Arkadaşlar artık vizyonsuz mu dersiniz aptal mı dersiniz ama durum bu. İsim de vereyim Boğaziçi Elektrik Elektronik mühendisliğinde hazırlıkla beraber 3 yıl okudum. Şu an ortalamam 2.2 çünkü derslerimi bilgisayar oyunları yüzünden çok boşladım. Aynı zamanda 2. sınıfın 2. döneminde gördüğüm bazı bölüm derslerini (Xilinxle digital system design vs.) yaparken zorlanıyordum ve bu dersi sevmiyordum. Bilgisayar oynadığım bu süreçte 2020nin mart ayından beri memleketimde bulunuyorum. Kısacası her ne kadar kağıt üzerinde 3. sınıfa geçmiş görünsem de kendimi o kadar okumuş normal bir öğrencinin tecrübesine veya hayat görüşüne yakın dahi göremiyorum. Acaba uzaktan eğitim görmek zorunda kalmasaydım durum daha farklı olur muydu? Bunların toplamının sonucunda 4 dersi geçemedim ve yukarıda bahsettiğim ders dahil yeniden almam gerekiyor. Keşke zamanında kafamı kurcalamayıp tıpı yazıp gitseydim diyorum şimdi 4. sınıfa geçmiş olurdum. Şu an bulunduğum okul ve bölüm belki Türkiye'nin en iyi yerlerinden birisi olabilir ama buradan sonra bazı şeyleri toparlayıp toparlayamayacağımı bilmiyorum. Dersleri toparladım diyelim bu işin sosyal kısmı stajlar vs. var. Bu yaz staj falan da araştırmadım veya herhangi bir yere başvurmadım. Belki bu işin ucundan az bir şey görseydim işler farklı olabilirdi ama onu da şu an kestiremiyorum yapmadığım için. Yani, mühendislik biraz daha ucu açık bir meslek ve bilgisayar mühendisliği , yazılım mühendisliği vs. bir şeyler okumadığım için ileride ne yapacağımı öngöremiyorum. Tıpta ise garanti meslekle beraber 6 yıl okuyacak olmanın verdiği korku var.( diyebilirsiniz e artık birinden biri olacak mecbur.) Acaba kelimesini çok kullanıyorum şu sıralar ama okurken acaba pişman olur muyum korkusu da var içimde. İş ortamına gelince memleketime yakın yerlerde (Orta Karadeniz) vs. buralarda gittiğim hastanelerin ortamı çok da kötü yerler değil. Türkiye genelinde duyduğumuz şiddet olayları veya taşkın hareketler buralarda çok az veya yok diyebilirim babam hastanede sağlık memuru olarak çalışıyor acilde. Mezun olduğumda buralarda çalışabilirim diye düşünüyorum ama belli bir noktaya odaklanarak o kadar yıl dayanılır mı onu da bilmiyorum. Hastalarla iletişim kurmayı sevip sevmeyeceğimi de bilmiyorum insanlar nasıl karar veriyorlar 18 yaşında onu da anlamıyorum. Belki bu tarz şeyler okurken şekilleniyordur bilemiyorum. Ben tıp 2. sınıfta okurken yaşıtım mühendisler iş bulmuş olacaklar belki ve ben de acaba orada okumaya devam etseydim ne olurdu diye düşünebilirim her ne kadar derslerim kötü olsa ve bazı dersleri sevmesem de. Bunun yanında Cerrahpaşa'ya geçersem kalacağım yurt okula biraz uzak (KYK yurdu) ve şu anda kayıtlı olduğum yurttan (okulun kampüsünün içinde) daha az konforlu sanırım çünkü daha gidip görmedim KYK yurdunu. Bir de şu an okulumda her ne kadar da uzaktan eğitim almış olsak kurmuş olduğum güzel arkadaşlıklar var. Tabii insan kendinden sorumlu bir yerde arkadaşından ayrılacaksın veya yolların ayrılacak her ne kadar güzel bir yerde üniversite hayatı geçirmek güzel olsa da Şu anda iki okulda da kaydım var görünüyor, Cerrahpaşa'nın iki gün uyum günü diye bir programı var belki gidip görüp son kararımı ona göre şekillendiririm ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Acaba gemileri yakıp tıpa başlamam mı gerekiyor. Fikirlerinizi görmek güzel olur hakaretlere açığım çünkü çok hakaret edeniniz olacaktır senden bir halt olmaz vesaire katılıyorum haklısınız benim kadar 2 yıl tembellik yapmış birisi hak ediyor bunları. Buraya kadar okuma zahmetine giriştiyseniz teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chvjlnlhhkk -- 12 Eylül 2021; 11:58:5 > |
Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek
-
-
Bazı şeyler zamanla oluyor hocam, insanın kendini tanıması da bunlardan biri. Tıp uzun bir macera ama siz tıp istiyor musunuz onu da tam anlayamadım. Sadece bulunduğunuz konumdan bir çıkış olarak görüyorsunuz gibi.
