Şimdi Ara

BMW X1 (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
3
Favori
35.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @bbasulta: oncelikle cikabileceginiz maksimum butce nedir? bunu bilelim.. 2. sorum ise arabada kullanmak isteyeceginiz ekstra seyler var mi? Bluetooth, usb girisi, ipod kullanimi gibi seyler..
  • CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER bütçeyle ilgili sıkıntım şu an için çok şükür yok fakat gereksiz yere fazladan para ödemek istemiyor um istanbul trafiğinde kullanacağım arabayı bluetooth olmasını kesinlikle istiyorum ve ses sistemini navigasyon da istiyorum önceliklerim bunlar diğerleri ile ilgili emin değilim ne önerirsiniz bu isteklerim doğrultusunda araç ortalama kaç paraya mal olur fikir verebilirmisiniz
  • BMW X1 sDrive20d - Premium SAV Otomatik 1995 4 / 4 177 51.895 115.320 mesela arkadaşlar bu paketin içinde ne gibi donanımlar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasulta

BMW X1 sDrive20d - Premium SAV Otomatik 1995 4 / 4 177 51.895 115.320 mesela arkadaşlar bu paketin içinde ne gibi donanımlar var

http://www.bmw.com.tr/tr/en/newvehicles/x1/x1/2009/allfacts/donanim_paketleri/X1sDrive20d.html
  • X1 sdrive 'da stokta olan otomobillere 31 Mart'a kadar %6 indirim yapıyoruz.

Ayrıca şunu da ek olarak bildirmek istiyorum. Artık hiç bir otomobilimizde navigasyon gelmiyor. Harita izinlerini kaldırdılar. Ne zaman geleceği de belli değil.

Bilgilerinize

Borusan Oto İstinye
    Birce Okumuşoğlu
    BMW Satış Danışmanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borusan13 -- 21 Mart 2011; 21:30:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: borusan13
    X1 sdrive 'da stokta olan otomobillere 31 Mart'a kadar %6 indirim yapıyoruz.

Ayrıca şunu da ek olarak bildirmek istiyorum. Artık hiç bir otomobilimizde navigasyon gelmiyor. Harita izinlerini kaldırdılar. Ne zaman geleceği de belli değil.

Bilgilerinize

Borusan Oto İstinye
    Birce Okumuşoğlu
    BMW Satış Danışmanı

Guzel bilgi tesekkurler.
  • quote:

Bilgilerinize

Borusan Oto İstinye
    Birce Okumuşoğlu
    BMW Satış Danışmanı

kusura bakmayın da hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım.. BMW gibi bir markayı tercih ediyoruz, navigasyon opsiyonunu alamıyoruz!?! Harita izinlerini kaldıran BMW Türkiye mi? BMW AG mi?

nefret ederim "ne zaman geleceği de belli değil" gibi laflardan.. burada bu bilgiyi paylaşıyorsunuz fakat sebebini söylemiyorsunuz.. Bir zahmet Ayhan Ölçer'den ya da Tijen Çıdam'dan durumun gidişatı hakkında bilgi alır ve o şekliyle paylaşırsanız sevinirim.. o kadar havada kalan bir durum var ki ortada??

- haritalar mı yenilenecek?

- yeteri destek sağlanmadığından mı kalktı?

- araçlarda sorun yarattığı için mi?

- ben otomobilimi servisinize götürdüğüm de navigasyonu devre dışına bırakacaklar mı?

- navigasyon haritası yenilenecek ise bizim araçlarımızdaki hali hazırda kullandığımız haritalarda değişiklik olacak mı?

- değişiklik halinde Türkçe yönlendirme, seslendirme ve kullanım aynı şekilde olacak mı?

Doğuş Otomotiv'i aratmaz oldunuz son zamanlarda......

sakın ama sakın "bize verilen bilgiler bu şekilde" diye bir cevap yollamayın.. cevabını öğrenemezseniz hiçbir şey yazmayın daha iyi.. çünkü işin şu haliyle yardımcı olduğunuz bir nokta yok!

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Bilgilerinize

Borusan Oto İstinye
    Birce Okumuşoğlu
    BMW Satış Danışmanı

kusura bakmayın da hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım.. BMW gibi bir markayı tercih ediyoruz, navigasyon opsiyonunu alamıyoruz!?! Harita izinlerini kaldıran BMW Türkiye mi? BMW AG mi?

nefret ederim "ne zaman geleceği de belli değil" gibi laflardan.. burada bu bilgiyi paylaşıyorsunuz fakat sebebini söylemiyorsunuz.. Bir zahmet Ayhan Ölçer'den ya da Tijen Çıdam'dan durumun gidişatı hakkında bilgi alır ve o şekliyle paylaşırsanız sevinirim.. o kadar havada kalan bir durum var ki ortada??

- ben otomobilimi servisinize götürdüğüm de navigasyonu devre dışına bırakacaklar mı?

- navigasyon haritası yenilenecek ise bizim araçlarımızdaki hali hazırda kullandığımız haritalarda değişiklik olacak mı?

- değişiklik halinde Türkçe yönlendirme, seslendirme ve kullanım aynı şekilde olacak mı?

sakın ama sakın "bize verilen bilgiler bu şekilde" diye bir cevap yollamayın.. cevabını öğrenemezseniz hiçbir şey yazmayın daha iyi.. çünkü işin şu haliyle yardımcı olduğunuz bir nokta yok!

Aynen katiliyorum.bmw gibi dunya capinda bir arac aliyoruz.calisan navigasyon artik calismayacak yada yeni gelen araclarda gelmeyecek.benim audide yasadigim duruma dondu bu.mmi paketli aliyoruz sonra navigasyon yok.renault toyota gibi bmwye gore daha alt markalar bile navigasyon sunuyor.acaba diyorum audi de calismadigi icin bmw demi kaldirdi gereksizmi gordu.sacma bir neden ama kendimi boyle kandiririm ancak.

Hicbir neden dunya markasi bir arac alip navigasyonsuz olmasini kabul ettiremez.
    Zaten tum motorlar gelmiyor(ozel siparis bile gelse 760Li,550i gibi anlasilabilir ama yok).birde navigasyon kisiliyor.bmw ye binicez sonra cama entegre navigasyon alacagiz olacak is degil!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: chn joshcyoon

quote:

quote:

Bilgilerinize

Borusan Oto İstinye
    Birce Okumuşoğlu
    BMW Satış Danışmanı

Aynen katiliyorum.bmw gibi dunya capinda bir arac aliyoruz.calisan navigasyon artik calismayacak yada yeni gelen araclarda gelmeyecek.benim audide yasadigim duruma dondu bu.mmi paketli aliyoruz sonra navigasyon yok.renault toyota gibi bmwye gore daha alt markalar bile navigasyon sunuyor.acaba diyorum audi de calismadigi icin bmw demi kaldirdi gereksizmi gordu.sacma bir neden ama kendimi boyle kandiririm ancak.

Hicbir neden dunya markasi bir arac alip navigasyonsuz olmasini kabul ettiremez.
    Zaten tum motorlar gelmiyor(ozel siparis bile gelse 760Li,550i gibi anlasilabilir ama yok).birde navigasyon kisiliyor.bmw ye binicez sonra cama entegre navigasyon alacagiz olacak is degil!!!

+1

• Benim anlamadigim her yonden dort dortluk bir nav yazilimina ve haritasina sahipken bunu ne pahasina olursa olsun bmw nin elinde tutmaya cabalamamasi.. Audi de durum bu sekilde degil ama bmw gercekten iyi bir is cikarmis. Umarim en kisa sure icinde bu yanlistan doner.

Techzone un sorularina bakalim yanit gelecek mi..
  • ya yanıt gelse ne olacak abi allah aşkına..

bir kuzenime (hatun) yeni X3 alacaktık.. amcayı yengeyi anca ikna ettik, haftaya sipariş verecektik.. kızın ilk arabası olacak yaşı daha 21, üniversite öğrencisi.. istanbul'da araba ile tecrubesi olmadığı içinde yollara hakim değil ve bnm arabanın navigasyona hasta oldu.. ben bununla her yere gider gelirim dedi, amcam "iyi bakalım navigasyon varsa aklımızda kalmaz" dedi.. üstelik sadece 6 DVD Changer, 7Logic HIFI ve Nav. Prof. opsiyonlarını istiyordu.. üstüne ben birde spor - çok fonksiyonlu deri direksiyon, antrasit tavan döşemesi ile konfor koltuk ve arka cam karartma alırız, aynı oranda ön camlara da film çektiririm rahat rahat gider gelirsin, kimse seni sıkıştırmaz fln dedik..

ne dicem şimdi ben amcama? kızın hevesi kursağında kalacak bir yandan... 2 tane dangalak bir araya gelip neyin iznini vermiyorlarsa artık... derinlemesine bir araştırıcam bunu özellikle Kosifler'de.. sonucu yazarım.. şahsım adına konuşmam gerekirse baktım Türkçe nav gelmiyor mu? amerika'dan veririz siparişi (ithalat yolu ile getittiririm artık) araç gelir birde yurtdışından buldururum "BMW Navigation DVD Road Map Europe PROFESSIONAL 2011" yükletirim özel serviste..

geri kafaların keyiflerini bekleyemem artık bu saatten sonra!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Mart 2011; 0:47:09 >

• quote:

ya yanıt gelse ne olacak abi allah aşkına..

bir kuzenime (hatun) yeni X3 alacaktık.. amcayı yengeyi anca ikna ettik, haftaya sipariş verecektik.. kızın ilk arabası olacak yaşı daha 21, üniversite öğrencisi.. istanbul'da araba ile tecrubesi olmadığı içinde yollara hakim değil ve bnm arabanın navigasyona hasta oldu.. ben bununla her yere gider gelirim dedi, amcam "iyi bakalım navigasyon varsa aklımızda kalmaz" dedi.. üstelik sadece 6 DVD Changer, 7Logic HIFI ve Nav. Prof. opsiyonlarını istiyordu.. üstüne ben birde spor - çok fonksiyonlu deri direksiyon, antrasit tavan döşemesi ile konfor koltuk ve arka cam karartma alırız, aynı oranda ön camlara da film çektiririm rahat rahat gider gelirsin, kimse seni sıkıştırmaz fln dedik..

ne dicem şimdi ben amcama? kızın hevesi kursağında kalacak bir yandan... 2 tane dangalak bir araya gelip neyin iznini vermiyorlarsa artık... derinlemesine bir araştırıcam bunu özellikle Kosifler'de.. sonucu yazarım.. şahsım adına konuşmam gerekirse baktım Türkçe nav gelmiyor mu? amerika'dan veririz siparişi (ithalat yolu ile getittiririm artık) araç gelir birde yurtdışından buldururum "BMW Navigation DVD Road Map Europe PROFESSIONAL 2011" yükletirim özel serviste..

geri kafaların keyiflerini bekleyemem artık bu saatten sonra!

Zorla insani ithalata yonlendiriyorlar haklisin.bende navigasyon kalktiysa 7 serisini galeriler araciligiyla getirtecegim.hem 760Li getirtirim.hemde navigasyon olmayacagi icin ingilizcede olsa sorun degil benim icin,I drive olayida burada turkce olursa olur olmazsada ingilizce kullanirim.

• 100 bin TL üzerinde para ödeyip bir araç alıp, navigasyon alamamak ya da kullanamamak pek tercihe şayan değil.
    Üstelik bir dönem bu opsiyonu sunup, daha sonra kaldırmak daha kötü.
    Muhtemelen telif haklarıyla ilgili bir sıkıntı vardır. Umarım yakın zamanda çözülür.

Memleketimizdeki "full+full" (en nefret ettiğim cehalet timsali ifadedir) meraklısı ahaliye, üstelik BMW alacak parayı bulmuş çoğunluğu "arrogant" kitleye (BMW'den gerçekten anlayıp, bu bilinçle tercihlerini yapanları tenzi ederim) navigasyon bir ara vardı, artık yok demek hakikaten iyi bir fikir değil.
  • benim tahminim izinle mizinle alakalı olmadığı yönünde.. çok tercih edilmediği için Borusan opsiyon listesinde kalabalık yaratmasın ve "TÜRK" kullanıcıların aklı çelinmesin diye düşünüp opsiyon listesinden kaldırmış ve "izin verilmiyor" geyiği çevirmiş olabilirler..

aklıma her şey geliyor şu andan itibaren..
  • bu navigasyon işine forumda herhalde en çok kafayı takan elemanlardan birisi benimdir. ama eğri oturup doğru konuşmak gerek.

öncelikle; buraya gelip elindeki bilgiyi öyle veya böyle paylaşan (ve belli ki alınan kararla ilgili herhangi bir sorumluluğu olmayan) firma temsilcisine saldırmak ne oluyor ? sanki adam kendisi kaldırdı bu donanımı. hesap soran tavırlar, kabadayı edalar filan olacak iş değil. alıcı durumundayken de satıcı durumundayken de "müşteri her zaman haklıdır" prensibine mümkün olduğunca bağlı kalırım ama 2 tane bmw araç aldı diye firmanın personelini paylayacak cüreti gösterenleri haklı bulamam, kimse kusura bakmasın.

navigasyon hakkında biraz bilgisi olanlar, bu sistemlerin türkiyede ancak ilgili resmi kurumun izni doğrultusunda aktif hale gelebildiğini bilir. satış görevlisi de "harita izinlerini kaldırdılar" dediğine göre problemin kaynağının kurumdan izin alınamaması olduğu anlaşılır zaten. burada ne bmw türkiyenin ne de bmw ag nin yapacağı birşey yok.

talep olmaması sebebiyle kaldırılması ihtimalini oldukça düşük buluyorum. bmw sonuçta bu donanımı bedavaya veya standart donanım içinde vermiyor (3 serisinde standart olarak sunulması mevzusu tatlı bir hayal olarak kaldı). navigasyonlu araçlar zaten özel siparişle ve bir dünya paraya mal oluyordu. bmw bu işten kar ederken şimdi niye almak isteyenleri engellesin ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sartug
    bu navigasyon işine forumda herhalde en çok kafayı takan elemanlardan birisi benimdir. ama eğri oturup doğru konuşmak gerek.

öncelikle; buraya gelip elindeki bilgiyi öyle veya böyle paylaşan (ve belli ki alınan kararla ilgili herhangi bir sorumluluğu olmayan) firma temsilcisine saldırmak ne oluyor ? sanki adam kendisi kaldırdı bu donanımı. hesap soran tavırlar, kabadayı edalar filan olacak iş değil. alıcı durumundayken de satıcı durumundayken de "müşteri her zaman haklıdır" prensibine mümkün olduğunca bağlı kalırım ama 2 tane bmw araç aldı diye firmanın personelini paylayacak cüreti gösterenleri haklı bulamam, kimse kusura bakmasın.

navigasyon hakkında biraz bilgisi olanlar, bu sistemlerin türkiyede ancak ilgili resmi kurumun izni doğrultusunda aktif hale gelebildiğini bilir. satış görevlisi de "harita izinlerini kaldırdılar" dediğine göre problemin kaynağının kurumdan izin alınamaması olduğu anlaşılır zaten. burada ne bmw türkiyenin ne de bmw ag nin yapacağı birşey yok.

talep olmaması sebebiyle kaldırılması ihtimalini oldukça düşük buluyorum. bmw sonuçta bu donanımı bedavaya veya standart donanım içinde vermiyor (3 serisinde standart olarak sunulması mevzusu tatlı bir hayal olarak kaldı). navigasyonlu araçlar zaten özel siparişle ve bir dünya paraya mal oluyordu. bmw bu işten kar ederken şimdi niye almak isteyenleri engellesin ki ?

Haklisiniz ama soyle bir durumda var.sonucta izinler bakanliktan aliniyor.bir hyundai toyota renault fiat skoda vw gibi markalarda navigasyon calisirken bmw de niye calismiyor.yada bu firmalar izinlerini alirken bmw niye alamiyor.

Birde su olay var.7 serisi alacak birine(benim gibi) binlerce euro para verecegim ama navigasyon olmayacak nasil istir bu.

Diger firmalar kullandigina gore bmw gibi premium bir aractada olmasi lazim.zaten navigasyon siparisle gelen bir ozellik.

Birde soyle dusunuyorum rolls royce markasinida borusan satiyor.adam gidecek 1.5 milyon liraya yakin para verecek ama navigasyon olmayacak yada calismayacak.o zaman ne yapiyim ben bu araci.

• quote:

Birde su olay var.7 serisi alacak birine(benim gibi) binlerce euro para verecegim ama navigasyon olmayacak nasil istir bu.

ben de sizin gibi düşündüğüm için bmw yi listemden çıkardım zaten. bi araca minimum 80 bin verip sonra 2 sınıf altındaki araçlarda olan donanımdan bile mahrum kalmanın bir anlamı yok. ama dediğim yapılan açıklamaya bakılırsa burada suçlu bmw değil.
  • quote:

bu navigasyon işine forumda herhalde en çok kafayı takan elemanlardan birisi benimdir. ama eğri oturup doğru konuşmak gerek.

1) benim ne yaptığım sizi hiç mi hiç ilgilendirmez.. avukatlığınızı başka alanlarda gösterin!!

2) bir zamanlar X1 lansmanı ile ilgili bir mesajınızda satış danışmanlarını "fiyatları bilmiyorlar", "çok kızgınım" gerekçesiyle payladığınızı hatırlatırım.. ben öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum falan dersiniz diye de alıntılarımı yapayım!!!

quote:

Merhabalar,

Şahsen merakla beklediğim ve yurtdışı testlerinde hep çok olumlu yorumlar alan BMW X1 nihayet türkiye'de satışa sunuldu. fakat, bu aracın lansmanını borusan oto biraz eline yüzüne bulaştırdı gibi geliyor bana.

