Şimdi Ara

Okumanın boş Çocuklarımızı okula göndermenin Özellerde okutmanın bir anlamın pek olmadığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk önce öğretmen değilim fabrikada asgari ücretin biraz üstünde çalışan elektrikçiyim.Eşim öğretmen ve bu konu ikimizin hatta tüm toplumun kıyaslaması olucak.

Asgari ücretli insanların Öğretmen veya mühendislerden nasıl daha fazla alıyor sorusunun cevabına vericem.

Hem asgari ücretli hem öğretmen veya mühendis iki aktif çalışanın örneği ile gidicem bu hesabın nasıl aynı olduğunu.

Öğretmen maaşı 2022 ilk 6 ay yüzde 8'lik zam ortalama 4800'den 5100 ile 5200 arası bir para yapıcak.

İkinci 6 ayda yüzde 5lik zam ile 5300-5400 arası alıcaklar.Asgari ücretliden gelir vergisi kalktı ama memurdan veya öğretmenlerden kalkmadı.

6.aydan itibaren gelir vergisine girdiklerinde maaşları tekrardan 4800e kadar nerdeyse 6 aydan sonra hiç zam almış olmucaklar ve bizde buna böre yinede maaşlarını 5000 üzerinden hesaplayalımki düz bir sonuç çıksın.

Şimdi nasıl aynı veya asgari ücretli daha fazla alıyor sorusunun cevabına gelelim.

Bir memur veya öğretmenin Yol parası yok yemek parası yok Büyükşehirde oturuyorsa hergün yol parası vermek zorunda öğle yemeği için para harcamak zorunda Kırtasiye malzemeleri için para harcamak zorunda okulda sınav için fotokopi çektirip para vermek zorunda tahta kalemi almak zorunda bir dandik tahta kalemi bile 5 lira bu insanların elinde maaşından sadece nerdeyse 1000 liraya yakın bunlar için para gidiyor maaşlarından bunları düştüğünüzde ellerinde 4000lira gibi bir rakam kalıyor oda daha 2022 maaşlarını almadıkları halde şuanki gelir vergisi ile eline 4500 lira geçen öğretmenlerin ise bunları harcadıkları paralarla gelir vergisiyle 3500-3800 gibi rakamlara kadar geriliyor.

Şimdi Fabrika çalışan asgari ücretliyi ele alalım.Avmde çalışanlar bu örnekten muaf.ama olmasa bile ne farkeder 500ile 1000lira fazla alıyor olması birşey değiştirmiyor.

Fabrika Yol+Yemeğinizi karşılıyor.Sadece şu 2 giderle bile 26 gün çalışan birinin yol parası yemek parası 1000lira yakın.Ama asgari ücretli sadece eline aldığı 3000liraya bakıyor böyle olunca bunlarıda üstüne koyduğunzda maaşı 4000liraya yakın yapar nerdeyse yer yer aynı yeryer kafa kafaya demek şehirden şehre yol ücreti değişikleri yemek ücretleri değişebilir.

Gelelim Mühendis Örneğine işyerinde benle aynı zamanda giren fabrika zaten asgari ücretle çalışan mühendis dolu elektrik elektronik mühendisi meslek küçümsemek için söylemiyorum avmde yada fabrikada depocu paketlemeci olarak çalışanlarla aynı parayı alıyor.Yani ilkokul lise mezunu adamlarla aynı parayı alıyor veya daha az alıyor ben memur kastetmiyorum öğretmeni polisi doktoru hemşiresi mühendisi savcısı avukatı bu okumuş kesimlerle masa başında saçma sapan bir üniversitenin açıköğretminden 4yıllık mezun olup akşama kadar masabaşında oturup insanlara tepeden bakın evrakçı kağıtçı memurlarla aynı kefeye konulup bu ülkenin okumuş tahsilli insanları ile aynı ünvanı almasına bile karşıyım ''Memur''

Şimdiki hesabım Öğretmen olmak Üniversite ile geçen süre ve harcanan paraya diğeryandan direk lisden sonra iş hayatına atılıp asgari ücret almaya başlayan kişilerin karşılaştırması bu hesaptan sonra öğretmenmiş mühendismiş olmak istemiceksiniz. 18 yaşında üniversiteyi kazanan biiri hazırlık okumazsa 22 yaşında mezun.Öğretmen olabilmek için gerekli formasyon belgesi içinde 1 sene daha okursanız 5 sene toplamda üniversitede harcadığınız zaman.Kpssydi atanma ihtimaliydi bunlara girmicem yıllarca atanamamış öğretmenler var o yüzden hesabını yapmıcam bile çoğu asgari ücretle çalışan köle öğretmenler.