Tıp boun eeden çok daha kolay bu arada, hiç zorlanacağınızı sanmıyorum. Staj falan aramıyor oluşunuz, çok istekli olmayışınız gibi sebeplerle tıp biraz daha öne çıkıyor sanki çünkü tıpta iş garanti. Bu tarz mühendisliklerde çevre(network) çok önemli, bunu kurabilmek için de ya şanslı ya da girişken olacaksınız. Eğer dediğiniz gibi tıp okurken arkadaşlarım işe girdi diye üzülecekseniz orada da sıkıntılar başlar.
Yazdıklarınızdan yola çıkarsak eğer 2 senede bu bölümü bitirebileceğinizi düşünüyorsanız bence Bounda devam edin, eğer hayatınızdan memnun olmazsanız o zaman tıp okuyabilirsiniz fakat doktor olmak gibi bir isteğiniz varsa şimdiden geçip bu yola çıkın, sadece yazdıklarınıza bakarak çıkarım yapmak zor. Sizi tanıyan insanlarla bu konuyu tartışmanız daha sağlıklı olacaktır. Sizi sizden iyi tanıyamayız, her şeyi detaylı bir şekilde düşünüp son kararı verin.
-
umarım pişman olmazsın ama ben olsam geçmezdim 6 yıl sonra tıp garanti meslek olmaz. sen o 6 yılını ee için harcasaydın yurtdışında da çok iyi işler kovalardın diye düşünüyorum. hayırlısı olsun umarım tıpı seversiniz.
-
Hocam boundan mezun olduktan sonra iş bulmak için vereceğiniz çaba tıpı okurken vereceğinizden daha az olur diye düşünüyorum. Sadece bu açıdan bakmak da yanlış olur. Zor bir durum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ekşi sözlükboğaziçi endüstri'de üç yıl okuyup tıbba geçmekhttps://eksisozluk.com/bogazici-endustride-uc-yil-okuyup-tibba-gecmek--6971184
-
tıp garanti meslek degil diyorlar hala cıldırcam kürtler suriyelerin afganların üremesi parabolik kişi başına düşen doktor sayısı şuanda almanyadan geride baş agrısında hastaneye gitmeyi seven halkız , muayne ücreti 5-6 tl kafasına esen hastanede , dünyadaki teknoloji doktorları meslekten atmaya gelmesine çok rahat 100 yıl var doktorları yerine yapay zeka meslek yapcak kadar geliştirse zaten tüm meslekler çöp olur en komplike meslek doktorluk en uç nokta, ülkeye 1 günde giren mülteci sayısı tüm avrupaya girenden fazla , halk cahilleşiyor paso ürüyor nicke bak banasquatyapmayıogret müptezel seni önceki baslıgıda ünide nasıl kız tavlarım sen kızlarsoruyora falan git forumun formatını anlayamamıssı
-
şu sıralar o kadar görüyorum ki "3. sınıftayım bölümü bırakıp başka bölüm seçeceğim vs." diye. artık normalleşmeye başladı iyice. başkası yapabiliyorsa sen de yaparsın hocam
-
Hocam burdaki yorumlarla olacak iş değil . Kendi kendiniz seçecek kendi kendşnize yapacaksınız .
Bir ton insan tıp ne mühendislik en iyisi derken bir ton insan da tıp en iyisi diyor . Bir ton insan da kıyasa dahi girmeyip forumlarda takılmıyor .
