hocam onun dışında da etkenler vardı ama dersler de bir etken tabii ki kararımda belki gereken emeği çalışmayı gösterseydim halledilebilirdi ama zamanı geri alamıyoruz sonuçta, iyi dilekleriniz için de teşekkür ederim bu arada, tercih yaparken de kafamda soru işaretleri vardı |
Boğaziçi'nde mühendisliği 3. sınıfa geçerken bırakıp tıpa geçmek (2. sayfa)
-
-
tıp fakültesine yks sınavında ki puanınızla mı geçiş yapacaksınız tekrardan tıp fakültesi için hazırlanacaksınız zor gelebilir
-
yks sınav puanımla geçiş, diğer türlü göze alamazdım
-
Hocam eğer ee de saha fazla devam etmek istemiyorsanız ve bilgisayara geçmek falanda gelmiyorsa aklınıza tıpa geçin derim ama ben olsam bilgisayara geçerdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bilgisayarı elektrik elektroniğe göre daha fazla severdim orası net ancak bu sene başvuramadım ve çoğu dersimi saymayacaklar geçiş yaptığımda da, üstelik bu tarafa geçiş neredeyse tamamlandı. kendimi o olsaydı diye daha fazla üzmek istemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chvjlnlhhkk -- 12 Eylül 2021; 13:17:14 > -
Üniversitede makine mühendisliği okudum. Okuduğum süreçte arkadaşlarım hep tıpçıydı. Hepsinin ortak olarak söylediği tek bir söz var. Eğer gerçekten doktor olmak ve kendini buna adamak istiyorsan tıp okumalısın. Aksi taktirde çekilecek dert çile değil. 6 yıllık yoğun eğitim, sabahlara kadar ders çalışma seansları, sözlü stresleri, tıpkı askeriyede olduğu gibi tıpta da yoğun bir şekilde olan hiyerarşi ile birlikte hocalardan yediğin hakaret ve azarlar... Tusu saymıyorum bile. Tustan sonra başlayan asistanlık süreci ve ağır nöbetli yıllar. Gerçekten idealist ve doktorluk yapmak isteyen birisi değil isen tekrar düşün. Çünkü bu alanda kendini geliştirmek için hayatını ortaya koymaz isen alacağın maaş bir mühendisin 2 3 sene sonra aldığı maaş ile bire bir olacaktır. Söyleyeceklerim bu kadar.
-
hiç hayatından memnun olan yok mu hocam aralarında
-
tabii ki var. Ama tıpı isteyerek seçen, doktor olmayı gerçekten canı gönülden isteyenler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chvjlnlhhkkhiç hayatından memnun olan yok mu hocam aralarında
Doktor olmadığına pişman olan mühendisler de var.
-
Hollanda'ya hoşgeldiniz
Hekimlik ve tıp an itibariyle ülkede sadece Hizmet sektörüne çevrilmiş durumda. Bilim kısmı gittikçe yok ediliyor. Doktorun memurdan bir farkı kalmadı artık sabah 9 öğlen 16 masa başı çalışıyorlar sonra paydos
-
Evet böyle bir durum da söz konusu.
-
Kolaya kaçmaya çalışıyorsunuz
Tıbbı 6. senesinde bırakmış bir kişi olarak vizyonsuzluk olduğunu düşünüyorum. Doktorluk artık kasabalı adam mesleği maalesef hocam. Gerçi bu vizyonsuzlukla mühendis olmaman yerinde bir karar olmuş bence, mühendislik yaratıcılık ve risk gerektirir biraz. Garanti vs. diye geçtiğin bölüm senede 15-20 bin mezun veriyor. Her sene de kontenjanlar arttırılmakla kalmayıp yeni tıp fakülteleri de donanımsız ve yeterli teknik teçhizat olmaksızın rastgele bir biçimde açılıyor.
Boun gibi bir markanın hem de ee bölümünü bırakıp tıbba geçmek gerçekten akıl alır gibi değil hocam. ortalaman 2.2 olabilir toparlar 3'e yaklaştırırdın. "belirsizlik", türkiye'de yaşıyorsan hayatın bir gerçeği, bu ülkede 5 sene önce darbe girişimi gerçekleşti, başkentin göbeğinde meclise bombalar atıldı. garanti diye bir şey yok. pratisyen açığı sen mezun olana kadar %90 dolar. tus'ta da "rahat" bölümleri kazanmak için artık derece yapmak gerekiyor, rekor puan artışları gerçekleşiyor rekabet arttıkça. kimsenin yüzüne bakmadığı cerrahide 6 sene asistanlıkta ömür çürütme ihtimali var. yurt dışı açısından konuşursak mühendis olarak hele boun'dan yurt dışına çıkma şansın da çok daha fazla olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 12 Eylül 2021; 14:15:10 >
-
Hocam su an okuyor musunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: Ribozomal RnaHocam su an okuyor musunuz?
Kaydım duruyor ama seneye geçiş yapacağım. Bitirmeyeceğim okulu. O kadar gereksiz görüyorum diyebilirim kendim açısından.
-
Tıpı 6. Sınıfta bırakmak daha büyük bi sıkıntı 6 yıl oku 6 da bırak güler geçerim sadece!!!
Hocam tipa isteyerek mi gitmistiniz? Hangi bolume gecmeyi düşünüyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: kro60Tıpı 6. Sınıfta bırakmak daha büyük bi sıkıntı 6 yıl oku 6 da bırak güler geçerim sadece!!!
6'da bırakmak tabii biraz bana özel bir durum oldu. ama benim yaşamımda farklı sıkıntılar vardı. herkesin hayatı farklı. yine de tıbbı bıraktığım için çok mutluyum diyebilirim. tıbbı 4. sınıfta bırakıp boğaziçi felsefe'ye geçen ve şu an akademisyen olan bir insan var, araştırırsanız bulursunuz. bulamazsanız özelden filan yazın vereyim ismini. 30-40 yıl icra edeceğiniz, hayatınızın ciddi bir bölümünü oluşturacak bir meslek için birkaç yılı feda etmek çok da sıkıntı gibi gelmiyor bana. ama sizin kararınız elbette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-879B7E2D8 -- 12 Eylül 2021; 14:17:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C861FDC6DHocam tipa isteyerek mi gitmistiniz? Hangi bolume gecmeyi düşünüyorsunuz
o vakitler gençtik. işin içyüzünü bilmeden gittik maalesef. isteyerek ya da istemeyerek olduğunu söyleyemem, 18 yaşında insanın istediği şey çok sağlıklı olmayabiliyor.
boun'da economy ya da işletme okumak istiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X