Şimdi Ara

TAŞRA TIPTA OKUYANLARIN ÖZELDE ÇALIŞAN DOKTORLARI ÖZENEREK YÜKSEK MAAŞ ALACAKLARINI BEKLEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erzurum tip fakultesinden mezun olup çok iyi yere gelenler var

Taşra ya da periferik tip diye geçmeyin 10 sene önce en kötü tip fakultesi 11-11500siralamalardan kapatiyordu

Kötüyse o dönemde ve o dönemden önceki 50 senede kimse tercih etmezdi

Tıp tiptir ve kimse nereden mezun olduğunuzu sorgulamayan

Ve o ameliyatı yapabilirseniz tüm özel hastaneler peşinizde kosacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinizi küçümsemeyin sonuçta doktor olacaksınız çoğu kişinin hayali olan bir meslek

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

hocam peki sizce neden bu kadar geriledi tıp fakülteleri insanlarda ne değişti daha doğrusu

• bu biraz kişisel vizyonla alakalı degil mi

başka bir konuda da yazdım

tıpı yazanların çoğu zaten düzenli maaş alayım pratisyen olayım gibi basit sebeplerle yazıyor

daha iyi okullardakilerin vizyonu daha geniş olabilir okulun veya şehrin kendi imkanları sayesinde

ama taşradasın diye kötü doktor olacaksın diye bir kaide yok

• Ogrenciler tip yerine bilgisayar mühendisliklwrini yazmaya başlayınca doğal olarak tip fakultesi de geriledi

Eğer bilgisayar farklı puan türünden alsaydı tip sıralamaları bu kadar düşmezdi

Bilgisayarın uçmasını nedeni de çok iyi maaş vermelerine kaynakli

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

Düzenli maaş alayım diye tip seçen yoktur ve kimse de pratisyen kalmak istemiyor herkes tus sınavına katılıyor

Eğer pratisyen kalmak istenilseydi insanlar tusa girmezdi ve fazla çaba göstermezdiler ama tusta yapılan çalışmaya ve puanlara bakacak olursak bu durumun hiç böyle olmadığını girebilirsiniz

Düzenli maas alayım gibi jir hayalleri varsa girsinler ortaogretim kpss sınavına orada kolayca memur olabilirler

• sana tıp gelmezse burda hüngür hüngür ağlayacaksın gelmiş hâlâ saçma sapan konuların peşindesin. demek sen doktorlara araştırıp gidiyorsun amerika acıbadem falan ve yine de bu haldesin hmm yazık üzüldüm senin adına. demek öve öve bitiremediğin doktorların da çare bulamadığı senin gibi vakalar oluyormuş

ayrıca atladığın bi şey var senin o küçümsediğin tıpların çoğu daha yeni yeni mezun vermeye başladı tabi ki şu an acıbademde falan henüz onlardan mezun göremezsin. birkaç yıl sonra göreceksin ama o zaman zort olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 10 Ağustos 2024; 14:19:27 >
  • Olum bu tıpçılar neden bu kadar öfkeli. Paylaşım doğru belki daha düzgün anlatılabilirdi. Özelde çalışan doktorların büyük çoğunluğu iyi tıplardan mezun oluyor. Ha imkansız değil ama oran olarak bakınca da bir genelleme yapabiliriz yani. Devlet hastanesinde şuan zaten randevu bulunsa yeter diyor halk merak etmeyin tıpçılar.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

taşra mezunu mühendis gibi muamele yapılmasını istemiyoruz belki olabilir mi?

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

hahahahah hüngür hüngür ağlamak mı benim gittiğim doktorlar özelde çalışıyor pek üzüleceğin kişiler değil. Ha zaten senlik bir durum yok taşra mezunu doktor gittiğim hastanede yok  

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

gereksiz bir yapıları var kendi girecekleri sene tıp gelir mi diye ağlarlar gelecek sene tıplar yükselecek cart curt diye algı yaparlar bir de bunlar genelde taşrada okuyan tiplemeler oluyor devlet hastanesinde çalışıp dayak yiyecek doktorların bu tribi çok komik. ( Evet tıp gelirse bana da taşra gelecek ama en azından doğru doğru diyebiliyorum siz hayal kurun amerikan hastanesi hm tamam )

öyle olacak arz talep her sene artan kontenjanlar var şu an 30 bine gelmiş tıp yediremiyorsan yazmasaydın taşrada tıp  

• orhanerdönmez O kullanıcısına yanıt

evet ondan bu haldesin belli oluyor

gerçekler neden yaraladı sayın doktorum taşra tıp işsiz mi kalacaksın dedim özelde milyonlara oynayan bir dr olamayacaksın kabullen geç işte

Siz hakaret olmayan şeylere bile ofansif yaklaşıyorsunuz öyle davranan insanlar çok daha azınlıkta ,çoğunluk birbirini dengi olarak görüyor
    Bu konuyu kafanıza o kadar takmışsınız ki insanlara rastgele perifer tıptaki doktor yetersiz midir şöyle midir gibi tartışma çıkarmaya yönelik sorular soruyor bunlara yönelik başlık bile açıyorsunuz
    Bence kendi içinizde kabullenemediğiniz barışık olamadığınız bir durum var
    Kimsenin kimseyi küçümsediği de yok sadece taşra kısmındaki tıplarda haliyle imkanların daha yetersiz oluşu ve nüfusun düşük olması sebebiyle kaliteli hoca sayısının daha yetersiz olması donanımlı doktor çıkma olasılığını azaltıyor (vurguluyorum olasılığı) bu demek değildir ki Türkiye nin önde gelen doktorları taşradan çıkamaz
    Çıkar en iyisi de çıkar ama olasılığı düşüktür o kadar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ne kadar boşsun sen ya. cidden baya kafa açıyorsun. bana kafa açıyor diyenler utanır mı bilmem ama. tıp kontenjanları neden arttırılıyor bi araştır bak ihtiyaçtan mı yoksa senin bi türlü anlayamadığın direttiğin saçmalıklarından mı  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 2 Ağustos 2024; 14:54:45 >

sen baya dayak yiyeceksin o belli oluyor

ihtiyaç yok mu dedik hocam tyt türkçe -10 net acaba ? İhtiyaç var ama ihtiyaç devlette var özel hastanedeki elit kadrolarda değil. Zaten dediğim o devlette çalışıp suriyeli muayene edeceksin paranı indireceksin bu kadar basit anlama güçlüğü takdire şayan bravo  

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Birak hoca bu ayakları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.