Ben ankarada okumak istemediğimden ege tıpa geldim . Kalan arkadaşlarımdan 7 si de odtü mühendisliğe gitti . Elektrik , makina , havacılık olarak dağıldı . Çok seven de oldu mutsuz olan da oldu . Okul şartlarına zaten her okulda okuyan eleştiri yapıyor .
Siz kendi istediğinize bakcaksınız . Mesela egedeki 3. Senesi olan bir arkadaş odtü makinaya geçmişti . Benim lisede 3 üst dönemim olan çocuk mühendisliği bırakıp tıpa hazırlandı şu an başka okulda alt dönemim . Herkes kendi yolunu bir şekilde buluyor .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam müfredatını inceledim ve Boğaziçi'de devam etseydin 5.dönemde alacağın dersleri almış birisi olarak konuşuyorum, şu anda gördüğün derslerden çok daha ağır dersler görecektin.
Umarım sonraki kararlarından memnun kalırsın, başarılar dilerim.
-
çok teşekkürler hocam yanıtınız için :) her ne kadar uzun olsa da gideceğiniz yol belli. benim çevremde mühendisliği okuyup bitirmiş birileri yok. okula girerken de sosyal ve çevresi olan birisi değildim, kendimi açmayı da başaramadım bu konuda sanırım tıpa geçeceğim son karar olarak
-
teşekkürler hocam girdik bir yola sevmeye çalışacağım o kadar da olumsuz düşünmüyordum şimdiye kadar ama işin içine girince bazı şeyler somutlaşmaya başlar
-
Enayi derim ama hakaret olarak algılama lütfen.
dediğim gibi aptallık veya enayilik olabilir yaptığım şey ama artık kararsızlıktan belirsizlikten bıktım
-
Kendi fikrim boun eee nin ölüsü tıpa tek atar.
son karara vardım hocam tıpa geçiyorum ,bazı şüphelerim var tabi hala ama onları atlatmaya çalışacağım sonuçta herkes kafası tertemiz gitmiyor diye düşünüyorum
-
Ya bisey dicem Almanya da zaten doktor açığı vs var ayrica Avrupa ülkelerine lgbti bireyim Türkiye de baskı siddet görüyorum diyip sığınma talebi alamaz mıyız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yanlış tercih öldürür işte hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alırsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aaabi yapma
GERCEKTEN MI
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bazı şeyler zamanla oluyor hocam, insanın kendini tanıması da bunlardan biri. Tıp uzun bir macera ama siz tıp istiyor musunuz onu da tam anlayamadım. Sadece bulunduğunuz konumdan bir çıkış olarak görüyorsunuz gibi. Tıp boun eeden çok daha kolay bu arada, hiç zorlanacağınızı sanmıyorum. Staj falan aramıyor oluşunuz, çok istekli olmayışınız gibi sebeplerle tıp biraz daha öne çıkıyor sanki çünkü tıpta iş garanti. Bu tarz mühendisliklerde çevre(network) çok önemli, bunu kurabilmek için de ya şanslı ya da girişken olacaksınız. Eğer dediğiniz gibi tıp okurken arkadaşlarım işe girdi diye üzülecekseniz orada da sıkıntılar başlar. Yazdıklarınızdan yola çıkarsak eğer 2 senede bu bölümü bitirebileceğinizi düşünüyorsanız bence Bounda devam edin, eğer hayatınızdan memnun olmazsanız o zaman tıp okuyabilirsiniz fakat doktor olmak gibi bir isteğiniz varsa şimdiden geçip bu yola çıkın, sadece yazdıklarınıza bakarak çıkarım yapmak zor. Sizi tanıyan insanlarla bu konuyu tartışmanız daha sağlıklı olacaktır. Sizi sizden iyi tanıyamayız, her şeyi detaylı bir şekilde düşünüp son kararı verin. |
tıp garanti meslek degil diyorlar hala cıldırcam kürtler suriyelerin afganların üremesi parabolik kişi başına düşen doktor sayısı şuanda almanyadan geride baş agrısında hastaneye gitmeyi seven halkız , muayne ücreti 5-6 tl kafasına esen hastanede , dünyadaki teknoloji doktorları meslekten atmaya gelmesine çok rahat 100 yıl var doktorları yerine yapay zeka meslek yapcak kadar geliştirse zaten tüm meslekler çöp olur en komplike meslek doktorluk en uç nokta, ülkeye 1 günde giren mülteci sayısı tüm avrupaya girenden fazla , halk cahilleşiyor paso ürüyor nicke bak banasquatyapmayıogret müptezel seni önceki baslıgıda ünide nasıl kız tavlarım sen kızlarsoruyora falan git forumun formatını anlayamamıssı |
Doktorla konuşsan 2 saat mesleğe sövüyor keşke mühendis olsaydim diyor,mühendisle konuşsan o da 2 saat sövüp keşke tıp okusaydim, mühendislik çok zor diyor.Halinden memnun olan yok.Sen 3-4 sene önce (sınava ne zaman girdiysen) çevrenden illa tıp yaz baskısı yapılmıştır ona rağmen ee yazdıysan tıpa ilgin yoktur bence.Bastan başlayıp 6-7 yıl okuyacağına 2 yıl daha okuyup en azından diplomani alman daha mantıklı bence
|
Hocam burdaki yorumlarla olacak iş değil . Kendi kendiniz seçecek kendi kendşnize yapacaksınız .
