Şimdi Ara

Ünide sınıfta kalmak(lise gibi) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,iki dönemin de ortalaması 1.80 in altında olursa,dönem mi uzuyor,yoksa direk 1 sene tekrar mı okuyoruz ?
    Matematikten,fizikten,edebiyattan geçtim diyelim,geçtiğim dersler silinip tekrar mı girmem gerekiyor,yoksa geçemediklerime mi gireceğim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 17 Ocak 2017; 8:18:48 >

• Öğrenci işlerine sorun hocam en temiz bilgiyi alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Üninin yönetmeliğini okudum da tam bilgi edinemedim
  • esas unide okul uzar. lisede uzatmak icin yetenek lazim.

unide genelde dersten kalirsin. o dersi gecene kadar bitmez okul. 3 sene 5 sene ayni dersi alabilirsin.

ama en saglikli bilgiyi ogrenci isleri verir.

• kilicoglu K kullanıcısına yanıt
    Hocam benim merak ettiğim nokta şurası
    Ben matematikten,fizikten,edebiyattan geçtim diyelim diğerlerinde kaldım
    GNO 1.80 yani iki dönemin ortalaması 1.80 olması gerekirken altında diyelim.
    Sınıfta kalınca,geçtiğim dersleri tekrar mı alacağım ? Yani genelde üniversitelerde bu sistem nasıldır
    Yönetmelikte şöyle bir şey yazıyor,buradan anlaşılır mı ?

Sınamalı Öğrenciler

MADDE 40 - (1) Aşağıda tanımlanan öğrenciler sınamalı öğrenci listesine alınır:

a) İkinci sınıfta olup herhangi bir yarıyıl sonunda GNO’su 1.80’in altında olan öğrenciler,

b) Üçüncü sınıfta olup GNO’su 1.90’ın altında olan öğrenciler,

c) Dördüncü veya beşinci sınıfta olup GNO’su 2.00’ın altında olan öğrenciler.

(2) Sınamalı öğrenciler, yeni ders alamazlar, öncelikle başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar ederler, ancak döneme ait ders yükünü aşmamak şartı ile koşullu geçtikleri ve başarılı oldukları dersleri de alabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Sınıfta kalınca,geçtiğim dersleri tekrar mı alacağım ? Yani genelde üniversitelerde bu sistem nasıldır

Sınamalı Öğrenciler

a) İkinci sınıfta olup herhangi bir yarıyıl sonunda GNO’su 1.80’in altında olan öğrenciler,

(2) Sınamalı öğrenciler, yeni ders alamazlar, öncelikle başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar ederler, ancak döneme ait ders yükünü aşmamak şartı ile koşullu geçtikleri ve başarılı oldukları dersleri de alabilirler.

Genelde her donem istedigin dersi alirsin. Kaldigin dersi istersen son ders al farketmez. Not ortalaman 1,8'in altina duserse universiten senin bu yogunlukta ders veremedigine karar verip gozetime dusurur. Gozetimde maks 15 kredi alabilirsin (itu de boyle en azindan). Mezun olabilmen icin de ortalamanin 2.0 ustune cikmasi sart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Yani lisedeki gibi sınıfta kalmak yok doğrumu hocam ?
    1. sınıfın ortalaması geçme ortalamasından düşük olunca,sene değil,dönem uzuyor ?
    Derslerin hepsinden ucu ucuna kaldım,hocalar bütlere kalırsanız geçmeyi beklemeyin dediler,o yüzden durum vahim
    Geçtiğim dersleri yok sayarlarsa sıkıntı olur,geçemediklerimi bir şekilde veririm

Mesela matematikten vizem 68,finalim 72,iyi bir ortalama yaptığımı düşünüyorum,ancak sınıfta kalınca bu silinirse,tekrar bu notu alabilirmiyim bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 17 Ocak 2017; 8:46:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yani lisedeki gibi sınıfta kalmak yok doğrumu hocam ?
    1. sınıfın ortalaması geçme ortalamasından düşük olunca,sene değil,dönem uzuyor ?
    Derslerin hepsinden ucu ucuna kaldım,hocalar bütlere kalırsanız geçmeyi beklemeyin dediler,o yüzden durum vahim
    Geçtiğim dersleri yok sayarlarsa sıkıntı olur,geçemediklerimi bir şekilde veririm

