Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayarı Bırakıp Öğretmenliğe Geçmek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
9
Favori
10.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iustumExtract

Babam sınıf öğretmeni normalde ama şimdi müdür yardımcısı ilkokulda. 22 yıllık öğretmen. Ek ders ile 6.5k alıyor okul döneminde. Sınav görevleri kurslar vs hariç.

Ben de sınıf öğretmenliği okuyorum. Fakat bu kadar boş beleş bir bölüm görmedim. Okula gitmek istemiyorum. Bazı öğretmenlik okuyanlar ise atomu parçalıyor zannediyorlar kendilerini.

Ve babam da dahil bütün öğretmenler dışarıda başka işleri ve çalışma şartlarını görmedikleri için kendi mesleklerini zor zannediyorlar.

Dediğin gibi öğretmenlik en iyi f/p mesleklerden biri bence de. Kalburüstü bir hayatım olsun kafam da rahat olsun diyorsan kesinlikle yapılacak en güzel meslek. Babamın sözüyle: “ Bir de hanımın öğretmen olsaa çift maaş, kebap.”
    Tabi 4 yıl Şanlıurfa’da sınır ilçede görevi es geçmemek lazım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğretmenlik demek sabahtan akşama insanlarla uğraşmak demektir. Devlette çalışsan ayrı özelde ayrı dert. Velisi , müdürü, şımarık öğrencisi. Diğer meslekleri de çok savunamam ama öğretmenlik şu hayatta seçmek istemeyeceğim bir meslek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • social kullanıcısına yanıt
    O hocanın ek ders icmalini göndersene bakalım kaç gün çalışmış? Verdiğiniz ya da duyduğunuz rakamlar abartı.
    Yalnız şunu belirteyim, beden eğitimi, teknoloji tasarım, görsel sanatlar ve pdr bir tık daha rahat branşlar. Top verme mevzusu doğrudur yani.

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Atanmaya çalışan bir pdr'ci olarak birkaç bilgi vereyim:

1)Fizik bölümünün kontenjanı az geçecekseniz matematiğe geçin, tabi fiziğe özel bir ilginiz yoksa. Bir de kontenjanlar her yıl azalıyor,millet geçinemediği için emekli olmuyor ve yer açılmıyor, meb bütçesi de az olduğu için fazla atama yapılmıyor ve bu atamada sınavdan tam 14 ay sonra oluyor(mülakat,güvenlik soruşturması falan derken süreç uzuyor)
    2)Atanmak için 3 sınav var GY-GK,Eğitim ve ÖABT. Sandığınız kadar kolay değil 1 yıl çalışıp atanırım diyip de sınava 3.kez girenleri çok gördüm ama siz iyi bir üni.deymişsiniz belki 1 sene hazırlanır atanırsınız orasını bilemem.
    3)Öğretmen atamasında fazla torpil yok, fetocu falan değilsen mülakat sadece formalite yani sınavdan 80,4 aldın mülakat puanın 80 veya 80,6 aldın mülakat puanın 81; bu şekilde yuvarlanıyor.
    4)Atamaların tamamına yakını doğu ve güneydoğu'ya yapılıyor geriye kalanı iç and. veya karadenizden 1-2 yerden 1-2 kontenjan şeklinde oluyor bazen istanbuldan da kontenjan açılıyor(en son atamada matematik için istanbul yoktu ama fizik için 10 kontenjan vardı) ve 6 yıl çakılı atandığınız okulda çalışmak zorundasınız.

Şu linkten daha ayrıntılı bakabilirsiniz:
    https://www.unikampus.net/meb-ogretmen-atamasi-tercih-edilebilecek-okullar-subat-2019/
    5)Son olarak da ülke şartlarını düşünürsek öğretmenlik bu saatten sonra mantıklı değil ben olsam bilgisayar mühendisliğinde kalır ve yurt dışına oynardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Kimse kimseye durup dururken para vermez birader. Ne kadar emek o kadar köfte. Sen çok kazanan insanların vakti oluyor mu sanıyorsun? Dayım çok iyi kazanıyor ama haftasonu tatili bile yok işinin başından asla ayrılmıyor. Çocukları ise paranın keyfini sürüyor. Tüm gün çalıştıktan sonra insan eve gelip dinlenmek istiyor ne yapacaksın o kazandığın paraları?
    Ustad kendi soyledigin mesaj icinde bile celiski yasamissin. Hem diyorsun ki kimse kimseye bedava para vermez. Hem de diyorsun dayimin cocuklari bedavadan paranin keyfini suruyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.

