Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.883
Cevap
119
Favori
615.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adaptiv Led Far derken Lazer Lichtimi kastediyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt

360 kamerayı eski aracımda (Volvo S90 idi) 7-8 yıl kullandım.Yeni aldığım 540 da maalesef sadece geri görüş kamerası var,baştan beri yaptırma düşüncem var ama buraya göre çok uçuk rakamlar istiyorlar,orjinal parçalarla ve orjinal tüm özellikler çalışacak şekilde yapılıyor.Merak ettiğim sizinkinde de tüm özellikleri yaptılarmı aynen orjinalindeki gibi.

• onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle güzel günlerde kullanın G30’unuzu.

Adaptif farlar çok güzel ve çok şık görünüyorlar. Ama bence güzel olan ve işe yarayan özellik uzun far fonksiyonu. LCİ kasada adaptif farlarda farın aydınlattığı bölge içerisinde karanlık alanlar kalıyor. Makyajsız kasa bu konuda daha iyi. Lci’ye geçtiğinde farlardaki led sayısında azalma olmuştu diye hatırlıyorum. Genel olarak G30 daki adaptif farlarımız ışık kaynağını farkettiğinde bu gelen ışık kaynağını kutu içerisine almıyor. Kaynaktan daha anlamsız yerleri de ışıksız bırakıyor. Mercedesdeki farlar daha iyi görünmüştü bana bu konuda.

Belki G30 daki lazer farlar çok iyidir. Hiç kullanma şansım olmadı lazer farları. Şuan Mercedesdeki digital light belki çok çok ileri bir seviye de olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sophisto -- 7 Şubat 2025; 16:40:4 >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Bütün parçalar orijinaldi. En büyük sıkıntı ayna kabında meydana geldi, zira bu parçayı Borusan satmıyordu. Borusan aynayı bütün motoru, camı, her müştemilatı ile komple satıyordu. Bir plastik kap için komple ayna satın alınmaz. Retrofitçi firmalar çözüm olarak CNC tezgahta lazer kesim ile ayna kabı deliyorlardı (sağ ve sol ayna kameraların montajı için) ama bu hoşuma gitmedi. Delik tam olması gereken yere denk gelmez; görüntü işleyici kamera görüntülerini birleştirdiğinde yamukluk olabilir vs. Litvanya’dan tedarikçi buldum; yurtdışından orijinal kamera delikli ve içinde montaj için kamera ayakları olan orijinal BMW ayna kaplarını temin ettim.

Derken aradan uzun zaman geçti ve Borusan bu ayna kabı plastik parçayı tek başına satmaya karar verdi. Hangi dağda kurt öldü de bu parçayı satmaya başladılar; bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Şubat 2025; 18:44:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ön kamera montajı için yukarıdaki trapez şekilli plastik parça değişiyor (orijinal); delikli olan parça geliyor ki ön kamera içine monte edilebilsin.

Konsoldaki park tuşu değişiyor (orijinal), kamera ikonlu ilave düğme işlevi olan parça ile. P tuşuna basınca 360 kamera aktive ediliyor.

Kamera ikonuna basınca hangi kamera aktif ise geniş açı görüş fonksiyonuna geçiyor.

Aynı demir korkuluğun geniş açı olmayan arka kamera görüntüsü:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Şubat 2025; 21:2:2 >

• Sevdiğim bir özellik Wasch-anlage / Oto Yıkama fonksiyonu. Oto yıkama makinasının raylı sistemine ön tekerleri denk getirip, yıkama girişi için kullanıyor Almanlar herhalde; o sebeple bu ismi verdiler muhtemelen. Aracın ön tarafına kuş bakışı görüş sağlıyor. Direksiyonun açısına göre ön tekerlerin izleyeceği kavisli patikayı gösteriyor.

Yetkili serviste veya oto lastikçide aracı lift asansöre çıkarmak için de işe yarıyor; tekerleri lift metal plakalarının üstüne denk getirmek için.

Ben bu fonksiyonu otoparklarda bazen yerde bulunan çok alçak beton bariyerlere çarpmamak için kullanıyorum. Yerdeki beton bariyer ön tamponun alt kısmına sürtecek kadar yüksek fakat ön tampondaki ultrasonik duyargalar tarafından algılanamayacak kadar da alçak oluyor.

Ayrıca oturduğum yerdeki otopark park yerimde aracı geri geri yanaştırırken bu kamera fonksiyonunda ön tamponu otoparkta yerdeki beyaz çizgiye belli bir mesafede ve açıda yaklaştırıyorum ki her park edişimde araç aynı hizaya geliyor; günde en az bir kere kullandığım bir özellik, eve dönünce. Araçta olmayan bir aksesuarı ekliyorsam ve günde en az bir defa kullanıyorsam benim bakış açımdan bu özellik kesinlikle gerekli.

Ön sol, arka sol, ön sağ ve arka sağ kapıların tam açıldığında ne kadar alanı kaplayacakları kompozit 360-derece görüşte işaretleniyor.

Oto Yıkama / ön tampon kuş bakışı görüntü fonksiyonu araba çiziminin solundaki kutucuğu tıklayarak aktif hale geliyor. Ekrana dokunmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Şubat 2025; 20:37:49 >

• Ön kamera, sol ayna kamera ve sağ ayna kamera orijinal; doğal olarak. Sürücü bölgesinde direksiyonun alt taraflarında görüntü işleyici var; parça orijinal. Görüntü işleyici ünite sol-sağ-ön-arka kamera görüntülerini birleştirip, 360-derece kompozit görüntüyü oluşturuyor.

Bazen kapalı otoparklarda çok dar park yerleri oluyor; bilhassa aracı duvar kenarına park ederken sağ kamera işe yarıyor zira yeşil/turuncu/kırmızı işaretlerle ve sesle aracın sağ tarafının duvara yakınlığını ikaz ediyor; sağ ayna kamerasından hem görüntüyü hem de bu mesafe işaretlerini sunuyor. Sağ tarafı duvara yanaştırırken tabii ki sağ ayna kullanılabilir ama hatırı sayılır defa aydınlatması yetersiz kapkaranlık otoparklarda aracın sağ tarafını neredeyse duvara sıfır yanaştırdım ve yetersiz aydınlatma sebebiyle sağ aynanın camına baktığımda bir halt göremedim. Ayna kameralarında gece görüş özelliği var diye tahmin ediyorum zira sağ ayna camında göremediklerimi konsoldaki sağ ayna kamerası görüntüsünde sunuyor.

Aşağıda sağ tarafımdaki araca yaklaştığımda aracın sağ tarafı boyunca turuncu mesafe ikaz işaretleri kompozit 360-derece görüntüde beliriyor; sesli ikaz ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Şubat 2025; 18:42:9 >

• Tabii son olarak wire harness / kablo demeti ve montajı var. İlave gelen kameralar için döşenecek; önden, sağdan ve soldan görüntüler kablolar ile aktarılacak. Bunun işçiliği de var işin içinde. Ayrıca aracın işletim sistemi programlanacak; 360 kamera özelliği için. Meşakkatli ama bence değer.

2022 U06 kasa 220i Active Tourer araç aldık; fabrika çıkışı 360 kamera sistemi vardı. En iyi çözüm. Uğraşmaya gerek kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 7 Şubat 2025; 21:9:47 >

Tşkler.Önceki aracımda vardı ama 7-8 yıl öncenin teknolojisi idi.Bmw de daha farklı gelişmiş özellikler var tabi.Geri sürüş asistanı,park pilotu,tlf dan arac görsel kontrol bile edilebiliyor,sizinkine bu özellikleri programladılarmı aracı?

Park yerime ve garaja giriş kolay ama çıkışta eşim bayağı zorlanıyordu,geri sürüş yardımcısı çok işe yarıyor.

Ellerinize emeğinize sağlık, 360 kamerayı sonradan yapmak isteyen için o kadar güzel bir yol gösterici paylaşım olmuşki istesek yapan yerlerden bu bilgileri nazalana nazlana eksik olarak anlatırlar.