Mesela matematikten vizem 68,finalim 72,iyi bir ortalama yaptığımı düşünüyorum,ancak sınıfta kalınca bu silinirse,tekrar bu notu alabilirmiyim bilmiyorum

Bu biraz da bolumunuzle alakali. İtu'de mesela sinif kavraminin tek esprisi ders secimi zamani hangi gun ders seciceginde karsina cikiyor. Obur yandan tip fakultelerinde komite usulu oldugu icin bir komiteden kalirsaniz sene tekrari yapiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhunn O kullanıcısına yanıt
    8 dersin 3 ünden geçtim hocam,biraz şanssızlık oldu
    Şu anda ortalama 0.76 gözüküyor,ikinci sene de yükseltemezsem iki senenin ortalaması 1.80 in altında olacak.
    İşte burasını merak ediyorum,böyle olunca sınıfta kalınıyormuş,böyle bir durumda ilk dönem geçtiğim dersleri tekrar mı vermem gerekecek

Bütlere gireceğim,bütlerde düzeltemezsem,yani en kötü ihtimali merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 17 Ocak 2017; 8:52:20 >
  • Gectigin dersleri tekrar almayacaksin. Sana kendi universitemdeki sistemi anlatayim; 1.8 in altindaysa ortalaman akademik uyari aliyorsun,sonraki donem(1. sinifin 2. donemine gecerken ortalamanin 1.8 altinda olmasi dikkate alinmiyor.) akademik uyaridan dolayi toplam kredi miktarin dusuyor. Ilk olarak alttan kalan derslerini aliyorsun hala kredin varsa icinde bulundugun donemin derslerinden de eklersin uzerine

• quasimodos kullanıcısına yanıt
    Yaz okulu da var bizde,bütlerde de veremezsem(hocalar zor soracağız dediler) bu dönem ortalamam 0.76 olacak.
    Yaz okulunda verirsem en kötü 1.40 yaparım.
    Ancak ben en kötüyü düşünmek istiyorum,yani şimdiden hazırlıklı olayım.
    Bu dönem ortalamam 0.76,ikinci dönem 2.30 yaptım,toplamı yine 1.80 olmayacak
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Isin ucunda olum yok. Sen almissin dersini bundan sonra calisip halledersin iste. Mesela benim gecen sene ilk donem sonrasi ortalamam 0,82 idi. Ikinci donemin sonunda 1,1 falan oldu. Yaz okulu bu acidan avantaj gelen arkadaslar yuksek kredili derslerden aa, ba larla gecmisler. Ben yaz okuluna da gitmedim bi nevi sinif tekrari yapiyorum. Ama gectigin dersi bir daha almana gerek yok

Butlere calis olmadi bahar yariyilinda daha iyi calisir ortalamani toparlarsin. 1,8 olmazsa yine yazokuluna gelirsin cok canini sikma. Ama tamamen de bosverme

• quasimodos kullanıcısına yanıt
    Oh be hocam vallaha içim rahatladı.
    Matematik,edebiyata vs tekrar girmek istemiyorum açıkcası,kaldığım 5 ders te hep ucu ucuna zaten.
    Bir soruyu yanlıs okumusum oradan 35 geldi,doğru okusaydım 55 alıp geçecektim,hep terslikler işte.
    Fizikten ilk sınav 45,ikinci 50 yine 3 puanla kaldım vs....

Eğer geçtiğim dersi tekrar alma gibi bir durum olmayacaksa,bıraktığım dersleri çok rahat veririm.
    Teşekkürler hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 17 Ocak 2017; 9:5:43 >
  • quote:

Sınamalı Öğrenciler

dersleri tek tek dusun. her dersten gecersen zaten sorun yok. diyelim bir dersten kaldin ama gano 3. o zaman sorun olmaz diyor.

yok ortalaman dusukse o ortalamayi yukseltmek icin ugrasacaksin. bu sekilde hesaba girme. her dersi calis ve gecmeye calis.

ayrica her okulda dandik dersler olur. o dersler senin ganonu yukseltmeye yarar. onlardan a almaya bak.

• Güncelleme : Ortalamayı 2.12 yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.