Merhaba,ben açık liseye geçmeyi düşünüyorum,bu konuda bilgi almak için birkaç soru soracağım Öncelikle,ben Anadolu lisesi 12.sınıf dil bölümündeyim.hedefim,kendimi idare edecek herhangi bir meslek,ondan sonrada özelden yazılım mühendisi olmak, *okulda dil bölümünde olduğum için çokça ingilizce dersi ve birçok zaman kaybettiğim dersler var(ingilizcem çok iyi bu yüzden ingilizceye ihtiyacım yok) üniversiteye gitmek istiyorum.Sadece 9.sınıf edebiyattan sorumluluğum var. Lise boyunca birçok değişik çalışma ve konuyu anlama yöntemi denedim,ama hiçbiri işe yaramadı,hiçbirşekilde anlamıyordum. İnternetten kendim bir sınava çalışırken farkettimki,benim çalışma yöntemim internetten kendim çalışmakmış,yani dershaneden,hocadan,okuldaki hocalardan anlamıyorum. Ama internetten kendim çalıştığımda çok rahat anlayıp çalışabiliyorum.Düzgün ve planlıyım ve bunu başarabileceğimden eminim. Şimdi sorular: 1)Açık liseye geçmem üniversite sınavında puanımı etkileyecekmi,okula giden öğrencilerle aynı puan değerlendirmemmi olacak? 2)Araştırdığım kadarıyla sadece 2 sınav oluyormuş(aralıkta ve nisanda),bu sınavlar nasıl,hangi dersler,zormu,yazılı mı çoktan seçmeli mi yada deneme sınavı gibimi? 3)Açık liseyi bitirip üniversitede iyi bir yer kazanırsam açık lisede bitirdiğim için ileride iş bulurken vb. herhangi bir sorun çıkarmı? 4)Üniversite sınavında gireceğim sınav bölümünü etkilermi?,mesela hem dile hemde eşit ağırlık sınavına girebilirmiyim? 5)Açık liseyi bitirmek için ekstra bir gereksinim varmı,yoksa 2 sınav yeterlimi? 6)9.sınıf edebiyat sorumluluk sınavım ne olacak? 7)Açık lise herhangi bir yere(okul vb bir kuruma) gitmemi gerektiriyormu yoksa sadece evde ders çalışmakmı?(Takviye için kursa gitmekten bahsetmiyorum) 8)Açık lise'nin okuldan farkları nelerdir? 9)Kredi işleri nasıl oluyor?kredi hakkında hiçbir fikrim yok. 10)Açık liseye geçersem tekrar normal liseye dönme şansım varmı 11)Zorunlu dersler vb konusunda kafam karışık 12)Okuldan kayıt sildirme,belge falan gerekiyormu? 13)Açık liseden mezun olduğumda üniversite sınavına girip istediğim üniversite ve bölüme gidebilirmiyim,yoksa açık üniversite okumak zorundamıyım Yardımınız için teşekkürler :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egeberk4123 -- 9 Eylül 2021; 17:57:13 > |
Bildirim