Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (344. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.883
Cevap
119
Favori
615.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onur Bey aracınız hayırlı ugurlu olsun. Gule gule, guzel gunlerde ve kazasız belasız kullanmanız dılegıyle. Cok degerlı bılgı ve yorumlar okumak buyuk keyıf. G30 5.30i bakmaya devam eden bırı olarak sarı sıtedekı ılanlar hakkındakı gorus/onerı ve fıkırlerınız yol gosterıcı olacaktır. Borusan ılanlarına da bakıyorum bu arada. Xdrive/beyaz renk/kumas gıbı olan koltuk tercıhım degıl. Tskler, saygılar.

1-https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-kuzey-den-bmw-5.30i-hatasiz-boyasiz-63000-km-de-1227390032/detay

2-https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ilk-sahibinden-temiz-5.30i-1208065877/detay

3-https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-murat-korkmaz-2017-5.30i-m-hayalet-adaptiffar-taba-96km-boyasiz-1072514974/detay

4-https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ilk-sahibinden-hatasiz-dusuk-km-530i-executive-lux-m-1212786647/detay

• sydney S kullanıcısına yanıt

Selamlar istediğiniz özelliklerde en güzel aracı bulursunuz inşallah.

Seçtiğiniz araçlar genel olarak dolu

3 numaralı ilandaki aracın sinyal kolunda otomatik uzun far fonksiyonu için gereken tuş yok. Muhtemelen farlar sonradan yapılma bence onu eleyin.

2 numaralı ilandaki aracın akıllı anahtarı mevcut ama yanında park tuşu var mı onu öğrenmek gerekiyor. Uzaktan kontrol fonksiyonları ve iklimlendirme yok ise hiç bir işe yaramıyor anahtar. Sadece görsellik oluyor. Birde plaka kapatması alıcı açısından hoş görünmüyor. Araç güzel ama. İyice incelemek şartıyla alınabilir.

4 numaralı ilandaki araç da güzel. Km’ si digerlerine göre biraz daha çok. İçinin beyaz olması ve km sorun teşkil etmiyorsa araç temiz tercih edilebilir.

1 numaralı ilandaki araç oldukça dolu, km si az ve temiz. 360 kamerada mevcut, park ederken büyük kolaylık. Akıllı anahtarıda var. Yanında p harfi var ise tadından yenmez. M olması şartı aramıyor iseniz bu araç alınabilir.

Tercihimi belirtmeyi unutmuşum ben olsam 1 ve 2 arasında kalırdım ama muhtemelen 1 numaralı ilanı tercih ederdim.

Gönlünüzce bir aracı bulmanız dileği ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sophisto -- 10 Şubat 2025; 11:42:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın Sophisto cevap ıcın tskler, oyle umuyorum ben de. 2017-2019 bakıyorum zaten, hatta facelıft yapılanları, agır hasar, degısenlerı de elıyorum.

3 no ıcın dedıgınız aytıntıyı kacırmısım, ayrıca 360 kamera da yok, dıkkate alacagım.

2 no ıcın aynı fıkırdeyım, arac guzel, ustundekı jantlar borusandanmıs, orjınal jantlar yokmus satılmıs, plaka,sası ıstedım, yazın dedım, arac babasınınmıs vermedı, ıyı dedım ben de. Far tramerı hıc sorun degıl.

4 gayet guzel, telde de sahıbı gayet ayrıntılı bılgı verdı.

1 no M degıl sorun da degıl ama dolu, ortadakı 4lu ısıgı yanında yuvarlak tus yok ama. O tus bır tek 2 noda var.

Sımdılık ıncelemeye, bakmaya, arastırmaya devam, acelem yok...

• sydney S kullanıcısına yanıt

Merhaba, teşekkür ederim, daha iyisi size nasip olur inşallah.

