Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.824
Cevap
116
Favori
608.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JN008

quote:

Orijinalden alıntı: arjen robben

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coolcool

quote:

Orijinalden alıntı: esOess

Araca line ekliyorlar, en ucuz line "executive sport", onun da fiyatı vergi hariç 8 bin Euro. Ben de bunu merak ediyorum, aracı line olmadan alamıyor muyuz, özel sipariş olarak linesiz ve istediğimiz donanımları ekleyerek veya ekstra donanımsız G30 imkanı yok mudur? Fiyat listesinde sadece linelı seçenekler var, özel sipariş geçilirse durum değişebilir...

Dediğiniz 8.000 euroluk olan paket sadece eklenmiş halde 70bin euro civarına denk geliyor

Adam bana 85.000 euroluk araba çıkarıyor sonra da diyor ki en ucuzu bu

Ben gerçekten anlamadim

Genel Borusan numaralarından birisi buda..Hep önce donanımı yüksek araç getirip milletin gözünü korkutuyorlar,3-5 ay sonra boş araç getirip millete fiyatı iyiymiş dedirtip satacaklar..Geçen gün burada paylaşılan 530 i etiketinde aracın aksesuarsız fiyatı 99000 euro idi..44000 euroda donanım vardı.Araç 370 000, aksesuar 170 000..yerse..oysa ki gördüğüm kadarıyla TR paketide son derece yeterli..
    Her iki modelde 2000 cc olduğuna göre benzinli ile dizel arasında neden bu kadar fark var onuda anlamadım..İkisininde aynı fiyat olması gerek zira dizelin gücü biraz daha düşük..Bu araçları isteseler 260-280 bandında, TR paketi ile satabilirler.

260-280 bin bandında Türkiye paketi ile satabilirler mi?

Yahu 2000 cc motor, %110 ötv + %18 kdv ile geliyor. Yani 260-280 bine satması demek vergiler hariç 100 bin lira civarında bir rakama satması demek. O da 25 bin Euro falan yapıyor. Yani 25 bin Euro'ya hem Bmw hem Borusan Oto hem de Borusan oto yetkili bayisi para kazanıp yeni 5 serisi satacak öyle mi?

Bana pek mantıklı gelmiyor. Ha iki gün sonra 1600 cc'ler gelince dehşet paralar kazandığından söz edebilirsiniz. Ama şu anki 530i'ler için pahalı diyip Borusan'ı suçlamak bence doğru değil.

530i nin vergisiz başlangıç fiyatı 26500 euro zaten..%3 indirim yapıyorlar..Donanımları çok pahalı satıyorlar..99000 euroluk arabaya 44 000 donanım olurmu..%44..Donanıma max %15-20 den fazla vermem..Müşteriyi yolma taktiği.Olmaz öyle şey..Harman Kardon 10000 tl..Bu ne studyo mu kuruyoruz..10000tl metalik farkı,15000 adaptif led, ne bunlar..Getirsin dizel tr paketini ben sunroof suz bile olsa alırım..Sonuçta bmw de önemli olan motor ve tekniktir öyle değil mi?

Dısarıda o sıstemı 15000TL'den asagıya kuramazsınız yıllardır bu ıslerle ugrastrım
    2000c ötv ragmen o Harman Kardon bedava satılır

• Bugün g30 u test ettim,, daha önce f10 kasa 520i araca 2 yıl bindim.. g30 kesinlikle daha iyi bir araba gibi gelmedi bana.. fiyat etiketi çok yüksek, talep edilen paranın karşılığı yok.. alan çıkabilir ancak benim gözümde değmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test sırasında otomatik pilota aldık, bordürlere çıkıyordu araba.. şeridleri görmedi.. bazen böyle yaptığını söylediler.. hiç güven vermedi.. bazeni mi olur, o zaman nasıl güvenilecek?