Bir ton insan tıp ne mühendislik en iyisi derken bir ton insan da tıp en iyisi diyor . Bir ton insan da kıyasa dahi girmeyip forumlarda takılmıyor . Ben ankarada okumak istemediğimden ege tıpa geldim . Kalan arkadaşlarımdan 7 si de odtü mühendisliğe gitti . Elektrik , makina , havacılık olarak dağıldı . Çok seven de oldu mutsuz olan da oldu . Okul şartlarına zaten her okulda okuyan eleştiri yapıyor . Siz kendi istediğinize bakcaksınız . Mesela egedeki 3. Senesi olan bir arkadaş odtü makinaya geçmişti . Benim lisede 3 üst dönemim olan çocuk mühendisliği bırakıp tıpa hazırlandı şu an başka okulda alt dönemim . Herkes kendi yolunu bir şekilde buluyor . |
Hekimlik ve tıp an itibariyle ülkede sadece Hizmet sektörüne çevrilmiş durumda. Bilim kısmı gittikçe yok ediliyor. Doktorun memurdan bir farkı kalmadı artık sabah 9 öğlen 16 masa başı çalışıyorlar sonra paydos |
Tıbbı 6. senesinde bırakmış bir kişi olarak vizyonsuzluk olduğunu düşünüyorum. Doktorluk artık kasabalı adam mesleği maalesef hocam. Gerçi bu vizyonsuzlukla mühendis olmaman yerinde bir karar olmuş bence, mühendislik yaratıcılık ve risk gerektirir biraz. Garanti vs. diye geçtiğin bölüm senede 15-20 bin mezun veriyor. Her sene de kontenjanlar arttırılmakla kalmayıp yeni tıp fakülteleri de donanımsız ve yeterli teknik teçhizat olmaksızın rastgele bir biçimde açılıyor. Boun gibi bir markanın hem de ee bölümünü bırakıp tıbba geçmek gerçekten akıl alır gibi değil hocam. ortalaman 2.2 olabilir toparlar 3'e yaklaştırırdın. "belirsizlik", türkiye'de yaşıyorsan hayatın bir gerçeği, bu ülkede 5 sene önce darbe girişimi gerçekleşti, başkentin göbeğinde meclise bombalar atıldı. garanti diye bir şey yok. pratisyen açığı sen mezun olana kadar %90 dolar. tus'ta da "rahat" bölümleri kazanmak için artık derece yapmak gerekiyor, rekor puan artışları gerçekleşiyor rekabet arttıkça. kimsenin yüzüne bakmadığı cerrahide 6 sene asistanlıkta ömür çürütme ihtimali var. yurt dışı açısından konuşursak mühendis olarak hele boun'dan yurt dışına çıkma şansın da çok daha fazla olurdu. |
Benzer içerikler
- concerta 18 mg yorumlar
- hazırlığı en zor olan üniversiteler
- adana deneme sınavı yapan yerler
- benim hocam anahtar kodu
- dus kitapları pdf telegram
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X