Ben görüp yazana kadar benimle aynı tespitleri sizler yapmışsınız zaten. Kayseri'dekinin farı sonradan takılma evet, görevini yapmaz, sadece görüntü. Hatta siyah renkli 1 numara olanda da dörtlü tuşu yanındaki çarpışma uyarıda kullanılan KAFAS adlı radar sistemi yok. Sadece direksiyonla sağa sola dönüyor olabilir, bendeki gibi öndeki araca göre karanlık bölge uzun kısa vs yapmıyor olabilir.

Ben F10 520i'den G30'a geçerken ilk olarak 530i alma niyetiyle çıktım. Fakat baktım ki temmuzdan ocak ayına kadar favorimdeki hiçbir 530i satılmadı, favorimde durmaya devam etti. Fakat xDrive olanlar seri bir şekilde satıldı. Arkadaşımın 530i xDrive aracını kullandım, direksiyonda ve ön tekerleklerde güç hissetmek hoşuma gitmedi, 10 senedir gücün tamamen arkadan gelmesine alışmışım ve bu büyük keyifmiş. xDrive rayda gibi gidiyor. Bir de 2 sene sonra araba 10 yaşında olacak daha da az tercih edilecek diye düşündüm.

Bu sebeplerden daha yüksek modelli G30 520i'ye geçtim.

• Onur Bey cok tskler. Xdrıve, surus ve hıssıyat ıle ılgılı tecrubenız super. Asırı yagıs, kar, kıs kıyamet olan bir bolgede/ılde degılım. RWD tercıhım. Pıyasa, ılanlar ve satıslar (Aylardır bekleyen araclar var) ıcın ben de aynısını dusunmekle beraber, hak eden araca hak etmedıgı degerı bıcmek veya hak etmeyen araca yuksek bedel odemek gıbı bır nıyetım zaten yok. Sızın vıdeonuzda da belirttıgınız gıbı, arac ve sahıbı ıcıme sınmelı. Saygılar...

• Herkese iyi geceler ve iyi forumlar diliyorum.

Sizlere güvenlik donanımı ve iDrive ile alakalı 1-2 şey sormak istiyorum.

Lafı uzatmadan anlatmaya çalışayım.

2017 modellerde genel olarak Çarpışma önleyici yok, 2018 model ve yukarısında var.

1) Makyajlı kasa olmayanlarda mesela diyelim 2018 model Comfort Plus paket bir araç , çarpışma önleyici var fakat ön tamponda radarını göremedim, bu donanım nasıl çalışıyor ve gerçekten işlevi sizce güzel mi?

2) Diğer bir sorum ise ufak ekran iDrive olanlarda ekranı değiştirmeden o ufak hali sabit kalacak şekilde Apple CarPlay gibi bir yazılım yaptırabiliyor muyuz?

3) Son olarak mesela Comfort Plus bir aracın donanım listesinde Navigasyon hazırlık yazıyor o tam olarak ne oluyor malumatınız var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nstbdmn -- 11 Şubat 2025; 9:23:48 >
  • nstbdmn kullanıcısına yanıt

Merhaba

1) Çarpışma uyarının radarı ön camda dikiz aynası hizasında kamera şeklinde, KAFAS adlı donanım. Şöyle bir video çekmiştim, bu şekilde çalışıyor:

Onur Armutcuogluyoutube
    G30 520i Çarpışma Uyarı Sistemi Nasıl Çalışıyor? #bmw #g30 #520i
    https://www.youtube.com/shorts/esEak_bo2ls?si=jkUzlD2RxaNB2HYP

2) Next100 donanımı olmadan Apple Car Play ya bir ara carplay aparatı takarak olabilir ya da sadece multimedya kasası kısmı değişerek olabilir, ama çok yavan oluyor.

3) Navigasyon hazırlık konusundan da çok emin olmamakla beraber GPS anteninden bahsedildiğini düşünüyorum. Çünkü Next100 donanımı sonradan eklenirken bazı araçlarda GPS anteni olmadığı için bir de ek GPS anten hattı çekiliyor, muhtemelen onunla alakalıdır.

• onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

Öncelikle cevap için teşekkürler.

1) Peki sizin araçta ön tamponda radar yok değil mi, bu videodaki eylemi yaptıran şey dikiz aynasındaki KAFAS isimli donanım mı?

2) 5-6 yıl kadar NBT’li araç kullandım kendi evim kapalı otopark ama yeri geliyor misafirlik vs dışarı park ediyoruz mecbur, eskiden çok hırsızlığı oluyordu inanın sırf bu yüzden ufak ekran ve hayalet olmayan kadran düşünüyorum.

3) Evet mantıklı olabilir, bunu merak etme sebebim eğer arabada Navigasyon sistemi varsa, mesela Apple CarPlay’den bir konuma gitmek istediğiniz zaman, altyapı olarak telefonu kullanıyor yani yazılım olarak ama navigasyon bilgisini arabadaki antenden alıyor, eğer arabada Navigasyon sistemi yoksa ve bir şekilde o arabaya Apple CarPlay eklenmişse ekran sadece bilgisayar monitörü gibi çalışıyor, navigasyon bilgisini telefonunun kendisinden alıyor, telefonun bataryasını yemesini falan istemiyorum biraz ince bir nokta oldu ama benim için önemli :)

1) Ön tamponda radar yok. KAFAS algılıyor. Hatta adaptif led hareketlerini de o yaptırıyor. https://www.youtube.com/watch?si=V0lZFsI3FP186f9c&v=YXlN6KLLed4&feature=youtu.be

Radar, Sürüş Asistanı Plus ve Sürüş Asistanı Profesyonel için kullanılıyor. O da Adaptif hız sabitleyici ve dur kalk özellikli tabela ve kırmızı ışıkları tanıyan sürüş asistanları için var.

2) Artık pek olmuyor hırsızlık tabi İstanbul'un belli semtleri yine tehlikeli ama sonuçta kaskonuz vardır. Sürüş keyfinizi ve sürüş kalitenizi arttıran şeyler bu donanımlar. Bence next100 donanımı olan araç bakın.

3) Apple car play kullanıyorsanız tamamen telefonu ve telefon antenini kullanıyorsunuz. Ama arabanın kendi navigasyonunu kullanıyorsanız o zaman araba kendi GPS antenini kullanıyor. Tabi onda trafik bilgisi olmuyor, haritayı güncelletmediyseniz yeni yollar olmuyor fakat haritanız güncel ise çok havalı 3D birebir aynı binalar vs oluyor yol tarifi kadran ortasına da geliyor, sapak noktaları gerçek tabela görseli ile beraber görünüyor vs.

Bu arada 2018 ve üzeri çoğu araçta kablosuz şarj tepsisi var.

Anladım teşekkür ederim,

Mevcut aracımda CarPlay kullanırken, arabanın anteninden konum bilgisini alıyor, telefondan almıyor. O zaman BMW’de farklı.

Model yılı olarak da makyajsız olup 2019 model olanlarda kadran, makyajlı ile aynı ve G20 ile de aynı o kadran tipini sevmiyorum, o zaman benim odaklanmam gereken model 2018 oluyor.

Antenle ilgili şunu biliyorum sadece, telefonla konuşurken mesela her zaman telefonun kesildiği bir bölge var. Eğer bluetooth arabaya bağlı değilse telefondan konuşuyorsam kesiliyor. Fakat bluetooth bağlı ve arabadan konuşuyorsam kesilmiyor. Bunu servise sorduğumda araç anteni ek sinyal gücü sağlıyor demişlerdi. Yine destek oluyordur GPS'e de ama tamamen araca geçmez.

Ben bilhassa makyajsız ama adaptif ledli aradım, o da 2019-2020'de var daha çok. Yani 2019-2020'de içi makyaj görmüş, 2020 ortasından sonra dışı makyaj görmüş.

