Şimdi Ara

BMW F30 320D, AUDİ A4 2.0 TDI 177HP?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar, merhaba! İnşallah yeni bir araba alacağım ve seçenekleri ikiye kadar düşürdüm: 2012-15 F30 kasa 320d ve 2012-15 makyajlı kasa 177 hp A4 2.0 tdi.

Bütçem bugün için 130.000 TL civarı. Sizin tercihiniz ve öneriniz nedir? Sebebiyle birlikte yazarsanız sevinirim. Özellikle kullanmış olan arkadaşların samimi ve dürüst bir şekilde cevaplarını bekliyorum.

Kullanımım ile ilgili birkaç bilgi:
    Küçük bir yerde yaşıyorum ve aracı çok büyük çoğunlukla şehir dışında(uzun yol) kullanıyorum.
    Yıllık 20000-25000 km yapıyorum.
    Konfor birinci önceliğim. Ses yalıtımı ve trim sesleri konusunda takıntılı birisiyim.

Öğrendiğim kadarıyla 320D:
    -Rüzgar sesi yalıtımı zayıf. Genellikle hor kullanılıyor, temizini bulmak biraz daha zor.
    +Yol tutuşu daha iyi.
    +Şanzımanı konfor, kararlılık ve dayanıklılık yönünden süper.
    +Yakıt tüketimi 100 km'de yarım litre kadar daha az.

Öğrendiğim kadarıyla A4:
    +Malzeme kalitesi ve işçiliği daha iyi.
    +Makyajlı kasa.

Bugün için almak istediğim B8 kasa A4 eski kasa oluyor. Bildiğim kadarıyla F30 320 de önümüzdeki yıl kasa değiştiriyor. Kısa süre sonra 320 de eski kasa olacak. Bu yüzden makyajlı kasayı + olarak değerlendirdim.
    BMW F30 320D, AUDİ A4 2.0 TDI 177HP?BMW F30 320D, AUDİ A4 2.0 TDI 177HP?BMW F30 320D, AUDİ A4 2.0 TDI 177HP?BMW F30 320D, AUDİ A4 2.0 TDI 177HP?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuzuruArayanAdam -- 16 Ocak 2018; 19:13:26 >

• Hocam listenizi iyice daraltmışsınız ama konfor birinci önceliğiniz ise s60 veya aynı sınıfta olmasa bile s80 de bakabilirsiniz. Koltukları çok rahat, tam uzun yol arabasıdır.
  • A4 bir kere eski kasa, alacaksanız da düşük km alın ya da daha uyguna alın bari. +makyajlı kasa yerine -eski kasa yazılmalı 😬Trim sesi konusunda A4 daha iyi olabilir ama keyif konusunda sonuç belli. A4 daha konforludur ayrıca. A4 alınacaksa quattro alınmalı; multitronic süper konforlu olsa da 320d kadar gitmez ve az yakmıyor. Stronic de iyice baktırılmalı şanzımanına alınacaksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 16 Ocak 2018; 18:54:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya temiz 320d.bulamazsin kucuk bir yerde yasiyormussun ben olsam 320i alirdim hem vergiden hemde bakim parasindan vs... tasarruf.ederdim

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Hocam listenizi iyice daraltmışsınız ama konfor birinci önceliğiniz ise s60 veya aynı sınıfta olmasa bile s80 de bakabilirsiniz. Koltukları çok rahat, tam uzun yol arabasıdır.

S80 mantıklı geldi. Aşağı yukarı aynı paralara Volvo marka E sınıfı bir araç da alınabilir. İncelemeye aldım, sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

A4 bir kere eski kasa, alacaksanız da düşük km alın ya da daha uyguna alın bari. +makyajlı kasa yerine -eski kasa yazılmalı 😬Trim sesi konusunda A4 daha iyi olabilir ama keyif konusunda sonuç belli. A4 daha konforludur ayrıca. A4 alınacaksa quattro alınmalı; multitronic süper konforlu olsa da 320d kadar gitmez ve az yakmıyor. Stronic de iyice baktırılmalı şanzımanına alınacaksa

