Şimdi Ara

Son sene açık liseye geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
18.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meslek lisesi öğrencisiyim. bu sene son senem fakat hedefimde farklı bir bölüm var. Son sene açık liseye geçip YGS-LYS hazırlığı yapmak istiyorum. Bana son sene açık liseye geçmenin ne gibi artıları eksileri olur. Sınav sonrası okul puan verir mi? Açıktan okuyunca staj görür müyüm?

Ve ya bu sene eğitimime devam edip YGS-LYS'ye girmeyip 1 sene hazırlanıp seneye mi girsem? Bu sene YGS-LYS'ye girip tercih yapmazsam 1 sene sonra tekrar girdiğimde eksileri olur mu? Yine okul puan verir mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

• Meslek lisesi olduğun için artısı bol, eksisi az olacaktır. Fakat geç kalmışsın diye düşünüyorum. Matematik ve geometri temelin yoksa 1 senede halletmen çok zor ben 11. sınıfta geçtim şu anda matematik ve geometri temelim oturdu. Birde 2016'da sınav sistemi tamamen değişecek diyorlar onuda bir araştır ona göre hareket et.
  • Bende son sene geçtim ve iyiki geçmişim okul 162 kredi verdi 1 tane sınava girdim 30 kredi aldım mezun oldum ve sorular çok basit oluyor 20 soru 4 şıkkı 9 doğru yetiyor ve ben sınavdan 2-3 gün önce çalıştım geçmiş sorulara falan baktım 80 di en düşük notum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle; açık lise öğrencileri ile örgün eğitimde okuyan her öğrenci aynı haklara sahip.Okul puanı, staj vs. gibi.

Ayrıca lise 1 de karnene bir gelmiş olan dersler açık liseye geçersen karşına tekrar çıkacaktır. Tabi bu bir sorun mu, tabi ki değil.Çalışır geçersin. Haberin olsun sadece.

Mesleki açık liseye geçersen aynı örgün eğitimde olduğu gibi burada da son sene staj yapma zorunluluğun var. Ama mesleki lise diploması hiçbir işime yaramaz diyorsan, alansız, yani düz açık öğretim lisesine geçersin ve stajdan kurtulursun.

Hedefin iyi bir üniversitenin iyi bir bölümüyse bu sene dershanesiz hazırlan derim, gelecek seneye yatırım amaçlı.Belkide zoru başarırsın bu sene.
    Gelecek sene her ne kadar sistem değişecek deseler de bir sınavın olacağı kesin. 2 milyona yakın kişiyi sınavsız yerleştiremezler neticede. Çalıştığın boşa gitmez yani.

Son olarak sınava girer tercih yapmazsan öbür yıl için de okul puanın kırılmaz.

• Tapsy kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Tapsy

Meslek lisesi olduğun için artısı bol, eksisi az olacaktır. Fakat geç kalmışsın diye düşünüyorum. Matematik ve geometri temelin yoksa 1 senede halletmen çok zor ben 11. sınıfta geçtim şu anda matematik ve geometri temelim oturdu. Birde 2016'da sınav sistemi tamamen değişecek diyorlar onuda bir araştır ona göre hareket et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KibreN -- 6 Temmuz 2022; 15:9:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alyosa

Öncelikle; açık lise öğrencileri ile örgün eğitimde okuyan her öğrenci aynı haklara sahip.Okul puanı, staj vs. gibi.

Ayrıca lise 1 de karnene bir gelmiş olan dersler açık liseye geçersen karşına tekrar çıkacaktır. Tabi bu bir sorun mu, tabi ki değil.Çalışır geçersin. Haberin olsun sadece.

Mesleki açık liseye geçersen aynı örgün eğitimde olduğu gibi burada da son sene staj yapma zorunluluğun var. Ama mesleki lise diploması hiçbir işime yaramaz diyorsan, alansız, yani düz açık öğretim lisesine geçersin ve stajdan kurtulursun.

