Şimdi Ara

BMW X3 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
4
Favori
34.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende cat cat diye bir sikinti yok.. ama bnm prof degil 7Logic.. ancak professional ses sistemi olan bir 5.30d de bu soruna rastlamadim... memnun degilseniz hoperlorleri degistirin derim.. ama ariza cikartirlarsa etkiledigi birimler garanti disi kalir haberiniz olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

kusura bakmayin 1 haftalik uzaklastirma aldigim icin sorunuzu yanitlayamadim..

evet motor cezbedici.. ancak bu aracin %99.9 kullanim amaci ve yeri asfalt.. asfaltta acikcasi abilerine gore daha hafif ve islevsiz oldugunu hatirlatmaya gerek yok.. hem SUV kilikli bir aracim olsun hem de performansi iyi olsun diyorsunuz ama hem fiyati acisindan hem vergisi acisindan hem de simdiki xDrive sistemiyle uzaktan yakindan alakasi olmayan, bodoz 4 ceker bir araca 100.000TL gibi rakamlar baglamak bence pek akillica degil.. ama ne paranizi ne zevkinizi ne de dusuncelerinizi sorgulamak ya da yonlendirmek benim haddime degil.. fakat oneri olarak "yani sonuc?" diye sorarsaniz, ben tavsiye etmem.. onun yerine sifir km X1 almak cok daha mantikli olacaktir.. yeni kasa, xDrive, ekonomik motor, vergi avantaji (alirken satis fiyati ve eklettirdiginiz her opsiyon fiyati uzerinden %60 etkileniyorsunuz) ve sifir km bir BMW mi? yoksa zaten piyasada tamamina yakini bos ya da bosa yakin olan X3'e onc para saymak mi?

bence X1 ile bir test surusune cikin.. karariniz degisebilir..

Öncelikle almış oldunuz ceza için geçmiş olsun dileklerimi belirtmek isterim...

Ayrıca vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim. Gerçektende söylediğiniz gibi bu aracın tek ama tek artısı kesinlikle yüksek motor gücü... Onun dışında yüksek fiyatı, yakıtı, vergisi, eski donanımı, süspansiyonları ve X1'e oranla yeni teknoloji donanımı kesinlikle en önemli eksileri...

Tekrar teşekkürler...

• rica ederim...
  • Sayın techzone, yeni BMW X3 sipariş ettim. USB connectivity istiyordum ancak, bu artık tek başına sipariş edilemiyormuş. Yabancı forumlarda ise mart ayından itibaren paketlerin değiştiğini öğrendim ve USB bağlantı özelliğinin standart hale geldiği izlenimini edindim. Sizden bu konuda yorum alabilirmiyim? Ağustosta teslim edilecek aracımda, Aux in e ilaveten, kol dayamanın içinde USB portta oalbilir mi?
  • http://www.bmw.com.tr/tr/en/newvehicles/x/x3/2010/donanim_paketleri/X3xDrive20d.html

paketlerle standart gelen donanımlar arasında USB görünmüyor..

hangi yurtdışı forumlarda bu haberleri okuduğunuzu da bilemiyorum ama en basit olarak BMW İngiltere sitesine girdiğimde X3 için USB ile ilgili donanımların olduğunu görüyorum..

BMW X3

• Techzone Bey:
    X3 2.0 Xdrive Premium ile 5.20 d Comfort arasinda kaldim. Butcem bu kadar.
    Turkiyede ikinci elde fazla zarar etmeden hangisini tercih edelim?
    2 cocuklu bir aileyiz. Hangisini alalim. Ayrica detaylar icin PM ya da email verebilmeniz mumkun mu? Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebird_76 -- 9 Mayıs 2011; 2:59:15 >
  • detaylı her türlü sorunuza buradan cevap veririm zaten..

2 çocuklu bir aile iseniz ben 5 serisini tavsiye ederim.. X3'ten daha geniş ve konforlu bir araçtır.. fakat bütçe konusunda kesin bir rakam verirseniz almanız gereken opsiyonları da konuşuruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 9 Mayıs 2011; 2:09:09 >
  • Butce 80.000 avroya kadar ancak 75.000 avronun altinda kalmasini da isterim. Yani konfigurasyonu 80.000 avroya gore yapalim, ancak son 5.000avroluk opsiyonlarin hangisi oldugunu bileyim (dusuk oncelikli olanlar).
    Diger konu da ikinci elde az kaybettirecek bir konfigurasyon olmasi ... Su an 2008 Corolla d4d kullaniyoruz. BMW de yeniyiz. Dolayisi ile 90 dan 184 beygire gecis zaten bir hayli performans artisi getirecek.Bu nedenle aile arabasi rolunde ancak keyifli surus saglayan ikinci elde kaybettirmeyen bir 5.20d ya da X3 2.0d Xdrive almak istiyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebird_76 -- 10 Mayıs 2011; 0:02:35 >
  • 5.20d Comfort muadili dedigim konfigurasyon asagidadir. Yukaridaki mesajim dogrultusunda bunda neler yapabiliriz?