Kadranda devirin ters tarafa doğru kalkması benim de hoşuma gitmiyordu ama artıları da var. BMW Live Cockpit Professional diye geçen sistemdeki NBT sürümü de ID6'dan ID7'ye yükselmiş ve android auto eklenmiş. Hey BMW canım sıkıldı diyince; Sıkıldığınızı düşünemiyorum Sport Modu deneyelim mi falan diye cevaplar veriyor :) Ayrıca koltuk ısıtmanın belli sıcaklık altında otomatik açılması gibi özellikler var. Kadranda da dinlediğiniz şarkıcının resmi siluet olarak gelebiliyor vs. ve ortada sürekli harita olabilmesi de güzel aslında, tarif almasanız dahi yolu izleyerek gitmek güzel.

Anladım teşekkür ederim bakalım niyetlendik, ne olacak görücez.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nstbdmn -- 14 Şubat 2025; 11:16:25 >
  • Merhabalar; yeni kasa (2022 üzeri) X3 deneyimi yaşayan oldu mu acaba?
    G30 dan sonra yerine keyif vericek araç bir türlü bulamıyorum😊 ;

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gidavcak G kullanıcısına yanıt

3 kasa her yerde üçtür (X de olsa).

G30'dan daha keyifli olacak hiç bir yönü olamaz (yüksek sürüş açısı dışında)

• cismail C kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan bi tık yüksek araç olsun istiyorum; X5 km yüksek ve daha eski modeller var. Ama dediğin gibi g30 hem sürüş hem aseleti çok farklı😊

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar daha önce p0420 hata kodunu alan var mı. Son 3 ayda 4 kere bu arızayı verdi araba. Ortalama 600-700km de bir motor arıza lambası yakıyor. Servis tüm katalitik konvertörü ve sensörleri değiştirmek lazım diyor ve 250bin+ gibi garip fiyatlardan bahsediyor. 140binde katalitiğin dolacağını biteceğini sanmıyorum. Sensörlerden kaynaklanabilir diye düşündüm. Öncelikle O2 sensörünü değiştirmekle başlayayım diyorum ama başına gelen varsa fikir almak isterim. Aklımdan geçen öncelikle O2 sensörü değişimi sonrasında sorun devam ederse downpipe yapan çok G20/G30 var. 10-20bin kmde çıkma katalitiklerden birini alıp takmayı düşünüyorum. Sanayidekiler downpipe yap uğraşma diyor ama benim için Dp falan yapmak asla bir alternatif değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 17 Şubat 2025; 23:4:40 >
  • Sayın Hardtouch, o kmlerde dolacagını ben de sanmıyorum. Oncelık sensorler (o2, sıcaklık, basınc) olmalı. Kesınlıkle arac ustunde sokulmeden ya da kımyasalla temızlık tavsıye etmem, daha da zarar verırsınız katalızore. Sensor temızlıgı/degısmı, katalızor temızlıgı (sokulerek ve oncesi/sonrası olcum yapılarak) sonrasında da devam ederse ancak degısımı dusunursunuz. Basıma gelmedı ama dusuncelerım bunlar.

• Selam arkadaşlar

2021-2023 aralığında 5.20i almayı düşünüyorum.

Luxury Line ve M sport arasında kararsız kaldım.

Şu an ki aracımda AMG süspansiyon var ve çok sert, sert süspansiyondan sıkıldım yumuşak bir araç almak istiyorum.

Luxury Line ve Msport arasında ciddi bir sertlik farkı var mı?

• bimin aystiisi kullanıcısına yanıt

Türkiye'de M Sport paket olanların çoğu standart süspansiyona sahip. VIN decoder ile bakabilirsiniz.

• bimin aystiisi kullanıcısına yanıt

Adaptif süspansiyon tuşu yoksa hepsi aynıdır. O da zaten sport modda sertleşiyor, istenirse ayarlardan sport modda olsa dahi normal tutabiliyorsunuz.

Ben olsam Luxury tercih ederdim. M sport biraz daha vahşi görünse de hem çok çabuk M dönüşüm adı altında ayağa düşüyor hem de E segment bir otomobile nikelaj hatlar daha çok yakışıyor. Tabi tamamen zevk meselesi.

• 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.