Şimdi Ara

Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
9
Favori
11.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nerede hocam, cerrahpaşaya kaydımı yaptırdım ancak pasif kayıt olarak görünüyor. e-devlette iki okulda da kaydım var kayıt silme işlemlerini henüz gerçekleştirmediler

• Chvjlnlhhkk C kullanıcısına yanıt

evet Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek 

• tıpı sadece boun eeden kurtulmak için düşündüğünüzü düşünüyorum.

Bence kendinize biraz zaman ayarlayın , kendinizi sorgulayın.

işim ve ben kitabını tavsiye ederim sorgulamanıza daha vesile olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 12 Eylül 2021; 15:30:42 >
  • :)

• The biggest dreamer T kullanıcısına yanıt

aç bak bakalım ne kadar doktor ihtiyacı kalmış ve yıllık ne kadar mezun veriyor bir şey bilmeden sallıyorsunuz mk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banasquatyapmayıöğret kullanıcısına yanıt

Kardeş sallama bisey bilmeden. Git bir hastaneden randevu al bakayim ne zamana veriyor. Anca oturduğun yerden sallarsın. Ne kadar Uzman hekim açığı olduğunuda bilmiyormusun. Şuan coğu cerrahi branşta açık var. Ha öyle hemen kapanacak gibi değil. Gerçekten hiç bilmiyen birine laf anlatması çok zor. Araştit diyor anca. Nerede doktotlar işsiz kalacak yaziyor. Bak güzel hikaye anlatiyon, pardon masal diyecektim. Hadi işine...

• quote:

Orijinalden alıntı: The biggest dreamer

Kardeş sallama bisey bilmeden. Git bir hastaneden randevu al bakayim ne zamana veriyor. Anca oturduğun yerden sallarsın. Ne kadar Uzman hekim açığı olduğunuda bilmiyormusun. Şuan coğu cerrahi branşta açık var. Ha öyle hemen kapanacak gibi değil. Gerçekten hiç bilmiyen birine laf anlatması çok zor. Araştit diyor anca. Nerede doktotlar işsiz kalacak yaziyor. Bak güzel hikaye anlatiyon, pardon masal diyecektim. Hadi işine...

Halihazırda kaydı tıp fakültesinde bulunan ve 5 sene tıp fakültesinde okumuş eski bir tıp fakültesi öğrencisi olarak söyleyeyim: Cerrahi branşlar kimsenin yüzüne bakmadığı branşlar. Açık olması bundan dolayı. TUS puanları 47'lere kadar gerilemiş bir branş. Kimse seçmediği için kontenjanlar boş kalıyor. 5-6 sene asistanlığı var. Gecesi yok gündüzü yok asistanlığı uzun, kapı kadar dava dosyaları var. Yani açık var o zaman cerrah olayım diyeceğini sanmıyorum kimsenin. Belirli uzmanlıklarda açık var ama bunu matah bir şey gibi anlatmanız ve insanları yanıltmanız doğru değil. Pratisyen açığı bir gün kapanacak elbet. Uzman açığı kapanmaz ama mezun sayısı arttıkça TUS'taki rekabet de artacağından 'rahat' uzmanlıkları kazanmak birçok kişi için hayal olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 12 Eylül 2021; 17:35:35 >

• Bence dediğiniz hiçbir zaman olmayacak nüfüs artıyo hastalıkşar artıyo öyle ki Suriyeli doktorlara lisans verilmesi gündemde geçen emekli doktorlar göreve çağrıldı Türkiyede müthiş bi doktor açığı var ki geçen bi doktor abi de dedi yani milletin boşa umudunu kırmayın Türkiyede doktor açığı kolay kolay kapanmaz kimse merak etmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: kro60

Bence dediğiniz hiçbir zaman olmayacak nüfüs artıyo hastalıkşar artıyo öyle ki Suriyeli doktorlara lisans verilmesi gündemde geçen emekli doktorlar göreve çağrıldı Türkiyede müthiş bi doktor açığı var ki geçen bi doktor abi de dedi yani milletin boşa umudunu kırmayın Türkiyede doktor açığı kolay kolay kapanmaz kimse merak etmesin

Kimsenin umudunu kırmak ya da yönlendirmek değil amacım hocam. Doktor açığı var. Nüfus artıyor elbette. Ama tıp fakültelerinin oranı da eksponansiyel bir biçimde artıyor. Bu faktörleri ihmal edemeyiz. Herkesin kendi bileceği iş. Birileri doktor olsa bana ne, olmasa bana ne nihayetinde. birilerini doktorluktan vazgeçirince ücret almıyorum. sadece tıp fakültesinde 5 sene geçirdiğim için kendi tecrübelerimi aktarıyorum. inanıyorum ki buradaki herkes anlatılanları kendi süzgecinden geçirip kendi düşüncelerini oluşturacak bir zekaya sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 12 Eylül 2021; 17:58:12 >

• Bu fikir aklına geldi ve ciddi ciddi düşündüysen şans vermelisin. Zaten geri dönme şansın var.gidip de sevmezsen 1 yıl kaybedersin, kalıp bir şekilde bitirirsen belki çok daha fazlasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rap1d -- 12 Eylül 2021; 21:23:25 >
  • Hocam sevmediğiniz alanda devam etmek eziyet bende 2. senem tıpta yks ye tekrar hazırlanma kararı verdim doğru olduğunu düşündüğünüz şey buysa gidin tıpa

