Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ VS TIP(SON 2 GÜN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
4
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Finansa benimde çok ilgim var hocam bir yandan da NFT kovalıyorum şu an :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sadece 6 yıldan konuşalım hocam biz biyo ezber hiç sevmeyen biri için

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Sadece 6 yıldan konuşalım hocam biz biyo ezber hiç sevmeyen biri için

kesinlikle baya zor geçecek bilgi yükü çok fazla hatta detaycı çalışan için baya zorlayıcı oku oku bitmiyor   

Bizim üni kolay gibi biraz son hafta çalışarak geçiyorlar hep ama 1.sınıf diye dimi

• Ben de senin gibi bu iki bölüm arasındayım. Şu an tıptayım, iki güne kaydımı sildirmezsem tıpta, sildirirsem ilköğretim matematiğe geçeceğim. Dönem 1'deyim bu arada ama sınıfta kaldım. Çünkü imö'ye geçeceğim diye çok çalışmadım.

Neyse daha fazla hayat hikayesine girmeden iki bölüm hakkında düşündüklerimi ifade edeyim.

Sen sanırım lise öğretmenliği okuyacaksın ama imö ile benzer durumlar. Neyse, özel dersten ayrı olarak öğretmenlik zor zanaat. Cahilliğin yüceltildiği bu devirde çok daha zor bir iş. Öğretmenlerimin ve kardeşimin anlattıkları ve benim geçmişte yaşadıklarımdan ötürü okula gitmek diyince bana bir iğrenme geliyor. Küçükken de okulların açılmasını hiç istemezdim, sürekli ezilirdim. Pısırık bir çocuktum. Benim küçüklüğümde beni ezen çocuklar iyi kötü öğretmenlerden korkardı. Artık o da kalmamış. Sert mizaçlı biriysen o başka. Sessiz yapılı biri olarak ergenlerin gürültüsünü çekmek, onları susturamamak ve bunlara karşın herhangi bir yaptırım gücümün olmaması beni öğretmenlikten bayağı bir uzak tutuyor. Bu arada disiplin cezaları çok yetersiz. En fazla kınama oluyor. Malum, herkes okumalı düşüncesi hakim MEB'de.

Ancak öğretmenlik tatili olsun çalışma saatleri olsun çok iyi bir meslek. Haftada 15.40/60=10 saat çalışarak 5000 lira almayı hiçbir meslek sağlamaz. Tabi devlette 6000 üstü almak için çok çalışmak gerekir, bu da çalışma saatleri açısından olumlu olan durumu normale çevirir. Ama burada özel dersi konuştuğumuz için haftada 15 saat derse girip 5000 lira alıp çıktığımızı düşünelim.

Ben özel ders konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Ders anlatırken çok eğleniyorum. Zaten anlatımımı beğenmeyen öğrenci çıkmadı. Ancak çok sessiz yapılı biri olduğum için kendimi iyi pazarlayamıyorum. Velilere güven veremediğim için çocuklara güven versem bile veliler kolay kolay ders verdirmiyor bana.

Buna rağmen lgs öğrencisine ders vermiştim. Annesi de beni iki kişiye tavsiye etti bu sene. O iki kişinin velisi de onay verdi ve devam ediyoruz onlarla da derslere. Eğer onlar da beğenir, sene sonunda tavsiye ederse tavsiye zinciri oluşmuş olacak.

Tıbba gelirsek, ben strese gelemeyen ve bir şeyler öğrenmek için birilerinin arkalarında dolanmayı yapamayan biriyim. Tıp sandığınız gibi yeterli pratik eğitimi vermiyor. Kendin uğraşır, asistanların peşinden koşup öğrenirsen o başka.Ama sadece stajlardan öğrendiğinle bir şey yapamazsın.Bu yüzden ben pratisyen kalıp acil stresini çekmek istemiyorum.

Ben bu yüzden en stressiz olan ayrıca başka bir uzmana çok az danışman gerektiği aile hekimi uzmanlığını istiyorum. Uzman aile hekimliğinin puanı çok düşük. İleride de çok fazla yükseleceğini düşünmüyorum. Ayrıca öğretmenlikte kendimi yırtıp kazanacağım parayı, (atıyorum 10-15 bin lira aralığı) haftada 40 saat çalışarak aile hekimliğinde kazanacağım.

Ayrıca en çok korktuğum şey olan şımarık öğrencilerden de uzak duracağım. Bu şımarık öğrenciler konusu beni gerçekten çok tedirgin ediyor.

Neyse bir yanda özel dersten ötürü sevdiğim alan ama şımarık öğrenciler. Bir yanda da nötr olduğum ama maddi durumu iyi bir bölüm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Bizim üni kolay gibi biraz son hafta çalışarak geçiyorlar hep ama 1.sınıf diye dimi

onlinedan dolayı hocam yoksa çok zor siz de başlarsanız beni anlarsınız yine geçersiniz ama zorlar

normalde en fazla kalma 1de olur  sonra2 sonra 3te (belki de biraz da hedeflerini koyan insanlar o sınıflara kaldığından geçmeler fazladır)

normalde de en zor 2.sınıf sonra 3 sonra 1

Hocam bizde ortalama 180 kişide 20-30 kişi kalıyormuş 1.sınıfta bu sene 30 kişi kalmış gittikçe azalıyormuş ileriki senelerde dediğiniz gibi.

• kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel anlatmışsın kendini aktı gitti yani.Senin dediğin gibi bu meslekte bizim gibi mesleğe nötr olanlar için aile hekimliği mantıklı ama işin okuma kısmı sıkıntı bize matematik lazım matematik anlatmamız lazım.Bence işin otorite kısmını halledersin ilerde ama tıp okurum diyorsan aile hekimliği de mantıklı sanada ben birşey diyemiyorum çünkü aynıyız bende sınıfta kaldım bu sene

• Sysmmhg S kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi dijitalleşmenin özel dersi bitireceğini düşünüyordum ama öyle bir şey yok.

Özel ders alanlar genellikle maddi durumu iyi olan kişiler veya iyi olmasa bile internetteki videolarla ilerleyecek kadar temeli olmayan kişiler oluyor. Neyse maddi durumu iyi olan kişiler tabii ki canlı kanlı bir öğretmeni ne kadar iyi olursa olsun ekranda görünen hocaya tercih ediyorlar. Tabii bu tercih meselesi yani dijital ortamdan ders dinlemeyi seviyorsan özel derse gerek yok ama maddi durumun iyiyse neden özel ders almayasın ki?

Maddi durumu iyi olmayan ancak temeli sıfır olan öğrenciler bir yerden başlamak için özel derse ihtiyaç duyuyorlar çünkü daha önce çok az çalıştıkları için gerekli motivasyonu sağlamakta zorlanıyorlar.

Dijital sektörün bitirdiği en önemli grup, maddi durumu iyi olmayan ancak gerekli ders temeline sahip olan öğrenciler grubu oldu. Bunlar özel ders almak yerine internetten ders paketleri alıp faydalanıyorlar. Bu grup için özel ders işi bitti gibi bir şey.

Ama yukarıda saydığım iki gruptaki öğrenciler çok fazla,sandığınız gibi değil. Özel ders sektörü, Türkiye'de okumanın anlamsızlaştığı zaman sona erer. Zaten yavaştan okumak anlamsızlaşmaya başladı ama ne zaman tamamen biter kestirmek zor.

• drmaths D kullanıcısına yanıt
    Hocam sınıf yönetiminde sıkıntı çekmeyeceğimi bilsem direkt imö diyeceğim ama çocukları susturamayıp kendimden nefret etmek en büyük fobim halime geldi bu meslek araştırma sürecinde.

• kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesine gidersen ne olacak orası ilkokuldan daha çok zorlar tahminimce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğinizi anlamadım. İlköğretim matematik yazdım ben. Bu bölüm mezunu öğretmen sadece ortaokullara ders verebiliyor.

• Özel ders verebileceğin öğrencin olur...

Bu 2000 yılından beri gelen bir mottodur. İnanmayın. Ha belki boün için farklı olabilir ama geri kalan tüm okullar için efsaneden öteye geçemez. Yok mu özel ders verenler, tabiki var. Ama her sınıfta belki 1, belki 2! Geri halan 50si bulamıyor! Ha diyorsanız, ben şanşıma güveniyorum, amenna. Ama istatistik bu. Maddi hesaplarınızı bu istatistiğe göre yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

LGS'yi araştırmanı öneririm, TEOG gibi değil. Veliler artık daha bilinçli taa 5.sınıftan özel ders aldırıyorlar matematik temeli sağlam olsun diye. Onu geçtim son sene LGS ye hazırlanırken veliler özel ders alacak matematik öğretmeni bulamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: functionmachine

LGS'yi araştırmanı öneririm, TEOG gibi değil. Veliler artık daha bilinçli taa 5.sınıftan özel ders aldırıyorlar matematik temeli sağlam olsun diye. Onu geçtim son sene LGS ye hazırlanırken veliler özel ders alacak matematik öğretmeni bulamıyor.

İstanbul için konuşursak;

yasal olarak 700 dersane ve 57 üniversite olan bir şehirde, öğretmen bulamadık demek... öğretmene talep var demek...

ha bunun sebebide şu, her bölgede 1-2 popüler hoca var, onlarda çok yoğun oldugu için herkese yetişemiyorlar. Buda "talep var!" Olarak algılanıyor!

edit; rakamlara baktım; istanbulda üni öğrencisi başına 3 (anaokulu+ilk+orta+lise) öğrenci düşüyor! Yani tüm istanbul, üni öğrencilerinden özel ders aldırsa bile öğretmen eksiği olamaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 5 Eylül 2021; 12:37:43 >

mesele o popüler hocalardan biri olabilmek

• quote:

Orijinalden alıntı: functionmachine

mesele o popüler hocalardan biri olabilmek

Cümlenize yorumum, zaten konudaki ilk mesajımda yazıyor.

Hocam büyük şehirde özel ders bulmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum.Çünkü çok daha hızlı yayılıyor ismin.Ve öğrenciler hep daha iyi daha popüleri arıyorlar.

Bunların kaçı matematik anlatma yetkinliğine sahip.Kaçı bu iş için emek vermiş onlarıda düşünmek lazım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.