Şimdi Ara

Mazda CX-9 LPG taksak tüketimimiz ne olur? 3.7 motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Mazda Cx-9 a Lpg takarsak tüketimim kaç litre veya kaç kuruş olur fikri olan yazarsa çok sevinirim.Örnek bir link vereyim;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mazda-2010-mazda-cx-9-3.7l-sport-7kisilik-364904897/detay

Cevabınız önemli teşekkürler şimdiden.

• Kışın 5. marşta çalışan cx-9 olur.
  • MeraklıBirisiyimdir kullanıcısına yanıt
    Lpg tüketimi hesaplarken 2 litre daha ekleyin.Kaç litre yaktığını bilmiyorum ama 3.7 motor araba 17 18 litre yakıyordur.Bu arada mazdalar tüpe uyumlu arabalar.92 model 323 yaz kış tek marşta alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 38erciyes -- 20 Aralık 2016; 2:05:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba harbi çok güzelmiş bayıldım. Motor büyük ondan uygun herhalde. Takın söyle 5 binlik falan güzel lpg prins olabilir ne olacak ekonomi olur yani. Motor kaç lt yakar bilmem ama simdikinden ekonomik olacağı kesin bi çok yakar herhalde.
  • 50 kuruş civarı yakar lpg ile büyük ihtimal.
  • yillardir buyuk hacim kullaniyorum. mevcut trendin aksine buyuk hacimli motordan korkulmamasi taraftariyim.

fakat bu arac tuketim icin optimize edilmemis. sehirdisi makul suratlerde de olsa 10 litrenin altina inemezsiniz. sehirici 17-18 litresi rahat olur.

verdigi performansa nazaran bunlar gozardi edilebilir degerler degil. fakat esegin buyugunu sona sakladim, siz herhalde arabalari yakit koyuyoruz gidiyor diye dusunuyorsunuz ama bu aracin yakitini dusuneceginize vergisini dusunun.
  • Yillik vergisi de 7300TL imis. Arac cok guzel cok yakmasi sineye cekilse de vergisini de ayni anda sineye cekmek imkansiz bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen herseye tamam ama vergi yok yani üzüyor.

7.300 nedir
  • mtv aşırı yüksek ama kasko bedeline bakmak lazım, eğer yıllık mtv tutarı kasko bedelinin %5'ini geçiyorsa mtv bir alt dilimden ödenir

gerçi o da yıllık 3150 tl "cik"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

Yillik vergisi de 7300TL imis. Arac cok guzel cok yakmasi sineye cekilse de vergisini de ayni anda sineye cekmek imkansiz bence

her sene bi şahin parası diyorsun
  • hesabi yanlis yapmissiniz. 7900₺ kusur cikar senelik vergisi. taksidi de 4000₺ civari olur iste.
  • Ne kadar mantıksız bir araç. Bu fiyata bunu alacağıma Honda CR-V alırım hem jeepe binerim tüp filanda taktırmam. 80.000TL ye performanstan ödün vermeyecek ne araçlar var, buna gelene kadar.
  • 7 yaşına geliyor,bir alt kasko diliminde de ödersin 2500 TL gibi birşey olur yıllık.Sigorta çok değişken yüksek çıkar dediğin araca az,az dediğin araca yüksek çıkıyor.Önce sigortayı sorun.

Benzin genelde bu arabalar 10 lt yakar, LPG tüketimi de 13-15 lt arası yakarsınız,şehir içi zorlama olsa bile 25 lt'yi kolay kolay geçmez.30-50 krş aralığı diyebiliriz LPG fiyatına ve trafiğe göre.

Bu araçları alırken uzun vadeli düşünmeniz lazım,o zaman kar edersiniz.1 milyon mil gidebilecek araçlardır bunlar.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Fabrika verisi bile 18,4 lt. Rölantide 10 lt yakar :)

• O araclara ben de bitiyorum. Biri bu, digeri 2010 Genesis 3.8

2010 modelin vergisi 2017 senesi icin gelen zamla birlikte senelik yaklasik 5000TL.(7-11 yas, indirimden dolayi 3000-3500cc dilimi)

CX9'lar yanlis hatirlamiyorsam siradisi bir durum olusmasi nedeniyle TR'ye gelmisti. Yoksa TR sinirlari dahiline girecek arac dahi degil. TR icin uc dort gomlek buyuk bir arac.

Edit: MTV bir kademe dusmesine ragmen halen aracin degerinin %5'inin ustunde oldugu icin bir kademe daha dusuyormus(yani 2500-3000cc dilimine dusmus oluyor) Senelik MTV'si 3250TL bandina inmis oluyor. O kadar da buyuk bir MTV sikintisi yokmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 20 Aralık 2016; 13:28:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi tüketimi 18 lt, uzunda 10-11 lt civarına düşürürsün ama yukarıda arkadaşın da dediği gibi benzin 15 lt yani LPG'de ise 50 krş değerini baz almak daha doğru olur.Altı olur,üstü olur ama sonuçta ortalama rakam buraya gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

yillardir buyuk hacim kullaniyorum. mevcut trendin aksine buyuk hacimli motordan korkulmamasi taraftariyim.

fakat bu arac tuketim icin optimize edilmemis. sehirdisi makul suratlerde de olsa 10 litrenin altina inemezsiniz. sehirici 17-18 litresi rahat olur.

verdigi performansa nazaran bunlar gozardi edilebilir degerler degil. fakat esegin buyugunu sona sakladim, siz herhalde arabalari yakit koyuyoruz gidiyor diye dusunuyorsunuz ama bu aracin yakitini dusuneceginize vergisini dusunun.

Hocam cx9 benimde radarımda olan bir model.Aracın vergisi 2017 yılı itibariyle hem yaştan hem de kasko bedeli sebebiyle uygun bir fiyata geriliyor.3 bin civarıydı.

• Lpg takmadan önce mutlaka servise arabanın motoru sıkıntı çıkarır mı sor. Mazda3 modeline lpg takıp sıkıntı yaşayanları gördük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

yillardir buyuk hacim kullaniyorum. mevcut trendin aksine buyuk hacimli motordan korkulmamasi taraftariyim.

Cevabınız için teşekkürler ancak aracı zaten aldık 1 buçuk ay kadar önce.Şu an tüketim 15-16 litre civarında geziyor bende bu yüzden lpg taktırmak istiyorum.Motor sanırım tam uyumlu lpg ye atmosferik olarak geçiyor diye biliyorum.Ondan konu açtım foruma, taktırırsam kaç yakar, hangi marka taktırmak lazım vs gibisinden.

Daha önce hiç lpg ile işim olmadı o yüzden lpg takan bir yere gitmeden önce bu araca lpg takınca ne olur ne biter, hangi marka takayım bir öğrenmek istedim.

• Benim kullandığım araç Audi A4 3,0 V6... Benzin + LPG
    Benzer konfigürasyonda ve fabrika tüketim değerleri yakın.
    Aracımda OMVL LPG mevcut. ANkara içi dur-kalk sıkışık trafikte 17-18 lt yakıyor, akıcı trafikte 10-12 lt yakıyor. Uzun yolda cruise ile gidersem 8 lt kadar düşüyor. Bunun da bende TL karşılığı Ankara içi ortalama bir depo baz alındığında km 32-35 kuruş arasına tekâbul ediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.