Şimdi Ara

Boğaziçi Olayları Üniversite Tercihinizi Ne Şekilde Etkileyecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Boğaziçi Olayları Üniversite Tercihinizi Ne Şekilde Etkileyecek?

(En Son Oy Tarihi: 4.9.2021)
Giriş
  • Bir üniversite öğrencisi olarak lise son sınıf öğrencilerinin bu olaylara nasıl baktığını merak ediyorum. Tercihlerinizi nasıl etkileyecek, bu olayların gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 18 Haziran 2021; 15:1:8 >

• Alıntı

metni:
    Devlet ne derse odur.

Hukumet politikasini 180° degistirse de destekleyecek misiniz yani? Ozgur iradeniz yok mu sizin?

Devlet mukemmel bir kurum degildir, her insan elinden cikma kurum gibi hata yapmaya musaittir. Universite de sadece derse girip cikmak icin dikilmis binalar degildir. Eger devlet yanlis yapiyorsa, bu isin ucu da ogrencilere dokunuyorsa cocuklar pekala buna karsi gelebilir, sizin deyiminizle siyaset islerine bulasabilir. Bu universite dedigimiz kurumlarin amaci is guc ogrenmis robot yetistirmek degil, elbette yanlisa karsi cikacaklar.

Boun yazmayi kafaya koymus bi adamin kafasi kaysa kaysa koca veya bilkent ee/cs e kayar. Bu olaylarla kafasi karisacak kisilerin azligi bir kenara, bu bölümlerin kontenjani 10 15 zaten bilkent mühendislikleri harici, pek bisi değişmez yani.
    Ayni sey gsunun hocaları ile ugrasmalari icin de gecerli, milletin umrunda degil bu olaylar tercih formu onlerine gelince
  • Boun yazacak kadar puanım zaten olmayacak ama olsa da yazmazdım zaten devletleri pek yazmayı düşünmüyorum.

• Hacettepe ai yazacam boğaziçi de neymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boun yazacak puanım yok ama gelseydi umrumda olmazdı banane olaylardan awk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boun yazmayi kafaya koymus bi adamin kafasi kaysa kaysa koca veya bilkent ee/cs e kayar. Bu olaylarla kafasi karisacak kisilerin azligi bir kenara, bu bölümlerin kontenjani 10 15 zaten bilkent mühendislikleri harici, pek bisi değişmez yani.
    Ayni sey gsunun hocaları ile ugrasmalari icin de gecerli, milletin umrunda degil bu olaylar tercih formu onlerine gelince

• 0 tabiki herkes biliyor en geç 2 yıl sonra rahata kavusacagını zaten seneye coronadan muallakta 1 yıl kalıyor geriye hiç bi değişim olmaz

• bogazicindeki olaylar sadece bu sene gun yuzune cıktı yoksa yıllardır devlet unilerine rektorler atama ile geciyor eylemlerin de gereksiz oldugunu dusunuyorum sırf bahane yani herkese rektor atanacak siz kendiniz sececeksiniz yok oyle bir dunya.

bunun dısında ben zaten bogazici sıralamalarının abartıldıgını ve bunun yavas yavas farkına varılacagını, yakında da dusececegini dusunuyorum o sıralamayla koc,bilkent daha tercih edilesi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 18 Haziran 2021; 16:38:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Sadece EE/CS için düşünmemek lazım. Bir sürü bölüm var sonuçta.

• neinname kullanıcısına yanıt

Boun makine filan dusunen adamin fiziki imkanlar vs umrunda degildir onun asil amaci boundur, 2 3 protesto ile fikri degismez diye dusunuyorum. Veya insaat icin bir kisinin bile boun bozuyor ituye gideyim filan diye gidecegini düşünmüyorum. Muhendislikleri ve iibfnin agir toplarini saymazsak gerisinde siralamayi belirleyen çoğunluk zaten insta biosuna boun yazmak icin gidiyor, onlar icin boun yine boun.

Bi de ee cs ozelinde 3.tercih olarak bilkenti (bilkenti ozellikle vurgulama sebebim bu seviyelerde okuldan once sehir seçilmesi) verdim zaten, yoksa bunlar yerine koca (buraya sabanci ve ozyegin gibi diger vakiflari almiyorum, hem kontenjanlari hem taninirliklari diğer iyi okullara nazaran cok daha dusuk, bence ihmal edilebilir durumdalar) donmeyi dusunen var midir tabi ki de, ama kocun vs kontenjanlari malum, boun yerine koca bu sebeplerden donebilecek en fazla teoride 10 kisi var zaten.

• Sırf araştırma amacıyla istiyorum. Bi boun puanı gelsin bakalım aklım başka yerlere kaycak mı ? ( asla gitmek istemiyorum )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boğaziçi kazanma ihtimalim yok ama olsaydı olaylardan sonra daha çok gitmek isterdim. Bilinçli insanın hali başka oluyo.kazanmış biri niye sırf bu yüzden gitmek istemesin?

