Şimdi Ara

UZMANLIK YAPAN DİŞÇİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzmanlık yapan diş hekimleri ne kadar maaş alıyor kimi yerde 3 kimi yerde 4-5 yazıyor kimisi belli bir miktarı yok değişiyor falan diyor.

Bilgisi olan var mı?

• Öncelikle selamlar değerli diş hekimi adayları,

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DUS/TERCIH/sayisalbilgiler09122019.pdf

2019 DUS'ta "588" aday yerleşti.
    www.dusdata.com
    2019 DUS BİRİNCİSİ MURAT TUGAÇ   >   DUSDATA – DUS Hazirlik Merkezleri
    https://www.dusdata.com/35313/2019-dus-birincisi-murat-tugac

Buradan gördüğünüz üzere aday sayısı "4224" idi.

Geçen sene Tıpta Uzmanlık Kurulu çoğu fakülteye rest çekti şartları iyileştirmediği için kontenjanını azalttı.

DUS 2018'de 3800 adaydan 800 civarında aday yerleşmişti.

Sayıları net olarak vermek istedim ilk önce.

Evet TUS da DUS da Dünya'da Amerika Birleşik Devletlerindeki Hakim Savcılık sınavından sonra zorluk derecesi olarak 2. sırayı alan sınavlardır.

TUS ve DUS "Klinik Bilimler" kısmıyla birbirinden ayrılmakta "Temel Bilimler" de ne yazık ki ÖSYM textbooklar'ın gazabıyla acımamaktadır. Yine de unutulmaması gereken bir detay var nihayetinde tercih barajı olan (50)'yi geçen adaylar için bu bir sıralama sınavı. Klişe de olsa şu gerçeği unutmayın "zorsa, herkese zor."

Alınan maaş konusunda şöyle söyleyeyim, Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uzmanlık eğitimi vermeye hak kazanmış Sağlık Bakanlığı ve YÖK kadrolarına yerleşen Tıp ve Diş Hekimliği öğrencileri 657 sayılı kanuna göre "memuriyet" kazanır ve tercihen yerleştiği fakültede ilgili anabilimdalında "Araştırma Görevlisi" olarak göreve başlar.

Yıl içerisindeki vergi diliminin değişmesi, yabancı dil tazminatları vs gibi durumlar hiçbir memurun maaşını size sabit olarak söyleme imkanı vermez. Bu yüzden herkes eşit miktarda maaş almaz.

7/1 başlayan bir uzmanlık öğrencisinin maaşı 6479 tL olmuştur. (Temmuz 2020 Zammı). Buna istinaden döner, çanta vs dediğimiz muhabbetler var bunları ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayacaksınız bazı fakültelerde bazı anabilim dallarında özellikle oral diagnoz şimdiki adıyla ağız diş çene radyolojisinde hasta bakmaktan ziyade hastaya tanı koymak üzerine yoğunlaştığından tamamen döner mantıklı hareket ederler tam bir fiyat/performans uzmanlıktır ama genelde tercih edilmez çünkü mezuniyet sonrası paranın kokusunun buram buram geldiği "cerrahi, ortodonti, çocuk diş hekimliği" daha tercih edilmekte.

Dil tazminat, ek ödeme vs ile birlikte maaşınınız 6.500-10.000 tL arasında değişir. Bunun üstüne de çanta(mesai dışı çalışma) ya da insan üstü performans göstererek çıkabilirsiniz çıkanlar yok mu, var.

Bu arada şöyle bir detay daha vereyim. Münhal kadrolar ve noter onaylı yerleştirme sonuçları incelenebilir. Uzman Diş Hekimi kadroları devlette ne yazık ki dolmamakta. Yani şu an uzman diş hekimine olan ihtiyaç staff dediğimiz genel diş hekimine olan ihtiyaçtan daha fazla.

Uzmanlaşmak farz olmaya doğru ilerliyor, yoksa siz uzmanlaştıramadıklarımızdan mısınız?

Sevgiler,
    Yapay Zekanın Yanıtı

Uzmanlık Yapan Dişçiler: Maaş Bilgileri

Diş hekimliğinde uzmanlık yapmak, kariyerinde ilerlemek ve hastalara daha karmaşık tedaviler sunmak isteyen diş hekimleri için bir sonraki adımdır. Uzmanlık yapan diş hekimleri, belirli bir diş hekimliği alanında kapsamlı eğitim alırlar ve bu da onlara daha yüksek maaşlar ve iş olanakları sağlar.

