Şimdi Ara

BMW X6 M50D İzmir (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
3
Favori
14.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aradaki bedelle sıfır km bmw alınabiliyor. Bu işin peşini bırakmayıp paranızın tamamını alsaydınız keşke. Sonra kasko firmaları buna alışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TBB

quote:

Orijinalden alıntı: 35CEM76

quote:

Orijinalden alıntı: TBB

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt35

ne zevksiz milletiz yahu kaç tane ilan var hepsi ya siyah ya beyaz..

üstelik 150.000 € luk araç da tampon altları plastik yazıklar olsun bmw ye..

Söz konusu aracın her yeri zaten nerede ise plastiyk. Alttaki malzemenin plastik olmasının en önemli etkeni ağırlık daha .sonrası aero dinamik ama renk tercihi derseniz arabanın üst çıtaları ve aynaları ile bir bütünlük sağlamış olduguna inanıyorum. Ama bunun zevk olduğunu düşünüsek tartışmakta çok anlamlı olmuyor kanaatindeyim. Ben X6 4.0 ı geçen sene kasım ayında parçaladım aracın kazalı resmini ve video görüntülerini siiznle paylaşıyorum plastik daha doğrusu bakalit malzemenin önemni ben bu kazdan sonra algıladım.

Söz konusu kaza görüntülerine
    http://www.youtube.com/watch?v=WnLRHObufEE
    linkinden ulaşabilrisiniz.

BMW X6 M50D İzmir

Aracinizi kazasiz belasiz kullanmanizi dilerim.Ancak ben daha cok onceki arabami parcaladim lafina takildim kusura bakmazsaniz.Mal sizin tabii ki ancak yapmis oldugunuz vahim bir kaza icin "parcaladim" kelimesini kullanmak sanki biraz hemaraci maddi anlaminda kucumsemek hem kusura bakmayin ama Agaoglunun "arabaya acimam hoyratca binerim atarim sonra"seklindeki ifadeye ve tarza benzemis gibi oluyor biraz.

Sahsen bu tur bir kazayi yaptiktan sonra "eger bilerek ve isteyerek keyif amaci ile parcalamadi iseniz gercekten arac ne olursa olsun baska turlu anlatmak daha dogru olurdu tahminimce.Biraz degisik bir tavir hissettigim icin yazdim kusura bakmayin ayrica.

Renk olayinda ise eger ozellikle siyah ve beyaz rengi istememisseniz belli bir sure bekelmek istemeyisinizi garipsedi.Dogrudursure gerekiyor sahsen ben 3,5 ay beklemistim Atlantik Mavi icin ama inanin her bakisimda arabami bir kere daha seviyorum.Rengin karsi cinsteki guzellik ten rengi kavrami ile ayni oldugunu dusunuyorum.Bir bayanla beraber olmak .isterken nasil herkesin bir tipi varsa arabanin da sirf bmw yada merceses hatta ferrari olmasi bana gore yeterli asla degil kaldi ki soz konusu arac ta istediginiz kombinasyonu yapma imkani veriliyorken.Bana biraz haciaga isi geliyor hemen eger istemedigimz bir renk olmasina ragmen showroomdaki hazir araci hemen alayim mantigi ile almak cunku ne maarka olursa olsun en onemli sey aracin rengidir bana gore.

Selamlarimla

Ewet kesinlikle parçaladım demem konusundaki sözüme eleştirinize katılıyorum. Kendimi ifade edememişim kastetmeye çalıştığım arabanın parçalandığı bir kaza geçirmiş olmamdı ama eksik anlatımla bu eleştirileri de hak etmiş oluyorum.