• mertgms2 M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ben tıp istiyordum neden bırakma kararı aldınız daha işin başında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-879B7E2D8

Halihazırda kaydı tıp fakültesinde bulunan ve 5 sene tıp fakültesinde okumuş eski bir tıp fakültesi öğrencisi olarak söyleyeyim: Cerrahi branşlar kimsenin yüzüne bakmadığı branşlar. Açık olması bundan dolayı. TUS puanları 47'lere kadar gerilemiş bir branş. Kimse seçmediği için kontenjanlar boş kalıyor. 5-6 sene asistanlığı var. Gecesi yok gündüzü yok asistanlığı uzun, kapı kadar dava dosyaları var. Yani açık var o zaman cerrah olayım diyeceğini sanmıyorum kimsenin. Belirli uzmanlıklarda açık var ama bunu matah bir şey gibi anlatmanız ve insanları yanıltmanız doğru değil. Pratisyen açığı bir gün kapanacak elbet. Uzman açığı kapanmaz ama mezun sayısı arttıkça TUS'taki rekabet de artacağından 'rahat' uzmanlıkları kazanmak birçok kişi için hayal olacak.

Alıntıları Göster

istatiksik bilmez misiniz yoksa tüm forum böyle mi anlamış değilim

bu yıl mezun olan hekim sayısı 9bin ama uzmanlık için açılan toplam kontenjan sayısı 13-14bin

ve her sene de uzmanlık kontenjanı pratisyenden daha fazla oluyor

----------------------

pratisyenlerin çoğu da aile hekimi olduğundan dolayı kimse uzman olmak istemiyor rahatlar ve iyi kazanıyorlar aile hekimliklerinde

• quote:

Orijinalden alıntı: banasquatyapmayıöğret

aç bak bakalım ne kadar doktor ihtiyacı kalmış ve yıllık ne kadar mezun veriyor bir şey bilmeden sallıyorsunuz mk

Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek 

zaten sallayordunuz diğer konuda nedeni şimdi belli oldu Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek 

ve ona rağmen işsiz kalacaklar demeniz çok tuhaf burada iş bulamazsa bile tüm dünya havada kapar direkt

özellikle 6 yıl tıp 2 yıl prat deneyimi 4-5 yıllık asistanlık 4 yıl mecburi deneyimi almış hekim işsiz kalacak diyorsun türkiye almasa bile diğer ülkeler daha fazla maaşla kapmak için elinden geleni yapar

diğer lisans bölümleri ile karıştırdın sanırım zeka olarak en yüksek dilimde ve 15-20 yıl bu alanda yetişmiş elemanı kimse işsiz bırakmaz ve iyi de bakarlar siz merak etmeyin

sağlığa yapılan yatırımlar

Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmeksygm.saglik.gov.tr
    Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü
    https://sygm.saglik.gov.tr

buradan yapılan hastaneleri takip edebilirsiniz

Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmekyts.saglik.gov.tr
    Yatırım Takip Sistemi
    https://yts.saglik.gov.tr

ve toki de 291 hastane şu an kendisi yapmakta

Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek
    Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmekTOKİ
    TOKİ | Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
    https://toki.gov.tr/haber/toki-toplamda-291-hastane-insa-ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Eylül 2021; 0:17:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D39BCC53

Bu mesaj silindi.

hiç mi bizim dönemden odtü makine 3. sınıftan bırakan 2 kişi var şu an dönem 4teler ya da

boğaziçi ee bırakıp tıp okuyanlar ve doktor olanlar var

fazla abartmayın lütfen

odtü eeden de geçenler var odtü bilgisayardan da geçmişte geçen var (şu an hacettepeye geçiyorlar oranın puanıyla eş değer olduğundan dolayı)

sallarken mantıklı sallayın

sizin düşük gördüğünüz tıpa geçiyorlar adamlar maaşları da ortalamanın baya üzerinde başlıyorlar niye geçmesinler ki

edit: bilkent eeyi bırakıp şu an bizim karşı binada 2. sınıf olan arkadaşım da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Eylül 2021; 0:39:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D39BCC53

Bu mesaj silindi.

+ mecburi görev diye bir şey yok

dhy diye bir şey var, ücra bir şehre atanmak için tercihinizde oraya yer vermeniz gerek

ve insanların %97si ilk 2 tercihinde yerleşiyor

doğuyaaçılan kontenjan sayısı toplam kontenjanını %30una denk geliyor istanbul-ankara-izmire açılan kontenjandan daha az

----------------------------

çok yanlış bilinen şey var

---------------------------

yks puanı da 2 yıl geçerli olma saçmalığı da yok istediğiniz gibi kullanabilirsiniz mesela adam tıp 5.sınıfta merkezi yatay geçiş yapabilir bu 2 yıl saçmalığını nerden çıkardınız

ama verdiğiniz tüm bilgiler yanlış normal bir durum sizin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Eylül 2021; 0:45:3 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.