Şimdi Ara

BMW 520İ Yeni Donanım (Pure 298.100 TL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

Öyle bir çakallık var ki. Anlatsam yine herkes kızacak bana. Ayrıca bunu hemen her firma yapıyor.

Haziran'da 530i Luxury 338.600TL'ydi ve indirim ile biraz daha aşağı alınıyordu, komşum aldı. Aradan 6 ay geçti ve aracın fiyatı 467.400TL oldu.

6 ay da gelen zam 128.800TL

1 Haziran 2017'de Euro kuru 3.96TL

13 Aralık 2017 Euro kuru 4.50

Euro kurunda %13'lük bir değişim var.

Araç fiyatında ise %38 değişim var. Kısaca Türkiye satıcısı kafasına göre 6 ay içinde %25 gizli kâr marjı eklemiş araca.

1 Haziran 2017'de 85.500 Euro olan araç bugün; 103.866 Euro

Dizel ile benzinli yani 520d 2 litre hacim %110 ÖTV, 530i 2 litre hacim %110 ÖTV iki model arasında ki fiyat farkı Haziran'da 77.700TL'ydi başlangıç paketlerde.

Bugün ise; 18.100TL fark var.

Neyse şimdi savunanlar gelmeden, bana müsaade...

Söylediklerin aslında doğru sayılabilirdi.Ama 530i ilk geldiğinde lansmana özel fiyatı uygundu.Yurt dışı fiyatına bakılırsa bizim ülkedeki ÖTV de eklendiğinde şuan normal fiyatlara satılıyor.İlk geldiğinde lasmana özel kâr marjları düşüktü şuan normal seviyelere çektiler.

Umarım bunu distribütör savunuculuğu olarak algılamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 13 Aralık 2017; 11:33:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öyle bir çakallık var ki. Anlatsam yine herkes kızacak bana. Ayrıca bunu hemen her firma yapıyor.

Haziran'da 530i Luxury 338.600TL'ydi ve indirim ile biraz daha aşağı alınıyordu, komşum aldı. Aradan 6 ay geçti ve aracın fiyatı 467.400TL oldu.

Araç fiyatında ise %38 değişim var. Kısaca Türkiye satıcısı kafasına göre 6 ay içinde %25 gizli kâr marjı eklemiş araca.

Dizel ile benzinli yani 520d 2 litre hacim %110 ÖTV, 530i 2 litre hacim %110 ÖTV iki model arasında ki fiyat farkı Haziran'da 77.700TL'ydi başlangıç paketlerde.

Dediğinize harfiyen katılıyorum. Kıçı kırık doblo bile 1 senede 18000 lira zamlaniyor ve sebebi sadece döviz kuru olamaz vergide değil otvleri değişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haacar

Bu artışın diğer bir nedeni de o tarihlerde benzer güce sahip mercedes e300 modelinin fiyatının 400 bin civarlarında olmasıydı. bmw baktı mercedes bu fiyattan satıyor direk fiyatı mercedes seviyesine çekti.

Zaten bu Alman'ların aralarında kartel oluşturduğu biliniyor ve geçenlerde haber bile olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HSEBZUTO

O kadar saçma sapan analizler yapmışsınız ki dillere destan.. Bu ülkede 1 arabayı kendine satın aldığın zaman 1 arabada devlete vergilerle hediye ediyorsun. Bu sisteme baş kaldıracağınıza hala daha distribütörlere sallıyorsunuz. Distribütör tarafından üründe sağlanan ortalama kar marjı bellidir havadan sudan fiyatı arttırıp kar marjını yükseltme riskine hiçbir distribütör girmez. Biz üretici olmadığımız için fiyatta yaşanan oynamalar ya üretici fiyatındaki değişikliklerdir , yada kur farkının yarattığı kar topu vergi etkisidir.

Hepsi etken hocam. Devlet üretici ile bir olup vatandaşı söğüşleme üzerine bir sistem kurmuş durumda. Sandıkta bunu düşünerek oy verilmesini şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Aralık 2017; 12:36:55 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Haberi görmedim onur hocam ama oluşturmuşlardır inanırım valla.

Bakın şu anda audi a6 252 hp benzinli araç 340 bin civarlarında. eski kasa olduğu için diğerlerine göre fiyatı uygun. yeni kasası bugün gelse hemen fiyatını 400 binin üzerine çekerler.
  • quote:

Bakın şu anda audi a6 252 hp benzinli araç 340 bin civarlarında. eski kasa olduğu için diğerlerine göre fiyatı uygun. yeni kasası bugün gelse hemen fiyatını 400 binin üzerine çekerler.

geçen ay o araca (a6 tfsi quatro) 300 bin tlnin altında fiyat alanı biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

quote:

geçen ay o araca (a6 tfsi quatro) 300 bin tlnin altında fiyat alanı biliyorum...

evet 298-295bin'den kestikleri faturalar var.

• Fakirler almasin BMW.

• Değişik donanımlar yapıp fiyatı aşağı çekme dönemi alamanlar içinde başlamış bulunuyor bassat başladı bu devam ediyor seneye hepsi bu şekilde bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışacaktır

• quote:

530i de özel fiyat vardı , çoğu yerde yazdım.

Almanya fiyatlarına bakın 530 i , 520d den daha pahalı (2500 Euro civarı) . Sebebi de hem yeni hem de daha güçlü bir motor .Bizde dizel sevgisi olduğu için o fiyata satmaları mümkün değil . Yine o zaman da dedim 1600 cc 520i gelince 530i getirmezler diye.O zaman 530i alanlar adam gibi fiyata adam gibi arabaya sahip oldular .

1600 cc fiyatına gelirsek hepsi tüketiciyi kazıklıyor. İsteseler 520i çok daha uygun fiyata satılır.Konuya 530i fiyatından değil de bu taraftan yaklaşmak daha doğru. Ne oldu da 150-160 bine 520i alınırken 300 bine alınıyor demek lazım . Ne kur ne de ötv artışı ne de yeni kasanın çıkmış olması bunu açıklamıyor. Mal nasıl olsa satılıyor diye Borusan veriyor ayarı .

• Buraya yazıyorum alacaklar değerlendirsin. Ben 205 e sıfır 2016 modelini aldım eski kasası full modeli vakum hayalet nav vs. Kredim bu sene bitecek. Bakın kalıbımı basarım bu aracın ederi 175 bindir. Kaliteli ama bir yere kadar ederinden fazla ücret ö de ti yor lar !! Yeni kasası olsa bile arada uçurum yok 300 binleri gidip vermeyin o da boş versiyonu. Yazıktır günahtır ya bu ülke insanı illa çalsın çırpsın mı iyi araca binmek için????

• quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Buraya yazıyorum alacaklar değerlendirsin. Ben 205 e sıfır 2016 modelini aldım eski kasası full modeli vakum hayalet nav vs. Kredim bu sene bitecek. Bakın kalıbımı basarım bu aracın ederi 175 bindir. Kaliteli ama bir yere kadar ederinden fazla ücret ö de ti yor lar !! Yeni kasası olsa bile arada uçurum yok 300 binleri gidip vermeyin o da boş versiyonu. Yazıktır günahtır ya bu ülke insanı illa çalsın çırpsın mı iyi araca binmek için????

Genelde bu şekilde oluyor. Kasa bitimindeki gırtlağına kadar dolu araçla , yeni kasanın boşu benzer fiyat oluyor. Halbuki Almanya daki fiyat farkına bakarsanız 1000-1500 eur vardır yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 benzinli boş araca 300 bin veren enayi varsa satsınlar.Bu arabayı hırsızlar bile almaz emeğine acır.
  • 11 ay sonra aynı araba 404.000 tl fiyattan satılıyor, yani 11 ay da tam 104.000 tl zam gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Great Responsibility -- 21 Kasım 2018; 20:48:4 >
  • suan 383 bin tl ver mehteri

• Borusan da premium selection diye satıyorlar 2. el yeni kasa BMW yi. 330 binden aşağı fiyat pek yok.
    Bu araçların maliyeti enfazla 250 bindir Borusan’a.
    Çünkü o zamanlar kur daha da düşüktü.
    Sözün kısası adamlar 2. kazığı da atmaya çalışıyorlar 2. el alıcısına. Alan da vardır tabi sıfır fiyatları görüp “ucuza kapattık yaw” diye sevinen.

• Tüh ya 297.000tl param vardı, vazgeçtim bemeve almaktan 😂😂😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk çıktığında 2 litre motorlu 530i 330 bin civarı idi. Şimdi bu paraya 1.6 520i alınamıyor. Ehonomi çoh eyi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.