Şimdi Ara

BMW iX1 eDrive20 önden çekişli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
11.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen hafta aracımı alıp aranıza katıldım. Almadan önce 10 günlük bir kiralamayla aracı test ettim. 2023 model edrv20 kullandım. İzmir Karaburun tarafında şarjın kısıtlı olduğu bir bölgede kullandım. Aklımdaki fikir o tarafta bu iş olursa şehirlerde zaten olur idi... Sıkıntısız ve zahmetsizce ve büyük keyif alarak kullandım. Trugo'ya her şarj için 280-320 TL ödedim. Benzinden sonra fena ucuz geldi bana. Şarj sırasında kahve içiyorsunuz şatjdan daha pahalı ödüyorsunuz. Şimdi 2024 model edrv20 kullanıyorum. Bu yenisi öncekinden konfor olarak güzel. Kapalı otoparka hat çektirerek şarj konusunu da kapattım. Sıkıntım var mı? Var BMW ID menüsüne girerken hata oluştu diyor ve aracı kişiselleştiremiyorum. İnternette bu konuyla ilgili bir konu bulamadım
    BMW iX1 eDrive20 önden çekişliU
    BMW iX1 eDrive20 önden çekişliygun bir zamanda servisin yolunu tutacağım.

• Merhaba,

Şarj konusunu nasıl çözdünüz?İş yerimiz otoparkına wallbox bakıyorum ama fiyat gereksiz yüksek.Çoğu kişi bu üründen bahsetmiş.Fiyatı daha uygun gibi.

feyree türkiye
    Feyree Type 2 Elektrikli Araç Şarj Cihazı - Taşınabilir - 22KW - 5 Metre | Feyree Türkiye
    https://www.feyreetr.com/product-page/feyree-type-2-elektrikli-ara%C3%A7-%C5%9Farj-cihaz%C4%B1-ta%C5%9F%C4%B1nabilir-22kw-5-metre
  • snulas S kullanıcısına yanıt

Siteye ait kapalı garajda her daireye ait yeri belli otopark alanı mevcut. yeni çıkan kanuna göre yeri belli olan kısımlara herhangi bir yönetim kararı olmadan doğrudan elektrik hattı çekebiliyorsunuz. Ben de elektrik sayacımın oradan 4.5'luk kalın bir TTR kablo ile bildiğiniz 3'lü priz hattı çektirdim. Araç ile birlikte gelen "Ev tipi şarj kiti"ne akşamdan aracımı bağlıyorum. 10 saatte %25-30 seviyesinde dolduruyorum. Bu da (yuvarlak hesap) günlük 100km menzil demek, 2.günün sonunda her daim tam şarjlı olarak aracımı hazır tutabiliyorum.

İş yerimde de başka bir 3'lü priz mevcut, gerekirse oradan da yavaş yavaş şarjımı yapıyorum. Diğer çözümlere gerek duymadım açıkçası.

• immortal16 kullanıcısına yanıt

Merhaba ,

önceki ile 2024 de konfor olarak ne farklar var acaba.

Yazılım vs farklımı?

• blanco B kullanıcısına yanıt

ÇEKİNCELERİNE CEVAP YAZMAK İSTEDİM.

- İstediğim renk, koltuk vs. Kombinasyonu olmadığından kapora tutarı 200Kdan 400Kya çıkarıldı. Üretimi kesinleşmiş araçlar için 200Kya ayırtabiliyorsunuz. Bu tamamen borusanın saçmalığı.

BEN GRİ DIŞ REK KREM İÇ RENK İSTEDİM VE BULDM AMA MAALESEF O KAPKARA ANTRASİT TAVAN DA BERABERİNDE GELDİ NORMALDE SEVMEM AMA KİRLENMEEMİ VS BENCE TERCİH EDİLEBİLİR.

- İstanbulda oturuyorum olası bir deprem senaryosunda marmarayı bile terkedemeyeceğim. Şarj muhabbetleri vs. Yüzünden. Yada terketmedim ama arabaya sığınmamız gerekti arabayı ısıttık vs. şarj 1 gün falan idare eder herhalde. Sonrası sıkıntı olacak.

DEPREMDE HEPİMİZ ÖLECEZ ZATEN NO WAY OUT ŞARJ DÜŞÜNMENİZ GEREKEN EN SON KONU.

- elektrikli araçların 2. eldeki değer kaybı da beni düşündürüyor.

İNSANLAR BİLMEDİĞİ İÇİN ÖYLE YAKLAŞIYOR,BEN DEĞER KAYBI MAX'!A ULAŞINCA KENDİME DE İX X DRİVE 50 ALACAĞIM HIZLA DÜŞMESİNİ ARZU EDİYORUM.KİMSE BU SAATTEN SONRA BANA FOSİL YAKITLI ARABA SATAMAZ.

- Ek olarak bataryayı 80%e kadar doldurun diyorlar 100% yaparsan bataryanın ömründen yiyormuş. E zaten menzil az bir de 80% ile mi uğraşacağım.

UĞRAŞMAYIP HEP %100 YAPARAK DA KULLANABİLİRSİN AMA %0'A KADAR KİMSE KULLANMAZ,DEPODA YAKIT KALMADIĞINDA DEVAM ETMEYİ KİMSE DÜŞÜNMEZ SADECE %100 İKEN ARABAYI 2-3 GÜN KENARDA BEKLETME.

