Ben de yerleşirsem taşra tıpa yerleşeceğim ama en azından benim kendimi amerikan hastanesinde çalışan plastik cerrahi uzmanı ile aynı kefede görüğüm pembe panjurlu hayallerim yok. Gerçeklerin farkına varmak lazım insanlar çapa cerrahpaşa v.s gibi yerlerden mezun doktorlara gitmek için özel hastanelere para veriyor. Kimse zattiri zort tıp mezunu adama gitmek için özele randevu başı para vermez. Tıp garantisi olan tek meslek ama taşra tıpın gerçeği devlet hastanesinde maaşını alıp suriyelilere bakmak ve yeşil alanda dayak yemek. O yüzden buraya özelde ortopedist muayene başı şu kadar para alıyor diye kendinizi gazlamayın çakılırsınız. Böyle süslü rüyalarınız varsa ( çapa cerrahpaşa ankara gazi ege 9 eylül v.s) yerler için oturup sınava çalışın. Dedem bile özelden randevu alırken neresi mezunuymuş diye sorarken bundan 10 sene sonra insanların daha bilinçleşecek olduğunu varsayarsak elit doktorluk güzel fakülteler şart. Unutmayın hayallerle yaşayanı... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanerdönmez -- 2 Ağustos 2024; 8:59:50 > |
TAŞRA TIPTA OKUYANLARIN ÖZELDE ÇALIŞAN DOKTORLARI ÖZENEREK YÜKSEK MAAŞ ALACAKLARINI BEKLEMESİ
-
-
Mezun olduğunuz okuldan ziyade asistanlığınızı yaptığınız hastane daha önemli özele çıkma konusunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana da uzmanlık yaptığın yer daha önemli dedi doktor tanıdıklarım ama fakülte de etiket sonuçta
Hocam acıbadem memorial v.s ( top tier hastaneler ) gibi hastanelere bakıyorum bir tane taşra tıp lisans derecesi yok.
-
O puanı alacak kapasite olmadığı için Cerrahpaşa’ya gidemiyoruz çalışma hikaye
siz hangi tıp fakültedesiniz hocam
-
Küçük Anadolu illerindeki özellerde belki çalışırsın bişe olmaz.
hocam elbet çalışılır ama burada okuyan insanlar diyor ki özelde cerrah şu kadar para alıyor tıp yazın. abi iyi hoş da o tıp doktorunun lisansına eğitimine bakmadan sadece maaşa bakmak saçma geliyor. Tıp fakültesini insanlar tamam girdim ameliyat başına 100 binler alacağım sanıyor. Uç noktalardayız halk olarak ona bakılırsa avukatlar da ultra zengin yok mu ya da mühendislerde ? Var ama kimse onları takmıyor sanki sadece doktor çok alıyormıuş gibi algı var
-
İstanbulda bir vakıf tıptayım
dediklerimde yanlış kısım varsa açıklarsanız sevinirim çünkü ben de taşra tıpta okuyacağım sadece boş hayal kurmak istemiyorum
-
Zaten doktorların çoğu kamuda çalışıyor ve cerrahi branş seçenlerin çok az bi kısmı o paraları kazanıyor
işte aradığım yorum bu ama burada her tıp öğrencisi muayenahane açıp milyon dolar indirecek gibi bir algı var bence amaç özelde para kazanmaksa diş daha çok imkan sunuyor
-
Yani evet günün sonunda özel hastane cerrahi için konuşuyorum gördüğün ameliyat kadar değer veriyor sana en basitinden asistanlıkta uzmanların özel ile çalışıyorsa o bile özel için önemli bir kapı oluyor
En iyi özel hastanelerde olmasa bile ortalama bir özel hastanede de iyi maaş alan doktorlar var branşa bağlı olarak plastik-ortopedi özelde iyi maaş alıyor
Bahsettiğin hastanelerde de gelecekte olacaktır çoğu taşra tıp mezunu yeni yeni asistanlığı bitirip uzman oluyor ama acıbadem gibi yerler daha seçici davranabilir tabi diploma konusunda
kesinlikle öyle. Ben bunları yazınca aday eliyorum zannediliyor bana tıp gelir ya da gelmez herkes aklı başında insanlar ama tıp fakültesi özellikle taşra tıplar size ayda 300 350 bin gibi bir geliri vaad etmiyor bence tek dediğim o.
-
ortopedi şu an tercih edilebilirliği yüksek bir bölüm mü hocam
-
Bana da şunu dediler uzman doktorlar ne ogrendiysek eğitim sürecindeki 6yillik zamanda öğrendik asistanlıkta bazı hocalar bir şeyler öğrenip onlara rakip oluruz diye bazı uygulamaları bize ogretmiyorlar bile diyen oldu
hocam adam başa kendisinin de taşra tıpa yerleşme ihtimali olduğunu söylemiş bence anlatmak istediği şeyi fazla ofansif bir dille anlatıp tepki çekmiş. Ben de bundan 2 ay önce yaygın seğirmelerim için özelden nöroloji randevusu alırken doktorun mezun olduğu okula baktım çünkü emg için 12 bin lira para istediler doktoru da seçmek hastanın hakkı bence
Mezun olduğunuz okuldan ziyade asistanlığınızı yaptığınız hastane daha önemli özele çıkma konusunda |
sana tıp gelmezse burda hüngür hüngür ağlayacaksın gelmiş hâlâ saçma sapan konuların peşindesin. demek sen doktorlara araştırıp gidiyorsun amerika acıbadem falan ve yine de bu haldesin hmm yazık üzüldüm senin adına. demek öve öve bitiremediğin doktorların da çare bulamadığı senin gibi vakalar oluyormuş
ayrıca atladığın bi şey var senin o küçümsediğin tıpların çoğu daha yeni yeni mezun vermeye başladı tabi ki şu an acıbademde falan henüz onlardan mezun göremezsin. birkaç yıl sonra göreceksin ama o zaman zort olursun |
Nerede okuduğundan çok uzmanlığı nerede yaptığın önemli 10k derece yapıp yinede harran da okuyan arkadaşlarım var ailemin yanı benim için daha rahat diye... ote yandan artik fakulteyi bitirip gercekten kendi isini kendin gorebilecegin yasa geldiginde uzmanligini yaptigin yerin dikkate alinmasi hem cok daha mantikli hem de zaten boyle isliyor onemli olan uzmanlik... eski bir konuda da belirmistim gittigim ozel hastanede hacettepe ve harran mezunu yan yana calisiyordu her sey yine siz de bitiyor
|
Tıp gelse bile iki yıl sonra bu eziklikle ağlaya ağlaya mert hoca izlemeye başlarsın yeniden |
Türkiye'de tıp fakültelerinin tamamı dünya standardındadır. Türkiye'de gerçek üniversite bölümleri tıp fakülteleridir. Bir kaç tane de diğer istisnalar var zaten. İstersen Süleyman Demirel Üniversitesi (tıp var mı bilmiyorum bile orada) olsun gene de tüm dünyada geçerli bir diplomadır. Hollanda hariç sanırım. Hollanda istersen Harvard tıp mezunu ol gene seni değersiz gören garip bir memleket. |
Benzer içerikler
- myp ile yatay geçişte 1. sınıftan mı başlanır
- dil ve konuşma terapisi okuyanların yorumları
- kyk yurt çıkma ihtimali hesaplama
- hava harp okulu zorlukları
- yatay geçişte sene kaybı olur mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X