Uzmanlık Yapan Diş Hekimi Maaşı

Uzmanlık yapan diş hekimlerinin maaşları, uzmanlık alanına, deneyim seviyesine ve coğrafi konuma göre değişir.

• Ortodontistler: 150.000 - 250.000 TL arasında yıllık ortalama maaş
    • Endodontistler: 120.000 - 200.000 TL arasında yıllık ortalama maaş
    • Periodontistler: 130.000 - 220.000 TL arasında yıllık ortalama maaş
    • Oral ve Maksillofasiyal Cerrahlar: 180.000 - 300.000 TL arasında yıllık ortalama maaş

Diş Hekimliği Uzmanlık Öğrencisi Maaşı

Diş hekimliği uzmanlık öğrencileri de eğitim süreleri boyunca maaş alırlar. Bu maaşlar genellikle daha düşüktür, ancak yine de geçimlerini sağlamalarına yardımcı olabilir.

• DUS kazanan diş hekimi maaşı: 10.000 - 15.000 TL arasında aylık ortalama maaş
    • DUS öğrencisi maaşları: 5.000 - 10.000 TL arasında aylık ortalama maaş

Diş hekimliği uzmanlık öğrencilerinin maaşları, çalıştıkları kuruma ve uzmanlık alanına göre değişebilir.

Uzmanlık yapan diş hekimleri, diş hekimliğinin en yüksek ücretli profesyonelleri arasındadır. Uzmanlık eğitimi alarak, kariyerlerini ilerletebilirler, daha yüksek maaşlar alabilirler ve hastalarına daha kapsamlı tedavi seçenekleri sunabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yerine göre değişir ama 6'nın aşağısı pek olmuyor genelde
  • zaxios Z kullanıcısına yanıt
    Hocam çalışmaya başlayan doktorları değil henüz öğrencilik zamanındaki doktorları kastediyorum. Uzmanlık eğitimi aldıkları 3-4 sene de maaş alıyorlarmış onu merak ettim.
  • Evet ben de onu kastediyorum dus'u kazanan uzmanlık öğrencisinden bahsetmiyor muyuz ?
    Evet hocam ondan bahsediyoruz 6 deyince şaşırdım bir an mesleği kastediyorsunuz sandım meslekteki doktorlar 6-7 alıyor başlangıç olarak diye biliyordum çünkü.
    Siz meslekte misiniz ya da öğrenci misiniz acaba?
  • öğrenciyim :)
  • UZMANLIK YAPAN DİŞÇİLER

Eski bir başhekim tercih dönemi konuşmuştuk belki faydası olur.
  • Hocam benim anladığım kadarıyla nasıl tıpta uzmanlık yapmadan pek bir işe yaramıyorsan dişte de aynı durum geçerli. Uzmanlık yapıp atananlar çok güzel yerlere gelip çok iyi paralar kazanabiliyorlar gözlemlediğim kadarıyla, ve uzmanlık okurken de gelir elde ediyor olmak çok güzel bir şey.

Tabiki her şeyde olduğu gibi bunda da tek çare it gibi çalışmak.
  • Direk mezun olanlar daha uzmanlık doktora hiçbir şey yapmadan piyasaya gireyim çok para kazanayım kafasında oldukları için ortada hakettiginin altında maaşla çalışan doktorlar geziyor ama uzmanlığını yapan adam paşa paşa gidip direk yapıyor görevini hiç zorluk çekmeden
    Kaçıncı sınıfsınız hocam bir sorum daha vardı da :)
  • Aynen öyle ama dus puanlari çok yüksek 56 58 alipta yerlesememek var.Çok az kontenjan var tusa göre 5000 kisi giriyor 500 kisi aliyorlar.Tusta barajı geçince bile bi yerler tercih edilebiliyor ama dus öyle değil.
    Zorluk bakımından kıyaslarsak tus tabiki daha zor.Geçen şöyle bir ifade gördüm.Tusta ilk 100 e gören adam dusta çok rahat ilk 10 a girer demişti bir tipci.

Dus u kazanmak da tus u kazanmak da zor anlayacağınız. Pratisyen hekimlik mi düz dış hekimliği mi derseniz ben pratisyenlik derdim.Malum şartlar mezun sayisi maaşlar belli.
    Ama uzman dis hekimligi mi uzman doktorlugun pek bir farkı yok hatta dış hekiminin kazancı çok daha fazla bile olabilir.
  • Haklısınız hocam ya bildiğiniz üzere işin sırrı çalışmak ve fark yaratmak.