Ayrica senin dayin cok zenginse bir yonetim kurulu kursun. Sorunlulugun bir kismini onlarla yuklesin kendi hayatinda vakit ayirsin. Ha diyorsan ki dayin o kadar zengin degil. O zaman zengin demiceksin orta halli diceksin.

Mesele saatlik ucretinin yuksek olmasidir. Eger saatine 100 dolar kazaniyorsan zenginsindir. Yoksa 3 tane iste calisip iyi gelir yapiyorsan zengin falan degil bildigin amele oluyorsun.

• Bence Turkiye disinda çalışmaya baj. Yani göç et . Sirf Turkiye şartlarina göre meslek filan değiştirme .

Onemli olan meslegin sana uygun olsun ve para ve vakit icin de baska ülkelere bak .

• Son zamanlarda gördüğüm en saçma konu.
    Dişini azıcık sıksan öğretmenlikten kazanacağın paranın 2 katını euro alarak kazanırsın, öğretmenlik diyorsun

• Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Dostum kaç yıllık öğretmensin?

• | OMG! | kullanıcısına yanıt
    7 aylık öğretmenim. Bu arada maaş 5220 hocam yalnış yazdım.

Öncelikle hayırlı olsun güzel dostum. Nerede görev yapıyorsun? Ek ders falan ekli değil değil mi? Sanki rakam biraz fazla geldi
    Benim eşim de 5 senelik öğretmen, okul öncesi, senin dediğin gibi, sadece 6 saat ve kurs falan yok, net maaşı 4250 civarında, kılçıksız aldığı ek ders de 1150 civarında. Senin net maaşın fazla geldi bana. Maaş + ek dersten bahsediyor olabilir misin?

Reis zaten maaş artı ek ders 😀 4160 TL maaş 1060 tlde ek ders alıyorum. Şanlıurfa Haliliyede görev yapıyorum. 😊

Tamam canım benim, sen buradakilere net maaş diye söyleme onu 😄 net maaş + ek ders olarak söyle. Sonra çıkıp “ohh ne ala 5200 maaş + 5200 ek ders, valla iyi yatıyorsunuz, bedavadan para alıyorsunuz” gibi bıdı bıdı edecekler, seni beni üzecekler. Görevinde başarılar diliyorum. Allah yardımcın olsun.

He aynen ya. Adamlar onu dediğin gibi 10 bin TL olarak görür sonra birdünya sallar dururlar 😀 Yalnız şunu diyim Urfa feci derecede zor bir şehir. Hem insanı hem öğrencisi.

Evet anlıyorum sene, geçen sene Ramazan bayramında gelmiştim, bildiğim suriyenin eyaleti konumunda Urfa şuan. Sen bir de oraya atanana kadar nasıl dirsek çürüttün. Evli misin? Değilsen batıdan birini bul dostum evlen, yoksa oradan sittin sene çıkamazsın hizmet puanı yüzünden.

• Bu konu atanamayan insanların ağlama duvarına dönmüş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeze1

Reis bende 5-6 aydır öğretmen olarak atandım ve şuan Şanlıurfada görev yapıyorum. Son derece rahat bir meslek. Ha seçtiğin branş ve ile göre zorluk derecesi değişir fakat genel anlamda daha bir meslek olduğunu söyleyebilirim. En son şubat ayında aldığım maaş 5120 TL. ek ders dahil.
    Bransiniz nedir?

• Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Sınıf öğretmenliği

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeze1

Sınıf öğretmenliği
    Meslege baslangicta uyum sorunu cektiniz mi?Zamanla bazi seyler daha kolay hale geldi mi ve doguda ne gibi sorunlar cekiyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.