• Benim Boğaziçi yazma ihtimalim %1 bile değil yazacağım bölüm yok ama bence öğrencilerin bilinci cok yüksek aynisini bircok üniversiteye yaptılar kimsenin sesi cikmadi hepsi koyun sürüsü gibi keske Boğaziçi'nde okuyabilseydim.

• Bu olaylardan sonra boun kazanabilecek kadar iyi sıralama yapıp kafası kayacak kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

• Bilinçli tercihten bahsediyorsak EE veya CS okuyanların çoğu da bilinçli tercih yapmıyor. En yüksek puanlı bölümler orası, ben de yüksek aldım hadi orayı yazayım kafasında öğrencilerin çoğu. Instagram'a BOUN EE yazıyorsun onun yerine.

Bu sınavda biraz daha yüksek alınca çocukların bilinç seviyesi artmıyor maalesef. O yüzden BOUN bozuyor Koç EE yazsam mı diye düşünenlerin sayısıyla Koç Felsefe yazsam mı diye düşünenlerin sayısı arasında fark olduğunu sanmıyorum.

Edit: Fikrini değiştiren çok kişi olmayacağı konusunda itirazım yok, o konu karışmasın bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 18 Haziran 2021; 21:12:23 >
  • İlkokul-Ortaokul ve liselerde müdür ve yardımcıları atamayla gelip gidiyorlar. Boğaziçi'ndeki olayları tasvip etmiyorum. Öğrencilerin işi eğitim-öğretim olmalıdır. Üniversite'nin adını lekelemekten başka bir şeye yaramıyor. Yurt dışındaki kaliteli üniversitelerde böyle birşey hiç duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat33 -- 18 Haziran 2021; 21:52:51 >
  • neinname kullanıcısına yanıt

Bu bolumleri ayirma nedenimin tek sebebi diger bolumlere kiyasla yokatlastaki universite egilimlerinin farkli olmasi, yoksa milletin deli gibi bilincli tercih yapmadigina ben de katiliyorum. Ama dediginiz millet boun ee yazmak icin yaziyor kismi pek mantikli degil, sanki hutf veya koc cs yazsa daha az havali olacak, öteki tarafta duz boun yazmakla hacettepe ee yazmak arasinda ise ucurum var.

Ust siralarda bilinc artmasi olarak sayabilecegimiz konunun tek sebebi ust siralarda kisinin onunde daha fazla secenek olmasi, alt siralarda ise iyi okul kotu bolum/kotu okul iyi bolum gibi bir ikileme dusmekle koc endustri mi yazsam boun ee mi yoksa hacettepe tip mi ikilemlerinde kalmak ayni sey degil.

Sosyoloji, veya kimya muhendisligi/kimya gibi nispeten dusuk puanli bolumlerdeki tercih egilimlerine bakarsak kontenjan kadar veya birazcik daha fazla ayni bolum tercihi (60 kisi aliyorsa 75 sosyoloji tercihi mesela), tum tercihlerin neredeyse yarisi kadar bogazici tercihi (600 tercih yapilmissa 250 kadar boun tercihi) goruyoruz. Agir toplarla diğer bolumleri ayirma sebebim buna dayaniyor.

Bi de boun yerine koc felsefe diye dusunen insan sayisi muhendisliklerde aynisini dusunen sayisindan daha bile yuksek olabilir, ancak kocun gerek puani gerek kontenjani yuzunden etkisiz eleman durumunda kaliyor bunlar. Zaten spesifik olarak koçların yanına bilkent ee ve cs ornegi verme nedenim de bu, puanlari yakin, ilk paragrafta dediğiniz gibi.

• cat33 kullanıcısına yanıt

Akplisin yani

• cat33 kullanıcısına yanıt
    ilköğretim/temel eğitim düzeyindeki okullarla akademik/yüksek öğrenim veren iki kurumu böyle bir karsilastirmaya sokmak baştan yanlış. kaldı ki yurtdışında duymamanizin sebebi tam akademik özerkliğin haklı bir şekilde sağlanmış ve devlet güvencesinde olmasıdır. yaşadığımız bu yozlaşma-nepotizm-liyakatsizlik batağı içinde tasvip etmediğiniz şeyin öğrencilerin haklı direnişi olması içimi acıtıyor sadece.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Biraz yanlış anlaşılmışım sanırım. BOUN EE yazmak için yazıyor derken, Koç ile kıyas yaparak yazmadım. İşin arkasında BOUN felsefe yazan bir kişiyle benzer motivasyonlar var demek için yazdım.

Diğer dediğinizi de ben yanlış anlamışım. Şu halde sorun yok sanırım. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.