Şimdi Ara

özel üniversitede sınıfta kalma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi diyelimki %50 bursla okuyorum ve sınıfta kaldım tekrar edeceğim sene 12 bin tl ödeyecekmiyim yoksa ödemeden tekrar mı edeceğim bi kaç şey duydum mesela yeditepede kesilmiyormuş falan doğrumu bu 4 sene için normalde 48 bin ödemem gerekiyor 7 senede bitirirsem yinede 48 bin mi ödeyeceğim.

bide tam burslu gidipte kalırsam 24 bin tl ödeyecekmiyim?

• Bu tür durumlarda genellikle üniversitelerin ayrı ayrı yönetmelikleri mevcut. Üniversitenin sayfasında bilgi bulmayı dene. Eğer bulamazsan öğrenci işlerinden herhangi birine mail atmayı deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 7 Mart 2014; 18:11:21 >
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maltepe üni örneğin, not ortalaman 2 altı gelirse 50-100 farketmeden düşüyor bursun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerGndz

Maltepe üni örneğin, not ortalaman 2 altı gelirse 50-100 farketmeden düşüyor bursun..

oha ya nasıl 2 den assagı düsersem yada sınıfta kalırsam 25 bin liramı ödiyecem öyle seymi olur?
  • Kazandığın burs ister %50 olsun, ister %100 olsun kazandığın öğrenim süresi sonunda biter.

Misal 2014-2015 öğrenim senesinde eğitimine başladın ve %50 bursun var. 2016-2017 senesindeki öğrenim senesine ders bırakırsan şayet bursun düşüyor ve tam ücretli gibi ödüyorsun.

Oda kalan derslerine bağlı. Her üniversitenin kredi başına biçtiği bir ücret var. Mesela benim 12 kredilik dersim kalmıştı, 4 ders. Kredi başına 300TL'den hesapla işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LemiGavato

quote:

Maltepe üni örneğin, not ortalaman 2 altı gelirse 50-100 farketmeden düşüyor bursun..

oha ya nasıl 2 den assagı düsersem yada sınıfta kalırsam 25 bin liramı ödiyecem öyle seymi olur?

Abi adam sana okuyasın adam olasın, üniversite'nın adına yakışır yerlere gelesin diye burs veriyor. Seninde bir sorumluluğun olacak tabii ki. Çalışıp adam gibi vereceksin sınavları... Ama bu dediğim her üni için geçerli değil yani herkesin uyguladığı burs sistemi farklı. Ben Maltepe'yi kuzenimden bildiğim için örnek verdim. Yeditepe'de de bursluların bursunu düşürmek için zor sınav vs. yapıyorlarmış diye duydum ama fos olabilir tabii ki bilemiyorum bana çok gerçekçi gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerGndz -- 7 Mart 2014; 20:16:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Abi adam sana okuyasın adam olasın, üniversite'nın adına yakışır yerlere gelesin diye burs veriyor. Seninde bir sorumluluğun olacak tabii ki. Çalışıp adam gibi vereceksin sınavları... Ama bu dediğim her üni için geçerli değil yani herkesin uyguladığı burs sistemi farklı. Ben Maltepe'yi kuzenimden bildiğim için örnek verdim. Yeditepe'de de bursluların bursunu düşürmek için zor sınav vs. yapıyorlarmış diye duydum ama fos olabilir tabii ki bilemiyorum bana çok gerçekçi gelmedi.

hocam özyeğin hakkında bilginiz varmı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam özyeğin hakkında bilginiz varmı?

Hangi bolum okuyorsunuz merak ettim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Redlife35 kullanıcısına yanıt
    suan okumuyorum bu sene yuzde ellı bursla hukuka bitmek istiyorum özyeğine

• OZU'yu bilemiyorum ama google'a biraz yazarsan bulursun be abi. OZU hukuk fakültesi burs programları diye ara detaylar illa ki vardır orda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerGndz -- 7 Mart 2014; 23:16:10 >
  • quote:

OZU'yu bilemiyorum ama google'a biraz yazarsan bulursun be abi. OZU hukuk fakültesi burs programları diye ara detaylar illa ki vardır orda...

o açıdan demiyorum ya orası hakkında duyduklarınız veya tecrübeleriniz varmı o açıdan sormuştum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.