öncelikle, otomobil dergilerinde yaklaşık 10 gün önce türkiyede satışa sunulduğu yönünce haberler çıkan araç için, yanılmıyorsam düne kadar borusan oto ne web sitesinde ne de gazete/ tv reklamları aracılığı ile hiç bir şekilde bu bilgiyi duyurmadı. özellikle son bir haftadır önce merakla ardından hayretle her gün bmw türkiye web sitesini ziyaret ettim ve yepyeni kasa ve üstelik sınıfında çok iddialı olacağa benzeyen aracı neden bu denli umursamadıklarını anlayamadım. normalde firmalar aracı daha satışa sunmadan önce bu tip tanıtım kampanyalarına başlamaz mı ?

neyse dün itibariyle x1 nihayet bmw nin web sitesine eklenmiş ve hürriyet gazetesinde reklamı çıkmıştı. hemen girip siteyi inceledim. fakat o kadar gecikmeye rağmen, bu site de son derece itinasız görünüyor. x1 fiyat listesinde tek bir motor ve tek bir donanım seçeneği ile 45.000 euro luk fiyat var. araç özelliklerini içeren sayfalarda dolaştığınızda ise dev navigasyon ekranından geri görüş kamerasına, deri döşemeden direksiyondan kumandalı otomatik vitese kadar onlarca donanım göze çarpıyor. 45.000 euroluk bir araçta bu donanımların olması ihtimali yok tabi, ama bu fiyata sattığı arabanın neye benzediğine dair fotoğraflar ve donanım listesi de koyması gerekmez mi borusan oto nun ? bütün fotoğraflar ve bilgiler bmw nin global web sitesinden alınıp türkçeye tercüme edilip konulmuş. o fotoğraflara bakıp borusan oto showroomuna gitse birisi muhtemelen orada gördüğü aracı tanıyamayacak. hayır madem sonuçta yapacağınız türkiyeye özel bir çalışma olmayacaktı o zaman neden bu kadar geciktiniz. topu topu 2 sayfalık metni türkçeye çevirmek mi bu kadar zamanınızı aldı ?

sonuçta zaten bir ankaralı olarak borusan otoya kızgınım. zira koca 5 milyonluk ankarada biri havalimanının dibinde ( şehirden 30 km uzakta) diğeri ise gop ta (ufacık 2-3 arabalık) topu topu 2 showroomu var. şimdi x1 g.o.p. ta ki küçücük showroom da yoksa, görmek için kalkıp bir saatlik yola gitmek lazım. premium bir markanın potansiyel müşterisine bu kadar eziyet etmemesi gerekiyor. aynı kitleye hitap eden diğer firmalar ( sırf otomobil değil, kıyafet, gıda, mobilya aklınıza ne gelirse) en prestijli, en göz önündeki yerleri seçerken borusan showroom u dağın başına taşıdı resmen.
    şimdi de bu yeni araca olan ilgisizlik canımı sıktı. belki de x1 in x3 için çok ciddi bir rakip olması borusanın canını sıktı ve yeni x3 ler gelene kadar x1 i biraz düşük profil tutmaya karar verdi, kim bilir ?

hiç showrooma gidip x1 inceleyen var mı ? fiyat ve donanımlar hakkında biraz gerçekçi fikir sahibi olmak istiyorum. ayrıca 45.000 euro ya otomobil diye ne verdiklerini de merak ediyorum. bu arada kendimce şöyle basit bir hesap yaptım; ingilterede benzer donanımlı bir x1 ile tiguan arasında 2-3 bin sterlin fiyat farkı var. geçen gün doğuşoto da gördüğüm full donanımlı tiguan 56 bin euro idi. bu da demektir ki, web sitesindeki kadar donanımlı bir x1 in en az 60 bin euro civarında olması lazım.

benim cevabım...

quote:

@sartug: geçen seneki yazınızı şimdi gördüm...

