Bildirim
BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (30. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Birde sistem dilini İngilizce yapıp denedinmi? Eğer oda olmazsa yazılım güncellemeyi dene.guncellemeyi kendin USB den yapabilirsin.
Bende de iPhone la appsler çalışıyor.android ile beceremedim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
bmw'nin update için bir adresi var. yukarıdaki postlardan birinde paylaşmıştım. download edip bir usb'ye kopyala. sonra aracına o usb'yi tak. sonra settings/ayarlardan software// yazılım güncellemeye gir. yazılımı güncelle diyince otomatik olarak usb'yi görecektir. bence bu işlemden sonra sorunsuz olarak internete vs. girebileceksin.
yine olmuyorsa servise gidip agzına ne geliyorsa soyleyebilirsin. sonucta bu ozellikler için dünya para vermişsin ve kullanamıyorsun. bunu düzeltmeliler. -
dediğiniz gibi yaptım cihazı güncelledim ve şimdi düzeldi, browser ile live çalışıyor artık teşekkür ederim :) live için ayrı bir sekme açılıyor mu bende açılmadı online üzerinden giriyorum. -
Bende Bmw live diye bir menü var ve onun altından browser a wheather a falan giriyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sarmancanavari
Selam arkadaşlar,
çok takıntılı olduğum internet konusunu bugün itibariyle çözdüm.
http://www.bmw.com/com/en/owners/connected_drive_services/mobile_devices/bluetooth_software_update.html adresinde NBT cihazın VIN nosunu girerek update dosyasını indirdim. NBT software güncelleme yaptıktan sonra internet fonksiyonu çalışmaya başladıne kadar kullanırım bilmiyorum ama şu an tek yapamadığım konu Office menüsü altında telefonuma gelen mailları almak oldu.
Tebrik ederim süpersinİnşallah office mail olayı da çözülür.
-
arkadaşlar borusan serviste elli defa dememe rağmen ısrarla yazılımı güncellemiyorlar, usb den yazılımı güncelleme şansımız var mı ? varsa nasıl ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba
bmw internet sitesindehttp://www.bmw.com/com/en/owners/connected_drive_services/mobile_devices/bluetooth_software_update.html adresinden güncelleme dosyasını boş bir USB'ye indirip, aracınıza takıp, settings/ayarlar menüsünün en altındaki software update bölümünden güncelleyebilirsiniz. yalnız bu sadece araçtaki varsa bluetooth, telefon bağlantısı veya nbt vs. cihazın güncellemesini yapar.
aracın gelen yazılım güncellemesi, ki BMW servisleri buna aksiyon diyorlar, Almanya'dan üretim tarihine göre bildiriliyor ve buna göre işlem yapabiliyor servisler.
ben bu şekilde biliyorum. yanlışım varsa lütfen düzeltiniz :)
-
Aracında gelişmiş gösterge olmayıp ama usb ve bluetooth olan arkadaş varmı. Sanırım joy edition olan araçlar böyle. O aracın kodlarını bulmam lazım. Benim araca usb ve bluetooth olan teyp taktık kodlama ile sıkıntımız var. Araçda gelişmiş gösterge yok. Ama işin ilginç tarafı bazı teypleri takınca bluetooth sorunsuz çalışıyor. Direksiyondan cevaplama yapabiliyoruz ve ses kolonlardan geliyor miktofon takılı olmadığı için karşıya ses gitmiyor sadece ama bu seferde saat ve radyo çalışmıyor. Bluetooth calısmayanda ise saat ve radyo çalışıyor herşey düzgün ama bu sefer bluetooth menusune girince donup kalıyor. Sanırım kodlamayı yapamadık.quote:
Orijinalden alıntı: sarmancanavari
merhaba
bmw internet sitesindehttp://www.bmw.com/com/en/owners/connected_drive_services/mobile_devices/bluetooth_software_update.html adresinden güncelleme dosyasını boş bir USB'ye indirip, aracınıza takıp, settings/ayarlar menüsünün en altındaki software update bölümünden güncelleyebilirsiniz. yalnız bu sadece araçtaki varsa bluetooth, telefon bağlantısı veya nbt vs. cihazın güncellemesini yapar.
aracın gelen yazılım güncellemesi, ki BMW servisleri buna aksiyon diyorlar, Almanya'dan üretim tarihine göre bildiriliyor ve buna göre işlem yapabiliyor servisler.
ben bu şekilde biliyorum. yanlışım varsa lütfen düzeltiniz :)
Sonuç olarak başta yazdığım kriterde araca sahip olan bir arkadaş varmı eğer kodlarının yedeğini aldıysa çok işime yarar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mickcasey -- 2 Mayıs 2014; 14:31:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mickcasey
Aracında gelişmiş gösterge olmayıp ama usb ve bluetooth olan arkadaş varmı. Sanırım joy edition olan araçlar böyle. O aracın kodlarını bulmam lazım. Benim araca usb ve bluetooth olan teyp taktık kodlama ile sıkıntımız var. Araçda gelişmiş gösterge yok. Ama işin ilginç tarafı bazı teypleri takınca bluetooth sorunsuz çalışıyor. Direksiyondan cevaplama yapabiliyoruz ve ses kolonlardan geliyor miktofon takılı olmadığı için karşıya ses gitmiyor sadece ama bu seferde saat ve radyo çalışmıyor. Bluetooth calısmayanda ise saat ve radyo çalışıyor herşey düzgün ama bu sefer bluetooth menusune girince donup kalıyor. Sanırım kodlamayı yapamadık.
Sonuç olarak başta yazdığım kriterde araca sahip olan bir arkadaş varmı eğer kodlarının yedeğini aldıysa çok işime yarar.
Benim araç joy edition. 2013 Kasım üretimli.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ersaydin
quote:
Aracında gelişmiş gösterge olmayıp ama usb ve bluetooth olan arkadaş varmı. Sanırım joy edition olan araçlar böyle. O aracın kodlarını bulmam lazım. Benim araca usb ve bluetooth olan teyp taktık kodlama ile sıkıntımız var. Araçda gelişmiş gösterge yok. Ama işin ilginç tarafı bazı teypleri takınca bluetooth sorunsuz çalışıyor. Direksiyondan cevaplama yapabiliyoruz ve ses kolonlardan geliyor miktofon takılı olmadığı için karşıya ses gitmiyor sadece ama bu seferde saat ve radyo çalışmıyor. Bluetooth calısmayanda ise saat ve radyo çalışıyor herşey düzgün ama bu sefer bluetooth menusune girince donup kalıyor. Sanırım kodlamayı yapamadık.
Merhaba aracınıza hic kodlama yaptınızmı. Yapıp sistem yedeğini aldıydanız kodları paylaşırsanız sevinirim.
-
Bmw live artık ücretli hale geldi sipariş edildikten sonra çalışmakta.Dahili hata vermesi bu yüzdendir.quote:
Orijinalden alıntı: Mickcaseyquote:
quote:
Merhaba aracınıza hic kodlama yaptınızmı. Yapıp sistem yedeğini aldıydanız kodları paylaşırsanız sevinirim.
Alıntıları Göster
http://www.etk.cc/bmw/TR/search/selectGroup/53261/65_2433
-
quote:
quote:
quote:
Kodlamayı kendim yapmadım. Mert elektronik yaptı. Yedek alındı mı haberim yok hiç sormadım. Yine de yardımcı olabileceğim birşey varsa söyleyin
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aracında tecnologhy paket olmayan arakadaşlar nbt ye dönüşüm işlemi imkansız değil ama biraz tefferuatlı. Ekteki linkte çinli arkadaşımızın 2012 tecnology paket olmayan bir aracı nasıl nbt ve gelişmiş gösterge takarak tecnology pakete cevirdiğini anlatıyor. Gelişmiş gösterge kadranı aldıktan sonra veya çıkmasını bulduktan sonra ilk işlem göstergenin arabaya tanıtılması daha sonra aracın mevcut km sinin göstergeye kodlanması ve son aşama olarak can bus ve nbt den gösterge paneline 2 adet fiber kablo çekilmesi ile bu işlem tamamlanıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ersaydinquote:
quote:
quote:
Kodlamayı kendim yapmadım. Mert elektronik yaptı. Yedek alındı mı haberim yok hiç sormadım. Yine de yardımcı olabileceğim birşey varsa söyleyin
Alıntıları Göster
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=730853&page=3
-
istanbul avrupa yakası bu işlemleri yaptıra bileceğim yer varmı araç bmw f10 2014quote:
Aracında tecnologhy paket olmayan arakadaşlar nbt ye dönüşüm işlemi imkansız değil ama biraz tefferuatlı. Ekteki linkte çinli arkadaşımızın 2012 tecnology paket olmayan bir aracı nasıl nbt ve gelişmiş gösterge takarak tecnology pakete cevirdiğini anlatıyor. Gelişmiş gösterge kadranı aldıktan sonra veya çıkmasını bulduktan sonra ilk işlem göstergenin arabaya tanıtılması daha sonra aracın mevcut km sinin göstergeye kodlanması ve son aşama olarak can bus ve nbt den gösterge paneline 2 adet fiber kablo çekilmesi ile bu işlem tamamlanıyor.