Konfigurasyonda duzeltme:
    "3AG" yani "Geri Gorus Kamerasi" da konfigurasyonda yer alacak. Burda gorunmuyor...

BMW X3

BMW X3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebird_76 -- 9 Mayıs 2011; 3:03:32 >

• BMW ikinci elde kaybettiren bir araç değil.. baz fiyatları üzerinden konuşacaksak tabii.. ama arabayı BMW'den anlayan birisine satarsanız kesinlikle istediğiniz fiyata satarsınız.. bu tip şeyleri düşünmenizi sağlayan şeyler ne yazık ki atıyorum bi-xenon far, otomatik klima ve kol dayaması opsiyonunu koyup full + full ilanı veren kişilerin yüzünden oluyor.. zaten bu markaya geçmekle çok çok iyi bir karar vermişsiniz, kolay kolayda vazgeçemezsiniz..

zarar etme lüksünüz en azından önümüzdeki 7 senelik süreç içinde geçerli değil.. neden derseniz, BMW her 7 yılda bir kasa değiştirir.. dolayısıyla "ulen bu arabayı aldık ama hadi bakalım, 2 sene sonra kasa değişir mi acaba?" endişesi yaşamayacaksınız..

Borusan Oto'dan satın alım yapacaksanız zaten %3 - 4 oranlarında indirim yapılmakta.. yani maksimum rakam 80.000€ ise 83.000 - 84.000€'a kadar opsiyon seçimini yapabilirsiniz.. gönderdiğiniz resim yurtdışı öncelikli olduğu için bir yorum yapmak istemiyorum.. Türkiye'de 75.000€'luk Comfort modeli ile standart gelen donanımlara buradan ulaşabilirsiniz:http://www.bmw.com.tr/tr/en/newvehicles/5series/sedan/2010/donanim_paketleri/520dSedan.html

üstüne almak istediğiniz opsiyonlar için en detaylı bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_44085931/tm.htm

opsiyonları seçtikten sonra Borusan Oto'ya gidip güncel fiyat bilgileri ile seçimlerinizi yapıp kafanıza en çok yatan opsiyonların kalmasını sağlayabilirsiniz..

eğer 5 serisi için konuşmaya devam edeceksek sizi 5 serisi ana başlığa alayım..

iyi geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 9 Mayıs 2011; 3:22:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freebird_76
    Techzone Bey:
    X3 2.0 Xdrive Premium ile 5.20 d Comfort arasinda kaldim. Butcem bu kadar.
    Turkiyede ikinci elde fazla zarar etmeden hangisini tercih edelim?
    2 cocuklu bir aileyiz. Hangisini alalim. Ayrica detaylar icin PM ya da email verebilmeniz mumkun mu? Kolay gelsin...

@techzone a sormuşsun ama ben de cevap vereyim:))
    İkinci eli düşünüyorsan x3,5 serisine göre daha fazla değer kaybeder fakat aman aman değil ve satması daha zordur.
    Yalnız x3 ün özellikle arka kısmı bana daha rahat gelmişti.
    Bagaj hacmi olarak ise x3 daha avantajlidir.
    5 serisi 0.52 metreküp
    X3 0.56-1.5 m3 arası değişir.Dikine birşey koymak daha rahattır.
    Sürüş zevki olarak da her zaman sedan arabayı tercih ederim.Fakat aracı yukarıdan sürmek ayrı bir zevk.
    Panaromik tavanlı bir x3, çok ferah ve aydınlık duruyor.
    Yeni x3 ü surmedigimden bilmiyorum ama eskisinin suspansiyonu çok sertti ve en ufak kasisi hissettiridi.
    Bence en iyisi ailecek araç bakmaya gidin,dördünüz nasıl ve hangi arabada rahat ediyorsanız onu alın.
    Şimdiden kolay gelsin..

• quote:

http://www.bmw.com.tr/tr/en/newvehicles/x/x3/2010/donanim_paketleri/X3xDrive20d.html

paketlerle standart gelen donanımlar arasında USB görünmüyor..

hangi yurtdışı forumlarda bu haberleri okuduğunuzu da bilemiyorum ama en basit olarak BMW İngiltere sitesine girdiğimde X3 için USB ile ilgili donanımların olduğunu görüyorum..

BMW X3

Evet yukarda, gösterdiğiniz 6NF nin olmadığını söylediler. Bunun yerine 800 euro + vergiler yani 3000 liralık bir bluetoothlu entegrasyon mevcutmuş. bu da aşırı pahalı.

• Oncelikle detayli ve zamaninda cevabiniz icin tesekkur ederim. Raifkokten Bey'in cevabi da cok yerinde oldu, tesekkurler. Ona zaten daha once X3 ile ilgili bir konfigurasyon sormustum. Sagolsun gondermisti.
    Borusanin %3-4 indirimini ogrenmem iyi oldu ona gore biraz daha doldurabilirim. Ancak X3 2.0d Xdrive veya 5.20d arasinda kesin bir secim hala yapamadik. Sanirim ailecek teste gidip orda bakacagiz. Gene de ilave yorumlara acigim. Ben X3 test ettigimde amortisorlerde belirgin bir sertlik hissetmemistim. 5.20 ile de tam kiyasladigim soylenemez bu konuda. Ancak X1 Xdriveda bir derece sert gelmisti amortisorler.