Borusan'da ki hangi arkadaş bilgisizmiş merak ettim.. isim alırsam sevinirim.. lansmandan haftalar önce sizler daha araçları dergilerde bile görmeden, bilgisiz dediğiniz arkadaşlar bu araçlarla sürüş eğitiminden geçiyorlar.. amaç aracı tanımak ve müşteri isteklerine ona göre cevap verebilmek... Borusan'dan bu zamana kdr ben ve bütün ailem toplamda (şirketimiz için alınan filo alım hariç) 13 tane araç almış bulunmaktadır.. özellikle bahsettiğiniz "donanım bilgisi yok, bilmiyor" dediğiniz kişi gerçekten bilmiyor olabilir ancak bunun gayet mantıklı nedeni vardır..

araç her ülkeye o ülkenin isim paketiyle gelir.. Türkiye'ye gelen araçlar Türkiye Paketi adı altında gelir ve Türkiye şartlarına göre daha güçlendirilmiş ve hem sert hemde dayanıklı amortisörler bu paketin en önemli maddesidir.. fakat bunun yanında Türkiye Paketi'nde ilave olarak neler olacağını belirleyen BMW Germany (1 - 3 - 5 - 6 - M serisi için)ve BMW USA'dir (7 - X serileri için).. o yüzden lansman gününde bu pakete neler dahil olup olmayacağını göremedikleri için size bilgi verememektedirler.. lansman günü/gecesi sadece sözlü olarak sipariş verebilirsiniz.. lansmandan sonra aracın fiyatları tam olarak paket ve opsiyon fiyatlarıyla ortaya çıkar.. bundan sonra seçimler yapılır..

en basit örnek.. BMW USA'de HD Sirius Radio varken TR'de bulunmamakta, TR'deki araçların amortisörleri amerikada bulunmamakta ve bu ve bunun gibi birçok donanım seçeneği bir ülkede sunulup başka bir ülkede sunulamamaktadır (BMW politikaları gereği)... yine BMW Germany'de BMW Assistant sistemi orada çalışırken TR'de iDrive menüsünde bulunmakta ancak çalışmamaktadır...

bunun dışında Borusan Otomotiv'in havaalanı yolları üzerinde olmasının da bir sebebi var... eğer satış danışmanlarına sorsaydınız neden böyle diyerek, size "seyahat için uçak kullanan insanlara yakın olmak için" diye bir cevap verirler.. çünkü uçak kullanan insanların genellikle para problemi olmadığı ve VIP müşteri kitlesine daha yakın olduğu söylenmektedir.. şu anda dünyadaki hangi ülkeye ve o ülkenin BMW bayisi olan şehrine bakarsanız bakın, mutlaka en az 1 bayisi havaalanına çok yakın olarak konumlandırılmıştır.. bu da yine BMW'nin bir politikasıdır.. zaten BMW satın almak ile potansiyel müşteri olmak arasında da fark vardır.. BMW almak isteyen birisi bayisi nerede olursa olsun gider ve alır.. potansiyel müşteriler sizin gibi mırın kırın eder.. ama yinede bilgilendirmek için söyleyim ben sizi.. Borusan Oto Çankaya'dan Borusan Oto Havalimanı'na hergünün belirli saatleri müşteri servisi kalkmaktadır... bu şekilde de oraya ulaşabilirsiniz..

çankaya borusan oto sadece gördüğünü 4 araçlık giriş katından ibaret değildir.. bir üst katında BMW motorları için bir bölüm ve yine VIP müşterilere hizmet veren satış danışmanları bulunmaktadır.. Ankara'da sadece BMW 7 serisi ve Range Rover Vogue satan satış danışmanı Bülent Diker'de bu mağazada yer almaktadır.. kısacası ufaklığından ziyade yapılanları konuşmak gerekiyor bence... Ayrıca Çankaya Borusan'da MINI markasınında satış hizmeti verilmektedir...

kısacası bunlar ve lansmandaki satış danışman(lar)ının bilgisizliği değil, sizin bunları bilmemeniz bu tip talihsiz yorumlar yapmanıza sebep olmuş.. bundan sonraki lansmanlarda görüşmek üzere..

NOT: Borusan Otomotiv ile satıcı - müşteri ilişkim dışında hiçbir bağlantım yoktur..

dolayısıyla satış danışmanlarını benden daha çok kayıran adam göremezsiniz ama ortada yarım yamalak, eksik söylemlerle paylaşılmış bir durum varsa onu da eleştirmek en tabii hakkımdır, ama beni eleştirmek sizinde üzerinize düşen bir görev değildir!!!

3) borusan ile olan ilişkilerimiz sadece otomotiv sektörüyle sınırlı kalmamakta olup bugüne kadar neredeyse 40 adetlik araç alım yapmışızdır.. kime nasıl davranmam gerektiğini sizden öğrenecek değilim! bu işler, borusan'a uğramakla olacak işler değil..