Çok büyükşehirlerimizde yaşayanlarımız çok rahat bir şekilde bunu yaptırabilirler. Keşke aracımda olsaydı dediğim en gerekli donanım belki de bu sistem. Ne yazıkki bunu düzgün bir şekilde yaptırabileceğim şehirlere çok uzakta ikamet ediyorum. Servis işi dahi sorun. İmkanı olanlar bence hiç düşünmeden yaptırabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sophisto -- 8 Şubat 2025; 11:43:26 >
  • Sophisto S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için.

Aşağıdaki görselleri internetten buldum.
    Kamera görüntüleri işlemcisi iCam2 diye geçiyor.

360 kamera kitini özetleyen bir görsel:

1. Kamera deliği ve montaj ayakları olan sağ-sol dış aynaların alt bölgedeki plastik aksamları.

2. iCam2-ECU kamera görüntü işlemcisi ünite.

3. Ön/arka/sağ/sol kamera seti; 4 adet. Sonradan hatırladım; araçtaki mevcut arka kamera bu 360 sistem ile uyumlu değil; ıskartaya çıkıyor maalesef.

4. Konsolda vitesin yanındaki park tuş takımı.

5. Kablo demeti

Yukarıdaki görselde eksik bir parça var; o da aşağıdaki görselde sağ altta kalan, motor böbreklerinin/havalandırma ızgaralarının arasına montajı yapılacak ön kameranın sabitlenmesini sağlayan plastik parça (housing):

6. Ön kameranın montajı için kullanılacak plastik çerçeve (housing); sağ alttaki parça:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 10 Şubat 2025; 12:4:53 >

Geri sürüş asistanı G30 kasa araçlarda (LCI öncesi) mevcut değil. O özelliğin eklenebildiğini zannetmiyorum.
    Diğer 2022 model U06 220i aracımızda geri sürüş asistanı özelliği var; satın alma sonrasında kontrol amaçlı 1 kez denedim. Park Pilotu ile kastettiğiniz otonom park edebilme (Parking Assistant Plus) özelliği ise 360-kamera sistem ile kullanıldığında sağ-sol-ön kameralarının görüntülerinden de istifade ediyor. Telefondan araç görseli kontrolü hangi sistem pek anlamadım, fakat G30 aracı 2018 Mart ayında satın aldığımda ConnectedDrive hizmeti ülkemizde çalışıyordu. O tarihte maalesef 360-kamera sistemi aracımda yoktu. Fakat 360-kamera sistemi araçlarında olan kişiler, araçtaki SIM kart vasıtası ile cep telefonlarından araca bağlanıp, 360 kamera sisteminden aracın bulunduğu lokasyonda 4 adet kameranın kompozit görüntüsünü cep telefonlarında görebiliyorlardı. Güzel bir özellik idi. Derken BTK kararı ile Borusan kapattı ConnectedDrive hizmetlerini ve ülkemizde 360-kamera ile cep telefonundan aracın bulunduğu yer görsellerine ulaşma devri kapandı G30 araçlar için. ConnectedDrive hizmetleri kapatıldıktan sonra aracıma 360-kamera sistemini kurdum; o özelliği hiç kullanamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 8 Şubat 2025; 19:25:42 >

Çok tşkler aydınlatıcı bilgiler için.LCİ versiyonlarına fabrika çıkışındaki gibi otomatik park pilotu,geri sürüş asistanı,uzaktan izleyebilme,PDC dahil tüm donanım ve özellikler takılıyor ve orjinaldeki gibi (update de edilebilir şekilde) programlanabiliyor. Acı tarafı istedikleri ücret tabi  Ben epey bir zaman programlama kısmı hariç diğer gerekenleri kendim elde edip yapmaya karar verdim;elimde her türlü ekipman da var.Tek bulamadığım orjinaliyle aynı olan,tabi aynı zamanda da alınması gerekenler arasındaki en önemli parça olan Kontrol modülü idi,bulamadım.O kadar çok yere yazdım ki sanki sözleşmişcesine hiçbiri gereken modülün OEM numarasını bile vermedi,Gittiğim iki resmi Bmw servisi,bu parçayı da numarasını da veremeyiz dedi.Hal böyle olunca ben de ertelemek durumunda kaldım ama hala bir yerlerde karşıma gereken modül yada numarası çıkar diye de arayışım bir parça devam ediyor.

