Şimdi Ara

Boğaziçi-Turizm İşletmeciliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
11.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2019 Taban sıralama 20600,tavan sıralama 5400

Forumdaki MIS konusu sayesinde turizmi öğrenip kazanmış biri olarak bende tercih sürecinde pek de bilinmeyen boğaziçi turizm işletmeciliğini anlatmak istedim.Öncelikle bölümün tarihi 1976 yılına dayanıyor ve 4 yıllık lisans eğitimi veriyor.Turizm sektörüne orta üst düzey yönetici yetiştirmeyi hedefliyor.Bu bilgileri zaten bölümün internet sitesinde ve tanıtım videolarında bulabilirsiniz linkleri aşağı bırakacağım, birde benim linkedin de gözüme çarpan mezunların profil linklerini de yine aşağı ekliycem inceleyebilirsiniz.Geri kalan merak ettiğiniz detayları sorarsanız bilgim dahilinde yanıtlarım herkese iyi tercihler.

Not:Bölümde okuyan,konuyla ilgili eksik veya yanlış bilgi olduğunu düşünenler mesaj atarsa hemen düzenleyelim.Birde bu konunun ana konu olması ve bölümü tanıtması sebebiyle gören arkadaşlar uplarsa belki birilerinin tercih listesinde bir seçeneğini daha artırmış oluruz o yüzden uplamadan geçmeyelim :)

Boğaziçi Turizm Mezunları İnstagram hesabı

Bölümle ilgili gözden kaçabilecek detaylar
    Bölümde aynı Uluslarası Ticarette olduğu gibi ders programına dahil 4 dönem boyunca 2. yabancı dil öğreniyoruz(Almanca,Fransızca,İspanyolca,Rusça vb)

Eşit ağrılık ile alıyor geçen sene en yüksek 11b en düşük 37b ile öğrenci aldı bende 22b ile girdim.

Bölümün TRM kodlu tüm dersleri hisar kampüste seçmeli dersler seçtiğiniz derse göre farklı kampüslerde olabilir.Benim şahsi kanaatime göre hisar kampüs gerçekten güzel sessiz ve kuzeyden çok daha iyi.

Bence en önemli detay bölümün tam bir fiyat performans bölümü olması hem puanına göre çok bilinmeyen ve değeri anlaşılamamış bir bölüm.Mezunlar gerçekten herhangi bir işletme mezunu gibi farklı sektörlerde farklı pozisyonlarda iş bulabiliyor buna artı olarak turizmde yükselmek daha kolay.

Bölüm UNWTO(Dünya Turizm Örgütü) tarafından verilen Turizmde Eğitim Kalitesi Sertifikasyonu olan TEDQUAL akreditasyonuna sahip

Bölümünün eski başkanın Turizm Günlüğüne verdiği bölümle ilgili röportaj

Tanıtım videoları

Boğaziçi Facebook grubunda bölümle ilgili postun ekran görüntüleri

(Kapalı grup olduğu için kişilerin isimlerini sansürledim)

Boğaziçi-Turizm İşletmeciliğiBoğaziçi-Turizm İşletmeciliğiBoğaziçi-Turizm İşletmeciliği

Mezunların linkedin profilleri

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9

Boğaziçi Turizm Mezunları İnstagram hesabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peterrgriffenn -- 7 Ağustos 2019; 22:50:54 >

• turistleri mi işletiyorsunuz len
  • Peterrgriffenn kullanıcısına yanıt
    he anladım
  • hocam anladığım kadarıyla sayısaldan 9k yapmışsın sen nereyi yazmayı düşünüyorsun
    bilkent fizik
  • Şimdiden hayırlı olsun hocam neden boğaziçi değil ben en son usnews'den baktığımda boğaziçi fizik alanında dünyada 66. sıradaydı ama gerçi bu sıralamalar sürekli değişiyor sanırım.
    istanbulda.bilkent ekstra 1080 tl burs veriyor.evime yakın.akademik kadrosu iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu bölümden ortalama yapıp ticarete ya da ybsye geçmek ne derece mümkün? Ybs ve ticaret ile çap imkanı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ea 11k hocam ut gelir mi sizce turizm de yazacağım o gelir heralde ama gönlümden asıl geçen ut

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca turizm gelme ihtimali nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: Bbuniyardım

Ayrıca turizm gelme ihtimali nedir
    Ticaret rahat gelir 11k ya yav.. O kadar çekeceğini sanmıyorım

• Senin nedir sıralama geçen seneden hatırlıyoruz galiba

• Hocam ybs ve ticaret de çap mümkün her iki bölümde bildiğim kadarıyla senede 2 kontenjan açıyor ortalaman yüksekse yaparsın ama geçişleri bilmiyorum ayrıca üniversitenin diğer 11 bölümü ile yandal yapabiliyorsun gerekli koşulları sağlarsan.Ama ben bölüme geldiğinde geçmek isteyeceğini pek sanmıyorum işletme ve ekonomi dersleri zaten direk birbirine denk yani ders kodları farklı ama çap yaptığında onları almıyorsun zaten denk diye.
  • Bbuniyardım B kullanıcısına yanıt
    Hocam bence ybs ticaret ve turizm üçü de yükselicek ama çok büyük ihtimalle size ticaret gelir.Bence onun arkasına turizmi de yazın pişman olmazsınız :)
    Yazıcam hocam ailemle gittik bugün ama turizme girmedik ben yazmak istiyorum zaten ama annem pek istemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bbuniyardım

Senin nedir sıralama geçen seneden hatırlıyoruz galiba
    Benim hamda 13k ama kırık 38kya attı..

• Üzüldüm hocam hayırlısı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Peterrgriffenn

Hocam ybs ve ticaret de çap mümkün her iki bölümde bildiğim kadarıyla senede 2 kontenjan açıyor ortalaman yüksekse yaparsın ama geçişleri bilmiyorum ayrıca üniversitenin diğer 11 bölümü ile yandal yapabiliyorsun gerekli koşulları sağlarsan.Ama ben bölüme geldiğinde geçmek isteyeceğini pek sanmıyorum işletme ve ekonomi dersleri zaten direk birbirine denk yani ders kodları farklı ama çap yaptığında onları almıyorsun zaten denk diye.
    2 kişi azmış..turizmi şu ana kadar hiç düşünmedim..bilemiyorum kafamda hep ybs ve ticaret vardı..bi de ben hukuktayım zaten şu an..bırakmama değer mi kararsızım

• Bbuniyardım B kullanıcısına yanıt
    Keşke girseydiniz bu sene tanıtımda sevil hoca vardı dünya tatlısı bir insan kendisi ailenizi kesin ikna ederdi. Youtube'a 2019 tanıtım yüklenince linki ekliycem ailenize izletebilirsiniz ama 2016 tanıtımını da kesin izleyin benim bölümle ilgili kafamdaki soruları gideren o tanıtım olmuştu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.