Renk olayınıda gelince kendimi gerçekten burada da ifade etmemişim. Ben bu aracın beyazı ile kaza yaptığım zaman bir daha x6 ya binmem diye düşündüm. Daha sonra neden ve sebeplerini araştırıken ve örnek kazaları mukayese eder iken 2 tonluk bir aracı saatte 195 km hıza çıkarıp yoldan çıkıp 300 mt de 7 takla atıp içinden 3 kişinin canlı burnu bile kanamadan çıkmasının önce rabbimin takdiri sonrada aracın yapısının olduğuna kanaat getirdim. Bunun arkasına ben yumurta kıç derim ki kazada onun öyle olmasının bile faydasını gördüm ki arabanın düz kalmasının sebebide odur. Neyse uzatmıyayım ben kaza yaptıktan sonra tekrar x6 almaya karar verdim tekrar almak için gittiğimde farklı kaynakardan dedikodu boyuunda bu aracın çıkacağını öğrendim ve bekleme sürecim başladı yaklaşık 6 ay kadar sonra araba bmw tarafında açıklandı ve ekim kasım gibi aracın satışa sunulacağı açıklandı. Ben bunun üzerine istediğim donanım ve siparişi vermek istediğimde aracın ilk siyah ve beyaz olarak çıkacağını diğer renklere geçmesinin ve istediğim renk içinse 2013 hazirana gün verdiler. Ben ise bu arada WW toureq e biniyordum ki kıyaslanması bile imkansız. daha sonra araştırmalarımda aracın zaten siyahının bile borusan tarafından 2013 ocaktan önce türkiyeye giremiyeceği 2013 kasım gibide renklerinin gelebileceği bilgisine ulaştım. Bunun üzerine Fuarda sergilenmek üzere olan 1 araç olduğunu öğrendim ve onunda siyah olduğunu öğrendim. Ve o aracı aldım. Bu arada bu araç beyaz olsa idi almazdım onuda belirtmek isterim çünkü bende her nek adar başka renk istesem de istememin sebebi sizinde eleştirdiğiniz gibi siyah ve beyazının çok olması ile beraber siyah benim için hem ağırlıgı hemde pyasası açısından tercih edilebilir bir renkti. Bu yüzdende aldım. Ayrıca ww binmek attan inip eşşeğe binmekten farksız. Hoş onunda keyfi ayrı onu dağa taşa her yere vurabiliyorsunuz merdiven bile inip çıktım :) Ayrıca düzeltmek istiyorum bu araç halen showroomlara girmedi! sizin gördüğünüz araçlar grey olarak gelen araçlardır.

Samimi cevabiniz icin tesekkurler.Renk konusunda haksizlik yaptigimi gordum sanirim istediginiz rengi vermemek icin BMW elinden geleni yapmis:-)

Olay sadece renkte degil aslinda opsiyon dedigimiz kisisel donanimlar gercekten kisiseldir.Sahsen benim adima bir baskasinin verdigi opsiyon kararindan yada adima verilen renk seceneginden cok fazla rahatsiz olan birisiyim.Bu demek deildir ki full opsiyon dolu bir arac istiyorum, hayir , ancak madem markamiz bmw ve ortada odenecek bu kadar yuksek bir meblag var bu parayi sadece aracin kendisine degil kisisel ilgim dogrultusunda bir arac olusturabilmek zevkini de tatmis olmaliyim ve o aractan bana ozel sadece bir tane oldugunu bilmeliyim

Dedigim gibi yaklasik 5 yildir istedigim donanim ve renk araca binmenin keyfini hala cikariyorum Inanin aracimi satmayi dusunmuyorum ve daha iyi bir renkte modeli ne olursa olsun farketmez bmw rengi olmadigi surecede degistirirsem aklimin eski aracimda kalacagini biliyorum.

Bu yuzden renk onemli benim icin ancak durumunuzu da gayet makul buldum ne diyeyim guzel bir araciniz var ancak o arka camin neredeyse gous acisini sifirlamasi o cussese bir aracta sikintili bir durum .(40d modelini istinye borusanda test etmisim ic mekan cok bogmustu itiraf edeyim)

Kazasiz surusler dilerim

Selamlarimla

Dediğim gibi aracı coupe kabul ediyorum ve arkası yokmuş gibi :) donanıma gelince araçta benim istediğim tüm donanımlar mevcut hatta fazlası bile var çünkü araç zaten full dolu. Tek eksik koltuk soğutma olmayışı ki bence oda çok öenmli bir özellik ama malesef bunda yoktu. Ayrıcada adaptive drive diye bir özellikten yukarıda bahsetmiştim diğer x6 da bu özelliğe sahip bir araç bulamamışken bunda standart donanım olması can güvenliği açısından en önemli faktör zaten. Dediim gibi koltuk soğutma hariç her şey var araçta arka klimadan arka koltuk ısıtmaya multimedyadan dvd changer a kadar ;) zaten muadilinin türkiyede olacağını sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Aradaki bedelle sıfır km bmw alınabiliyor. Bu işin peşini bırakmayıp paranızın tamamını alsaydınız keşke. Sonra kasko firmaları buna alışıyorlar.

dostum 3 ay oyaladılar zaten beni en son eksik kasko falan dediler. Oradaki sıkıntıda şu ben ilk aracımı kasko yaptırdıgımda kasko bedeli 215 bin tl iken ben 350 bin tl ye kasko yaptırdım tam fatura bedeline. daha sonra ötv zammı gelince aracın kasko bedeli 215 binden 340 bine çıkmış. 340 bin altındaki kaskolu tüm araç sahiplerine bilgi verilmiş zeyilname yaptırılmış fakat benim aracım zaten 350 bin oldugu için farkedilmemiş ve zeyilde yapılmamış hata tamamen onların ama gel gelelimki muhatap bile bulamıyorsunuz. Benim aksesuarların farkı komple çöpe gitti analayacağınız :(
  • Bir de o araçtan sağ çıkamamak vardı ki onu düşündükten sonra gerisi mühim gelmiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

quote:

quote:

quote:

Dostum bu arabalar özel sipariş üzerine en ufak ayrıntısına kadar seçilip teslim alınan arabalar

Hazır olan öyle istemiyorsan gidersin sipariş verirsin borusana verirsin istediğin donanım ve renkte bekler babalar gibi teslim alırsın ....

bir gün arabaya 200.000 € verecek duruma geldiğimde beklerim zaten. o kadar para veriyorsam her şeyiyle içime sinmesini ve bana özel olmasını isterim bayide hazır üretilmiş ya da fabrikadan standart çıkmış aracı almam.