4) konuları daha geniş takip ederseniz (başka başlıklara vs), bu tepkimin direk satış danışmanının şahsına değil BMW Türkiye'ye olduğunu görürsünüz.. siz bulamazsınız belki ama ben size yardımcı olayım!!!!http://resim.donanimhaber.com/m_47673519/tm.htm

5) saçma sapan yorumlar yapmayın artık! harita izinlerinin kalkması, tekrar uygulanması vs gibi iş olmaz.. bu iş çocuk oyuncağı değil.. bence siz neyin ne olduğunu anlamamışsınız..

6) biraz düşünürseniz, TR'de sadece özel siparişle bir şeylerin gelmemesi değil olay; çoğu opsiyonunun gelmemesi... onu da geçtim, benzinli, dizel ve hybrid modellerde de çok büyük bir sınırlama olduğunu görürsünüz.. neredeyse dizelden başka model satılmıyor.. tamam ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarından dolayı benzinliler çok tercih edilmiyor ancak ben belki 3.35d almak istiyorum.. hani nerede?? belki 7.60Li almak istiyorum hani nerede? belki 5.50i almak istiyorum hani nerede?? BMW Türkiye benim keyfimin kahyası değil? ben 5.50i almak istiyorum dediğiniz zamanda getirtemiyoruz diyen bir firma.. biraz daha derin bilgiye ihtiyacınız var bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 24 Mart 2011; 19:01:29 >

• Orijinalden alıntı: TechZone

1) benim ne yaptığım sizi hiç mi hiç ilgilendirmez.. avukatlığınızı başka alanlarda gösterin!!

2) bir zamanlar X1 lansmanı ile ilgili bir mesajınızda satış danışmanlarını "fiyatları bilmiyorlar", "çok kızgınım" gerekçesiyle payladığınızı hatırlatırım.. ben öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum falan dersiniz diye de alıntılarımı yapayım!!!

Merhabalar,

Şahsen merakla beklediğim ve yurtdışı testlerinde hep çok olumlu yorumlar alan BMW X1 nihayet türkiye'de satışa sunuldu. fakat, bu aracın lansmanını borusan oto biraz eline yüzüne bulaştırdı gibi geliyor bana.

öncelikle, otomobil dergilerinde yaklaşık 10 gün önce türkiyede satışa sunulduğu yönünce haberler çıkan araç için, yanılmıyorsam düne kadar borusan oto ne web sitesinde ne de gazete/ tv reklamları aracılığı ile hiç bir şekilde bu bilgiyi duyurmadı. özellikle son bir haftadır önce merakla ardından hayretle her gün bmw türkiye web sitesini ziyaret ettim ve yepyeni kasa ve üstelik sınıfında çok iddialı olacağa benzeyen aracı neden bu denli umursamadıklarını anlayamadım. normalde firmalar aracı daha satışa sunmadan önce bu tip tanıtım kampanyalarına başlamaz mı ?

neyse dün itibariyle x1 nihayet bmw nin web sitesine eklenmiş ve hürriyet gazetesinde reklamı çıkmıştı. hemen girip siteyi inceledim. fakat o kadar gecikmeye rağmen, bu site de son derece itinasız görünüyor. x1 fiyat listesinde tek bir motor ve tek bir donanım seçeneği ile 45.000 euro luk fiyat var. araç özelliklerini içeren sayfalarda dolaştığınızda ise dev navigasyon ekranından geri görüş kamerasına, deri döşemeden direksiyondan kumandalı otomatik vitese kadar onlarca donanım göze çarpıyor. 45.000 euroluk bir araçta bu donanımların olması ihtimali yok tabi, ama bu fiyata sattığı arabanın neye benzediğine dair fotoğraflar ve donanım listesi de koyması gerekmez mi borusan oto nun ? bütün fotoğraflar ve bilgiler bmw nin global web sitesinden alınıp türkçeye tercüme edilip konulmuş. o fotoğraflara bakıp borusan oto showroomuna gitse birisi muhtemelen orada gördüğü aracı tanıyamayacak. hayır madem sonuçta yapacağınız türkiyeye özel bir çalışma olmayacaktı o zaman neden bu kadar geciktiniz. topu topu 2 sayfalık metni türkçeye çevirmek mi bu kadar zamanınızı aldı ?