Hedefin iyi bir üniversitenin iyi bir bölümüyse bu sene dershanesiz hazırlan derim, gelecek seneye yatırım amaçlı.Belkide zoru başarırsın bu sene.
    Gelecek sene her ne kadar sistem değişecek deseler de bir sınavın olacağı kesin. 2 milyona yakın kişiyi sınavsız yerleştiremezler neticede. Çalıştığın boşa gitmez yani.

Son olarak sınava girer tercih yapmazsan öbür yıl için de okul puanın kırılmaz.

Peki ben açık liseden mezun olduktan sonra lise 1-2-3de aldığım krediler duracak üstüne açık lisedeki krediler mi eklenecek? yani 3 sene çektiğim dert-sıkıntı boşa gider mi? üniversite sınavlarında okul puanı önemli sonuçta.

mesleki lise diploması işime yaramaz,düz açık lisesine nasıl geçilir? okul yardımcı olur mu? yine normal okuduğum 3 senede elde ettiğim krediler boşa gider mi?

diğer yandan meslek lisesi olduğum için bazı kültür derslerini lise 2 ve lise 3de görmedim. açık liseye geçiş yaparsam bu kültür dersleri karşıma çıkacak mı?

• 3 yıl boyunca aldığın krediyle açık liseye başlayacaksın, sıfırdan başlamak gibi bir şey olmaz.Ayrıca okul puanın hesaplanırken de örgün eğitimdeki notların dikkate alınacak. "Açık lise öğrencilerine okul puanı verilmiyor", gibi laflar şehir efsanesidir. Bu konuda kafanda şüphe olmasın.

Halk eğitim merkezine veya açık lise işleriyle ilgilenen herhangi bir liseye gittiğinde onlara "Açık öğretim lisesinde alansız bölüme geçmek istiyorum", dersen, seni yönlendirirler geçiş işlemi sırasında ne yapman gerektiği hakkında.

Lise birde; matematik, fizik,kimya, biyoloji derslerin zayıf gelmediyse bu dersleri açık liseye geçtiğinde seçmek zorunda değilsin.Çünkü sadece lise birde ortak bu dersler.Ama İngilizce dersini açık liseye geçersen almak zorundasın. Son sınıf olduğun için sadece 2 tane İngilizce ile muhatap olacaksın.(Tabi İngilizce 3 yıl boyunca karnene zayıf gelmediyse.)

Kültür dersi dediğinde sözel dersler olacak. Zaten sözelden girecekmişsin. Onları da halledersin YGS/LYS çalışırken.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3 yıl boyunca aldığın krediyle açık liseye başlayacaksın, sıfırdan başlamak gibi bir şey olmaz.Ayrıca okul puanın hesaplanırken de örgün eğitimdeki notların dikkate alınacak. "Açık lise öğrencilerine okul puanı verilmiyor", gibi laflar şehir efsanesidir. Bu konuda kafanda şüphe olmasın.

Halk eğitim merkezine veya açık lise işleriyle ilgilenen herhangi bir liseye gittiğinde onlara "Açık öğretim lisesinde alansız bölüme geçmek istiyorum", dersen, seni yönlendirirler geçiş işlemi sırasında ne yapman gerektiği hakkında.

Lise birde; matematik, fizik,kimya, biyoloji derslerin zayıf gelmediyse bu dersleri açık liseye geçtiğinde seçmek zorunda değilsin.Çünkü sadece lise birde ortak bu dersler.Ama İngilizce dersini açık liseye geçersen almak zorundasın. Son sınıf olduğun için sadece 2 tane İngilizce ile muhatap olacaksın.(Tabi İngilizce 3 yıl boyunca karnene zayıf gelmediyse.)

Kültür dersi dediğinde sözel dersler olacak. Zaten sözelden girecekmişsin. Onları da halledersin YGS/LYS çalışırken.

Kültür derslerinden hiç kalmadım,1-2 meslek dersinden kalmıştım o kadar. Yani vermek zorunda olduğum bir ders yok...

Yani uğraştıracak,zor duruma düşürecek bir sorun yok anlaşılan. Peki kendi okulumda açık öğretime geçebiliyor muyum yoksa meslek olduğu için sadece mesleki açık lise mi oluyor? halk eğitimde de mi açık liseler oluyor? bunu bilmiyordum. YGS-LYS dönemi geldiğinde nereye başvuracağım peki?