Geri sürüş asistanı PDC (park distance control) vs araçta mevcutsa araç durmadan önceki son 50 metrelik yolu kaydediyor,donanıma göre bu 200 m de olabiliyor.İşte o kaydedilen yolu araç sonraki çalıştırmada otomatik olarak kendisi geri geri gidebiliyor.Dar ve hassasiyet gerektiren park yerlerinden çıkış için tasarlanmış harika bir sistem.

Bu arada PDC dedim,bu normal ön ve arka sensörlere ek olarak aracın dört köşesinde birer fazla sensörün olması demek;bu sayede aracın dört bir tarafındaki engeller algılanabiliyor.

Siz bayağı bu bilgilere hakimsiniz tabi,bunları asıl okuyacak olan ve ihtiyacı olabilecekler için biraz daha açmak adına yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 12 Şubat 2025; 10:0:37 >

360 kamera işlemi için hangi işlem, hangi parça gerekiyor ise hepsini bir arada paylaşmışsınız. Bu işleme başlayan kişi sistemin çalışması için tüh ya bu parçada gerekiyormuş demeyecek. Bu parçaları tedarik ettikten sonra geriye sadece, plastik aksamları sök tak yaparken eli yatkınlaşmış, kasap olmayan bir usta.

Bizimle paylaştığınız bilgiler çok kıymetli. Değerli vaktinizi ayırıp yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim size.

• Sophisto S kullanıcısına yanıt

Tüm gerekenler Aliexpress te var aslında ama eğer işin içinde bir dolandırıcılık yoksa ve Kontrol Modülü gereken modül ise.Ben oradan satın aldım parasını da ödedim hatta ama satıcı iletişime geçip Aliexpress üzerinden çok parasını kestikleri için göndermek istemediğini başka yolla gönderebileceğini söyleyince kuşkulanıp vazgeçtim ve galiba 1250 euro gibi bir rakamdı,Paypal ve Aliexpress yoluyla geri aldım.Tüm gerekenler montaj planıda dahil olmak üzere set içinde vardı.Düşüncem kontrol modülü doğru modül olmasa bile onun doğrusunu ayrıca bulmaktı.Kontrol modünü o fiyata ek ve ayrı olarak alsam bile yine de burada istediklerinden yarı yarıya karlı olacaktım.Resmini aşağıda paylaşayım.

Şu ürünlerden başlayabilirsiniz:

BMW parça kodu (iCAM2-ECU):

0 275 B00 459-14
    veya

0 275 B00 459-04

Aşağıda görseller mevcut.

Tabii bu parça kodlarının aracınıza uygun olup olmadığını farklı kaynaklardan da tekrar teyit etmenizi tavsiye ederim.

Almanya’da ikamet ettiğinizi tahmin ediyorum;
    eBay-DE platformunda ürün aramanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Aliexpress çok uygun bir platform olmayabilir. Aliexpress’ten paylaştığınız görsele baktığımda düşünüyorum ki, ne iCAM2-ECU ünitesi orijinal, ne de 4 adet kamerası orijinal. Çakma ürünler gibi gözüküyorlar.

540(i) aracınızla keyifli sürüşler dilerim; B58 sıralı 6-silindir 3-litre hacim 340 beygir makina; motor muhteşem. Böyle bir araca orijinal ürünler yakışır, benim düşüncem ve tavsiyem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 9 Şubat 2025; 15:6:52 >

Tşk ederim bakacağım bu parçaya.O kadar değişik parça numarası var ki doğrusunu bulmak çok zor.Bmw orjinal parçası satılan iki üç sitede bile buna yanıt veremediler.Tüm özellikleri ile birlikte kurmak istediğim için kontrol ünitesi en önemli parça durumunda.Aliexpress teki setin en iyi yanı kablo grubunun aynaların ve diğer gereken montaj parçalarının hepsinin bir arada bulunması,orjinallikleri şüpheli tabi ama burada bu montajı yapan yerlerin orjinal parça kullandıklarındanda emin olunamaz.Onlardan sadece bu seti almak istesemde 3.050 euro gibi bir fiyatı var ve setin iki hafta gibi bir zamanda teslim edileceği notu var;tam de aliexpresten alacağınız bir şeyin geliş süresiyle aynı  .Almanyadan yada çevre ülkelerden alsanız gelme süresi 4-5 gün veya en fazla 1 hafta.

• Merhabalar, uzun süredir S90 kullaniyorsunuz diye biliyorum G30 gectiniz sanirim öncelikle hayirli olsun. S90 ile G30 160 km uzeri hizlarda rüzgar sesi yalitimini kiyaslayabilir misiniz ? S90 özellik acisindan E segmenti rakiplerine gore daha dolu oluyor, g30 ile genel olarak kiyaslayabilir misiniz ?

• boltman34 B kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.6 ay önce S90’ı verip G31 aldım 540D XDrive.Sedan değil Bmw deki ismiyle Touring.G30 un SW kardeşi yani.Aşağıdaki resim 530 (G31) ama 540 ile aynılar.

Sorunuza gelince,S90’ın aldığı yol sesini bir tık daha fazla buluyordum ben.Ama asıl motor sesi bariz daha fazlaydı,yalnız 4 silindir 6 silindir farkını unutmamak gerek,6 silindir daha rahat/sakin çalışan bir motor .Her dizel araç içeri motor sesi alır tabi ama 4 silindir kafa şişirebilirken 6 silindiri motorun sesini duymak için daha baskılı bile kullanabilirsiniz; en azından o kadar kafa şişirmez,otomobil tutkunuysanız hoşunuza bile gider.

Volvo’da özellikle V90/S90/XC90 serileri standart donanım olarak hem kendi alt sınıflarına göre hem de diğer markalara göre o zaman için daha fazla özellikle gelirdi.Tahminim hala da öyledir.Mesela alacağınız bir S90 da otonom sürüş özellikleri standart olarak yüklü gelir,ek bir ücret ödenmez.Neyse,genel olarak S90 dan kullandığım sürece yürütme giderleri de dahil olmak üzere memnun kaldım.

Bu Bmw ile karşılaştırmaya gelince,bu çok bariz şekilde daha önde duruyor;yalıtım olarak,kanfor,tüketim,performans hemen her bakımdan daha önde.6 ay önce ilk satın alıp kullanmaya,tanımaya,özelliklerini denemeye başladığımda ilk dikkatimi çeken bmw deki özelliklerin çok daha gelişmiş olduğu idi.Bu özelliklerin bazıları güvenlik açısındanda en azından o özellikleriyle bu aldığım modeli daha güvenli yapıyor.Örneğin otonom sürüşü ben çok fazla kullanırım.Bu modda iken araç virajlar keskinleştikçe aracı yolda/şeritte tutma yeteneği azalır.Aynı yollarda kullandığım için bu farkı net görebiliyorum;S90 ın 80 km hız ile bocalamaya başladığı virajı bu bmw 110-120 km hız ile çok rahat alabiliyor.Bu tür virajlar max 70 yada 100 km hız sınırı olan yollarda bulunur.Uzatmayayım üstün olduğu açık daha pek çok özellik var.O S90 ile bu bmw arasında 4 yıllık bir teknoloji farkı olsa da bu araç gibi 2020-2021 yıllarında üretilen Volvo modellerinde de bu kadar ayrıntılı,güvenliği arttıran çeşitli özellikler olduğunu hiç sanmıyorum.Bunları okuyanın Volvo yada S90 kötü diye anlamasını istemem,eksikleri olmasına rağman Volvo yada volvonun D ve E sınıfı modelleri büyük çoğunluğu memnun edecek yapı ve özellikteler,bende kullandığım sürece memnun kaldım zaten.Volvonun neredeyse tüm modellerini kullandım,4 modeline sahiplik yaptım,(belki benim şansımdı,çünkü sorunsuz araba birazda şans işi diyorum) hiç birinde büyük,masraflı bir sorunla karşılaşmadım.Sigorta,bakım maaliyetleri açısından,arıza olursa giderleri açısından çok uygunlar,fiyat olarakta bir bmw den daha uygun,daha ucuzlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 10 Şubat 2025; 1:58:16 >

• Selamlar

Biz 2023 de son üretim g30 lardan almıstık temmuz ayında. Lazer far eklememize rağmen oyle gelmedi. Hiç farlarını lazer fara dönüştüren var mı aranızda?

• 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.