En büyük hata, ısınmadan antremanlara başlamak ve de çok ağır kilolarla çalışmak. Çok agır kilolarla çalışınca büyük kas kütlelerine erişmiyorsunuz sadece bag dokularını, eklemleri harap ediyorsunuz.
Bunlar görünürdeki rahatsızlıklarınız. Peki kaçımız kan testi (karaciger enzimleri, hormon düzeyi, kan sekeri), idrar testi, kalp-damar için muayene ve ultrason ile iç organlarımızı kontrol ettiriyoruz? Safra da polipler oluşmaya baslamış mesela. Bunlar da safra kesesinde taş oluşmasına zemin hazırlıyor. En büyük tetikcisi de kolestrollu, proteinli besinlerle beslenmek. Bu ve buna benzer bir sürü rahatsızlık tetikleniyor. Karaciger enzimlerim yüksek, ALT'nin yüksek seyretmesi karaciger hücrelerinin hasar gördügüne işarettir. Protein tozları acaba gercekten masum mu? Kandaki kreatin seviyem üst sınırı geciyor, bu da böbreklerin fazla yorulduğuna işaret.
Sporu bilinçli bir şekilde yapamayacaksak, hic baslamamak en iyisi. Mahalle abilerinden edinilen cahilce bilgilerle vucut gelistirmeye sakın ha baslamayın. Bunu sagliginiz için dikkate alın.
Leg Press de Beli sakatladim 2 hafta spor yapamadım. En azından 1 ay Leg Press yapmam artık. Sonrasinda ise Max kilonun ancak %50 ile yaparım. Ağır kilolar yerine Ortalama kilo + Çok tekrar yapmayı düşünüyorum artık. Ağır kilolar Eklemlerde ve Bel disklerinde sorun yaratıyor bende. Yaş 32.
Leg Press de 390kg 3X10 son denemem oldu. Artık 250Kg üzerine asla çıkmam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Omuz, bilek ve parmaklar. En çok çektiğim omuz oldu barbell shoulder press yaparken makinada sakatlamıştım. Zaten sonra yasaklı hareketler listesine girdi. Şimdi alt göğüs bench press, incline barbell press yapamıyorum oraya vurduğundan dolayı.
başlarda shrug hareketini ağır kilolarla yapabildiğim için gazlandım ve halteri kaldırdım.dandik bi deadlift düşünün.sonra belimde bi ağrı oldu.pek önemsemedim.ilerleyen yıllarda fıtık oldu ve ameliyat oldum.ara vermemin dönüşünde omuz çalışayım dedim. 20 kglik dambılları aldım.bir iki tekrardan sonra sol omzumda yanma oldu ve hemen bıraktım.sanırım 2 ay kadar omzuma yüklenmedim geçti.50 kg ile omuz basma yapayım dedim.ağırlığı kaldırıyorum ama kulaklarım tıkanıyordu.tırstım ve ağırlığı düşürdüm.
Kendini ne kadar korusan da sakatlanıyorsun sakatlanmaya müsait bölgeler özellikle eklem yerleridir
bende dirsekte tendinit (tenisçi dirseği) oldu. 2 hafta arayla 2 iğne oldum 1.5 ay dinlendim geçti. Sonra tekrar başladım spora ama 2. haftada dirsek gene aynı oldu bu olay başına gelen var mı nasıl bir tedavi uygulamak lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme