Hocam araç icralık, ancak aracı soyup soğana çevirmişler. Araçta şu an 17inç jant gördüm sanırım. |
BMW 5 SERİSİ F10 (269. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1
Antrasit tavan, karartılmış cam, vakum, oto bagaj, 328 model jant var (araç dizel muhtemelen)
bimmer.work adresine girip oradan sorgu yaparsanız iç dış görünüm dahil görebilirsiniz, tavsiye ederim.bimmerwork sadece bende mi çalışmadı acaba?
-
Ne gibi bir hata veriyor hocam?
İsterseniz PM'den VIN kodunu verin ben bakayım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese selam.2011 520d araniza katildim.yalniz lastikleri degistirmem lazim uzerindeki lastik 225 50 17 olculeri boyle.runflat olmasi lazim diyorlar. Runflat taktirmassak bi sıkinti cikarmi normal taktirsak.birde hangi marka oneririsiniz.birde bazi arkadaslar onler farkli arkalar farkli olculerde olur diyolar kafam karisti.yardimci olursaniz sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun hocam aracınız, kazasız belasız, keyifli yolculuklar dilerim.
Runflat pahallı ve sert oluyor. Normal lastik da takılabilir. Tabii normal lastik takarsanız yol kalma durumunda yola devam edemeyeceğinizi ifade etmem gerek. Ben de normal lastik kullanıyorum. XL özellikli lastik almanızı tavsiye ederim, en azından yanakları daha dayanıklı olduğu için olası bir ters durumda tel kırması, yarılması belki bir nebze önlenmiş olur.
Eğer aranınız M paket ise arkalar 275 oluyor ama M değilse ön arka aynı ölçülerde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesekkurler hocam hangi marka lastik taktiniz acaba.225 50 17 bazilari 225 -55-17 olur diyolar.uzerindeki 225 50 17 lastik
2 sene önce Fulda SportControl 2 almıştım ama artık piyasada yok sanırım. Yani bu araca iyi bir lastik takın derim, Continental Sport Contact serisi olur, Premium Contact serisi de olur. Michelin Pilot Sport serisi de olur. Pirelli'nin şu yeni Cinturato'larına da iyi diyorlar. Michelin de Primacy serisinden uzak durun. Goodyear'da Eagle F1 Asymectric veya Efficient Grip Performance 2 olur. Pek bilmiyorum ama Hankook'un Ventus serisini de övüyorlar forumda.
Valla olur 55 yanak lastik de ama ben takmak istemem, neden derseniz zaten jantınız 17 inç, bu araba için kalın yanaklı sayılır, bir de üzerine 55 yanak oldu mu piyasa tabiriyle davul olur araba, ha konforlu mu konforlu olur pamuk gibi ama hem dış görünüşte kaybeder hem de virajlarda fazla esneme yapabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mtirakaYabancı forumlarda zimmerman tavsiyesi çok fazla. Titreme var zaten şuanda oyuzden değiştirme isteğim. Eğer yaparsa anlamsız olur alıp takmak.
takar takmazmı yaptı yoksa bir süre kullanımdan sonramı?
bende ön diskleri değiştireceğim. orjinal disk ile zimmermann sport delikli disk arasında kaldım. kime sorsam zimmermann iyi sorunsuz diyor hatta zimmermann ile ate seramik disk öneriyorlar.. ama yorumlarda orjinal dışı disklerde titreme oldugu söyleniyor.. mantıgım orjinalden yana sonuçta ağır araba disklere baya yük biniyor bende karar veremedim. orjinal dışı marka kullananlar yorumlarını yazarlarsa seviniriz..
-
bende ön diskleri değiştireceğim. orjinal disk ile zimmermann sport delikli disk arasında kaldım. kime sorsam zimmermann iyi sorunsuz diyor hatta zimmermann ile ate seramik disk öneriyorlar.. ama yorumlarda orjinal dışı disklerde titreme oldugu söyleniyor.. mantıgım orjinalden yana sonuçta ağır araba disklere baya yük biniyor bende karar veremedim. orjinal dışı marka kullananlar yorumlarını yazarlarsa seviniriz..
-
orjinali takınca titereme bittimi. şimdi durum nasıl?
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desaster -- 13 Temmuz 2021; 10:43:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ate fiyatları orjinale yakın. Ben orjinal aldım. Henüz bagajda geziyor taktırmadım. Orjinal disck+balata 2700 tl ye aldım. Alıp kullanmamış bi arkadaştan orjinal paketi açılmamış şekilde aldım bilginize.
Yola çıkacam diye f10 5.20 i nin bujilerini polen filtresini değiştirdim.