BMW de arac icin bir de bakima yonelik paketler var imis bunlari almak ne derece mantikli? 5 yil 100.000 km gibi? 5 serisi ana basliga alabiliriz. X3 ile ilgili ilave sorum olurs X3 altinda yeniden acarim. Kolay gelsin...

quote:

BMW ikinci elde kaybettiren bir araç değil.. baz fiyatları üzerinden konuşacaksak tabii.. ama arabayı BMW'den anlayan birisine satarsanız kesinlikle istediğiniz fiyata satarsınız.. bu tip şeyleri düşünmenizi sağlayan şeyler ne yazık ki atıyorum bi-xenon far, otomatik klima ve kol dayaması opsiyonunu koyup full + full ilanı veren kişilerin yüzünden oluyor.. zaten bu markaya geçmekle çok çok iyi bir karar vermişsiniz, kolay kolayda vazgeçemezsiniz..

zarar etme lüksünüz en azından önümüzdeki 7 senelik süreç içinde geçerli değil.. neden derseniz, BMW her 7 yılda bir kasa değiştirir.. dolayısıyla "ulen bu arabayı aldık ama hadi bakalım, 2 sene sonra kasa değişir mi acaba?" endişesi yaşamayacaksınız..

Borusan Oto'dan satın alım yapacaksanız zaten %3 - 4 oranlarında indirim yapılmakta.. yani maksimum rakam 80.000€ ise 83.000 - 84.000€'a kadar opsiyon seçimini yapabilirsiniz.. gönderdiğiniz resim yurtdışı öncelikli olduğu için bir yorum yapmak istemiyorum.. Türkiye'de 75.000€'luk Comfort modeli ile standart gelen donanımlara buradan ulaşabilirsiniz:http://www.bmw.com.tr/tr/en/newvehicles/5series/sedan/2010/donanim_paketleri/520dSedan.html

üstüne almak istediğiniz opsiyonlar için en detaylı bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_44085931/tm.htm

opsiyonları seçtikten sonra Borusan Oto'ya gidip güncel fiyat bilgileri ile seçimlerinizi yapıp kafanıza en çok yatan opsiyonların kalmasını sağlayabilirsiniz..

eğer 5 serisi için konuşmaya devam edeceksek sizi 5 serisi ana başlığa alayım..

iyi geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebird_76 -- 11 Mayıs 2011; 2:14:32 >

• rica ederim.. 5 serisi hakkında en detaylı bilgiyi almak için yazımı da okuyabilirsiniz.. fikir verecektir..

http://forum.donanimhaber.com/m_47021584/tm.htm
  • Yazinizi bu mesaji yazmadan okumustum. Cok keyifli ve bilgilendirici tesekkurler...
  • Merhabalar
    Maksimum 130-135 bin tl. ayırdığım param var.Exclusive donanımlı X3, euronun da artmasıyla 180 bin tl oldu. 2.el exclusive donanımlı X3 2012 sonunda 150 bin tl altına düşermi acaba ve bu arabayı bu paraya almak mantıklı mı sizce.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agandon

Merhabalar
    Maksimum 130-135 bin tl. ayırdığım param var.Exclusive donanımlı X3, euronun da artmasıyla 180 bin tl oldu. 2.el exclusive donanımlı X3 2012 sonunda 150 bin tl altına düşermi acaba ve bu arabayı bu paraya almak mantıklı mı sizce.

Teşekkür ederim.

Farklı sınıf araçlar tabii ki ama bence 70bin euro'nun üstüne çıkacaksanız, 5 serisi tercih edilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agandon

Merhabalar

Teşekkür ederim.

Bana göre 180 bin lira x3 e çok,en azından kurun oturmasını beklemek lazım.
    2007 senesinin 12.ci ayında 50 bin euroya o zamanki kurla 85 bin liraya 2007 Mart çıkışlı 13 bin km de x3 almıştım.Arabanın sıfır faturası 63 bin euroydu gerisini hesap edin artık.
  • Ben de x3 veya 520d planlari kuruyorum kafamda ama 180 bine cikinca 520d daha mantikli geliyor tabii. Ya x3 u dusursunler ya da 5 serisini artirsinlar da celiskiden kurtarsinlar benim gibileri... X3 un kasa degisimi ne zaman gorunuyor bilen var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nous_docky

Ben de x3 veya 520d planlari kuruyorum kafamda ama 180 bine cikinca 520d daha mantikli geliyor tabii. Ya x3 u dusursunler ya da 5 serisini artirsinlar da celiskiden kurtarsinlar benim gibileri... X3 un kasa degisimi ne zaman gorunuyor bilen var mi?

X3 ,5 serisi karşısında sadece 4*4 ve yerden yükseklik ihtiyacı varsa tercih edilir ben şahsen başka sebep bulamıyorum.
    Ayrıca x3 un malzeme kalitesi 3 serisi ayarında.5 serisinin suv rakibi x5 dir.
    Kasa olarak x3 daha yeni çıktı,en yaşlısı 2011 model:))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.