sonuçta zaten bir ankaralı olarak borusan otoya kızgınım. zira koca 5 milyonluk ankarada biri havalimanının dibinde ( şehirden 30 km uzakta) diğeri ise gop ta (ufacık 2-3 arabalık) topu topu 2 showroomu var. şimdi x1 g.o.p. ta ki küçücük showroom da yoksa, görmek için kalkıp bir saatlik yola gitmek lazım. premium bir markanın potansiyel müşterisine bu kadar eziyet etmemesi gerekiyor. aynı kitleye hitap eden diğer firmalar ( sırf otomobil değil, kıyafet, gıda, mobilya aklınıza ne gelirse) en prestijli, en göz önündeki yerleri seçerken borusan showroom u dağın başına taşıdı resmen.
    şimdi de bu yeni araca olan ilgisizlik canımı sıktı. belki de x1 in x3 için çok ciddi bir rakip olması borusanın canını sıktı ve yeni x3 ler gelene kadar x1 i biraz düşük profil tutmaya karar verdi, kim bilir ?

hiç showrooma gidip x1 inceleyen var mı ? fiyat ve donanımlar hakkında biraz gerçekçi fikir sahibi olmak istiyorum. ayrıca 45.000 euro ya otomobil diye ne verdiklerini de merak ediyorum. bu arada kendimce şöyle basit bir hesap yaptım; ingilterede benzer donanımlı bir x1 ile tiguan arasında 2-3 bin sterlin fiyat farkı var. geçen gün doğuşoto da gördüğüm full donanımlı tiguan 56 bin euro idi. bu da demektir ki, web sitesindeki kadar donanımlı bir x1 in en az 60 bin euro civarında

+1

• quote:

herkese açık bir ortamda kafanıza göre fevri yorumlar yaparsanız birisi de sizi eleştirir. bunu kaldıramıyorsanız forumda yazmayın. dokunulmazlığınız olduğunuzu mu sanıyorsunuz ?

quote:

ne yazdığımı gayet net hatırlıyorum. her normal, aklı başında insanın yapacağı gibi bir bir yanlışlık gördüğümde eleştiririm, haksızlık gördüğümde de bunu dile getiririm. bmw türkiye x1 lansmanında hatalıydı ama görünen o ki navigasyonda ellerinden gelen birşey yok. bu ikisini ayırmak bu kadar zor olmamalı. fanboy da değilim hater da.

quote:

3) borusan ile olan ilişkilerimiz sadece otomotiv sektörüyle sınırlı kalmamakta olup bugüne kadar neredeyse 40 adetlik araç alım yapmışızdır.. kime nasıl davranmam gerektiğini sizden öğrenecek değilim! bu işler, borusan'a uğramakla olacak işler değil..

40 değil 4000 tane araç almış olsanız, quandt ailesinin varisi de olsanız tutumunuz doğru değil. kime nasıl davranacağınızı benden öğrenmemeniz gerektiği doğru, bunu çok uzun zaman önce ebeveynlerinizden öğrenmiş olmanız gerekirdi. borusana uğramanın ise insan olmakla ne alakası var onu hiç anlamadım.

quote:

4) konuları daha geniş takip ederseniz (başka başlıklara vs), bu tepkimin direk satış danışmanının şahsına değil BMW Türkiye'ye olduğunu görürsünüz.. siz bulamazsınız belki ama ben size yardımcı olayım!!!!http://resim.donanimhaber.com/m_47673519/tm.htm

oturup sizin yumurtladığınız cevherleri okuyacak vaktim yok. benim burada gördüğüm navigasyon izinleri kaldırıldı diye bilgi geçen bir satış danışmanına saldırdığınız ve onu eleştiriyorum. benim bilgi almak için girdiğim bir forumda ergen hezeyanlarını dinlemeye tahammülüm yok.

quote:

5) saçma sapan yorumlar yapmayın artık! harita izinlerinin kalkması, tekrar uygulanması vs gibi iş olmaz.. bu iş çocuk oyuncağı değil.. bence siz neyin ne olduğunu anlamamışsınız..

ben satış danışmanının verdiği bilgi üzerine yorum yapıyorum. adam izin kaldırılmış diyor. bunun da 10 tane farklı anlama gelme ihtimali yok. ha satış görevlisi yalan bilgi veriyorsa ona birşey diyemem. ama akıl var mantık var bmw para kazandığı bir donanımı haritası da mecvutken niye ortadan kaldırsın ?

----------------

bir süredir otomobil forumunu takip ettiğim için malesef sık sık yazılarınıza denk geliyorum. insanlara yardımcı oluyorum, bilgi veriyorum adı altında gösteriş budalalığının kitabını yazıyorsunuz, kibiriniz paçalarınızdan akıyor. bu tarz insanlarla ne sanalda ne gerçekte işim olmaz, olamaz. size hitaben ilk ve son defa yazıyorum, isterseniz bundan sonra buraya destan yazın umurumda değil.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.