< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Boğaziçi hukuk kaçla kapatır (2. sayfa)

-
-
2000-3000 arası diye düşünüyorum ilk seneden diğer köklü hukuk fakültelerinin önünde yer alır yüksek ihtimal boğaziçi etiketi ve ingilizce eğitimiyle
-
Yüzde yüz ingilizce değilmiş. Yüzde 30 ingilizce olacakmış. İlgililere duyurulur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kayyum olduğundan dolayı ist hukukun hemen ardına düşer bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titeuf -- 25 Haziran 2022; 12:21:4 >
düşünüyorum da iyi sıralama yapsam yazmazdım yani asla :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titeuf -- 25 Haziran 2022; 12:22:11 >
dostum boğaziçindeki kayyum da diğerlerindeki ne peki ?
-
diğerlerinin bu kadar gündem olmamış olması? çıkarım yapmak bu kadar zor değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titeuf -- 25 Haziran 2022; 12:38:10 >
4 5 seneye boun hukuk ilk öğrencilerini mezun etmeye başlayınca kayyum da unutulur nasıl kurulduğu da, merak etmeyin. odtü işletme-econ arası bir şey olur sıralaması
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
YÖK Kanunu açıkça belirtiyor. 2547 sayılı Kanun’un 5. maddesinin (f) bendi: “Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunlar içindeki fakülte, enstitü ve yüksekokullar, Cumhurbaşkanınca yapılan yükseköğretim planlaması çerçevesinde (...) kanunla kurulur” diyor.
Hiçbir makam, dayanağını anayasadan ya da kanundan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz. YÖK Kanunu fakültelerin kanunla kurulacağını belirtiyor. Kanun yapma yetkisi, yalnız ve sadece TBMM'ye aittir. Oysa Boğaziçi Hukuk ve İletişim Fakültesi CB kararıyla kuruldu. Bu bir görev gaspıdır.
Bu fakültelerin kuruluşunun meşru olması için önce CB kararı, CB makamı tarafından iptal edilecek. Ardından TBMM'de kanun teklifi hazırlanacak ve kanunlaşacak. Ancak kanunla fakülte kurabilirsin.
Ülkenizdeki hukuksuzluklara sessiz kalmayın. Sevdiğiniz bir okulda işinize gelen bir bölüm açıldı diye ülkenizdeki hukuksuzluğa ses etmemek fevkalade iki yüzlü bir davranıştır. Yarın başka bir hukuksuzluktan sizin canınız yanarsa ağlamayın.
Edit: İmlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 25 Haziran 2022; 14:31:35 >
-
Bölümün kadrosuna göz gezdirdim. Hepsi de yurt dışında eğitim almış hukukçular. Siyasi görüşlerinden bağımsız bu kadar net bir hukuksuzlukla kurulmuş bir fakültede hukuk eğitimi verecek olmayı nasıl kendilerine kabul ettirmişler merak ediyorum. Buradaki etik sorunu göz ardı ederek ben bu fakültede okumam, eğitim vermem. Bir de üstüne bahsettiğiniz gibi hukuksuzluk söz konusu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fırsatçılıktan daha büyük bir ideoloji yok Türkiye’de hocam. Seçim zamanı hukuksuzluk diye ağlayan gençlerimiz Boğaziçi Hukuk, kanunsuz açılınca ses etmiyor. “Saygın” akademisyenlerimiz kadro uğruna meslek ahlakından ödün veriyor. Liyakat diye ağlayanlar torpil peşinde koşuyor iş kendine gelince.
Bu fakültede çalışmayı kabul edenlerin hukukçuluğunu sorgularım. Bir dönem anayasa bir dönem de idare alan öğrencinin bileceği bir kanunsuzluğa, hukuksuzluğa ses etmeden kadroyu kabul etmişlerse o fakülte ancak bir iş yeridir. Hukukun, adaletin, bilimin kendine orada yer bulacağını sanmam.
unutulması o kadar uzun sürmez. seneye ilk bine girer
-
bir şeyin hukuka uygun olması "etik ve doğru" olduğunu göstermez. kurum kültürüne ve oradaki akademisyenlere saygısızlıktır.
-
kesinlikle. bunu konuşmamak bile gerek aslında ama kitlelerden de o tip şeyler bekleyemeyiz. insanlar adaletin de yine kendisi için olduğunu kavrayamıyor çünkü. ortada göz yumduğun bir yılan varsa muhakkak sana da dokunur.
-
Açıkçası çok üzüldüm. Hukukçu adayı gençlerimiz, korkunç bir kanunsuzluğa ses etmeden içi rahat şekilde boğaziçi hukukun “kanunsuz” kurulmadığını beyan edebiliyorlar.
Sizden şimdiden hukuk bilmeniz beklenmiyor ama herhalde okuduğunuzu anlıyorsunuzdur. Bu fakülte hukuksuz şekilde kurulmuştur. Asla meşru görülemez. Zaten barolar birliği konuyu idari yargıya taşıdı yürütmeyi durdurma istemiyle.
Eğer insanların haklarına saygı duyulan, siyasi iktidarın her istediğini yapamadığı bir hukuk devletinde yaşamak istiyorsanız bu fakültenin kurulmasına karşı çıkarsınız. Ses etmiyorsanız yarın başka bir kanunsuzlukta canınız yandığında sizin için ses çıkaracak kimseyi bulamazsınız. Ses çıkaranları siz susturdunuz.
Katılıyorum size. Bunu konuşmamak bile gerekir ama başlıkta yazılanlar ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 25 Haziran 2022; 15:6:15 >
Ben 5K diyorum
-
kesin açılıyor mu bu yıl fakültenin konumu neresi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X