600 km gittim herhangi problem yoktu. Gece kaldım sabah yola devam etmek için tekrar bindim yola çıktım araç hızlanırken silkeleyerek yürümeye başladı. Benzinde azaldığı için acaba benzinde pislik falanmı vardı çekti diye bi miktar benzin aldım. Benzinlikten çıkıncada biraz gazlıyım keser belki diye düşündüm. Biraz gazladım araç tahrik hatası verdi. Çektim sağa benzinliğe araç rolantide sallıyor. Antalyaya kalmış 50-60 km. Kosifleri aradım pazar günü bakamayız sadece servis bakımlı olduğu üçin çekici göndeririz ücretsiz diyor. Sonra internetten ataştırdım antalyada msport garaje. Aradım arkadaşları buji yada bobindir dediler. Dedim bujiler yeni. Ozaman bonindir dedi. Gelir bakarız diyincr gel dedim. Geldi cihaz yanında bağladı 4. Silindir. Bobini söktü hemen bobin taktı hata aynı. Bujiyi söktü eski bobini taktı arza geçti. Bazen bujiler böyle hatalı çıkabiliyormuş. Öyle dedi arkadaş.
Çıkarılan ders : fazla bakım ve titizlenmek hata. Araba yolda bırakacaksa bırakıyor.
Not; başına böyle birşey gelen varsa yazsın lütfen ben şaşırdım çünkü :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
merhaba rakadaşlar 2011 f10 aracıma Continental ContiSportContact™ 5 lastik takmayı düşünüyorum kulanan varmı taktırsam sıkıntı cıkarırmı.yada başka tavsiyeniz varmı
-
Neden sıkıntı çıksın ki hocam :) Ben hiç Continental SC5 kullanmadım ama çok methedilen bir lastik. Spor karakterli bir lastik. Zevkle kullanacağınızı tahmin ediyorum.
-
Geçmiş olsun hocam. Bizler için de iyi bir deneyim aktarmış oldunuz.
-
Continental in kötü bir lastiğini duymadım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Antalya dönüşü çevre yolunda denedim170-180 herhangi bir problem olmadı. Fakat korkuteline doğru rampaları çıkınca tepenin başına vardığımda tekrar tekleme başladı. Busefer hata vermeden antalya sanayiye geri döndüm. Msport garaje a gittim. Busefer tüm ngk/bmw logolu bujileri söktük yerne 1 takım bosch buji taktık. 180 km yol geldim herhangi bir problem yok. Benim araç 124 binde. 100 binde bıbinler de değişmesi gerekli diyen ustalar var. Tekleme tekrarlarsa bıbinleride değiştiricem. Fakat aklımda soru işareti var. Dışarıda parçacıda orjinal logolu ngk/bmw diye satılan bujiler çakma ve kalitesiz olabilir. Kısa süre sonra problem çıkarabilir. Antalyada gittiğim tamirci de ilk arzada tek buji değiştirmişti ve istanbulda parçacıdan orjinal diye aldığım bujiden taktı. Ve dediki bu orjinal bujilerde böyle problem olabiliyor dedi. Ozaman içime şüphe düştü.
daha önce de bosch buji kullanmıştım hiç böyle problem yaşamadım. Şimdi buji değişimi sonrası böyle bir hata olması tesadüfmüdür?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla hocam premium arabada hele de BMW'de servis işi ülkemizde bence sıkıntılı. Yetkili servis işimi yapar ama adamına göre muamele çekiyor kesinlikle, kaba tabirle her gelene "bu tipe ne kadar yapıştırabiliriz" derdindeler. Sanayi desek gerçekten iyi bir BMW özel servisi bulmak lazım.
Hocam bu yaşadığınız durum bana yaşadığım benzer bir sorunu hatırlattı, belki fikir verebilir. Toyota Avensis marka araçla yolda giderken araba birden sallamaya başladı, motor sesi sanki subap vuruyormuş gibi, traktör gibi çıkmaya başladı. Acil işim vardı durma lüksüm kesinlikle yoktu, el mecbur yola devam ettim. Neyse işim bitti tez elden sanayiye indim. İlk gösterdiğim usta bobindendir dedi, bobini değiştirdi, tık yok hala sarsıntılı, tekliyor araba. bujiyi değiştirdi yok yine tekliyor. Hem bobin hem buji değişti yine tekliyor. Söktük, gittim başka bir yere. Mesele ne çıktı biliyor musunuz, 3.silindir enjöktörüne giden kablo uçtan kopmuş, temassızlık yapıyormuş. Ucu yamayınca düzeldi.
Hasılı kelam bence sorunu doğrudan bujilerde veya bobinlerde aramaktansa enjektörlerde, enjektör kablolarında ve buji kablosunda aramakta da fayda olabilir belki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
merhabalar aracım 2016 5.20i f10 . motor sıcaklığı uyarısı veriyor fakat motorda herhangi bir sorun olmamasına karşın sensörler yüzünden araç korumaya aldığı için yola devam edemiyoruz . anca soğuttuktan sonra devam ediyor . sorunla ilgili bir özel servis elektrik sensör ile ilgili arıza olabileceğini masrafında 5-6 bin arası olacağını söylüyor. konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. bu ustanın verdiği fiyat makul mu. başka çözümü var mı . sizinde başınıza geldimi . şimdiden teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X