Uzun yıllar rahatça binmek istediğim için düşük km olmazsa olmaz.
    Makyajlı kasalar hataların genel olarak giderildiği kasalar olduğu için artı olarak değerlendirdim. Bu paralara 320'nin makyajlı kasasını alamıyorum.
    Bildiğim kadarıyla F30 kasa önümüzdeki yıl değişiyor, yeni kasa geliyor. Bu yüzden her iki kasa da eski kasa olacak diye düşündüm.
    A4 ise Quattro almak dediğiniz gibi daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuzuruArayanAdam -- 16 Ocak 2018; 19:21:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

A4 bir kere eski kasa, alacaksanız da düşük km alın ya da daha uyguna alın bari. +makyajlı kasa yerine -eski kasa yazılmalı 😬Trim sesi konusunda A4 daha iyi olabilir ama keyif konusunda sonuç belli. A4 daha konforludur ayrıca. A4 alınacaksa quattro alınmalı; multitronic süper konforlu olsa da 320d kadar gitmez ve az yakmıyor. Stronic de iyice baktırılmalı şanzımanına alınacaksa

Bu stronic dsgden farklı bir şanzıman mı çift kavrama değil mi farkı ne

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    2 yıl önce açıldı
    Audi A6 40 TDI
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HuzuruArayanAdam H kullanıcısına yanıt
    S80'in bir artısı da güvenliği. Volvo'nun 2007 senesinde çıkardığı kasa, ki bu kasa 2016 senesine kadar makyajlanarak kullanıldı, small overlap testinden kusursuz (good ile) geçti.
    2016 yılına kadar 3 serisi marginal; a4 ise poor aldı.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Çift kavrama evet o yüzden iyi baktırılmalı dedim

• Dusuk km temiz bulunursa ben bmw alin derin

• audi'yi dsg şanzımandan dolayı almazdım. zaten performans olarak da bmw önde. aracın tipi kişiden kişiye değişir ama bence bmw çok daha çekici.

• linç gelecek biliyorum ama ben volvo'yu çok beğenen birisi değilim. çinliler satın alana kadar son yıllarda epey bocaladı maalesef. şimdi tekrar toparlama sürecinde. sizin gösterdiğiniz araçlar kadar iyi değil ama renault talisman bence güzel bir araç. hem epey yeni hem de düşük km'de bulmak mümkün... talisman dememin sebebi ise sanki türkiye yollarına daha uygun bir araç diye düşünüyorum. kalite olarak elbette gösterdiğiniz araçların gerisinde...
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-f-s-otomotiv-den-renault-talisman-1.6dci-touch-edc-11.000km-517967556/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthskywalker -- 16 Ocak 2018; 21:34:12 >

• İki aracı kullanmış biri olarak A4 genel yalıtımda(rüzgar,lastik,motor vs ) daha iyi ve malzeme kalitesi işçiliğinde de keza öyle.Konfor da A4'ün sanılanınn aksine net üstünlüğü yok hatta bazen F30 bile konforlu geliyor küçük darbelerde.Yalnız F30'un süspansiyonlar daha sesli calışıyor fark olarak.

Performans da ben multi 177 hp olanla 3.20d ile kapıştım ışıklarda cok ufak da olsa Bmw önde kaldı.A4'ün karışık tüketimi 7.5 litre civarı.
  • O paralara temiz bulmak zor.

1.6 dizel başka d segmenti araçlara bakabilirsiniz.

Daha yeni olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

İkisi de uzun yolda bunun konforunu veremez.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-s80-d3-premium-ilk-elden-hatasiz-boyasiz-66.000-km-515827069/detay

bu da 1.6 dizel performansına sahip ve tüketimi 10 litre civarı üstelik nerdeyse 12 yıllık bir kasaya sahip.
  • a4 multitronic denen şanzıman var (dsg benzeri değildir ) ama a4 tdi quatro olanları s tronic ( dsg benzeri ) dir.
    a4 alınacaksa makyajlı kasa 2014-2015 model öneriririm.

tabii bu devirde 2,0 otomobile binmek vergi ve yakıttan dolayı artık lüks oldu .1,6 motor dizel super b , talisman, passat veya insignia düşünülebilir.

• Bence bmw sadece performans konusunda önde konfor yok malzeme kalitesi a4 e göre tartışmasız kötü sadece performans olarak önde ama (bence) performansta da aynılar.Zaten 320 yi genelde genç kesim alıyor oda sırf performansı için BMW F30 320D, AUDİ A4 2.0 TDI 177HP? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.