Şimdi Ara

Boğaziçi İktisat mı Sabancı Üni mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
5
Favori
6.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sizin bu kadar net Sabancı demenizin sebepleri neler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sabancı’da sivrilmek iş hayatında sivrilmek anlamına gelmiyor ne yazık ki. Sabancı’yı bitiren arkadaşım var, okurken çok zorlandı. Okulun verdiği cep harçlığı hiç yetmiyordu, zar zor okudu. Daha okurken öğrencisini bu kadar süründürüyorsa lisans sonrası ne kadar destekler bilmiyorum. Yaz okulu bile ücretliydi diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamzasson

Hocam en azından şu anlık mühendislik düşünmüyorum.Fiziki imkanlar ve bölüm özgürlüğü dışında sabancıya beni yaklaştıran üstteki mesaj da belirttiğim sivrilme imkanı biraz da.
    Hocam hayırlısı olsun :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tytxayt T kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hepimiz için inşallah

• Ben olsam sabancıdan girer endüstri mühendisliği okurdum yanına da ekonomi çapı mis gibi

• whatsoever W kullanıcısına yanıt
    Hocam öğrenci süründürme mevzusu bilinçli olarak öğrenciler okuyamasın,zorlansın diye yapılmıyor elbette.Sabancı da vakıf üniversitesi olmasından pahalı haliyle.Bir de özel değilse arkadaşınız şu an hangi konumda,Sabancı'dan mezun olduğu için mutlu değil mi?

• Endüstriye bu bölüm değiştirme olayına dahil değil diye biliyorum zaten onun üniye giriş kısmı da ayrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam cuma tanıtıma gittim sabancıya,mühendislik fakültesinin içine almışlar endüstriyi de.

• Sabancı birçok vakıf üniversitesinden pahalı diye biliyorum. Yüksek lisans yapıyordu en son. Boğaziçi’den kabul alamamıştı. 1-2 senedir görüşmüyoruz.

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Yök kararı ile mühendislik barajı geçmiş olmak yeterli diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamzasson

Hocam sizin bu kadar net Sabancı demenizin sebepleri neler?
    Buradaki insanlar şunu kaçırıyor versustaki rakip Sabancı İşletme/İktisat değil mühendislik ve Sabancı'nın sosyal bilimleri hakkında pek bir fikrim olmasa da mühendisliklerinin çok çok top class olduğunu düşünüyorum. Hatta Türkiye'deki en iyi 3 mühendislik okulundan biri olduğunu hem araştırmalarım hem de mezunların geldiği yerler gösteriyor. Global network anlamında çok çok iyi bir üniversite. Söz konusu versus Sabancı İşletme vs. ise yazıp geçin Boğaziçi İktisat veya İşletme'yi. Ama kafanızda azıcık bile mühendislik varsa Sabancı gelebileceğiniz en iyi birkaç okuldan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thefenerist

Hocam biliyor musun %75bursta yurt parasını tam mı yoksa 4de 1ini mi ödeyeceğiz?

Alıntıları Göster
    Maalesef tamamını ödüyoruz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gegehthtvsshas

Yök kararı ile mühendislik barajı geçmiş olmak yeterli diye biliyorum
    Burda çap yapılabilen bölümlerde endüstri yok sanırım yapılmıyor
    ciad.sabanciuniv.edu
    Soru ve Cevaplarla Çift Anadal Uygulaması | Bireysel ve Akademik Gelişim Merkezi
    https://ciad.sabanciuniv.edu/tr/announcements-detail/53717

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tytxayt T kullanıcısına yanıt
    Endüstri ve psikoloji çapa yeni eklenmiş hocam arayıp sorabilirsin

• Boğaziçi'ni tercih ederdim. Burslu/Paralı ayrımı yok en azından.
  • Ariana niye ban yedin ya

• Mühendislik altyapısı olanlar gayet de başarılı ekonomistler olabiliyor, biri yukarılarda "mühendislikte öğrendiklerini kullanmayacaksın" falan yazmış da o açıdan belirtmek istedim. Farklı disiplinlerde kullanılabilecek beceriler kazanırsanız mühendislik okumak büyük avantaj. Bilkent ekonomide pek çok mühendislik temelli hoca var, dersini aldıklarımın da tamamı hem işin matematiksel arka planında hem de ekonomik yorumlamasında gayet yetkin insanlar.

Ne var ki, burada senin karar vermen gereken önemli bir mesele var : Gençliğinde sarf edeceğin efor. En güzel yıllarımız bu yıllar, ve bu yılları mühendislikte geçirmek tartışmasız çok daha yıpratıcı. (Bu emek/mükafat oranını (kendim için) kötü bulduğum için ben de mühendislik bıraktım 2 sene önce.) Haliyle sırf böyle bir imkan sunuluyor diye ve "belki bir işe yarar" diyerek mühendislik okumak öyle kek bir olay değil, Sabancı'ya hemen atlanmamalı bu konuda. Şahsi kanaatim Boğaziçi'de çok daha güzel yıllar geçirip geleceğine daha iyi bir arka plan oluşturacağın yönünde ama nihai karar sende tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 28 Temmuz 2019; 16:43:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

Mühendislik altyapısı olanlar gayet de başarılı ekonomistler olabiliyor, biri yukarılarda "mühendislikte öğrendiklerini kullanmayacaksın" falan yazmış da o açıdan belirtmek istedim. Farklı disiplinlerde kullanılabilecek beceriler kazanırsanız mühendislik okumak büyük avantaj. Bilkent ekonomide pek çok mühendislik temelli hoca var, dersini aldıklarımın da tamamı hem işin matematiksel arka planında hem de ekonomik yorumlamasında gayet yetkin insanlar.

Ne var ki, burada senin karar vermen gereken önemli bir mesele var : Gençliğinde sarf edeceğin efor. En güzel yıllarımız bu yıllar, ve bu yılları mühendislikte geçirmek tartışmasız çok daha yıpratıcı. (Bu emek/mükafat oranını (kendim için) kötü bulduğum için ben de mühendislik bıraktım 2 sene önce.) Haliyle sırf böyle bir imkan sunuluyor diye ve "belki bir işe yarar" diyerek mühendislik okumak öyle kek bir olay değil, Sabancı'ya hemen atlanmamalı bu konuda. Şahsi kanaatim Boğaziçi'de çok daha güzel yıllar geçirip geleceğine daha iyi bir arka plan oluşturacağın yönünde ama nihai karar sende tabii.
    Çok teşekkürler hocam haklısın

• sabancı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.