Şimdi Ara

Boğaziçi-Turizm İşletmeciliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
5
Favori
11.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam konuya eklediğim tanıtım videolarına ve bölümün sitesine bir göz atın.Sormak istediğiniz bir şey olursa ben burdayım bilgim dahilinde yanıtlarım.
  • Peterrgriffenn kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağolun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bbuniyardım B kullanıcısına yanıt
    Hocam 2019 tanıtımı yayınlandı izleyebilirsiniz
    Boğaziçi Üniversitesiyoutube
    Turizm İşletmeciliği Bölümü | Tanıtım Günleri 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=xypqWgVBqKY&t=1496s
  • Bu sene sıralaması kaç olur sizce

• Bence bunu kestirmek çok zor ama geçen sene insanlar bu bölümü yök atlas'ta bile görmüyorlardı şimdi ea olduğu için birçok listede insanlar bu bölümü gördü duydu araştırdı onun için yükselir diyorum ama ne kadar yükselir tahmin etmek çok zor.
  • Hocam bölüm mezunu olduktan sonra turizm otelcilik ile alakalı işler genellikle İstanbul dışı olduğu için açıkçası üni bırakıp ea geçiyorum ve bölümün sıralaması boun için düşük olduğu için bu sıralamaya bir fırsat olduğunu düşünüyorum ancak böyle hani otel işletmeciliği göründüğünden daha çetrefilli iştir çok insanla muhatap olursun çok başın ağrır falan kendi babam da yıllardır yiyecek içecek sektöründe yakın sayılır sektörler birbirine bağlantılı o yüzden böyle baş ağrıtıcı bir durum var hani ben gönül ister ekonomi olsun istiyorum ancak en kötü senaryo olarak kafamın bir köşesinde var biraz uzattım asıl soruma geçeyim hani bu dediğim olaylardan dolayı turizmde çalışmaya çok sıcak değilim göçebe tarzı bir hayat yaşamak istemiyorum istanbulluyum ve bir işletme mezunu gibi özel sektörde çalışma şansım nedir stajlarda vb böyle bir öğrencilerin gittiği şirketlerin profili ve lokasyonu hakkında bilginiz var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exodia474 -- 20 Temmuz 2019; 20:26:23 >

• Exodia474 E kullanıcısına yanıt
    Hocam nerede çalışacağınız tamamen size kalmış örneğin Pfrizer Türkiye ticari operasyonlar lideri boun turizm mezunu ilaç sektöründe yönetici kendini ne alanda geliştirirsen orada iş bulursun staj için turizm sektöründe bir şirket tercih etmen lazım bölümün şu şirketlerle direk kurumsal işbirliği var:Conrad İstanbul, Hilton İstanbul, Four Seasons Hotel, Çırağan Hotel, Expedia Turkey, THY, Çelebi Havayolu İşletmeleri, Swiss Hotel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi.Zaten konuda paylaştığım tanıtım videolarında sektörde kalmak veya kalmamak ile ilgili konuşuyorlar.Ve ayrıca boğaziçi facebook grubunda bölümle ilgli postta,okuyanlar ve mezunların yanıtları var o postun ekran görüntülerini attım inceleyebilirsin.Bölümün sayfasında mezunların çalıştığı sekötrleri ve şirketleri direk inceleyebilirsin
    tourism.boun.edu.tr
    Mezun | Turizm İşletmeciliği Bölümü
    https://tourism.boun.edu.tr/tr/alumni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peterrgriffenn -- 20 Temmuz 2019; 21:30:18 >

Çok teşekkür ederim hocam bilgilendirme için sektöre bağımlı kalmamak güxel bir durum size de başarılar dilerim

Hocam affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum dediğim gibi ekonomi istiyorum ve Boğaziçi turizm dersleri nispeten basit sanıyorum ortalama kasılabilir ve bölüm değişimi gerçekleşebilir fakat öncelikle hangi fakültelerdeki bölümlerle bu değişim yapabilirim bir de bölümün sitesinde çap ile ilgili sadece mis ve uluslararası ticaret var başka bir bölümle yapma olanağı var mı? Tekrar teşekkürler

MIS ve Ticaret dışında çap imkanı yok ama ekonomi dahil 11 bölümle yandal var bölüm değiştirmek ile ilgili yeterli bilgim yok hocam kusura bakmayın.
    Estağfurullah hocam ne demek 2019 tanıtım videosunu izledim bahsettiğiniz hanımefendi gerçekten çok kibar güzel Bi anlatımı var hedeflediğiö sıralamayu yaparsam son tercihe eğer düşük kalırsak nolur nolmaz 20 30k civarında başka bir ünide ekonomi okumaktansa bounda olmak bir avantaj olabilir diye düşünüyorum tekrar teşekkürler herşey için

Hocam bir de mezunların yeni açtığı instagram sayfası var konuya ekledim yeni mezunların neler yaptığını incelemek istersen bakabilirsin.
  • İnstagram sayfasına yeni mezunlar ekleniyor up
    Hocam peki bu bölümden mezun olduğumuzda veya sonrasında iyi konumlara gelebilmek diğer mezunlar(uluslararası ticaret işletme ekonomi vb ) yarışabilir hale gelebilmek için neler yapılmalı okurken

• Bbuniyardım B kullanıcısına yanıt
    Turizm mezunlarının ticaretten çok da farklı olmadığını düşünüyorum(iki bölümünde instagramda açtığı mezun sayfalarını inceleyebilirsiniz) işletme ekonomi başka bir konu tabi.Onlarla yarışabilmek derken boğaziçi işletme ile mi yoksa herhangi bir üniversitenin işletmesi ile mi karşılaştırıyoruz.Birde bu karşılaştırma da hesaba katmadığımız bir şey var o da onların senin yapabileceğin işleri yapamıyacak olması.Örneğin uluslarası bir şirkette herhangi bir departmanda giriş veya orta düzey pozisyonlarda özellikle bölüm söylenmezken tercihen olarak belirtilirken(burada tabiki işletme ve ticaret önceliklidir) turizm sektöründe özellikle 5 yıldızlı adını herkesin bildiği otellerde bu pozisyonlar için turizm bölümü şartı aranır.Turizm sektörü çok küçümseniyor adı duyulunca herkes kaçıyor ama dünyadaki toplam istihdamın %10'unu turizm sektörü karşılıyor.Türkiyede bu alandaki açık ara en iyi okulda okuyacaksınız.Boğaziçinin en yakın rakibi bilkent oda otelcilik eğitimi veriyor aşçılık öğretiyor.Bu arada şunu da ekliyim ben hazırlığı geçtim bu dönem bölüme başlıycam ama tüm hazırlık süreci boyunca yayınlanan turizm dergileri olsun haberleri olsun hiç boş durmadan okudum.Mezunları araştırdım mail atarak bölümden ders aldım hocalarla konuştum ve bu bilgilere dayanarak konuşuyorum o yüzden diğerleri ile rekabet etmek için ne yapılabilir bilmiyorum ama turizm sektöründe zaten rakibin olmayacak.Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için uzun yazmak zorunda kaldım.

Çok sağol hocam 11k ile yazıcam umarım gelir

• Son tercih günü upu
  • Kaçla kapadı bilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    20k
  • Merhaba hocam,ben tercih kazası olarak 5290 sıralama ile boğaziçi felsefeye yerleştim.Turizme merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum ama bunu şuan yapabiliyor muyum yoksa hazırlık sonunda mı başvurmam gerekiyor? Bir de gelmeme ihtimali olur mu sizce
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.