Şimdi Ara

Tıp Öğrencilerinin devletten bir şey istememesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim bir arkadaş 2 sene de 100k yapamadı. Daha sonra İtalya'daki yabancı öğrenci sınavlarına girdi. 100 üzerinden 65 aldı. Adama Burs verdiler,yurt verdiler, kültür sanat için bilet verdiler, otobüs kartı verdiler.... Adamın vasfı 100 üzerinden 65 almak.  Sordukları sorularda çemberin çapı falan ha. Girdiği okulda Boğaziçi'nden iyi çünkü kimse Türkiye'deki gibi mala bağlamamış.

Şimdi ben adım gibi eminim 100 de 98 yapan tıpçılar beyaz önlüklerini bile kendileri ödüyordur. Herkes oğlum şöyle doktor oldu böyle doktor oldu diye gezinir mesleği göklere çıkarır ama 3 liralık yemek ücretini dahi tahsil etmekten çekinmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Para yoq

• Panda hocama katılıyorum. Kasada para yok istemeye çekiniyor insan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kasada para var da..

• Wanderfox kullanıcısına yanıt

bize yok

• Tıp eğitimi çok masraflı bir eğitim devletin (hükümetin değil devletin ikisi farklı şeyler) bunu bedava sunması çok büyük bir nimet. Batıyı örnek vermişsiniz ancak başta Amerika olmak üzere yurtdışında tıp eğitiminde parayı verenin düdüğü çaldığına hiç değinmemişsiniz. Eleştiri yapmak önemlidir ancak bunu akıl çerçevesi içerisinde yapmak daha da önemlidir. Buna duruma dikkat edilmezse o zaman nitelikli eleştirinin bir önemi kalmaz buda kimseye fayda sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasiretsizÇiftçi -- 29 Ocak 2023; 18:4:31 >
  • harbi önlüğe kadar lam lamele kadar kendimiz alıyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR TIP UĞRUNA
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu çok doğru, dünyanın en pahalı eğitimini hem de kaliteli şekilde devlet tıp öğrencilerine bedavaya veriyor. Bu konuda kimsenin kendini ülkeye ve ülkedeki insanların vergilerine borçlu hissetmemesini anlamıyorum doğrusu. Ülkeyi terk edip giderken insan 2 dk olsun düşünür şu gerçeği...

• Amerika'da ücretli ama Amerika'da örneğin Teksas eyaletinde sadece %10 gelir vergisi alınıyor. Bizde ki gibi %40 gelir vergisi yok. Üstüne ödediğin ÖTV KDV hede hödö de yok. İşsizlik problemi de yok.

Buna karşın kendi ödüyorsun üniversite ücretini. Devlet maaşının %50'sini el koyduktan sonra ücretli eğitim vermesi saçmalık olur. Amerika ile kıyas etmeyin Türkiye'yi.

• noobodynow kullanıcısına yanıt
    Lam lameli kim alıyor kendisi

• biz aldık valla

• Ekonomi olarak Amerika ile kıyaslanabilecek ülke sayısı dünyada bir elin parmaklarını geçmez. Ekonomi olarak Türkiye'yi kendi içerisinde ve bölgesel olarak değerlendirmek gerekir ki ekonomik olarak iyi olmadığımız resmi ve özel rapor sonuçlarında ortada. Ancak ekonomiden bağımsız olarak eğitime bakacak olursak Amerika'nın ikinci dünya savaşından sonra Almanya'nın üniversite sistemine çokmemiş olsaydı (bkz:https://youtu.be/ot6qMgdWtM8) Türkiye'den bir iki tık daha iyi olurdu. Son olarak eğitim ve ekonomiyi bütün olarak ele alırsak sizjnde katıldığınız gibi Amerika'da iyi bir eğitim almak için maddi açıdan iyi olmanız lazım, maddi açıdan iyi olmak içinse genellikle iyi bir eğitime sahip olmak gerekiyor. Yani Amerika'da ekonomik açıdan orta-alt sınıf olan birisinin üst segmente çıkması oldukça zor. Eğitimde eşitlik konusunu Türkiye'de inceleyecek olursak bu alanda karnemizin berbat olmasına (Halen soruların çalınması, özel ve devlet okullarındaki OBP kıyası, büyük ve küçük şehirlerdeki bilgiye ulaşım şartları vb.) rağmen ekonomik açıdan orta-alt sınıf olan birisinin bir üst seviyeye çıkması Batı ülkelerine kıyasla daha kolay. Ek olarak şuna değinmektede fayda var Türkiye'deki üst seviye üniversitelerin iyi bölümlerine parayla girmek neredeyse imkansız ancak bu Amerika'da oldukça kolay. (bkz:Varsity Blues Operasyonu: Üniversiteye Giriş Skandalı)

• noobodynow kullanıcısına yanıt
    Hangi üni o

• preparat demiyor kardesim lam lamel diyor sov yapma

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tamam aldırmadılar bize onu merak ediyorum niye atar yapıyorsun boş yere

• ne Lam elifi kim almış

• Önlük parasını biz verdik ve bize verdikleri tek şey 20 liralık logolu bir kalem
    Ben de bu ülkede kalmayacam zaten mezun olur olmaz vin. 2000 doalr için katlanmiyorum bunlara

• Mert Bormann kullanıcısına yanıt

Doktorlar eyalet vergisi olmayan bir yerde kalıyorsa FICA ve federal vergi için %27-30 arası falan veriyor. Bunun üstüne sağlık giderleri ve emeklilik planlamasını ekleyince en temel giderlerin maaşa oranı orada da oldukça fazla. Ama verdikleri maaş hayvan gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.