• Bu araçla ilgili yayınlanan karşılaştırmalı test sonuçlari rakibi araçlardan daha iyi olduğunu kanıtlıyor.(mercedes,audi...)
    Bu testleri bu konuda profesyonel kişiler yapıyor ve sonuçları tabii ki daha önemli.
    Tek sorun fiyatı.
    Dizayn konusunda zaten rakip araçlardan çok daha iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, borusan ile görüştüm ve G30 kasanın ülkemizde line olmadan alınamayacağını belirttiler, araç en düşük executive sport line ile alınabiliyormuş. Bu lineler klasik line değil, içlerine pek çok donanım eklenmiş vaziyette, yaz sonu 5.20i gelirse bu paketlerin değişebileceğini, alabildiğine boş araçlar getireceklerini tahmin ediyorum.

• bu durum tamamen göreceli, başkalarının lafıyla araba alan birisi değilim.. en önemlisi kendi görüşümdür.. g30 olmamış.. isteyen alabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinozkan

bu durum tamamen göreceli, başkalarının lafıyla araba alan birisi değilim.. en önemlisi kendi görüşümdür.. g30 olmamış.. isteyen alabilir..

aracı ınceledınız mı ?
    kullandınız mı ?

Araç muazzam olmus, bi kere sürüş dinamikleri çok gelişmiş, konfor artmıs
    kalite hisse artmıs
    teknolojıden bahsetmıyorum bıle

Rakipleri E ve A6ya bakınca açık ara önde
  • quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

quote:

bu durum tamamen göreceli, başkalarının lafıyla araba alan birisi değilim.. en önemlisi kendi görüşümdür.. g30 olmamış.. isteyen alabilir..

aracı ınceledınız mı ?
    kullandınız mı ?

kalite hisse artmıs

selam dostum.. e90'dan aras ben :) f30 2012 zamanlarında konuşuyorduk..

sanırım çoğu kişi fiyattan ötürü araçtan uzak duruyor.

aracı yorumlarken, olumlu olumsuz şekilde eleştirirken, aracın fiyatı düşüncelerimizi etkileyebiliyor.

bence çok şık bir araç. ama fiyata aynı şeyi diyemem...

• Bugün Balgat'a gittim.sport olan x drıve 467000,M donanım olan 611000 di. İkiside dizeldi.Donanımla fiyat çok değişiyor.467 olanda navigasyon şerit takip harekete duyarlı müzik sistemi 19 jant aktif led tam elektrikli koltuk koyulaştırılmış camlar, head up yoktu.Ancak dakota,soft close,18 jant, yarı elektrikli koltuk,sunroof vardı..Harekete duyarlı ses sistemi de olsa iyiydi ama o yoktu..Yine de araç baz donanım olarak iyi ama fiyat çok yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 4 Nisan 2017; 21:3:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

quote:

quote:

aracı ınceledınız mı ?
    kullandınız mı ?

kalite hisse artmıs

aracı yorumlarken, olumlu olumsuz şekilde eleştirirken, aracın fiyatı düşüncelerimizi etkileyebiliyor.

5.20d suankı fıyatlarla mantıgı yok zaten, evet arac cok ıyı olmus ama o rakama değmez, rakiplerin fıyat ve donanımlarına bakmak lazım

ben 5.30i aldım valla, o donanıma arac bedava, dedım ya baz rakama ve donanıma bakarsan cok uygun, dusunsene baz rakamı 1 serısı ıle aynı

• quote:

quote:

quote:

quote:

aracı ınceledınız mı ?
    kullandınız mı ?

kalite hisse artmıs

5.20d suankı fıyatlarla mantıgı yok zaten, evet arac cok ıyı olmus ama o rakama değmez, rakiplerin fıyat ve donanımlarına bakmak lazım

ben 5.30i aldım valla, o donanıma arac bedava, dedım ya baz rakama ve donanıma bakarsan cok uygun, dusunsene baz rakamı 1 serısı ıle aynı

ne zaman teslim alıyorsun?

Allah kaza bela göstermesin, güle güle kullan dostum, istanbul içinde misin?

• quote:

Bugün Balgat'a gittim.sport olan x drıve 467000,M donanım olan 611000 di. İkiside dizeldi.Donanımla fiyat çok değişiyor.467 olanda navigasyon şerit takip harekete duyarlı müzik sistemi 19 jant aktif led tam elektrikli koltuk koyulaştırılmış camlar, head up yoktu.Ancak dakota,soft close,18 jant, yarı elektrikli koltuk,sunroof vardı..Harekete duyarlı ses sistemi de olsa iyiydi ama o yoktu..Yine de araç baz donanım olarak iyi ama fiyat çok yüksek.

