Merhabalar, Bisiklet surmeyi her zaman cok sevmisimdir, fakat son bi kac senedir sadece yaz aylarinda 5-10 gun arkadaslarla bi yerlerden kiralayip topluca suruyoruz. Ama her zaman hava guzel oldugunda sikildigimda bi bisikletim olsaydi onunla takilsam diye aklimdan gecer hep. Aslinda bir bisikletim var fakat ailemin yaninda baska bir sehirde kaldi ve o kadar agir bir bisiklettiki kullanmak iskence gibiydi ve bende bisikletim olmasina ragmen baska bisiklet kiralardim Bu aralar bmx lere cok merak saldim, gecen bostancida bi grup gordum sokak ortasinda kendi kendilerine hareketler yapiyolar kaldirimla zipliyolar falan imrendim resmen Simdi bende bir bmx almak istiyorum fakat bunlar anladigim kadariyla birck kategoriye ayriliyolar; street dj, freeride , trail, flatland.. Benim istedigim kategori hangisi bilmiyorum oncelikle bu konuda yardimci olabilirseniz sevinirim. Flatland anladigim kadariyla kenarlarinda demir parcalari olan biyerlerden kaymak icin olanlar, benim istediklerim bu sekilde degil. Ben daha cok etrafta gezinirken kendi kendime ziplayip ne biliyim etrafta biseyler varsa onlarin uzerinden atlayip veya bi videoda gordum adam resmen agaca tirmaniyo bisikletiyle bu sekilde atraksiyonlari yapabilecegim bir bisiklet ariyorum genel olarak. Bir de mesela arabama atarim bisikletimi arabaya herhangi bir parkur olan yere giderim, buralarda atlamacali ziplamacali harektlerimi yaparim. Yani hem stunt hareketler yapabilecegim hemde duz yolda giderken bunny hop yapabilecegim yada biseylerin ustune atlayip onlarin usutunde dengede durabilecegim bir bisiklet ariyorum. Oncelikle tipi belirledikten sonra birde marka/model konusunda yardim isteyecegim. Simdi bmx olarak ilk bisikletim olacagi icin cok profesyonel bisey olmasini istemiyorum tabiki, sonucta kendimi ilerletiikten sonra baska bisiklette alinir. Ama hani biyerden dustum yada bisiklet biyerden dustu kirildi gibi bir sey olmasinda Butce olarak belirli bir miktarim yok fakat yeni baslayan birisi icin iyi bir model/marka onerisine her zaman acigim. Ama en fazla 1000-1200 dolaylarinda olursa iyi olur :D Bu arada boyum 1.80 galiba kadrolar buna gore aliniyo. Birde sormak istedigim custom yani kendi toplama bisiklet yapmak dahami iyi olur fiyat/bana uyumlulugu acisindan birde bunu sormak istiyorum fakat bisiklet parcalariyla ilgili bir fikrim yok ama gerekirse ogrenirim :D 2. el bir bisiklet almak mantiklimidir birde bu konu var. 2. el almami onerirmisiniz? Bu sorularimi cevaplarsaniz cok sevinirim, cunku sizin onerileriniz dogrulusunda bir bisiklet alacagim. Kendi arastirmalarim bir seye yonlendirmedi beni acikcasi , bmxlerle ilgili, bilgili arkadaslar yardim ederse cok sevinirim. Kendi parca aldiginiz/ bisiklet aldiginiz yerler varsa ve bana oralarda da yardim edecek birilerini taniyorsaniz veya magaza onerirseniz cok sevirim . Tesekkurler