Şahsi fikrim, 3 kere yks ye girdim 3 yıl uzun uzun stres sıkıntı zorluklar uykusuzluklar gibi şeyler çektim açıkçası dus beni çok korkutmuyor tabi işin içine girince göreceğiz tam olarak zorluğunu

Sizinle geçen konuşmuştuk diş online olduğu için tekrar hazırlanacaktınız kırıkla, başladınız mı calismalara?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E3A12A55A -- 22 Eylül 2020; 10:32:2 >
  • Hocam sen hangi fakultedeydin?
  • Uşak hocam ama ilk sene online olması sebebiyle ortalama yükseltip daha iyi bir okula geçmeyi düşünüyorum
  • Hocam kırık çok geri atabilir ama o yazınızda dediğim gibi biraz da rahat kafayla çalıştığınız için çok çok iyi yapma şansınız var. Belki hamda ilk 100 bile yapabilirsiniz üzerine düşerseniz.
  • Öncelikle selamlar değerli diş hekimi adayları,

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DUS/TERCIH/sayisalbilgiler09122019.pdf

2019 DUS'ta "588" aday yerleşti.
    www.dusdata.com
    2019 DUS BİRİNCİSİ MURAT TUGAÇ   >   DUSDATA – DUS Hazirlik Merkezleri
    https://www.dusdata.com/35313/2019-dus-birincisi-murat-tugac

Buradan gördüğünüz üzere aday sayısı "4224" idi.

Geçen sene Tıpta Uzmanlık Kurulu çoğu fakülteye rest çekti şartları iyileştirmediği için kontenjanını azalttı.

DUS 2018'de 3800 adaydan 800 civarında aday yerleşmişti.

Sayıları net olarak vermek istedim ilk önce.

Evet TUS da DUS da Dünya'da Amerika Birleşik Devletlerindeki Hakim Savcılık sınavından sonra zorluk derecesi olarak 2. sırayı alan sınavlardır.

TUS ve DUS "Klinik Bilimler" kısmıyla birbirinden ayrılmakta "Temel Bilimler" de ne yazık ki ÖSYM textbooklar'ın gazabıyla acımamaktadır. Yine de unutulmaması gereken bir detay var nihayetinde tercih barajı olan (50)'yi geçen adaylar için bu bir sıralama sınavı. Klişe de olsa şu gerçeği unutmayın "zorsa, herkese zor."

Alınan maaş konusunda şöyle söyleyeyim, Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uzmanlık eğitimi vermeye hak kazanmış Sağlık Bakanlığı ve YÖK kadrolarına yerleşen Tıp ve Diş Hekimliği öğrencileri 657 sayılı kanuna göre "memuriyet" kazanır ve tercihen yerleştiği fakültede ilgili anabilimdalında "Araştırma Görevlisi" olarak göreve başlar.

Yıl içerisindeki vergi diliminin değişmesi, yabancı dil tazminatları vs gibi durumlar hiçbir memurun maaşını size sabit olarak söyleme imkanı vermez. Bu yüzden herkes eşit miktarda maaş almaz.

7/1 başlayan bir uzmanlık öğrencisinin maaşı 6479 tL olmuştur. (Temmuz 2020 Zammı). Buna istinaden döner, çanta vs dediğimiz muhabbetler var bunları ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayacaksınız bazı fakültelerde bazı anabilim dallarında özellikle oral diagnoz şimdiki adıyla ağız diş çene radyolojisinde hasta bakmaktan ziyade hastaya tanı koymak üzerine yoğunlaştığından tamamen döner mantıklı hareket ederler tam bir fiyat/performans uzmanlıktır ama genelde tercih edilmez çünkü mezuniyet sonrası paranın kokusunun buram buram geldiği "cerrahi, ortodonti, çocuk diş hekimliği" daha tercih edilmekte.

Dil tazminat, ek ödeme vs ile birlikte maaşınınız 6.500-10.000 tL arasında değişir. Bunun üstüne de çanta(mesai dışı çalışma) ya da insan üstü performans göstererek çıkabilirsiniz çıkanlar yok mu, var.

Bu arada şöyle bir detay daha vereyim. Münhal kadrolar ve noter onaylı yerleştirme sonuçları incelenebilir. Uzman Diş Hekimi kadroları devlette ne yazık ki dolmamakta. Yani şu an uzman diş hekimine olan ihtiyaç staff dediğimiz genel diş hekimine olan ihtiyaçtan daha fazla.

Uzmanlaşmak farz olmaya doğru ilerliyor, yoksa siz uzmanlaştıramadıklarımızdan mısınız?

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 18 Eylül 2020; 13:7:8 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.