Standart özellik zaten o ?
    Ayrı olarak satılmıyor ki, gaza yüklenince ses hafiften acılıyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aracı ınceledınız mı ?
    kullandınız mı ?

kalite hisse artmıs

ne zaman teslim alıyorsun?

Allah kaza bela göstermesin, güle güle kullan dostum, istanbul içinde misin?

Mart sonu verdım
    Mayıs sonu gelecek
    M executive
    dakota
    led adaptif far
    HK
    uzun far
    F1
    metalik renk eklettik

• alwaysfc kullanıcısına yanıt
    Ben hıza duyarlı sesi kastetmemiştim.Şu parmak hareketiyle radyo kanalı değiştirme,ses açma, kısma olayını anlatmak istemiştim.

• Merhabalar, G30 standart ses sistemini tecrübe eden var mı, sizce nasıl? Diğer modellerdeki standart veya hifi sisteme yakın mı merak ettim? Harman Kardon sistem 3 serisinde kullanılanla birebir aynı, bu anlamda iyi bir performans verir burası kesin.

Opsiyon fiyatları maalesef vergilerle iyice uçuyor. M paket harika bir görünüme sahip ancak sport line paketten tam 16 bin TL daha pahalı, durum böyle olunca pakete vereceğim farkı x drive özelliğine veririm diye düşünüyorum. Bana göre en önemli opsiyonlar; adaptif led-uzun far asistanı, park yardımı plus ( 360 derece görüntü, remote üst görüntü, yatay dikey park gibi harika özellikler var), acc sistemi de iyi olabilir ben hiç tecrübe etmedim. Sizlerin olmazsa olmaz dediği ekstra opsiyon var mı?

Bir de jantlar konusuna gelelim, sizce bu araçta 18" yerine 17" nasıl olur? Araçta 17-18 seçeneğine bağlı olarak yükselme alçalma olur mu, direksiyonda sertlik ve yol tutuşa etkisi olur mu? Konfor ve yakıta 18" ne derece negatif etki eder? Bu jantların ağırlık farklarını da merak ediyorum. Kısacası bu araca 17" küçük mü gelir sizce? Konunun uzmanı arkadaşlar yazarsa sevinirim. Saygılar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhabalar, G30 standart ses sistemini tecrübe eden var mı, sizce nasıl? Diğer modellerdeki standart veya hifi sisteme yakın mı merak ettim? Harman Kardon sistem 3 serisinde kullanılanla birebir aynı, bu anlamda iyi bir performans verir burası kesin.

Opsiyon fiyatları maalesef vergilerle iyice uçuyor. M paket harika bir görünüme sahip ancak sport line paketten tam 16 bin TL daha pahalı, durum böyle olunca pakete vereceğim farkı x drive özelliğine veririm diye düşünüyorum. Bana göre en önemli opsiyonlar; adaptif led-uzun far asistanı, park yardımı plus ( 360 derece görüntü, remote üst görüntü, yatay dikey park gibi harika özellikler var), acc sistemi de iyi olabilir ben hiç tecrübe etmedim. Sizlerin olmazsa olmaz dediği ekstra opsiyon var mı?

Bir de jantlar konusuna gelelim, sizce bu araçta 18" yerine 17" nasıl olur? Araçta 17-18 seçeneğine bağlı olarak yükselme alçalma olur mu, direksiyonda sertlik ve yol tutuşa etkisi olur mu? Konfor ve yakıta 18" ne derece negatif etki eder? Bu jantların ağırlık farklarını da merak ediyorum. Kısacası bu araca 17" küçük mü gelir sizce? Konunun uzmanı arkadaşlar yazarsa sevinirim. Saygılar...

Bu arabada olmazsa olmaz en önemli şey m paket. Tabi kesinlikle spor süspansiyon iptali ile alınırsa, malum yollarımızın durumu ortada. Diğer tüm özellikleri istediğim gibi olan hazırdaki sportline paketli arabayı M olmadığı için almadım. Onun haricinde dediğiniz gibi adaptif led arabayı çok değiştiriyor. Ben satıştaki arkadaşın da önerisiyle ön konsol deri döşeme eklettim. Bu iki özellik ile 7 serisini görsel olarak yakalamak mümkün oluyor.

