Şimdi Ara

BMW 5 KASA FAR BUĞULANMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 BMW 5.20D DE DÜN BİR ŞEY FARK ETTİM. HAFİF YAĞMURLU HAVADA ARACI KULLANDIM VE SONRA PARK ETTİM ARAÇTAN İNDİKTEN SONRA ÖN FARLARDA İÇ KISIMDAN BUĞULANMA OLDUĞUNU FARK ETTİM. ACABA NORMAL Mİ?
     BMW 5 KASA FAR BUĞULANMASI BMW 5 KASA FAR BUĞULANMASI BMW 5 KASA FAR BUĞULANMASI

• meric979 M kullanıcısına yanıt
    Çok aşırı değilse eğer normaldir, havalandırma kanalı bulunur farda. O kısımdan yağmurda nem alırsa far ısısından buharlaşır ve uçar. Ancak yinede bir kontrol ettirebilirsiniz, belki farklı bir sıkıntı vardır.
  • Trafikte gördüğüm 5 lerin bir çoğunun farı buğulu.Muhtemelen sorun değildir.Tabi usta kişilerden yorum almak içinizi rahatlatacaktır.
  • Borusan servisi normal dedi buna. Eğer camda içeriden yanık gibi leke oluşursa sorun varmış.
  • cevaplar için çok teşekkür ederim
  • Hocam , ışıklarda durdun diyelim. Öndeki aracın arkasını kendi far ışığın aydınlatmıyorsa temizlet. 2 çeşit temizliyorlar. Birisi ; dışından hava ile. İkincisinde ise aracın tamponunu indiriyorlar. İkinci çözüm çok daha iyi fakat biraz daha tuzlu. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Cok hafif bugu normaldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal benim araçtada oluyor bir süre sonra geçiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağmurlu hava soğuk-serindir, farı yakarsan farın içi ısınır. Yani far camı içeriden sıcak, dışarıdan soğuk olur. Bu ısı farkından kaynaklanan buğulanmalar da normaldir. Aynısı, yazın arabayı yıkatırken de olur. Güneşte durup ısınmış far camına yıkamacı aka aka soğumuş tazyikli suyu basınca yine far camı içerden buğulanır...
  • bmw f10'da olunca normal leonda olunca tü kaka..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

bmw f10'da olunca normal leonda olunca tü kaka..

benimki 2004 civic sedan. yazın olur benimkinde, antalya o kadar soğuk olmadığı ve gece de pek kullanmadığım için kışın görmedim hiç...
  • Fardaki buğulanma 2 sebebten olur
    1.Farda kırık açık delik vardır ve su içeri girer ve zamanla buharlaşırken içerisi nemlenir.Dış ortam soğuk olduğu için soğuk yere dokununca buhar yoğunlaşır ve cama yapışır.
    2.Farın içerisi sıcak dışarısı soğuk olduğundan far havalandırma kanallarından nemi atamaz.Atamadığı için aynı olayı yapar.

Sizin farlarınızda gördüğüm kadarı ile açık bir yer var ve su girmiş farınızı bir söküp etrafına iyice bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loveparade

Fardaki buğulanma 2 sebebten olur
    1.Farda kırık açık delik vardır ve su içeri girer ve zamanla buharlaşırken içerisi nemlenir.Dış ortam soğuk olduğu için soğuk yere dokununca buhar yoğunlaşır ve cama yapışır.
    2.Farın içerisi sıcak dışarısı soğuk olduğundan far havalandırma kanallarından nemi atamaz.Atamadığı için aynı olayı yapar.

Sizin farlarınızda gördüğüm kadarı ile açık bir yer var ve su girmiş farınızı bir söküp etrafına iyice bakın derim.

aracın önden herhangi bir çarpması vs. yok borusan ı aradım bir miktar buğulanma normal dedi 4.000 km sonra servis var oraya gittiğim zaman göstericem test edeceklermis
  • Söktürüp kontrol ettirmekte fayda var. Orada biriken su xenon beyninin içerisine akıyor (e93 serisinin yapısına göre konuşuyorum). Bir süre sonra xenon beyni bozuluyor ve herkesin tamirini yapamadığı bir parça. Bunun da anlamı 1250+KDV. 1 ay önce yaşadım ondan yazıyım dedim :)
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Benimde sis farından nerdeyse 100ml su çıktı Tazyikli su ile yıkarken artık nerden kaçtıysa girmiş içeri . 2 sene bekledim buharlaşsın diye çıkmadı arkadaş . Gittim serviste söktürdümde öyle temizlendi
  • BorgaXxX kullanıcısına yanıt
    Sisler kaliteli değilse, cam ile kasanın birleştiği hattan alır genelde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.