Şimdi Ara

Boğaziçi Olayları Üniversite Tercihinizi Ne Şekilde Etkileyecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Boğaziçi Olayları Üniversite Tercihinizi Ne Şekilde Etkileyecek?

(En Son Oy Tarihi: 4.9.2021)
Giriş
  • boun okuyan herkese iş garantisi veriyormu neden bu kadar popüler neden herkes boun istiyor boundakiler işsiz kalmıyormu bilmedigimden soruyorum

• boğaziçi her zaman boğaziçidir. bu olaylar geçici, bu yüzden yazmayıp istemediği yere giden olursa 2-3 sene sonra pişman olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt

• Arkadas Hucresi kullanıcısına yanıt

Olabilir. Böyle kutuplaşma fikrinize devam ederek, ülkemize faydanız olmuyor.

• 6yillikmezun 6 kullanıcısına yanıt

Yıllardır haklı direniş diyorsunuz. Direnişler amacından sapıyor. İslam dinini bile ayaklar altına aldılar orada. Oraya aileler, çocukları okusun da adam olsun diye gönderiyor. Öğrenciler öğrenci gibi olmalı. Eğitim ve öğretim dışında işlere girmemeli.

• Boun çok iyi bir üniversite belki de en iyi devlet üniversitesi ama devlet üniversitesi olması bile aynı puandaki koç üniye kaymaya yetiyor

• cat33 kullanıcısına yanıt

Hocam bu yazdıklarınızı düşünerek mi yazıyorsunuz?

Size çok şey yazardım ama hiçbir etkisi olmayacağını üzülerek fark ettim. İslamdan dem vurmuşsunuz o halde haberiniz olsun milyonlarca masumun hakkı dünya ahiret yakanızda olacak. Cahilliğinizde boğulun.

• Bana olumsuz yaklaşan arkadaşlar. Herkes görevini bilsin. Devlet ne derse odur. Ayrıca, öğrenciler oraya eğitim için gitmeli. Siyaset işleri değil. Ayrıca, oradaki etkinliklere katılanların % kaçı öğrenci? Yazık ya. Okuyun adam olun. Milletimize çalışan emek veren insanlar lazım.

Alıntı

metni:
    Devlet ne derse odur.

Hukumet politikasini 180° degistirse de destekleyecek misiniz yani? Ozgur iradeniz yok mu sizin?

Devlet mukemmel bir kurum degildir, her insan elinden cikma kurum gibi hata yapmaya musaittir. Universite de sadece derse girip cikmak icin dikilmis binalar degildir. Eger devlet yanlis yapiyorsa, bu isin ucu da ogrencilere dokunuyorsa cocuklar pekala buna karsi gelebilir, sizin deyiminizle siyaset islerine bulasabilir. Bu universite dedigimiz kurumlarin amaci is guc ogrenmis robot yetistirmek degil, elbette yanlisa karsi cikacaklar.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam sizin cevapladıgınız kisiye ben de katılmıyorum fakat soyle diyeyim.

yök 1980 darbesiyle kurulan bir kurum. ve kuruldugu zaman da rektorluk sistemi getiriliyor yani o zamanlardan once universite ozerk bir yapıya sahipti rektorluk ve dekan gibi yapılar universite yapısını degistirdi.aynı zaman diliminde yani 1980 darbesinden sonra da bu rektorlerin cb tarafından atanacagı belirtildi (82 anayasasına gecti mi bilmiyorum bakıcsm simdi.).bu univesitelerin bu sekilde duzenlenmesinin mimari da ihsan dogramacıdır. bu arada bircok universiteli degerli profesor solcu siyasi gorusleri de dikkate alınarak ihsan dogramacı tarafından isten cıkarılmıs.)..Taa 1980'lerden beri bu mantık varken ve bogazicinin dısındaki her okula rektorler bu sekilde atanırken veya sadece oy birligi universitelere bırakılırken bogazici neredeydi? (6 kisiden universitesinin kendi oylamasıyla secmesini biliyorum fakat yine de dogrudan atanmasa bile cb direkt secmis kadar oluyor zaten.).Madem begenmiyordunuz o zaman 30 yıldır neden bu sekilde devam etti.Tabii bogazicindeki cogu ogrenci bu bilgilerden eksik koyun surusu mantıgıyla neye itiraz ettiklerini bile bilmeden konusuyorlar.(istisnaları tenzih ederim ama suclunun kim oldugunu bile bilmiyorlar sanki melih bulu suclu.onu oraya getiren sistem yıllardır devam ediyor itiraz edecekseniz ona edersiniz.)

