dizel al geç ama c serisi alma bence...Mercedesin bana göre en çirkin tasarımı,

araca yandan bakınca sanki bir arabanın önüyle başka bir arabanın arkasını birleştirip üçüncü bir araba yapmışlar...

öte yandan performans olarakta o motora o parayı vermem açıkçası...
  • 520i şehiriçi trafik ışıklı ve hafif yokuşlu yollarda sakin kullanımda 12-14 litre arası yakar.Trafik arttıkça değer de artar. 10km/h ortalama hızla 20lt/100km yaktığı da oluyor. Eğer çok km yapıyorsanız ve yakıt fiyatı önemliyse hiç bulaşmayın bence.

Ayrıca bakım fiyatları da öyle düşündüğünüz gibi ucuz değil maalesef. Belki ilk bakım pahalı olmaz ama balata, buji, fren hidroliği gibi ekstralar girince bakım fiyatları 1500-2000 TL'lere fırlıyor. 12 bin kmde bir bakım deniliyor ama araç genelde bunu öne çekiyor ort 10 bin kmde bir bakım gerekiyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.