Şimdi Ara

BMW 520i (benzinli) luxuryline ne kadardan alınır? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
8.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZF 8 diger bmw lerdeki kadar canlı calismiyor 5 serisinde yine de Mercedesten bayagi üstün atlamiyorum, 180 le giden bir aracı sollamada elbet sıkıntı yaşarsınız ancak anlatmak istedigim şu Mercedes hız konusunda çok kötüyse bmw aşırı süper degil bunu iki aracı test etmiş biri olarak konusuyorum.Satış konusuna katılmıyorum daha gecen yilin 3.çeyreginde satışa çıkan bir araçla 3-4 yildir satılan aracı kıyaslamak ne kadar doğru takdir sizin.. Kaldı ki binek araci bazinda 2013'ın tamamında binek olarak 20705 bmw 20023 mercedes sattı. Sürüş dinamikleri kesinlikle bmw'de iyidir zaten şanzımandan kastım buydu ancak arabanın sizde uyandırdıgı intiba , malzeme kalitesi, malzemelerin oturtulmasi, yalıtım ve konfor olarak E segmentte rakipsiz şu an benim belirtmek istedigim bu. Gelip bmw forumunda mercedes övmeye calismiyorum sadece tavsiyelerde bulunuyorum farklı bir alternatif sunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir zaman tarihte araç fiyatları düşmez bmw nin. eğer kur düşerse euro bazında zam yaparlar merak etmeyin.
  • 520i yi Test etme şansım oldu, aracın şanzımanı,motorun sessizliği,içi güzel ancak araç performans olarak çok geride. Araç gitmiyor resmen. Performans sevenler kesinlikle 520i düşünmesin bence 2012-2013 520d bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hk@n -- 26 Mayıs 2014; 13:50:37 >
  • aykutanil A kullanıcısına yanıt
    Anladım tercih sizin tabiki aslında benim mercedes almak için psikolojik sınırım 100 bindir.Yani 100 bini geçersem kendi adıma mercedes tercih ederim.Hayırlı olsun şimdiden.
  • naturalman3 kullanıcısına yanıt
    İkinci el fiyatının önceki ikinci ele göre artması normal olabilir elbette.. Ancak misal bir aracın şuanki sıfırı 195 bin tl olduysa (önceden 175 bin tl iken), 1 yıl eski sonuçta kullanılmış 2.ci eli hatasızda olsa en iyi şartlarda %10 altı yani 175 bin tl hatta daha altı olmalı.. Bu da zaten ikinci elde artmaya denk geliyor... Fakat kimi uyanıklar ikinci eli 1 yıl eskiyi aynı ffiyata hatta daha yukarısına satmaya çalışıyorlar.
  • Aykut kesinlikle katılıyorum sana.. Daha önce dediğim gibi Internet de araç satışı çıktı mertlik bozuldu... Satılan 100 aracın 15-20 tanesi satılırsa diye can sıkıntısından koyanlar. Ee haliyle yükseliyor fiyat. Birde galericiler yüksek koyuyorlar, takas olursa , takasa alınan aracı iyi fiyata almış gibi göstermek için. Nakit alımda bir çok galeride 100 istenen aracın 92-91 Lere düştüğünü kendi gözüyle gördüm. Isim bile verebilirim Antalya'da Japon otomotiv var beğendiğiniz aracın nakit olarak ciddi pazarlığını yapın görün . 2 sene önce 98 istenen 320d yi bakmaya gittim , başka Galerici arkadaşa şimdi sattm dedi 89 a vermiş 90 verirsen verir dedi. Yani internette acayip yüksek fiyatlar dolaşıyor. Siz satmaya kalktığınız zaman fiyatların ne kadar şişik olduğunu görüyorsunuz ve satamıyorsunuz. Daha verecek örnek çok ama anlayan anlamıştır .. Aykut kesinlikle haklısın araştırmaya devam et ve gercek değerini teklif etmekten sakın çekinme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgh9 -- 27 Mayıs 2014; 0:02:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• internet fiyatlarına aldanmamak lazım. bende 5.20i comfort +premium düşünüyorum gecen hafta sonu kosiflerle görüştüm istediğim arabanın 1 ay sonra ellerinde olacağını söylediler kapora istediler ayıralım diye bende kabul etmedim bugun borusana baktıracam ellerinde varmı diye varsa alacağım ama hazıran kampayasını bekleyeceğim şansıma artık indirim olursa güzel olur kurda indirim olur diye düşünüyorum indirim olmazsada arabaya bir hafta geç binmiş olacağım.
    birde araba işi yapan bir arkadasım comfort+premium aracı galeride borusan faturalı 160.000 tl ye bulduğunu söyledi. arac sıfır ama bir turlü guvenemedim kosifler 174.000 tl verdi. bu konu hakkında ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper79 -- 27 Mayıs 2014; 10:01:41 >
  • 160 a sıfır borusan çıkışlı ben olsam hemen alırım.. kaçırılmaz bence... aralık da 158 e veriyorlardı o aracı...
  • Araç eğer borusan yada kosifler çıkışlı ise, aracı galeriden almanda bir sıkıntı yok.. Comfort + premium olarak 0 km ise (hiç kullanılmamış) ve tabi 2014 model (kimisi çıkışı 2014 diye 2014 yazıyor, aldanmayın), o zaman 160 bin tl ye alınabilir. Ancak benim fikrimi sorarsan bir 10 - 12 bin tl daha çık ve orjinal m paket ve içi deri döşemeli düşürmeye çalış ikinci el.. Ben öyle yapıyorum keza..