bu arada devlet ile hukumet farklı kavramlardır onu da ekleyeyim hocam.

edit:82 anayasasında varmıs hatta 6 aday universiteden 3 aday Yokten secilip cumhurbaskanınca rektorler belirleniyormus.dekanları da rektorlerin belirledigi 3 kisi arasından yok seciyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 21 Haziran 2021; 1:5:11 >

• Sondan basliyorum devlet≠hukumet bunun farkindayim ancak son 10 yilda hukumetin kendini devlet gibi gormesi, taraftarlarinin devletle ile partiyi ayni sey olarak gormesi inkar edilemez bir gercek. Su an turkiye cumhuriyeti devleti fiilen akp hukumetine, hatta erdogana esdeger konumda maalesef.

Yok kismina gelirsem yok denen kurumu ben de tasvip etmiyorum, veya diger rektor atamalarina gelirsek onlari da tasvip etmiyorum, ikisi de yanlis. Kendi acimdan bakarsam ituye de odtuye kayyum attiklarinda dogru bulmadim, ama o sirada kac yasindaydim 12 14 filan, cogu buluya tepki veren bounlu da ayni konumdaydi. Bu yuzden o bounlular neredeydi argumani bence sacma. Hatta twitterda gorduydum ahmet necdet sezer bunlari atarken neredeydiniz demisti birisi, bounlu cocuk da gotumde bezimle arabalarimla oynuyordum demisti, durum bu yani. Bounlular neredeydiden kastiniz bounun hoca/idari kadrosuysa ona bisey diyemem. Ama soyle bi durum da var, tcde baskasinin hakkini savunursaniz en buyuk tepki hakkini savundugunuz kisiden gelir genelde. O yuzden diger uniler kendilerine yapilanlara uyurken bounun (buraya herhangi bir kayyum atilmis uni ismi ekleyebilirsiniz) da uyumasi normal.

Eski rektor atama surecine gelirsek o da yanlis, millet tepki de gosterdi zaten. Tabi hedefleri yoku kapattirmakken super devletimiz tum rektorleri yok atar hale dondurdu orasi ayri 

• quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Bana olumsuz yaklaşan arkadaşlar. Herkes görevini bilsin. Devlet ne derse odur. Ayrıca, öğrenciler oraya eğitim için gitmeli. Siyaset işleri değil. Ayrıca, oradaki etkinliklere katılanların % kaçı öğrenci? Yazık ya. Okuyun adam olun. Milletimize çalışan emek veren insanlar lazım.

Milletimize bu kafa yapısında olmayan insanlar lazım.

1789'da Fransizlar 'yav yeeyor ama calisiyor yoav dovlet baba ne derse odur' demedikleri icin rahata kavuştular.

Burda bırakıyorum daha devam edersem ağır giricem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 21 Haziran 2021; 1:33:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevennpaulJobs

hocam sizin cevapladıgınız kisiye ben de katılmıyorum fakat soyle diyeyim.

yök 1980 darbesiyle kurulan bir kurum. ve kuruldugu zaman da rektorluk sistemi getiriliyor yani o zamanlardan once universite ozerk bir yapıya sahipti rektorluk ve dekan gibi yapılar universite yapısını degistirdi.aynı zaman diliminde yani 1980 darbesinden sonra da bu rektorlerin cb tarafından atanacagı belirtildi (82 anayasasına gecti mi bilmiyorum bakıcsm simdi.).bu univesitelerin bu sekilde duzenlenmesinin mimari da ihsan dogramacıdır. bu arada bircok universiteli degerli profesor solcu siyasi gorusleri de dikkate alınarak ihsan dogramacı tarafından isten cıkarılmıs.)..Taa 1980'lerden beri bu mantık varken ve bogazicinin dısındaki her okula rektorler bu sekilde atanırken veya sadece oy birligi universitelere bırakılırken bogazici neredeydi? (6 kisiden universitesinin kendi oylamasıyla secmesini biliyorum fakat yine de dogrudan atanmasa bile cb direkt secmis kadar oluyor zaten.).Madem begenmiyordunuz o zaman 30 yıldır neden bu sekilde devam etti.Tabii bogazicindeki cogu ogrenci bu bilgilerden eksik koyun surusu mantıgıyla neye itiraz ettiklerini bile bilmeden konusuyorlar.(istisnaları tenzih ederim ama suclunun kim oldugunu bile bilmiyorlar sanki melih bulu suclu.onu oraya getiren sistem yıllardır devam ediyor itiraz edecekseniz ona edersiniz.)

bu arada devlet ile hukumet farklı kavramlardır onu da ekleyeyim hocam.

edit:82 anayasasında varmıs hatta 6 aday universiteden 3 aday Yokten secilip cumhurbaskanınca rektorler belirleniyormus.dekanları da rektorlerin belirledigi 3 kisi arasından yok seciyormus.

Daha cok haber sitelerindeki '25 kuruş icin adam oldurdu', 'Hesabini vermediği icin bicakladi' haberleri tarzında bakmak lazım bu olaya, insanlar baski altında şişirilip durduğu zaman cok onemsiz görünebilen seylere cok büyük tepki gösterirler; sadece o kucuk olay gözüktüğü icin sergilenen davranış anlamsız gelir ama temeline bakmak gerekir.

Ülkede mutlu insan yok cok boğucu bi atmosfere dönmeye başladı ve kimse rahat hareket edemediği icin bunu bi patlama hareketi olarak görmek gerek az önce anlattigimdaki gibi.

Ha koyun mantıgi kısmına katilirim, sagcisini ne kadar sevmiyorsam solcusunu da o kadar sevmem çünkü 2 taraf da kendi düşünceleri olsun da gerisi ne olursa olsun mantiginda ama ne olursa olsun yine de protestoya karşı degilim.

Ve ekleyeyim günümüzde devlet/hukumet ayrımı pek kalmadı. Teoride evet farklı kavramlar ama suan baktigimda ben sadece yapılanma goruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 21 Haziran 2021; 1:43:29 >

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam aslında boun neredeydi derken akademik kadrosunu kast ediyorum birkac kez istedikleri kendi okuldan hocalarını rektor yaptırdılar sorun yoktu kimse sikayetci degildi simdi bir ton laf soyluyorlar ki bence bu yanlıs.yoksa ogrencileri elestirme sebebim olayın yanlıs yere cekilmesi ve bireysellestirilmesi.yani rektorler atanmasın demek yerine melih bulu istifa etsin diyorlar bencs bu yine hatalı bir itiraz.

odtu itu yıllardır bitirildi zaten sıranın bogazicine gelecegi de belliydi.yok denen kurumun ilk fırsatta kapatılması gerekiyor.

bu arada yanlıs anlasılmasın bogazicinin itiraz etmesinde bir sıkıntı gormuyorum ama maalesef cok gec kalındı artık bunun da bilinmesi gerek o rektorun istifa etmesi mumkun degil.

• aristokrasi/ruhban sınıfı cok yedi biraz da burjuvazi yesin oldu hocam 1789'da  

• Ülkemizdeki akademisyenlerin neden tepki göstermediğini merak ediyorsanız ''11:00 - 14:10'' arasını izleyebilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse herkeste olduğu gibi onların da gelecek kaygıları var, hayatları buna bağlı. Tabii ki sadece bununla da açıklanamaz.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.