- bir müddet kullanım sonrası bataryanın ömrü yavaş yavaş azalmaya başlayacak tabi haliyle menzil git gide düşecek.

YILDA %1 DÜŞER O DA SENİ HİÇ ETKİLEMEZ.

- şubat ortası bayağı bir yükseldim bu araca fiyat avantajı da vardı 2650K gibi fiyatlara alabiliyordunuz. Şu anda 2900K aşağısına araç yok. Vergi avantajını da kaybetti.

BEKLEYEN KAYNEDER TR'DE NEY,N FİYATI DÜŞTÜ Kİ?

• kubica007 K kullanıcısına yanıt

ELEKTRİKLİ ARACA BİNEN BİR DAHA GERİ DÖNMEZ DENEYN GÖRÜN,SÜRÜŞ KEYFİ BAMBAŞKA

• snulas S kullanıcısına yanıt

BMW İX ! en önemli şarj özelliği 22 KW AC şarj alabilmesi, bu DC'y emuhtaç olmadığınzı anlamınageliyor. 3 saatte sıfırdan %100 şarja çıkabiliyor. Kendisi size taşınabilir bir AC Charger veriyorve gücü 11 KW bu bile çok kaliteli, bir de otoparkınıza kurmanız için İ Wall Box veriyor o da müthiş bana gerek kalamdı iş yerimde AC şarjı trifaze ile kullanıyorum 11 KW alabiliyorum ve yetiyor.

• Merhaba arkadaşlar, xline paketinde adaptif cruse control yok. Acaba bu özellik için ayrı bir aparat mı gerekiyor? Yoksa yazılımdan gizli özelliği aktif etmek mi lazım? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

• cermeh kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, acaba sizde ki paket xline olan mı?

• Poyraz1928 P kullanıcısına yanıt

Ben bu konuyu araştırdım. Ekteki belgeye ulaştım. Acc bir ihtimal store açıldığında alına bilir eğer speed limit assistant parçası varsa bizim araçlarda. Tepede 3 kamera varsa Dap store dan alına bilir diye düşünüyorum. Yoruma açık bir konu.

BMW iX1 eDrive20 önden çekişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubica007 -- 26 Aralık 2024; 13:0:9 >
  • Sari sitede satılık 0 km araçlarda connected drive var mı hepsinde nasil anlasilir. Malum 1.9 a alıp millete 2.3-2-5 arasına sattıkları arabalar var. Fiyat dusurebikirsem almayı düşünüyorum ama connected drive yoksa istemiyorum.
  • enzomaresca E kullanıcısına yanıt

Hocam connected drive tam olarak ne işe yarıyor? Yani en büyük artısı nedir?

Hocam bir yazı buldum forumlardan, eleman İngiltere 'de 850 sterlin yazmış.

"Hala yeni X1 M Sport'umdaki özelliklere alışıyorum ve Cruise Control özelliğini deneyeceğimi düşündüm. "Fren fonksiyonlu Hız Sabitleyici" olarak tanımlanıyor, bu da ayarladığım hızdan daha yavaş giden bir arabaya rastlarsam arabamı öndeki arabanın hızına kadar yavaşlatacağı anlamına geliyordu. Olmadı ve öndeki arabanın endişesine çok fazla frenleri manuel olarak uygulamak zorunda kaldım! Kullanım kılavuzu bu noktada çamur kadar açık.

Soru şu ki, Adaptif Hız Kontrolü istiyorsam 850 sterlin karşılığında Driving Assistant Plus'a kaydolmam gerekiyor mu yoksa ayarlarda yanlış bir şey mi yapıyorum?"

Kontrol ekranında sağ üst köşede kullanıcı profil resmi varsa ,harita trafik bilgisi veriyorsa, en garantisi şasi no da vın sorgusu üretim tarihi mart 2024 ve sonrası ise vardır.
    Ben de yok kullanmadım ama fren için Erken geç ayarı olması lazım

Araci telefondan görüp kontrol edebiliyorsunuz. En büyük artısı evden klimayı çalıştırıp araca gittiğinizde istediğiniz sıcaklıkta binip gidebilirsiniz.

Bende daha önce mg4 vardı onda da ismart vardı. Ancak BTK izin vermediği için VPN ile bağlantı kurabiliyordum. Sanırım böyle bir problem olabilir. Ama çok efektif bir özellik.

Bir konuda daha bilgi rica edeceğim. Öndeki araca çok yaklaşınca kırmızı bir araba uyarısı veriyor. Bildiğim kadarı ile çarpışma önleme mevcut değil. Acaba bu özellikte mi sonradan açılabilir ya da satın alınabilir mi?

ConnectedDrive Store da donanım destekliyorsa bunlar satın alınabiliyor. Sürüş asistanı bunu sağlayabilir diye düşünüyorum. park manevrasında engel gördüğünde fren yapıyor demi aracınız?

BMW iX1 eDrive20 önden çekişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubica007 -- 28 Aralık 2024; 13:5:35 >

Hocam denemedim daha denediğim zaman bilgi veririm. Maalesef araç ile ilgili detaylı bir inceleme videosu yok. Facebook 'da bulunan grupta aktif değil. Aynı şekilde wp grubuda. Buradan artık bilen bilmeyene bilgi verecek. Çok sağolun hocam verdiğiniz bilgilere.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.