Buarada bugün itibariyle aşağıdaki aracımı 53 bin tl den sattım, expertiz yaptıracak ve noterden satışı vereceğim, sizce iyi fiyattan satmış mıyım fikir alayım :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-turkiye-deki-en-dolu-asx-intense-xenon-far-full-multimedyali-164185160/detay/

Buarada borusan eğer ciddi bir kur indirimi yaparsa o vakit şuan köklemeye çalışan tüm ikinci eller pişman olacak.. 175 bin tl ye m paket, comfort + premium, gerçek dakota deri döşemeli ve f1 vites 520i almak borusandan mümkün olacak o vakit..

• Bir ay önce 0 km 2014 model 520i aldım. Aracın donanımı Türkiye Paket+Sanruf+Deri Koltuk+Hayalet Ekran:167 bine

4000 km yol yaptım bu bir aylık süreçte. Araç hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Araç öncelikle çok kaliteli, her parçasında işçilik ve detaylar şahane. Forumda da belirtildiği üzere çok sessiz bir araç.
    Aracın performansı çok güzel. Yukardaki yorumlarda bazı arkadaşlar performansı yetersiz demiş. Bu yorumlar kişiye göre değişir. Bu yüzden ne haklı ne haksız demek doğru olur. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Aracı kullanan kişinin
    özellikleri ve kullanacağı ortam burada çok önemli. Mesela ben agresif araba kullanmıyorum. Tabi burada yaşadığınız kentin trafik koşulları çok önemli. Bu sebeple performansı ben oldukça tatmin ediyor. Dizel motora gelince tabi ki alınır bir araç hem de bir çok artısı var.
    Ancak unutmamak gerekir ki yine benim gibi belli parasal sınırları olan insanlar için benzinli ile dizel arasındaki 60 bin tl lik fark gereksiz bir fark. çünkü 60 bin tl lik farka alacağınız dizel araç size olsa olsa 20 bin tl lik bir avantaj sağlar. yani bir şey alınırken fiyat/performans ilişkisine bakılır.
    Gelelim ikinci el olayına. burda da bazı eksik yorumlar var. tmm ikinci el dizel alırsın benzinli 0 km araç yerine ve böylece hem performanslı hem de ekonomik bir araç almış olursunuz. bu düşüncede yanlış bir şey yok. ama atlanılmaması gereken şöyle ayrıntılar var. Aracı 2 .el aldınız ama bazı
    arızalar meydana geldi. O zaman yüzü astarından pahalıya gelebilir. Tabi bu bir risk. bunu göze alanda olur almayanda tamamen saygı duyarım. Gelelim aracı eksikliklerine birincisi araç run flat lastikler olduğu için normal karayollarında özellikle düzgün olmayan yollarda fazla zıplıyor. İkincisi aracın
    ses sistemi bana göre yetersiz. Tabi bir de yakıt. Ben aracı genelde şehirler arası yollarda çok ağır sürmeme rağmen 100 km civarı şu anda aracın ortalama yakıtı 8 litre civarı. bu bir çok kişiye göre düşük gelebilir ama bu 4000 km nin 3000 km si aracı 100 km hızla bölünmüş yolda kullandım ve çok dikkatli sürdüm .
    buna rağmen 8 litre çok yüksek geldi bana. demek ki biraz ama biraz agresif kullansam 10 litreyi görecek. Şunu diyebilirsiniz araç 1700 kilo normal. Tabi ki normal ama aracın fabrika verileri 5.5 buna göre kıyaslayınca kötü diyorum. bunu da bilmenizi isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