F10 kasada 17 inch jant güzel gözüküyordu. Fakat bu arabada nedendir bilinmez 18 inch jant bile gözüme küçük geldi. Ama yine de yukarıda dediğim gibi Türkiye şartları ve konfor için gayet uygun 18 inch. 17 küçük gelir.

Ses sistemi olarak standart ses sisteminin eski kasadan daha iyi olduğunu duymuştum. Ama yine de yetersizdir diyerek hifi ekletecektim, satıştaki arkadaş harman kardon ekleyelim eklemişken dedi ben de kabul ettim.

• quote:

Ben hıza duyarlı sesi kastetmemiştim.Şu parmak hareketiyle radyo kanalı değiştirme,ses açma, kısma olayını anlatmak istemiştim.

o prof navıde standart
  • quote:

Merhabalar, G30 standart ses sistemini tecrübe eden var mı, sizce nasıl? Diğer modellerdeki standart veya hifi sisteme yakın mı merak ettim? Harman Kardon sistem 3 serisinde kullanılanla birebir aynı, bu anlamda iyi bir performans verir burası kesin.

Selamlar

Adaptif led almazsanız arac f30-f10 kırması gibi gorunuyor üstelik aydınlatma performansı acayı guzel adaptif ledlerin bence kesın olmalı
    ACC ben eklettım sonra ckardım 11000TL farkedıyor pek kullanmayacagım
    park yardım da almadım muhtemelen hıc kullanmayacaktım
    360" goruntu harika ama gosterıs ıcın ne kadar kullanılır bılemem
    Standart ses sıstemını test ettım eskılerden cok daha ıyı, Harman Kardon'u da test ettım mevcut aracımda var, gümbür gümbür calıyır ustelık 1100euro opsiyonu var 10.000TL gelyor
    Eski aracımda yoktu ona dısardan Morel taktırmıstım 3000euro mal olmustu bugunku kurla 12000TL bence muzık sevıyorsanız kesınlıkle dırekt ekletın, eskıden bu opsıyon 1900euro ıdı zaten
    18" jant bıle kucuk bence 17 hıc dusunmeyın, ben jantı degıstırmedım ek olarak %110 ödemeyım dıye gelenlerı kıslık yapacagım ve yarı fıyata Borusandan orjınal 20" alacagım hem cebımden %50 az para cıkacak hem de 1 takım jant lastıge sahıp olmus olacagım
    agır jant yok cok yakın aralıkları zaten genelı ınce kollu jantlar
    Bence ya luxur alınır ya da M paket
    sportline bıraz arkada kalıyor
    Business goruntu ıcın luxur sportif ıcın M en ideali

Bana göre önemli opsiyonlar:
    Adaptif led +uzun fark kesınlıkle olmalı
    harman kardon
    Dakota
    F1 kulakcık (ben kullanıyourm)
    Head Up eklemıstım arkadaslar ısrar edınce ıptal ettım

aracın surus dınamıklerı 3 serisi gibi
    konfor ınanılmaz artmıs
    vıraj kabılıyetı cok ıyı
    + basınca kompakt sedan gibi gıdıyor eskı 5 serısının hantallıgı kalmamıs

• Merhaba arkadaşlar,

Bende gecenlerde kaporasını verdiğim 530i m paket lansman dış rengi ve içi beyaz dekota KONFOR koltuk aldım.

Ekletmiş olduğum paketler

Konfor koltuk

Harman kordon

Afaptif far

Head up display bunları eklettim.

Şunu öğrenmek istiyorum ankarada yaşıyorum 21 000 tl x drive ekletmeye değermi ?

Şimdidien teşekkür ederim

• Arıca arkadaşlar e serisi mercedes den bmw ye geçiç yaptım. Yeni e kasa yı hiç beğenmenmdğimden dolayı, umarım yanlış yapmıyorumfur?

Sizler ne dersiniz..?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.