Şimdi Ara

Boğaziçi hukuk kaçla kapatır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler ne olur. Kaç k ile kapatır. Kontenjan 100.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YÖK Kanunu açıkça belirtiyor. 2547 sayılı Kanun’un 5. maddesinin (f) bendi: “Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunlar içindeki fakülte, enstitü ve yüksekokullar, Cumhurbaşkanınca yapılan yükseköğretim planlaması çerçevesinde (...) kanunla kurulur” diyor.

Hiçbir makam, dayanağını anayasadan ya da kanundan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz. YÖK Kanunu fakültelerin kanunla kurulacağını belirtiyor. Kanun yapma yetkisi, yalnız ve sadece TBMM'ye aittir. Oysa Boğaziçi Hukuk ve İletişim Fakültesi CB kararıyla kuruldu. Bu bir görev gaspıdır.

Bu fakültelerin kuruluşunun meşru olması için önce CB kararı, CB makamı tarafından iptal edilecek. Ardından TBMM'de kanun teklifi hazırlanacak ve kanunlaşacak. Ancak kanunla fakülte kurabilirsin.

Ülkenizdeki hukuksuzluklara sessiz kalmayın. Sevdiğiniz bir okulda işinize gelen bir bölüm açıldı diye ülkenizdeki hukuksuzluğa ses etmemek fevkalade iki yüzlü bir davranıştır. Yarın başka bir hukuksuzluktan sizin canınız yanarsa ağlamayın.

Edit: İmlâ

Bölümün kadrosuna göz gezdirdim. Hepsi de yurt dışında eğitim almış hukukçular. Siyasi görüşlerinden bağımsız bu kadar net bir hukuksuzlukla kurulmuş bir fakültede hukuk eğitimi verecek olmayı nasıl kendilerine kabul ettirmişler merak ediyorum. Buradaki etik sorunu göz ardı ederek ben bu fakültede okumam, eğitim vermem. Bir de üstüne bahsettiğiniz gibi hukuksuzluk söz konusu.

• kontenjanlar yayınlandı mı?

• Hayır. Haberlerde öyle diyor.

• 2022kolayoldu 2 kullanıcısına yanıt

bounun en yüksek tm bölümü olur

• mudriknatikhafiz M kullanıcısına yanıt

Bomboş slogan atıp durmuşsun. Tam olarak nesi hukuksuz oranın kurulması?

• 8-9k Marmara ile Marmara io arası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

eğitim fakülteside boğaziçine bu şekilde açılmıştı 40 yıldır kapatılmadı hangi ülkede yaşadığınızın bilincinde olun biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt

Boun’da kanatlı hayvan yetiştiriciliği açılsa 10k ile kapatır, Hukuk gibi bi bölümün 3k dışına çıkmasına pek ihtimal vermiyorum kayyum da olsa.

• 12 Eylül'ün getirdiğini, kurumlaştırdığını geçen 40 yılda kim götürecekti de bu lafları ediyorsun? Daha iki sene önce gözünün önünde koca üniversiteyi kapattılar, hangi ülkede yaşadığının bilincine önce sen var.

12 eylülün bıraktıklarından hangisi yaşıyor şu anda yahu hahahahahaha anayasayı bile delik deşik ettiler boğaziçinin kıytırık bir fakültesini kapatmak mı iktidarlar için problem olacaktı ? üstelik boğaziçi ef konusunda da yıllarca hukuk fakültesine vermiş olduğu tepkiye benzer bir tepki verdi ancak sonuç hüsran. istanbul şehir üniversitesinin kapatılmasıyla boğaziçindeki herhangi bir fakültenin kapatılması aynı değil ne yazık ki arada dağlar kadar fark var. boğaziçinin bu direniş saçmalığı da komediden başka bir şey değil neymiş yök kurulduktan sonra boğaziçi sadece rektörünü seçimle görev başına getirmeye devam etmişmiş bak sen şu işe :D 12 eylül kabinesine bakan verip o bakana hala boğaziçinde ders verdiren okul mu 12 eylüle direnip yöke karşı koymuş hahahahahahahaha :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademik gozyaslari -- 25 Haziran 2022; 1:21:42 >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    Mantıklı hocam.Son olaylardan dolayı çok negatif etki oluşturdu insanların gözünde belki tercih edilmeyebilir.

• İlk senesinde 4500 le kapatır herkes hukuk yazmıyor neticede

• Akademik kadrosunu beğenmedim. Bir tane prof. var. Hukuk fakültesinde tek bir profesörün olması insanı tedirgin ediyor.

Misafir hoca ile açığı doldururlar mı bilemiyorum.

Tanım: iühf spor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

çok üzülüyorum sizin bu hallerinize kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. 12 eylül hala hakim paradigmaymış ahsjsjwxneojdowjdowjs

• akademik gozyaslari kullanıcısına yanıt

Boş konuşuyorlar hocam. Bir de hukuksuz demiyorlar mı deli oluyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.