Araç eğer borusan yada kosifler çıkışlı ise, aracı galeriden almanda bir sıkıntı yok.. Comfort + premium olarak 0 km ise (hiç kullanılmamış) ve tabi 2014 model (kimisi çıkışı 2014 diye 2014 yazıyor, aldanmayın), o zaman 160 bin tl ye alınabilir. Ancak benim fikrimi sorarsan bir 10 - 12 bin tl daha çık ve orjinal m paket ve içi deri döşemeli düşürmeye çalış ikinci el.. Ben öyle yapıyorum keza..

Buarada bugün itibariyle aşağıdaki aracımı 53 bin tl den sattım, expertiz yaptıracak ve noterden satışı vereceğim, sizce iyi fiyattan satmış mıyım fikir alayım :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-turkiye-deki-en-dolu-asx-intense-xenon-far-full-multimedyali-164185160/detay/

Buarada borusan eğer ciddi bir kur indirimi yaparsa o vakit şuan köklemeye çalışan tüm ikinci eller pişman olacak.. 175 bin tl ye m paket, comfort + premium, gerçek dakota deri döşemeli ve f1 vites 520i almak borusandan mümkün olacak o vakit..

Araç makyajsız kasa ve ufak bir kazası var. Bence fiyatı normal. Hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturalman3 -- 27 Mayıs 2014; 23:20:44 >

• gsbiga G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle aldığınız araç sanırım suni deri.. Çünkü gerçek deri araçlar (dakota yada napa), genelde luxuryline, modernline gibi donanımlarda standart geliyor.

Araç suni deri bile olsa, eğer 2014 model ise (2014 çıkışlı demiyorum), comfort + premium paket için günün koşulları ile 0 km aracı 167 bin tl ye uygun almışsınız, ama sanırım borusandan almadınız değil mi? Gerçi galerilerden de borusan yada kosifler çıkışlı araç aldıktan sonra bir sorun bulunmuyor, aynı şey.. Borusandan gidip 174 bin tl ye almanın hiçbir anlamı yok..

Araçla ilgili objektif yorumlar yapmışsınız.. Her yazdığınıza aynen katılıyorum. Bir ekleme yapmak gerekirse 520i çok sessiz geldi bana, araç içine ses almıyor hiç.. Ses sistemi çok iyi değil evet, eğer hi-fi yada harman kardon yok ise.. Ama yinede değer bence, araç konforlu..

Şuan rodajdasınız, o sebeple biraz fazla yakabilir, keza uzun yolda rodaj sonrası 7 - 7.5 lt, şehir içinde istanbul içi ise dur-kalklı yolda 10-11 lt yakması normaldir.

M paket olmayanlardan dizel uygun fiyatlı denk gelebiliyor, ancak m oldumu fiyat birden uçuyor.. Görüntü gerçekten çok farklı ama sırf o görüntü için o fark verilir mi bilemiyorum.

• naturalman3 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.. 2011 model (2012 çıkışlı olması 2011 olmasını değiştirmiyor) ve her ne olursa olsun iki kapı değişmiş bir araç için, full donanımda olsa fena fiyat değil gibi geldi bana da.. Sonuçta fiyatına göre kaliteli olmasına rağmen çok tutulan araçlar değiller ve birkaç yıl sonra son sahibi olunması muhtemel araçlar piyasasının yetersizliğinden dolayı..
  • merhaba:

Aracım evet suni deri. burada deri derken belirtmek istediğim kumaş kaplama olmamasıydı. benim yanlış ifade etmemden kaynaklanan bir hata. gelelim diğer mevzulara .
    arabam 2014 model ama ne comfort ne de Premium paket. Türkiye paketine ek hayalet ekran+sunrof+ suni deri koltuk kaplama

Arkadaşlar şunu belirtmek isterim. Kötü araç yoktur. Kişiye uygun araç vardır. Mesela: Küçük bir şehirde yaşıyorsunuz. Trafik yok şu yok bu yok. Dizel mi otomatik mi?
    Ailenizin bulunduğu şehirde yaşıyorsunuz. Yani anne baba, kaynana, abi, dayı, amca ..... üstelik yeni evlisiniz ya da çocuk düşünmüyorsunuz. Sedan mı hatcback mi?

