< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 7 Mart 2020; 11:24:23 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 7 Mart 2020; 11:24:23 > |
Maaş coşsa ne olur her şey para değil. Bakın para gerekli ama her şey para değil. Tüm gününü çalışarak geçirip yüz bin kazansan ne yazar. Önemli olan kazandığını harcayabilmek ve huzurlu bir hayat sürebilmek. Bu da "F/P" olarak nitelendirdiğim meslekler aracılığıyla oluyor. Sürekli çalışıp 10 bin kazanacağına az çalış 5 bin kazan. Az çalışmak emin ol daha iyi olacaktır
|
Reis bende 5-6 aydır öğretmen olarak atandım ve şuan Şanlıurfada görev yapıyorum. Son derece rahat bir meslek. Ha seçtiğin branş ve ile göre zorluk derecesi değişir fakat genel anlamda daha bir meslek olduğunu söyleyebilirim. En son şubat ayında aldığım maaş 5120 TL. ek ders dahil.
|
Çok mantıklı bak yemin ederim çoooook mantıklı
Eylül ayında atacak bir pratisyen hekim olarak şu akla en azından 2 sene önce sahip olsaydım tıpı bırakıp direkt öğretmenliğe geçerdim. Çok pişmanım. Benden çok kazanıyorlar özel ders vs derken. Benden az çalışıyorlar nöbet yok bir şey yok. Mesleklerinde risk yok ben sürekli davalarla uğraşırken onlar mutku bir aile hayatı yaşıyorlar. Çok pişmanım kısacası çok hem de. |
Öğretmenim 8. Yıl bitiyor. Net maaş 4112 tl. Sabah 7.30-16:30 çalışıyorum hafta içi cumartesi 9:00-11:20 arası çalışıyorum 6425 falan aldım bu ay.
Sürekli çocuk sesi dur yapma etme eve gelince sessiz bir ortam arıyor insan. İnsan ile uğraşmak zor, çocuk ile uğraşmak daha zor. 20 kişilik sınıfta 2 tane çocuğa faydalı olacağım diye debelen dur. Gerisinin umrunda değilsin. |
Doğuda yıllarca çalışılan ilk atandığım köyde eşeklerle lojmana su taşıyan köyden ilçeye zor giden gidince geri denemeyen ekimde kar yağan mayısa kadar kar kış olan bir yerde çalışan biri olarak ayrıca benden daha zor şartlar altında çalışanları bilen biri olarak sanki işin içine girmeden öğretmenlik sanki sürekli en büyük şehirlerde yapılıyormuş gibi her an istediğin yere Ataman olacakmış gibi milli eğitim kollarını açmış seni bekliyormuş gibi KPSS denen illet sınavda sanki sadece sayısal derslerden sorular varmış mezun olanların hepsi istediği yere atanıyormuş gibi hadi atandın okul değiştirmen 6 yıl sonra olacak evinin yanındaki okulda çalışacakmışsınız gibi öğretmen olmak varmış tabi buyurun olun kantarın topuzu uzaktan hoş görünür
|
Tüm dünya dijitalleşiyor.
Sen atanamayan öğretmen olmak istiyorsun pes doğrusu, |
hocam yapmayın tıp çok iyi bir bölüm çok prestijli , uzman olunca maaşlarınızda çoşuyor zaten
|
Bilgisayar öğretmenliği okuyorum.Okul stajına gidiyorum 2 dönemdir.Kendimi yazılım alanında geliştirdim.Öğretmenlik mesleği tamamen gideceğiniz okula bağlı.İlk atamada batı az açılıyor.Açılan yerler de ya köy ya da en kötü okullar.İlk 5-6 sene özel ders vermeyi unutun.Ama ilk 10 yıldan sonra ortalama bir okulda rahat edersiniz.Bu arada öğretmenin 4 ders çalışması özel sektörde 10 saat çalışmaya eşit.Çocuklarla uğraşmak çok yoruyor.Öğretmenlik tam orta üst yaş mesleği.Yarım gün okula git evine dön çokluğuna çoçuğuna zaman ayır.Gençken girişimcilik ve yurtdışı peşinde koşmak lazım.
|
Avrupanın ABD'nin boğaziçinden daha iyi onlarca okulu var. Çok iyi İngilizce, Almanca vb yapacağım da çok iyi ortalama yacapağım da. Gerek var mı işte onu soruyorum? Oraya gitsem de çok çalışmam gerekecek. Örneğin Apple beni şirketlerine ne için alacak? Onlar için iyi iş yapmam lazım, bu iyi iş için de sürekli çalışmam gerekiyor. Ben sürekli çalışıp sürekli kendimi geliştirmek istemiyorum.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 7 Mart 2020; 11:29:59 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |