Şimdi Ara

Boğaziçi İktisat mı Sabancı Üni mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
5
Favori
6.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraz öyleymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BahtsızSüvari

Hedefin Boğaziçi idi, Sabancı'ya gidersen içinde ukte kalabilir,tabi bu işin diğer boyutu.Her türlü ekonomi ile uğraşacaksan Boğaziçi seçmen mantıklı olur öğrenci profili açısından.Yok belki mühendis olurum dersen Sabancı yazabilirsin.Senin yerinde olsam Boğaziçi'ni tercih ederdim büyük ihtimalle.Gerek öğrenci profili gerekse eğitimiyle daha oturaklı geliyor bana.
    Haklısın hocam ya bilmiyorum aslında ekonomiyle uğraşmak istiyorum ama mühendislik de fena olmaz ders programlarını vs. inceleyip ona göre karar veririm heralde
  • Ben Sabancılıyım 10-12 liraya sandviç yok her şey en az 15 . Okul Allahın dağında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2

Ben Sabancılıyım 10-12 liraya sandviç yok her şey en az 15 . Okul Allahın dağında
    Çok sağol hocam içim rahatladı
  • Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer hedefin ekonomist olmaksa bir mühendislik okuman boşa, mühendislik okumak sadece matematiksel altyapını güçlendirecek ve ekstralarını ilerde kullanmayacaksın.Hem zamanın hem eforun boşa gitmiş olacak.Ama ekonomiye odaklanmak hem zaman hem efor tasarrufu olabilir senin için.Tabi Türkiye koşullarında insan bir meslek de edinmek istiyor,bu yargıyı kafanda yıkabilir ve kendine güvenebilirsen fakültende daha rahat edersin,daha sosyalleşebilir ve uzmanlaşabilirsin.Bir yandan da Sabancı da Boğaziçi de güzel okullar, çok streslenmene kaygılanmana gerek yok.İkisinde de mutlu olursun,seç bir tane gitsin
  • Geçende yazmıştım yine yazayım kafanda en ufak bir mühendislik fikri bile varsa kesinlikle yaz Sabancı'yı. Türkiye'deki en sağlam mühendislik eğitimine sahip 3-4 okuldan biri olduğunu düşünüyorum. Ekol ve fikir olarak Türkiye'deki okulların çok çok ötesinde zaten. Okul içi pahalı olduğu söyleniyor ben de bundan biraz korkuyorum açıkçası ancak sen burs alacaksın, Boğaziçi'nde burs gibi bir durumun olmayacak üzerine ailenden bir miktar alsan zaten sorunsuz yaşarsın Sabancıda da problem yok o kadar.
  • En ucuz mekan Starbucks şuanda
  • İktisata ilgin varsa, kendimi bu alanda geliştireceğim diyorsan hiç düşünmeden Boğaziçi. Boğaziçi econ ve işletme birer marka bölümler, inanılmaz bir network imkanı ve çok iyi yerlerde mezunları var.

İktisat okumaktan emin değilsen Sabancı seç ama sırf popüler diye belki bilgisayar endüstri falan okurum lan diye düşünüyorsan hiç bulaşma çünkü kampüs çok uzak ve yemekhanesinde bir öğün 10-12 lira.
    Ayrıca Sabancı'ya girip de endüstri veya ekonomi falan okuyacak olursan kendine yazık etmiş olursun çünkü Boğaziçi iktisat seni bu iki bölümden daha iyi bir şekilde istediğin yerlere getirir.
    Ayrıca Boğaziçi iktisatin endüstri mühendisliği ile yandal imkanı var diye biliyorum.
  • Geçen sene tercih döneminde aynı ikileme kapılan ama yine de sonunda Boğaziçi İktisat'ı tercih eden biri olarak yazıyorum. Sonuçlar açıklanana kadar hep iktisat aklımdaydı. Ama Sabancı'daki bu bölüm seçme özgürlüğü insanın kafasında tilki gibi dolanıyor. İki kişilik oda vs. Ayrıca verdikleri 750 TL burs vardı sanırsam. Yemek, ulaşım ve diğer masraflarla çöp olacak bir 750 TL.
    Eşit ağırlıkçıydım, sosyal bilimlere ilgi duyuyordum ve kafama bir anda giren bu düşünce için hayallerimden vazgeçmek istemedim. Anlık hevesler mi büyük hayaller mi? Mühendislik ve iktisat arasında kalmak elbet mümkün, ikisi de insanın analitik düşünme yeteneğini geliştiren alanlar. Tabii mühendislik bu açıdan çok daha fazlasını verir, biri sosyal bilimken diğeri pozitif bilimlerden yararlanan teknik bir alan.
    Kendinize neyi istediğinizi sorun ve kararınızı verin.

• Sabancı'da mühendislik okuyacağıma Boğaziçi'nde Ekonomi okurum.
  • Hocam Boğaziçi İşletme ve Sabancı ikilemindeyim ben de şu anda ne yaptınız karar verebildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamzasson

Hocam Boğaziçi İşletme ve Sabancı ikilemindeyim ben de şu anda ne yaptınız karar verebildiniz mi?
    Hocam hesap banlı burdan yazıyorum ben de aradayım sen ne düşünüyosun
  • tytxayt T kullanıcısına yanıt
    Aynı sizin gibi bölüm özgürlüğü muhabbeti benim gibi çok arada kalan biri için baya cazip geliyor hocam.Ayrıca bounda istanbul içinde olduğum için yurtta çıkmayacak(tabi boğaziçi için gidilir orası ayrı da).Her ikisinin de çok güzel yanları var ama şu an sabancıya daha yakın gibiyim.Size hangisi daha yakın geliyor?
  • Ben de aradayım hala ya
  • QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Hocam vallahi sınav sürecinde daha rahattım ya tercihler bitirdi beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamzasson

Aynı sizin gibi bölüm özgürlüğü muhabbeti benim gibi çok arada kalan biri için baya cazip geliyor hocam.Ayrıca bounda istanbul içinde olduğum için yurtta çıkmayacak(tabi boğaziçi için gidilir orası ayrı da).Her ikisinin de çok güzel yanları var ama şu an sabancıya daha yakın gibiyim.Size hangisi daha yakın geliyor?
    Hocam eğer mühendislik de okuyabilirim diyosan sabancı yaz ama ya işletme ya ekonomi okurum mühendislikle işim olmaz dersen bence boğaziçi
  • Boun tutuyorsa kesinlikle boun. Bölüm tercihinden bağımsız olarak yönetici pozisyonuna geçebilimenin en rahat olduğu üniversite. İlk 1000’den 100 öğrenciyle okumak ve bunun oluşturacağı network varken 300000.’nin olduğu bi sınıfta eğitim görmek mantıklı değil.

• whatsoever W kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette öğrenci kalitesi,network konusunda haklısınız.Ancak sabancının da şöyle bi avantajı var rekabet boğaziçine göre daha az olacağından sivrilmek daha kolay olacaktır diye tahmin ediyorum.Ayrıca sabancı ailesinin üniversitedeki parlak öğrencileri yüksek lisans,doktora zamanlarında dahi birebir desteklediğini duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravitist

BOUN YBS'ye Sabancı 75 bursluyu tercih ettim. İktisat-İşletme gelse kararım değişmezdi tam burs olduğum için daha mutlu olurdum.
    Hocam biliyor musun %75bursta yurt parasını tam mı yoksa 4de 1ini mi ödeyeceğiz?
  • tytxayt T kullanıcısına yanıt
    Hocam en azından şu anlık mühendislik düşünmüyorum.Fiziki imkanlar ve bölüm özgürlüğü dışında sabancıya beni yaklaştıran üstteki mesaj da belirttiğim sivrilme imkanı biraz da.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.