Yıllık 20 bin km' yi aşmıyorsunuz dizel mi benzinli mi? arkadaşlar inanın bunları hiç düşünmeden arabayı gidip alanlar var. neden ? İnanın size bir örnek vermek isterim.
    Eski 2009 yılında aldığım 0 km araç için biri bana şunu sordu. Neden dizel almadın? bende dedim ki yıllık 20 bini geçmiyorum. o ne dedi biliyor musunuz? hımmm dizel olsa daha havalı olurdu.
    büyük hata yapmışın. evet bu .... yorum yok .

• aykutanil A kullanıcısına yanıt
    İlanınızı takdir ettim.. olması gereken bir ilan şekli..
  • Bence herkes net olmalı.. Keza şuan bir alıcı ile anlaştım ama kendi işlerimdeki bir pürüzden dolayı satışı bekletiyorum, pürüz kalkarsa satışı verip bmw 5 alacağım.

Genelde herkes çok uçuk fiyat yazıyor, sonrada "siz ne düşünüyorsunuz" diye yokluyor vs.. ...kecek adam arıyorlar açıkçası.. Sırf bu sebeple almaktan vazgeçtiğim çok araç oldu.

Şuan kafam şunda karşık, 170bin tl ye hatasız 2013 model, 500 km de sedefli beyaz, luxuryline napa derili, comfort+premium paketli 1600cc lik benzinli aracımı alayım, yoksa 2012 model 38bin km de dizel 2000 cc, siyah comfort +premium paket hatasız aracı 185bin tl ye mi alayım.. Hadi 15 bin fazla verip 520d alayım deyince bu sefer, bi 15 bin daha fazla verip 525xd mi alsam diyorum haliyle... Tabi 520d 185 bin tl olan suni deri ve line yok ama comfort+premium paket yani vakum kapı ve hayalet gösterge var.
  • ben bugun bmw 5.20i comfor+premium+bej suni deri döşeme+spor dreksiyon aldım. 2. ellere hiç bakmadım sıfır olsun pahalı olsun dedim kafamda sorun olusmasın istedim arac haziran 20 gıbı teslim fiyatta 174.500 tl bayiler indirim yapmıyor standart indirim dısında
  • Merhaba,

Bence yanlış yapmışsınız. 2013 olarak aynı aracı 8000 km lerde, hatasız bir aracı 155-160 bin tl arasında alabilirdiniz rahat.

Araç sadece ilk 5000-6000 km rodaj döneminde oluyor, keza bu sürede araç açılıyor, eğer araç hatasız ise her zaman düşük km ikinci elden yanayım.
  • Ama tabi şuara düzgün araç bulmakta zor.. Bugün bir araca baktıracaktım, önceden borusandan döküm istedim vermediler, sahibinden rica ettim, onun sayesinde verdiler.. Söylediklerinin hiçbiri doğru değil.. Ben araçtan anlıyorum o yüzden pert aracını bana çakamadı, ama illaki birine çakacak fakat araç asla alınacak durumda değil. O yüzden araçtan anlamayanların kesinlikle fazla verip sıfır almasından yanayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

Ama tabi şuara düzgün araç bulmakta zor.. Bugün bir araca baktıracaktım, önceden borusandan döküm istedim vermediler, sahibinden rica ettim, onun sayesinde verdiler.. Söylediklerinin hiçbiri doğru değil.. Ben araçtan anlıyorum o yüzden pert aracını bana çakamadı, ama illaki birine çakacak fakat araç asla alınacak durumda değil. O yüzden araçtan anlamayanların kesinlikle fazla verip sıfır almasından yanayım.

Kardeş naptin sen araci aldin mi ? Bende şuan bi 5.20i luxury paket taba rengi bi 5.20i için anlastim kapora gonderecegim yarin. Ama 3 kez el degistirmis ben 4. Olacagim sence neden olabilir ??? Tramer kaydi borcu derdi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.