Alıntıları Göster
-
arkadaşlar merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: oguzmete
istanbul avrupa yakası bu işlemleri yaptıra bileceğim yer varmı araç bmw f10 2014
Alıntıları Göster
konu için öncelikle teşekkürler, forumda tartışmalardan ziyade böyle paylaşımlarında olduğunu görmek harika :)
Aracım 2012 model f20, teknoloji paketli, akıllı telefon bağlantısı ve prof. navi opsiyonları bulunmamakta.
Belirtilen özellikle live paketi aktivasyonu ve bluethooth üzerinden müzik dinleme aracımda yapılabilirmi, bu durumda live paketi aktivasyonunda araç internet bağlantısını hangi şekilde telden alıyor (y kablom mevcut ve müzik dinlemek için kullanıyorum)
Çok kısa özetleyen bir arkadaş olursa çok mutlu olurum :)
Selamlar
-
n13 motorlarda launch control u açmayı başaran var mı?quote:
Orijinalden alıntı: marvin
arkadaşlar merhaba,
konu için öncelikle teşekkürler, forumda tartışmalardan ziyade böyle paylaşımlarında olduğunu görmek harika :)
Aracım 2012 model f20, teknoloji paketli, akıllı telefon bağlantısı ve prof. navi opsiyonları bulunmamakta.
Belirtilen özellikle live paketi aktivasyonu ve bluethooth üzerinden müzik dinleme aracımda yapılabilirmi, bu durumda live paketi aktivasyonunda araç internet bağlantısını hangi şekilde telden alıyor (y kablom mevcut ve müzik dinlemek için kullanıyorum)
Çok kısa özetleyen bir arkadaş olursa çok mutlu olurum :)
Selamlar
Alıntıları Göster
-
Özellikler hem şaşırtıcı hemde heyecanlandırıcı. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum bu özellikleri nasıl açtırabilirim?quote:
Orijinalden alıntı: wolf93
n13 motorlarda launch control u açmayı başaran var mı?
Alıntıları Göster
Aracım 2014 model 316i m sport -
Arkadaşlar merhabaquote:
Orijinalden alıntı: muharrem.05
Özellikler hem şaşırtıcı hemde heyecanlandırıcı. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum bu özellikleri nasıl açtırabilirim?
Aracım 2014 model 316i m sport
Alıntıları Göster
Nbt için gerekli parçaların kodlarını bilen varsa yardımcı olabilirmisiniz?
320i ed sportsline 2013/09 üretim araç var bende.
Almanyadan fiyat sordurmak istiyorum. -
quote:
Aracında tecnologhy paket olmayan arakadaşlar nbt ye dönüşüm işlemi imkansız değil ama biraz tefferuatlı. Ekteki linkte çinli arkadaşımızın 2012 tecnology paket olmayan bir aracı nasıl nbt ve gelişmiş gösterge takarak tecnology pakete cevirdiğini anlatıyor. Gelişmiş gösterge kadranı aldıktan sonra veya çıkmasını bulduktan sonra ilk işlem göstergenin arabaya tanıtılması daha sonra aracın mevcut km sinin göstergeye kodlanması ve son aşama olarak can bus ve nbt den gösterge paneline 2 adet fiber kablo çekilmesi ile bu işlem tamamlanıyor.
Biz bunları navigatepark ta Serkan ile 2 ay kadar önce yaptık zaten...ayrıca mevcut km yi kendisi otomatik olarak gelişmiş göstege paneline attı araç..avrupa yakasında maslakta navigatepark da güvenli bir şekilde yaptırabilirsiniz arkadaşlar.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X