Şimdi Ara

Boğaziçi Ekonomi VS Bilkent İktisat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
6.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam sen ekonomi mezunlarının ne iş yaptığını araştırdın mı torpilliyseniz devlete girersiniz yoksa danışmanlık felan yaparsınız diyorlar boğaziçi ekonomide okuyan ya da mezunu birini de hiç görmedim ki sorayım
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Piyasada her isi yapar. Organizasyon, marketing, yonetim, finans,banka... bogazicinden cikan kac kisi devlet dusunur. Vizyonsuz insanlarin lafına bakma, ekonomi iyi okullarda her zaman id yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden bilkent boğaziçi ile hemen hemen aynı hatta bazı yıllarda daha yüksek puanla alıyormuş. Şimdilerde 9-10 puan fark var niye acaba ?
  • Karşılaştırmak bile komik, bilkent piyasada boğaziçi kadar iş yapmaz. Evet imkanları iyi burs verebilirler. Odtü iktisatla karşılaştırsan evet bilkent bir adım önde derdim ama Boğaziçi gibi bir okulla kıyaslamam malesef.

Burda sınava girmiş kişilerin yorumuyla öneri alma. Büyük uluslarası şirketlerin türkiye "ik görevlilerine" ulaş linkedn veya mail yoluyla. Sana gerçek ve doğru cevabı onlar verecektir. Hiç şüphe yok ki "öğrencilik yapmak" konusunda bilkent kazanır arkadaşların yorumlarıda buna istinaden. Ama piyasada boğaziçinin çok daha önde olduğunu düşünüyorum.
  • Şimdi sabancı da girdi işin içine:(

• 160k sıralaman olsa bilkent iktisat ücretli yaz derdik ama 2k nere 160k nere. yazık edersin sıralamana.
  • ücretli okuyanlarla hissedilir ölçüde seviye farkı yaşamazsın, bir bilkentli olarak söylüyorum. hatta burslulara saygı duyulur, utandıracak seviyede övgüye bile maruz kalabilirsin. seni öven adam akşam bmw ile evine dönüyor, bu sana koyuyorsa o da senin problemin.
  • Boğaziçi pişman etmez

• Boun işletmede okuyorum 2.sinifim sorun olursa özele gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BruceWade -- 18 Temmuz 2017; 10:41:4 >
  • Bilkent eğitim açısından çok iyidir . Ancak Boğaziçinde sosyal bilimlerde mezunlar arasında inanılmaz bir network var. Tercih meselesi ama bana kalırsa akademik düşünmüyorsan özel sektör düşünüyorsan, Boğaziçinden yürü derim. Yoksa mesele o kadar da diplomatı etiketi meselesi değil senin için.
  • Boun daha mantıklı görünüyor.Burs olayını da halledersin birçok vakıf tarafından burs veriliyor illa bir tanesi çıkar.(Tev, Sabancı,V.koc vs.)

• iki taraf da çok büyük üniversiteler lakin bilkent sana hem yurt hem burs konusunda büyük yardımcı olur ayrıca ankarada dediğin gibi ekonomik bir sıkıntın varsa daha rahat yaşarsın.ayrıca boğaziçi'den mezun olduktan sonra yurtdışı bağlantını iyi kurmazsan hiçbir işe yaramaz boğaziçi'de okuman lakin bilkent istesen de istemesen de seni oralara sokacak emin ol.bilkentte istesen de istemesen de ders çalışacaksın.ücretlisinden burslusuna herkesi eğiten bir üniversite bilkent ancak boğaziçi tamamen sana bırakıyor bu seçimi.ben olsam o puanla bilkent işletme tercih ederdim tabii ekonomik durumuna bağlı olarak konuşuyorum yoksa boğaziçi de çok fena.
  • Belki merak eden olmuştur mezun olanları felan tanidigim biri var boundan mezun olur olmaz turkcell finans departmaninda baslamisti. Maasindan da oldukca memdundu

Bilkentten mezun olan birine de sordum iş bankasinda calisiyordu 5.500 maasim var 2. Yilim burda demisti

Yani 2 side her turlu iyi meslek sahibi yapiyor.

• aktshmz78 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkentte 150-160 bindeki adamlar da var seviyeyi düşürmüyorlar mı ?

• VurAppiah kullanıcısına yanıt
    öyle düşünme.bilkent paraya göre hareket edebileceğin bir yer değil,bilkent onları da adam ediyor.
  • vs Sabancı

vs Koç Uluslararası + Ekonomi çapı

• huseycik2 kullanıcısına yanıt
    Neye karar verdin hocam merak ettim.
  • BruceWade kullanıcısına yanıt
    Hocam benim tm1 5972 koc yariburslu isletme mi yazayim odtu isletmemi arada 30 milyar para farki var bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: by_goktug

Neye karar verdin hocam merak ettim.

Boğaziçi yazdım hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.