O zaman yazıklar olsun v.s. demene gerek yok bilmem anlatabiliyormuyum

yazıklar olsun. benim en sevdiğim otomobil firması ama bu yaptığı bu paradaki araç da öyle kısımlar görmek hiç hoşuma gitmedi, bmw gibi bir firmanın maliyet düşürme çabası böyle olmamalıydı. bu araç giriş seviyesindeki 1 serisi değil bilmem anlatabildim mi?

işte bunlar zevkler bende bir kısım parçakalarda aynı görüşteyim ama şahsen beni rahatsız etmiyor ki arabanın bir çok kısmının bakalit midir polyestermidir diyeceğim ama adı aklıma gelmedigi (çamurluklar vs.) malzemeden oldugunu varsayarsak hiç etmiyor :)

hocam parça plastik olabilir doğrusun ama en azından bir boyayı haketmiyor mu? neyse hocam bu da kişisel zevk meselesi tartışmak yersiz. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Bu arada sabahları okula gitmek için otobüs beklerken görüyorum hatayda aracı bir gün şoförler lokalinde otostop çeken birisi olursa bilin ki benim :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum bu arabalar özel sipariş üzerine en ufak ayrıntısına kadar seçilip teslim alınan arabalar

Hazır olan öyle istemiyorsan gidersin sipariş verirsin borusana verirsin istediğin donanım ve renkte bekler babalar gibi teslim alırsın ....

bir gün arabaya 200.000 € verecek duruma geldiğimde beklerim zaten. o kadar para veriyorsam her şeyiyle içime sinmesini ve bana özel olmasını isterim bayide hazır üretilmiş ya da fabrikadan standart çıkmış aracı almam.

O zaman yazıklar olsun v.s. demene gerek yok bilmem anlatabiliyormuyum

yazıklar olsun. benim en sevdiğim otomobil firması ama bu yaptığı bu paradaki araç da öyle kısımlar görmek hiç hoşuma gitmedi, bmw gibi bir firmanın maliyet düşürme çabası böyle olmamalıydı. bu araç giriş seviyesindeki 1 serisi değil bilmem anlatabildim mi?

işte bunlar zevkler bende bir kısım parçakalarda aynı görüşteyim ama şahsen beni rahatsız etmiyor ki arabanın bir çok kısmının bakalit midir polyestermidir diyeceğim ama adı aklıma gelmedigi (çamurluklar vs.) malzemeden oldugunu varsayarsak hiç etmiyor :)

hocam parça plastik olabilir doğrusun ama en azından bir boyayı haketmiyor mu? neyse hocam bu da kişisel zevk meselesi tartışmak yersiz. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Bu arada sabahları okula gitmek için otobüs beklerken görüyorum hatayda aracı bir gün şoförler lokalinde otostop çeken birisi olursa bilin ki benim :D

tmm dostum. ;)

• konuyu baştan sona detaylıca inceledim. Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. yeni aracınızla kazasız belasız sürüşler diliyorum. Böyle araç sahiplerinin forumda bizlere tatminkar derecede bilgi vermesi hakikaten çok güzel bir durum, en azından yukarılardan bakmıyorsunuz mütevazı kişiliğinizin olduğu ortada.
    En çok merak ettiğim diğer bir hususta hangi meslek erbabı olduğunuzdur? Bu tarz süper spor Suv araçlara binmek için, bizim gibi bordrolu bir çalışan değilsinizdir heralde :)
    saygılarla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designtalha -- 27 Aralık 2012; 10:25:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: designtalha

konuyu baştan sona detaylıca inceledim. Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. yeni aracınızla kazasız belasız sürüşler diliyorum. Böyle araç sahiplerinin forumda bizlere tatminkar derecede bilgi vermesi hakikaten çok güzel bir durum, en azından yukarılardan bakmıyorsunuz mütevazı kişiliğinizin olduğu ortada.
    En çok merak ettiğim diğer bir hususta hangi meslek erbabı olduğunuzdur? Bu tarz süper spor Suv araçlara binmek için, bizim gibi bordrolu bir çalışan değilsinizdir heralde :)
    saygılarla,

önceki sayfalarda cevaplamış. İzmir/çankaya da esnafmış .
  • Ya şimdi eleştirilere bakıyorum. gerçek anlamda sonuç şu oluyor. ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRTÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ .....
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.