• İngilizce dersini sorun olarak görmüyorsan dersler konusunda sıkıntı yok. Zaten İngilizce derslerinden başarılı olamazsan bile bir dersin sınavına 3 kez girildiğinde o dersten muaf olunuyor. Bir yılda ek sınavla birlikte 4 sınav yapılıyor.

Meslek liselerinde açık lise kaydı yaptırılıyor mu bilmiyorum açıkçası. Ama düz liselerde(sanırım hepsi Anadolu liseli oldu) ve halk eğitim merkezlerinde kayıt işlemleri yaptırılıyor. Kayıtlar 1-26 Eylül arasındaymış. Sınavlara ÖSYM'nin belirlediği yerlerde kaydını yaptıracaksın sende.

Aöl'nin resmi İnternet sayfası:
    www.aol.meb.gov.tr
    MEB Açık Öğretim Lisesi
    http://www.aol.meb.gov.tr/ana-sayfa.asp

Aöl'den mezun olmak için gerekenler:
    www.aol.meb.gov.tr
    MEB Açık Öğretim Lisesi
    http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=143

Aöl'de ki terimlerin açıklaması:
    www.aol.meb.gov.tr
    MEB Açık Öğretim Lisesi
    http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=110

Daha bir çok bilgiye ilk linkten ulaşabilirsin. Tabi bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Geçen eğitim yılının başında kısmende olsa seninle aynı durumdaydım. Ne YGS/LYS sisteminden ne de Aöl'nin işlemlerinden haberdardım. Ama ağabeyimin(layıkıyla yazınca çok havalı kelime imiş) ön ayak olmasıyla hem giriş sınavlarına hemde açık lise sınavlarına hazırlandım ve istediğimi de aldım. İnan benimde hiç temelim yoktu. Ama çalışarak farkı kapatabiliyorsun. Eğer hakkını verirsen sende yapabilirsin diye düşünüyorum.

Hangi bölümü istiyorsun peki?

• quote:

İngilizce dersini sorun olarak görmüyorsan dersler konusunda sıkıntı yok. Zaten İngilizce derslerinden başarılı olamazsan bile bir dersin sınavına 3 kez girildiğinde o dersten muaf olunuyor. Bir yılda ek sınavla birlikte 4 sınav yapılıyor.

Meslek liselerinde açık lise kaydı yaptırılıyor mu bilmiyorum açıkçası. Ama düz liselerde(sanırım hepsi Anadolu liseli oldu) ve halk eğitim merkezlerinde kayıt işlemleri yaptırılıyor. Kayıtlar 1-26 Eylül arasındaymış. Sınavlara ÖSYM'nin belirlediği yerlerde kaydını yaptıracaksın sende.

Aöl'nin resmi İnternet sayfası:
    www.aol.meb.gov.tr
    MEB Açık Öğretim Lisesi
    http://www.aol.meb.gov.tr/ana-sayfa.asp

Aöl'den mezun olmak için gerekenler:
    www.aol.meb.gov.tr
    MEB Açık Öğretim Lisesi
    http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=143

Aöl'de ki terimlerin açıklaması:
    www.aol.meb.gov.tr
    MEB Açık Öğretim Lisesi
    http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=110

Daha bir çok bilgiye ilk linkten ulaşabilirsin. Tabi bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Geçen eğitim yılının başında kısmende olsa seninle aynı durumdaydım. Ne YGS/LYS sisteminden ne de Aöl'nin işlemlerinden haberdardım. Ama ağabeyimin(layıkıyla yazınca çok havalı kelime imiş) ön ayak olmasıyla hem giriş sınavlarına hemde açık lise sınavlarına hazırlandım ve istediğimi de aldım. İnan benimde hiç temelim yoktu. Ama çalışarak farkı kapatabiliyorsun. Eğer hakkını verirsen sende yapabilirsin diye düşünüyorum.

Hangi bölümü istiyorsun peki?

