Şimdi Ara

bisikletle 8 km yol gidebilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz acemiyim yaklaşık 1-1.5 ay oldu bisikletimi alalı kullandım baya sizce 1 saatte 8 km yol gidebilir miyim bayaa şişman birisiyimde ?

• Yolun durumuna bağlı 8 km'nin ne kadarı yokuş yukarı çıkıcaksınız vb.

http://www.strava.com/activities/56817783

Benim çok eski bir sürüşüm 10 km 45 dk sürmüş bu gezintiyi hatırlıyorum bunda arkadaşım yere düşmüştü pek hızlı kullanmıyorduk şehir içiydi 40 - 35 dk'yede düşürülebilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Yolun durumuna bağlı 8 km'nin ne kadarı yokuş yukarı çıkıcaksınız vb.

Benim çok eski bir sürüşüm 10 km 45 dk sürmüş bu gezintiyi hatırlıyorum bunda arkadaşım yere düşmüştü pek hızlı kullanmıyorduk şehir içiydi 40 - 35 dk'yede düşürülebilir diye düşünüyorum

otoban ve yaklaşık dümdüz yol desem yeridir sadece 1 km kadar bayır çıkmak lazım kalan yerler dümdüz ama işte otobandan gitmem lazım artık emniyet şeridinden kaptırırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

otoban ve yaklaşık dümdüz yol desem yeridir sadece 1 km kadar bayır çıkmak lazım kalan yerler dümdüz ama işte otobandan gitmem lazım artık emniyet şeridinden kaptırırım

O zaman 1 saat bile sürmez galiba ama yinede kendinize dikkat edin 10 dk geç varın sağlam varın

• quote:

quote:

quote:

O zaman 1 saat bile sürmez galiba ama yinede kendinize dikkat edin 10 dk geç varın sağlam varın

ya işte ben çok kilolu birisiyim bi her 2-3 km de 1-2 dk soluklanmazsam gidemem kesinlikle ama yol bayır aşağı olsa 100 km bile inerim yani peki hocam yarım saatte gitme olasılığım nedir bi yere yetişmem lazımda geri dönerken ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ya işte ben çok kilolu birisiyim bi her 2-3 km de 1-2 dk soluklanmazsam gidemem kesinlikle ama yol bayır aşağı olsa 100 km bile inerim yani peki hocam yarım saatte gitme olasılığım nedir bi yere yetişmem lazımda geri dönerken ?

Hocam 30 dk için hiç bir fikrim yok yetişmeniz için erken çıkabilirsiniz ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 30 dk için hiç bir fikrim yok yetişmeniz için erken çıkabilirsiniz ama

ya okula gidicemde giderken erken çıkarım ama okuldan erken çıkmam zor yarım saatte abansam gidebilir miyim acaba belki zorlarsam yetişirim ya ? dediğim gibi düz yol giderken bayır çıkıcam ama gelirken 1km kadarda bayır incem en iyi yanı bu zaten işte kalan yol yarım saat sürse süper olur bayırı inmem 2 dk bile sürmez çünkü

• 20 dakikada gidersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidebilirsin tabi. 8 km kısa bir mesafe.Bisiklete yeni başlamış olsan bile en azından 15 km/h ile gidebilirsin. 8 km'yi yarım saat bilemedin 40 dakikada gidersin.

Azim getirmesi açısından dün gittiğim yolu atayım. Sadece yemek molası verdim yarım saat onun dışında non-stop gittim. Düzenli bisiklete binersen ileride sen de 100+ kmlere çıkabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Gidebilirsin tabi. 8 km kısa bir mesafe.Bisiklete yeni başlamış olsan bile en azından 15 km/h ile gidebilirsin. 8 km'yi yarım saat bilemedin 40 dakikada gidersin.

Azim getirmesi açısından dün gittiğim yolu atayım. Sadece yemek molası verdim yarım saat onun dışında non-stop gittim. Düzenli bisiklete binersen ileride sen de 100+ kmlere çıkabilirsin.

Hocam tam guc abansam acaba yarim saatte gidebilir miyim ?

• Gidersin tabiki
  • bisikleti aldığım 1.gün 10km gittim fazlada yorulmadım rüzgar karşımdaydı o açıdan biraz kötü oldu 35-40 dakikada vardım. Yani çok rahat gidersin.

Edit:8km demişsin 30dk da yetişmen lazımsa mola verme yorulduğun vitesi düşür öyle devam et soğursan ısınman daha uzun sürecektir. Bir de otoban da sürmek kolay değil, arabalar çok hızlı geçtiği için insan sürekli tedirgin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadaşım O Eli Bi İndir! -- 10 Şubat 2014; 17:12:31 >
  • Bende çok fit sayılmam. 187 boy 92 kiloyum..
    Bisiklete de 15 yııl aradan sonra (yaş 29) tekrar bindiğimde önce bir nooluyoruz oldum. yokuşlar inanılmaz yoruyordu.. Hatta pes edip bisikletle yürümeye başlamıştım yokuşları.. Sonra zamanla kondisyonum arttı..
    İlk günlerde 15-20km yol yaptıktan sonra düşüp bayılıyorken şimdi 150km'lere rahat çıkıyorum. Eve gelip de sonra devam etsem mi diyesim de oluyor.
    Kondisyonunu bir günde arttıramazsın. Birkaç aylık devamlılık gerekli.. Ben günde 20km yol yapma ile başladım ve arttı..

Sabırlı ve hırslı oolacaksın, gerisi gelir.

Edit : Uyarayım, bisiklet ile kilo veremezsin.. hiç o amaçla alayım deme :) veremezsin değil de kayda değer bir kalori harcaman olmuyor (extreme eğimlerde sürmediğin takdirde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLiVa -- 10 Şubat 2014; 22:59:02 >
  • Kaç dakikada gittin abi

• Bisikletin yarış bisikleti mı? Hybrid mı? Dağ mı? Buda çok etkiliyor zamanı.

Bende Bianchi - Wind var arazi bisikleti anayolda arkadaşlarla tura çıkınca en arkada ben kalıyorum nedeni ise en ağır bisiklet benimkisi ama en çok çalışanda benim çünkü o ağırlığı taşımak bi mesele.

Bisikletleri değişirdik ve ben yarış bisikletine geçince çok rahat şekilse gidiyorduum çünkü kondisyonum çok iyi.

İnternette bol bol kondisyon hakkında bilgi bulabilirsin ama benim sana tavsiyem evinin çevresinde google earth ten kendine 1 km lik parkur belirlemen. Ve 5 er tur ile başlaman. Sonra 10 tura çıkar ama acele etme bünyeyi zorlama :D

Daha sonra uzun yollar için daha zor kondisyon çalışmaları yap. Doğru nefes almayı öğren ki en önemlisi vucüt ve nefes dengesi :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soluk soluga kalma 2 dakikada bir durma filan bir hastaliginiz olmasin

• bi binişte 50 km yapıyorum 3 saatte dinlenerek ortalama hız 15
  • quote:

biraz acemiyim yaklaşık 1-1.5 ay oldu bisikletimi alalı kullandım baya sizce 1 saatte 8 km yol gidebilir miyim bayaa şişman birisiyimde ?

Benimle gel gideriz haftasonu
  • Gidersin 8 km bişi değil çok yorulmaktan korkuyorsan 4 km git biraz dinlen sonra 4 km daha git.

düzenli sürersen bi bakmışın 100 km + sürüyorsun
  • yürüyerek bile saatte 5km gidiliyor, hızlı yürüyüşle bile 1 saatin çok az üstünde bir zamanda 8 km geçebilirsin.
    Bisikletle hayli hayli gidersin, boş tempoda bile ortalama hız saatte 20 km civarında oluyor.
    Kanaatimce yarım saat bile tutmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.