Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayarı Bırakıp Öğretmenliğe Geçmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
179
Cevap
9
Favori
10.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok çalismaya gelemiyorsan boğaziçine nasil girdin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 7 Mart 2020; 13:45:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComputerEngineer8 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam farkındayım dediğinizin, apple microsoft gibi şirketler sevabına beni işe almıyor. Oralara girmek için çok mücadele etmiş olmam çok kendimi geliştirmiş olmam lazım. Bu kadar yıpratmaya değmez
  • Lise dersleri aşırı basit. Sık kitap okuyan birisiyim hiç Türkçe/tarih/felsefe çalışmadan bu dersleri fulle yakın yaptım. Matematik ve fizik bilgim hep vardı. Bana sadece kimya biyoloji coğrafya çalışmak kaldı. Ki bu dersler de matematiğin fiziğin yanında baya çömez kalıyor. Ahım şahım bir çalışma sergilemedim yani. Hiç çalışmadan girsem de 10 bin falan yapardım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 7 Mart 2020; 13:47:45 >
  • İlk yazdığım mesajı gönderemedim ve kopyasını almamıştım yeniden yazıyorum, İstanbul'da İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim öncelikli şunu söyleyeyim bu işi gerçekten severek sıkılmadan yapman lazım yani yeri geldiğinde günde 8 10 saat ders anlattığımı biliyorum kamplarda ama gerçekten bir insana bi şeyleri öğretmenin onun başardığını görebilmek inanılmaz bir şey. Bir kursta alanım ortaokul olmasına rağmen tyt ayt öğretmenliği yapıyorum kendimi durmadan geliştiriyorum onun dışında fazla sayıda özel dersim var ve artık nerdeyse gelen teklifleri reddediyorum ve ismim kendi kendine yayılıyor insanlar senden memnun oldukça tanıdığına söylüyor ve böyle böyle çok sağlam bir çevre yapmış oluyorsun. Bunun dışında sen severek ve gerçekten hakkıyla yaptığın sürece parada zaten seni buluyor şimdiden aylık gelirim 3-4 bin civarında eski mat hocalarım 15-20 civarında kazanırlardı boğaziçi kapasitesinde birisin rahatlıkla yaparsın sormak istediğin bi şey falan olursa mesaj atabilirsin yardımcı olurum elimden geldiğince.

• Matematik ve fizik bilgin o kadar yüksekse ve iyi bir üniversiteden mezun da olursan zaten kolejler seni havada kapar. Devlette çalışmayı düşünmezsin bile. Biraz emek verirsen youtube'da konu anlatımı, soru çözümü yaparsın, kendi soru bankanı çıkarırsın ve çözümlerini de youtube'a yüklersin ve özel ders için müthiş bir kitlen olur. Veya çok iyi bir butik dershanede ismiyle öğrenci çeken bir öğretmen de olabilirsin. Aynı şekilde özel dersle de para basarsın. Tabii bunlar bu işin en yüksek seviyesi; emek, çevre, zaman gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Atamalar ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu işi ücretli yapanlara ne diyeceksin? Bin lira gibi ücretlere bile yapanlar var.
  • social kullanıcısına yanıt
    Beden eğitimciyim hocam. 10+1 nöbet sınıf ya da kulüp danışman öğretmen falan hepsini hesaba kat yine çıkmaz. Dediğim gibi sadece maaş farkından çıkar o da o kadar olmaz. Devlette 15-16 yıllık olmadıktan sonra maaş 250 lira falan fark eder. Kursu uzatma gibi bir şans ne yazıkki öğrenci sizi seçmezse olmuyor.

• Lise dersleri aşırı basit. Sık kitap okuyan birisiyim hiç Türkçe/tarih/felsefe çalışmadan bu dersleri fulle yakın yaptım. Matematik ve fizik bilgim hep vardı. Bana sadece kimya biyoloji coğrafya çalışmak kaldı. Ki bu dersler de matematiğin fiziğin yanında baya çömez kalıyor. Ahım şahım bir çalışma sergilemedim yani. Hiç çalışmadan girsem de 10 bin falan yapardım diye düşünüyorum.
  • Kendimden örnek vermek gerekirse İTÜ Bilgisayar mezunuyum. 28 yaşındayım. Okulda bir şey öğrenmedim. Yani öğretmen olsan da yazılımcı olarak çalışabilirsin. İşe gitmeyi sevmediğimden hiçbir zaman 5 gün çalışmadım. Hep evden çalışmaya yönelerek en son durumda 8000 TL maaş alıyordum. Böyle çalışarak bir şey biriktirmek mümkün değil diye Ankara Anlaşması yaptım İngiltere’ye. Şimdi genelde Türkiye’de olsam da İngiltere’den rahatça iş alıp ayda 8000 pound falan rahat kazabiliyorum.

• esoturko E kullanıcısına yanıt
    sizin meslegınızle alakalı aşık atacak degılım hocam, ama dedıgım gıbı eşim stajyer almıyor, haftada 4 gun gıdıyor ve toplam haftalık 20 ders yapıyor, haftada bır ders destek egıtım yapıyor, hafta sonu kursa gıtmıyor, bu ay 900tl ek ders ve 4716 maaş aldı
    toplamda 5600, kasanların 7-8 arasına çok rahat çıktıgını bılıyorum
    20 yıllık muhendısım, son 6-7 yıldır kodlama yapmıyorum, sistem tarafındayım ama sureklı kendımı gelıstırmek zorundayım, riskin çok fazla, aldıgım maaşı emın olun 20 yıllık bır ogretmen cok daha rahat sekılde kazanabılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 7 Mart 2020; 13:56:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Asgari ücrete ömür boyu öğretmenlik teklif etseler düşünmeden kabul ederim. Haftasonu tatil, kar tatili, bayram tatili, 2 ay yaz tatili, sömestr tatili vs derken tatile doymuyorlar. Üstelik haftaiçi de 8-5 arası teneffüslerle ders süresi ile faal çalışma süresi günlük 4 saat falan ancadır. Haftada 20 saat yani bir gün bile değil. Üstelik sınav görevlisi ol, kurs ver derken ekstra para da ordan geliyor. Özel ders veren bir kadrolu öğretmen ek derslerle falan rahat 6k yı kazanır. Günümüzde en rahat meslek grubudur öğretmenlik.
    500.000 mezun var. her yil 50.000 mezun geliyor

ve atama 20.000

ogretmenlik okumak cok kolay ama atanmak. tip fakultesi kazanmak kadar zor...

2 yakin arkadasim 10. yilinda atandi

eşim 5. yilinda atandi

5-10 yil kpss calismak cok zorlu bir süreç yasayan bilir

• Oglanın sunneti için fabrika magazasından takım elbise alıyordum, yardımcı olan arkadaş ege matematik mezunu ve 5 yıl olmus hala atama beklıyordu, kasadakı duran bayan arkadaş biyoloji mezunu, tezli yuksek lisans yapmış ama atamadan umudunu kesmiş artık 10 yıl falan olmuştur artık saymıyorum diyordu.
  • okulunun ve bölümünün adını kullanarak bu işi yapıyorsun, etiketini kaybettiğinde o zengin kesim seni tercih etmez.
  • Çok mantıklı en iyi meslek öğretmenlik. Mühendis falan boş iş. Boğaziçi hacettepe odtü mühendislik hiç farketmez. Git şırnakta hakkaride karsta örnek tabi :) suriye sınırında oku ana öğretmen ol.

• Tüm dünya dijitalleşiyor.
    Sen atanamayan öğretmen olmak istiyorsun pes doğrusu,
  • Burayı oku ve sakın saçmalık yapıp gidipte öğretmenlik seçme! kafanı duvardan duvara vurursun. neymiş az çalışıyormuş 5 bin tl alıp tatile çıkıp ev alana kadar 100 bin kere düşünüp her ay kira hesaplayacağına garantili işin var çoğu kişi herşeyini verir senin bölümün için. 1 yılın bitti desek 3 yılın var okuduğun üniversite dolayısıyla şimdiden kendini geliştir öğretmenlikte sürünüp atama bekleyip gidene kadar ki gitsende doğu görevin var öğretmenlikte alacağın 5 bini garanti alırsın. ki birde biraz daha geliştir aylık 20 bin alan birsürü bilgisayar mühendisleri var öğretmenlikte böyle bir
    şansın olacak mı?

Buraya sakın bakıp aldanma 5 k parayı para sanan liseli dolu. Devir değişti çooooooooook değişti. Atamada bile artık park bahçe en basit vezne için bile torpil dönüyor belli yerden olmazsan alınmıyorsun mülakatta elenen birsürü birinci var aç bak. En güzel iş iyi para kazandığın iştir. Bilgisayar okursan istersen evden bile kazanırsın. İlla öğretmenliğe merakın varsa git üniversitede hoca ol en rahat işlerden biridir.

• Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Ben dershaneye giderken bir kimya hocamız vardı 3500 civarı dershaneden alıyordu, saatlik 100 lirada özel ders veriyormuş kaldı ki kimya bu matematik olsa daha çok olurdu, total 4.5 5 alıyorum derdi. Mesela bir hocamiz dershanenin bir calisma kitabini yazmis yaz boyunca bize iyi bir araba parasi verdiler matcilara ev parasi demisti. Valla bende bil.muh okuyorum ama bazen keske matematik ogretmeni olsaydım demiyor değilim. Hem sevdiğim bir alan matematik, hem atanmasan bile özel ders dershane cart curt ekmeğini bulursun. Normal bir şirkette işe giren mühendis, tenknokentlerde vs 2500 alıyor, iki sene içinde 5bini buluyor ama sonra çok arttığı söylenemez. Tatil konusu da sıkıntı. Burdan bölüm seçecek arkadaşlara tavsiyem puanınız çok çok iyi değilse öğretmenlik düşünün, eğer çok çalışmayı sürekli yeni şeyler öğrenmeyi sevmiyorsaniz.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Hocam benim branş biraz sıkıntı. sınıf öğretmeniyim. Birde Şanlıurfa eğitim açısından çok geride bir il. Belkide ülkenin en geri kalmış ili diyebilirim. Öğretmenlik mesleği parası için yapılacak meslek değil. aman aman bir parasında yok fakat azda denilmez. Polis arkadaşlarım bile öğretmenliğe özeniyor çünkü tatili boş zamanı gerçekten fazla. Ben öğleciyim. 12.20 de okula giriyorum 5.20 de çıkıyorum. Hafta sonunda kurs verirse 600 tlde oradan geliyor gayet temiz yani.

• Hocam ben sınıf öğretmeniyim. Sadece günlük 6 saat derse girerek 5100 alıyorum. Kurs vs yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.