Şimdi Ara

BMW marka otomobillerde anahtar dönemi sona erebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW marka otomobillerde anahtar dönemi sona erebilir

Otomobil anahtarları giderek tarihe karışacak gibi görünüyor. BMW yönetim kurulu üyesi Ian Robertson, Frankfurt Otomobil Fuarı kapsamında Reuters'a verdiği demeçte markanın geleneksel anahtar yerine akıllı telefon uygulaması tabanlı bir sistem kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Ayrıca Bkz.Mi Mix 2'nin beyaz seramik varyantı büyüledi
    Akıllı telefonların her türlü işimizi yapar hale gelmesiyle birlikte fiziksel anahtara duyulan ihtiyaç da azalmış durumda. Öyle ki otomobil anahtarları artık artık arabaya sinyal gönderen ve sürücünün asla cebinden çıkarma ihtiyacı duymadığı bir materyale dönüştü. Zira anahtarsız çalıştırma teknolojisi sayesinde sürücülerin kontağa anahtar sokma zorunluluğu yok.

Tesla Model 3'ün anahtarı yok

Robertson "Dürüst olmak gerekirse, kaç kişi gerçekten buna ihtiyaç duyuyor? Asla ceplerinen çıkarmıyolar, neden yanlarında taşıma ihtiyacı duysunlar ki?" diyor. Bazı otomobil üreticilerinin zaten araçları uzaktan açmaya ve bazı fonksiyonlarına erişim sağlamaya yarayan BMW Connected gibi uygulamaları mevcut.

BMW marka otomobillerde anahtar dönemi sona erebilir

Bunu bir adım ileri taşıyan Tesla ise kısa süre önce anahtarsız Model 3'ü tanıtmıştı. Otomobilin kilidini açıp çalıştırabilmek için bluetooth teknolojisinden faydalanan bir telefon uygulaması yeterli geliyor. BMW'nin satışlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ian Robertson, şu anda bunun yapılabilir olup olmadığına baktıklarını, gelecekte bu alanda bir yeniliği hayata geçirebileceklerini söyledi.

• Yarım milyon para vericeksin, anahtarını vermiycekler :) isterim ben kardeşim. teknolojiğiz ama o kadarda değil.

• Tüh.

Sigara, cüzdan, bmw anahtarı üçlüsü olmadan cafe'lerde (kafe) nasıl hava atacağız.

Hiç hoş değil.

Şimdi arabayı illa göze sokacak bir yere çekmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 20 Eylül 2017; 9:2:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonun şarjı bitti ... kaldın kapıda :)))

• Bunlar ya harbi paragöz ya da kaskafalı...

• Telefonun pili biter pili :S

• Bizde anahtarsız çalıştırma ve girme sistemi hep opsiyonel olur. Borusan opsiyonlardan kazanıyor çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabayı akrabaya tanıdığa verince ne olacak o uygulamayı oda kurup şifre vs vermek durumunda kalınacak,ek olarak telefonun pili bitmişse veya evde unutmuşsan , telefon bozulduysa ne olacak,saçma

• Geleneksel anahtarlar hala benim gozumde karizmasini koruyor

• Sanki telefonlar çok güvenli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pelinsuların,Berkecanların gözü yaşlı :) Geçtiğimiz şu günlerde Bluetooth da senelerdir açık olması gibi haberlerden sonra bluetooth ile arabanın kapısını açmak,çalıştırmak falan ne bileyim güvensiz geliyor.

• Çok da maliyeti olmayan bir sistem. Hala bizi anahtarlara bağlı kılanlar utansın. Son model corollanın fabrikaya 17bine mal olduğunu duyduğumda şok olmuştum. Olsun daha teknolojik 20bin olsun.

Yazık arkadaş ne teknolojiler var biz hala baz pakette tofaş şahin alıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fx_57,5

arabayı akrabaya tanıdığa verince ne olacak o uygulamayı oda kurup şifre vs vermek durumunda kalınacak,ek olarak telefonun pili bitmişse veya evde unutmuşsan , telefon bozulduysa ne olacak,saçma

Telefon bozulması ve pil bitmesi durumları için aslında katılıyorum. O noktada yedek bir cihaz olmalı. Normal anahtar değil de bir kart. Ya da bir tanıdığa verme durumunda da yine bu sağlanabilir. Bu 2. kısımda şifre için gayette misafir hesabı da kullanılabilir yani belirlediğin zaman ya da sefer için kullan şeklinde bir şifre üretilir ve cihazla eşleşmiş olur. Kendi uygulamaları bunu arka planda halledebilir. Ama telefon bozulması gibi bir durum sıkıntı kesinlikle. Belki küçük bir panel ya da parmak izi okuma sistemi entegre edilebilir araçlarda.
  • En mantıklı çözüm parmak izi

• g30 un güzel anahtarından sonra kolay kolay böyle bir şey yapmamalılar hatta bu tarzı sıradaki 4 ve 3 serilerine de getirmeliler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • St Batuhan kullanıcısına yanıt
    doğru ama yazılım açıkları illaki olacaktır.hacklenme ihtimali var normal uzaktan kumandayı bile kopyalıyorlar ben kilitledikten sonra birde elle kontrol eden adamım .
    parmak izi renault laguna nın bir modelinde vardı eskiden ama pek tutmamıştı.daha mantıklı olabilir,yinede parmak izi kopyalanması riskide var.her arabanın parmak iziyle açıldığı kadar yaygın olursa hırsızlık çeteleri bu işe de el atar aracın birçok yerine özellikle kapı koluna bolca parmak izi bırakıyoruz
  • araba galerilerindeki anahtar parasi devri sona erecek demekki
  • süper olurdu. yanımda taşımak eziyet.
    bir de son yllarda boyutunu gittikçe büyüttüler zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fx_57,5

doğru ama yazılım açıkları illaki olacaktır.hacklenme ihtimali var normal uzaktan kumandayı bile kopyalıyorlar ben kilitledikten sonra birde elle kontrol eden adamım .
    parmak izi renault laguna nın bir modelinde vardı eskiden ama pek tutmamıştı.daha mantıklı olabilir,yinede parmak izi kopyalanması riskide var.her arabanın parmak iziyle açıldığı kadar yaygın olursa hırsızlık çeteleri bu işe de el atar aracın birçok yerine özellikle kapı koluna bolca parmak izi bırakıyoruz

Kesinlikle, aklıma Hızlı ve Öfkeli 5 filminin ilgili sahnesi de geldi haliyle. Yine de anahtarlı olan sistemleri kırma imkanı da var. Sanırım otonom sistemlerin gelişmesiyle birlikte bu çözülebilir. Hem parmak izi hem yüz hem ses tanıma sistemleri birleşse iyi olur :)

• Muhtemelen bir uygulama artı klasik anahtar olacaktır. Zaten dikkat ederseniz hali hazır anahtarlarda da yanda bir parça var manuel anahtar olayını gerçekleştiren.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.