Verdiğiniz sitede mesleki açık liseden açık liseye geçişi buldum ben hala meslekte okuyorum sanırım meslek lisesinden açık liseye geçiş tıpkı düz liseden farksız. Biraz düşünüp yakınlardaki bir halk eğitime gidip başvururum,ona göre okuldan tasdiknameyi alır kayıt yaptırırım. Biraz daha araştırmam gerekiyor. 3 gün staj 2 gün okul,staj günlerinde de biliyorsunuz meslek eğitiminden çok ayak işleri yaptırıyorlar.

aklıma takılan diğer bir şeyde ben açık liseden mezun olduktan sonra mezun olduğu okul olarak neresi gözükecek. açık lise yazması durumunda sıkıntı yaratır mı yoksa önemli olan YGS-LYS+okul puanı mı. Benim hedefim Tarih. Tabii sözel bir bölüm olmak şartıyla fikir de değiştirebilirim şuan YGS'ye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KibreN -- 18 Ağustos 2014; 21:42:52 >

• çok riskli bence devam et okula bende geçecektim rehber öğretmenler engel oldu geçen arkadaşlarım var pişman oldular okulu çok özlediler bir süre sonra çalışamamaya başladılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pndr

çok riskli bence devam et okula bende geçecektim rehber öğretmenler engel oldu geçen arkadaşlarım var pişman oldular okulu çok özlediler bir süre sonra çalışamamaya başladılar

ne gibi riskleri var mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: -JeRoMaX-

quote:

çok riskli bence devam et okula bende geçecektim rehber öğretmenler engel oldu geçen arkadaşlarım var pişman oldular okulu çok özlediler bir süre sonra çalışamamaya başladılar

belki daha iyi olacak çok çalışacaksın ama ya çalışamazsan seneye ne olacak bilmiyoruz

arkadaş üni kazandı ama ingilizceyi geçemedi bir daha girecek üniversiteye 1 ay geç başlayacak oda geçerse tabi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -JeRoMaX-

quote:

belki daha iyi olacak çok çalışacaksın ama ya çalışamazsan seneye ne olacak bilmiyoruz

arkadaş üni kazandı ama ingilizceyi geçemedi bir daha girecek üniversiteye 1 ay geç başlayacak oda geçerse tabi

ingilizceyi vermeden geçilmiyor mu,baraj ders değil sonuçta.

ayrıca 10 ve 11de düz liselerin görüp benim görmediğim dersleri görecek miyim?

• bu açık lise ne zaman başlayıp bitiyor bilgisi olan var mı?
  • İlk dönem geçme devamsızlık falan kullan , diğer dönem hala geçeceksen geç. Ben AOL deyim diploma bekliyorum şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

İlk dönem geçme devamsızlık falan kullan , diğer dönem hala geçeceksen geç. Ben AOL deyim diploma bekliyorum şuan

Sınav tarihlerinde Ağustos ayı da var. Ne zaman diploma alıyoruz daha ünitersiteye başvuruyoruz?
  • bence hiç geçmede geçersen o konuda kafan rahat olsun , sınavdan sonra diploma almış oluyon kayır için sana belge falan veriyorlar

• Almak sıkıntı değil
    2 kere sınava girersin sene basında gecersen
    AOL ün zorlukları ; zorunlu sınavlar var 5 tane falan zorlar çalışacak kaynak yok , misal edebiyat 7-8 full cumhuriyet edebiyatı şair soruları bu ders 12 de gösteriliyor şen okumadıgın için ve bir yerden dinlemediğini için zorlanıyorsun , ingilizce 7-8 de 12 de görülüyor ( okulda edebiyat 1. Si gibi bir seydim sayısal olmama rağmen ama acık lisede bir kere kaldım 3. Sınava girdim geçer miyim daha şonuc belli değil , İngilizce iyi zaten iyi yaptım aralara basit sorular atıyorlar , 45 yapman yeterli )

Geçme derdim ama staj zaman yer, calışacaksan gec.

Çıkan konular 12 . sınıf kısaca 12 ye gitmeden yazılılarına gireceksin .

Aol hoş bir şey değil anadolu isen bırakma , meslek isen belki ise yarar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.