Şimdi Ara

12.Sınıfta Üniversite Sınavına Çalışmak İçin Açık Liseye Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,ben açık liseye geçmeyi düşünüyorum,bu konuda bilgi almak için birkaç soru soracağım

Öncelikle,ben Anadolu lisesi 12.sınıf dil bölümündeyim.hedefim,kendimi idare edecek herhangi bir meslek,ondan sonrada özelden yazılım mühendisi olmak,

*okulda dil bölümünde olduğum için çokça ingilizce dersi ve birçok zaman kaybettiğim dersler var(ingilizcem çok iyi bu yüzden ingilizceye ihtiyacım yok)

üniversiteye gitmek istiyorum.Sadece 9.sınıf edebiyattan sorumluluğum var.

Lise boyunca birçok değişik çalışma ve konuyu anlama yöntemi denedim,ama hiçbiri işe yaramadı,hiçbirşekilde anlamıyordum.

İnternetten kendim bir sınava çalışırken farkettimki,benim çalışma yöntemim internetten kendim çalışmakmış,yani dershaneden,hocadan,okuldaki hocalardan anlamıyorum.

Ama internetten kendim çalıştığımda çok rahat anlayıp çalışabiliyorum.Düzgün ve planlıyım ve bunu başarabileceğimden eminim.

Şimdi sorular:

1)Açık liseye geçmem üniversite sınavında puanımı etkileyecekmi,okula giden öğrencilerle aynı puan değerlendirmemmi olacak?

2)Araştırdığım kadarıyla sadece 2 sınav oluyormuş(aralıkta ve nisanda),bu sınavlar nasıl,hangi dersler,zormu,yazılı mı çoktan seçmeli mi yada deneme sınavı gibimi?

3)Açık liseyi bitirip üniversitede iyi bir yer kazanırsam açık lisede bitirdiğim için ileride iş bulurken vb. herhangi bir sorun çıkarmı?

4)Üniversite sınavında gireceğim sınav bölümünü etkilermi?,mesela hem dile hemde eşit ağırlık sınavına girebilirmiyim?

5)Açık liseyi bitirmek için ekstra bir gereksinim varmı,yoksa 2 sınav yeterlimi?

6)9.sınıf edebiyat sorumluluk sınavım ne olacak?

7)Açık lise herhangi bir yere(okul vb bir kuruma) gitmemi gerektiriyormu yoksa sadece evde ders çalışmakmı?(Takviye için kursa gitmekten bahsetmiyorum)

8)Açık lise'nin okuldan farkları nelerdir?

9)Kredi işleri nasıl oluyor?kredi hakkında hiçbir fikrim yok.

10)Açık liseye geçersem tekrar normal liseye dönme şansım varmı

11)Zorunlu dersler vb konusunda kafam karışık

12)Okuldan kayıt sildirme,belge falan gerekiyormu?

13)Açık liseden mezun olduğumda üniversite sınavına girip istediğim üniversite ve bölüme gidebilirmiyim,yoksa açık üniversite okumak zorundamıyım

Yardımınız için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egeberk4123 -- 9 Eylül 2021; 17:57:13 >

• up güzel konu ama çok soru var

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phurky kullanıcısına yanıt

Hocam siz iyi biliyorsunuz diye etiketledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1)diploma notun 3-5 puan yükselir yani bu konuda avantajlısın, aynı değerlendirme yapılır hiçbir dezavantajı yok

2)edebiyat,ingilizce,felsefe,inkılap ve din zorunlu dersler. sınavlar test şeklinde. biraz çalışmayla yüksek alınacak dersler, zor değiller

3)hayır

4)etkilemez,girebilirsin

5)2 sınav yeterli. zaten onlar da formalite sayılır, sadece dönem tamamlamak için sınavlara giriyorsun. kredini çoktan doldurmuş olarak geçersin

6)bilmiyorum, bir şekilde hallolur sorun edilecek bir şey değil

7) bir yere gitmene gerek yok sadece yıl boyunca 2 defa sınava gideceksin

8)sözlü notu yok, yüz yüze eğitim yok, zaten bunlar bilinen şeyler nasıl bir fark istiyorsun anlamadım :d

9)192(önceden 192 idi şimdi 170 olmuş) krediye ulaşan ve 8 dönem tamamlayan öğrenciler mezun olur. kafana takmana gereken son konu çünkü kredin zaten şu an 200'ün üstündedir. sadece dönem tamamlamak için zorunlu sınavlara gireceksin. krediyle bir işin yok

10)liseye dönülebiliyor diye biliyorum ama emin değilim, internette bulursun muhtemelen

11)üstte saydığım 5 tane zorunlu ders var, geçince öğrenirsin bunları kafana takma şimdilik. sadece geçince ders çalışma açısından senin için iyi olacaksa geç. geri kalan her şey çok kolay

12)hayır, okula gitmeden direkt halk eğitim merkezine gidip geçebiliyorsun

13)tabii ki normal üniversite okuyabiliyorsun. bu konuda normal okuldan farkı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 10 Eylül 2021; 11:43:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam 192 kredi değil şu an 170 krediyi tamamlayan mezun olabiliyor

• nobodymary kullanıcısına yanıt
    yeni öğrendim düşürmüşler demek ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mezuna kaldığım dönemde tamamen evdeydim zaten hep kendi kendine çalışan tiplerdendim kimseden yardım almazdım gerçekten sağlam başladım fakat bi zaman sonra asosyallik insanı çok yıpratıyor günde 12 saat uyuduğum zamanlar olmaya başlamıştı artık sadece sınavın sonucunu merak ettiğim için yaşamak istiyodum gerçekten ağır psikolojim bozuldu sonuç olarakta 118k dan 95k ya çekebildim kesinlikle baya bir dikkat hatası yapmıştırım (2020yks)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.