Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji projelerinden bu yıl en çok dikkati çeken BMW'nin Project-i tasarımı. BMW i-3 ve i-8 araçları üzeri solar paneller ile kaplı park yerlerinin altında güneş enerjisi ile şarj edilebilecek. Panellerden elde edilen enerji elektrikle çalışan aracı şarj etmeye yarayacak. Aynı zamanda aracın pilleri doldurduktan sonra sistem elde ettiği enerjiyi alternatif ünitelere de yönlendirebiliyor. 2014 BMW i8 önümüzdeki Kasım ayında 136625 USD'ye pazara sürülecekmiş. 2014 BMW i3 hali hazırda 42275 USD' ye sipariş ediliyormuş.
Fikri mantıklı ve paylaşmaya değer buldum. Anlaşılan o ki yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları hususi araçlarda petrolden pahalı olacak. Belki de Zeitgeist Addendum yaklaşımı ile şehirleri ve hayatları ulaşıma daha az ihtiyaç olacak şekilde toplu ve ucuz taşıma yöntemlerine dayalı yeniden inşa etmek daha ekonomik olacaktır.
bu projeyi en az 10 yıl önce duymuştum..güzel çalışmalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme