Şimdi Ara

BMW klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
30.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar e90 bmw aracimda klimayi actigimda icerdeki ufleyicilerin sag tarafta olanlardan soguk sol tarafta olanlardan ilik gelio varmi basina buna benzer bisi gelen

• Klimanın yönlendirici flap'leri bozulmuştur.

Mekanikse takılı kalmıştır, elektronikse yönlendiricilerin servo motorları bozulmuştur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Klimanın yönlendirici flap'leri bozulmuştur.

Mekanikse takılı kalmıştır, elektronikse yönlendiricilerin servo motorları bozulmuştur...

BMW klima

simdi soyle izah edeyim araci en sicak 28 dereceye aldim dortlulerin altinda bi tarafa cevirince sicak bi tarafa cevirince soguk icin bi teker benzeri bisey var. o teker sicak konuma alip 28 dereceye aldim kaloriferi baya sicak geliyor butun ufleme yerlerinden sonra derece ayniyken bu sefer soguk konuma getirdim o tekeri hava birazcik ilidi butun uflemelerde. hani bence o flaplar calisio elektronik sanirsam. yanlissam duzeltin. klimayi bu sefer 16 dereceye ve klima tusuna basarak calistirdigimda sol taraftaki ufleyiciler ilik sag taraftaki ufleyicilerde soguk fuluyor o sicak soguk tekerini nereye cevirsem sonuc degismiyor.

• E90'daki sistemi tam bilmiyorum ama anladığım kadarıyla evoporatörden gelen klima kanallarını açıp kapatan flap'lerden sol taraftaki kanalı tam olarak açıp kapatamıyor gibi..

Eğer sistem elektronikse zaten klima yönlendirme ayarlarını değiştirdiğinizde servoların sesini duyarsınız.. Servolardan bir yada birkaçı çıtırtı gibi sesler yapıyorsa durum budur, eğer servo motor sesleri duymuyorsanız ve klima yönlendirme ayar butonu zaten mekanik olarak güçle dönüyorsa sistem mekanik demektir, bu durumda tamir daha kolay ve masrafsız olur...

• quote:

E90'daki sistemi tam bilmiyorum ama anladığım kadarıyla evoporatörden gelen klima kanallarını açıp kapatan flap'lerden sol taraftaki kanalı tam olarak açıp kapatamıyor gibi..

Eğer sistem elektronikse zaten klima yönlendirme ayarlarını değiştirdiğinizde servoların sesini duyarsınız.. Servolardan bir yada birkaçı çıtırtı gibi sesler yapıyorsa durum budur, eğer servo motor sesleri duymuyorsanız ve klima yönlendirme ayar butonu zaten mekanik olarak güçle dönüyorsa sistem mekanik demektir, bu durumda tamir daha kolay ve masrafsız olur...

arka koltuklar icin olan mekanik eminin cunku biraz zor donuyor ama ondakiler elektronik olabilir cunku cidden kolay donuyor. Sorum su bu servolarda problem varsa 28 dereceye ayarladigimda sicak soguk arasindada problem olusturmazmi 28 dereceye ayarladigimda klimayi o ayar butonu sicaga getirdigimde sicak soguga getirdigimde ilik yapiyor cunku.

• Tahminim şu; 4'lülerin altındaki buton gelen soğuk-sıcak kanalları miksaj yapıyor.. Onda sorun yok, sıcak hava kanallarında da sorun yok, ama soğuk hava kanallarının sol tarafındaki flap havayı tam yönlendiremiyor, maksimum açık olması gereken durumda yarım açık çalışıyor olabilir.. Bunlar tamamen tahmin, Bmw klima sistemini bilemiyorum çünkü..

• quote:

Tahminim şu; 4'lülerin altındaki buton gelen soğuk-sıcak kanalları miksaj yapıyor.. Onda sorun yok, sıcak hava kanallarında da sorun yok, ama soğuk hava kanallarının sol tarafındaki flap havayı tam yönlendiremiyor, maksimum açık olması gereken durumda yarım açık çalışıyor olabilir.. Bunlar tamamen tahmin, Bmw klima sistemini bilemiyorum çünkü..

simdi on gogusun sokulmesi lazim desene :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Linea Klima Soğutmuyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rsgunman R kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, E90 da başınıza helen klima probleminin aynısı benim E90'da da var. Siz ne çözüm bulmuştunuz? Cvp verirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rsgunman R kullanıcısına yanıt
    merhabalar bmw 2004 x5 e53 kullanıyorum daha onceden klimam sıcak normal bır sekılde ısıtıyordu hatta bır donem yaz baslarında koltuk ısıtmam bıle sorunsuz calsııyordu gecenlerde tekrar sıcak bolumune getirdim ama sürekli soğuk üflüyor yanı dereceyı sona getırmeme rahmen aynı soğukluk devam ediyor acaba neden böyle bir sorun oluyor daha önce böyle bir sorunla karşılaşan varmı acaba yardımcı olabılırmısınız birde gecen sanrouf değişti o zaman aküyü bitirdiler ustalar o ara sıfırlandı arac herşeyi ondan kaynaklı elektronık bır sorun olabılırmı acaba yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler dilerim..
  • Burakdnmz B kullanıcısına yanıt
    kardesim kusura bakma daha yenice girme firsatim oldu gec oldu kusurua bakma ben benim aracimin klima gazini tekrar doldurdum. Suan duzgun calisiyor. Bmw servisi ile konustum eger klima gazi ile duzelmez ise gogusu sokeceklerini soylemislerdi ki gerek kalmadi.
  • sem59 S kullanıcısına yanıt
    Valla o yuzden kaynaklanacagini pek sanmiyorum ama on gogusun icinde kalorifer radyatoru var onun tikali olma ihtimali yuksek. Temizlettirebilirsen duzelir diye dusunuyorum.
  • Bmw 2008 e90 aracımin bagajina ampul takerken şase yapti klima hic acilmiyor torpitodaki isik ve bagaj isigida yanmiyor yardimci olacak var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.