Şuanki hesaba göre 17 yaşında 18 yaşında liseden mezun olup direk fabrikaya giren biri 4200tl alsa hersene bu hükümet başta kaldıkça asgari ücretli yüzde 20-yüzde 50 zam alıcağını ve yine bu hükümet başta kaldıkça öğretmenlerinde 2 senelik zammın toplamı yüzde 30 2019-2021 zamlarının toplamı yüzde yüzde 16 olduğunu bu hesaba göre ortalama senelik yüzde 12 zam alıcaklarını düşünürsek 4 sene boyunca bunları hesaplamayıp sadece 4 sene boyuncu 2tarafın maaşlarını sabit bile tutsanız okuyan insanların ne kadar boşa okduğunu anlamış olucaksınız okurken bir tarafta 5000 bir tarafta 4200 öğretmenler 800lira daha fazla almak için okumadı.

Şuan bir öğrenci yurtta kalabilmek için bile 800liradan daha fazla para ödüyor kırtasiye parasıydı yemesiydi içmesiydi açlıktan ölmeden okuyabilmesi için şuan ayda 2milyara ihtiyacı var oda aç karnına ayda kimse 500 lira yol parası verip 500lirayla karın doyuramaz.Sigara içiyorsa vay haline zaten.Kimse kalkıp eşini ailesini bırakıp başka sehirlerde öğretmenlik yapmaz.

Sizler eğitimden öğretmenleri suçlu tutuyorsunuz ama solcusuda sağcısıda okadar düşmanki öğretmenlere devlet okullarının bu kadar kötü olmasının tek suçlusu öğretmenleri suçluyorsunuz.Neden çünkü sizin tek muhatabınız veya görebildiğiniz kişiler okul müdürü veya öğretmenler.20 senede her sene Yap boz gibi değiştirilen eğitim sistemini ne çabuk unuttunuz.Peki insanlar neden özel okula yazdırıyor çocuğunu.Bunu sorguladınızmı özel okullar parasıyla iyi bir eğitim için tüm materyalleri karşılıyor labarutuvarlarını spor tesislerini oluşturuyor.Benim çocuğum iyi bir eğitim alsın deyip anakolundan milyarlar verip özel okula götürüyorsun ama devlet okulundaki öğretmeni suçluyorsun.O özel okulların çoğuda asgari ücretle çalışan insanlar senin bundan bile haberin yok kimi yeni asgari ücretten yararlandırmadan çalıştıran dolandırıcı özel okullar. O özel okuldaki öğretmenle devletteki öğretmenin hiçbir farkı yok.Özel okula çocuğunu gönderdikleri yetmedikleri gibi milyarlık kitap set materyaller alıdrıyorlar.Okulda öğretmen bir yayıncının kitabını alın gelin dediğinde olay oluyor.Aaa bu öğretmen yeter artık habire kitap aldırıyor habir para harcattırıyor nasıl öğretmen diye öğretmenle kavga edenler öğretmenin arkasında tonla küfür edenler var bakın devlet okullarına sizde adam akıllı eğitim labarutuvarları açın çalışma kitapları aldırın müzik öğretmeni için müzik aletlerini alın gitarını piyanosunu resim öğretmeni için güzel bir bir yer oluşturun materyalleri sağlayın Beden eğitimi öğretmeni ile bile bizim devlet okullarında sadece askerlik yat kalk sürün koş hadi takılın top oynayın.Olimpik sporlar için kaç düzenek var devlet okullarında sıfır<

Eğitim sistemin bir yanlışı daha eskiden Sınıflara örnek 4a 4b 4c denmesinin mantığı vardı akıllı öğrencileri ayırıp alara koyar geri kalanları durumlarına göre yaramazveya sorunları b ve c diye ayırılardı şimdi karma sisteme döndüler akıllısı sorunlusu yaramazı belalısı ile ders anlatmak zorunda kalan bir öğretmen düşünün hangi sınıfta daha iyi eğitim verir kendini geliştirmek öğrenmek için çabalayan her soruya cevap verebilmek için kendini geliştirmeye mecbur hissetiği bir sınıftamı yoksa yaramazlarla dolu bir sınfıta eğitimin kötü olmasının suçlusu öğretmen değiş aldıkları maaşı hak etmiyorlar.

Bende fabrikada çalışan bir insanım ama ben bundan yıllar sonra türkiyede dereceye bile girememiş tiplerin bırakın sınavda barajı bile geçememişş burası abartı olsun diye söylüyorum umarım gerçek olmaz doktor olduğu öğretmen olduğu mimar olduğu insanları görmek istemiyorum. Canımı koyun versen güdemicek insanlara emanet etmek istemiyorum.Böyle insanların yaptığı binalarda oturmak istemiyorum.ite kaka okumuş okulda kalmayı kaldıran sistemle torpille biryerlere gelmiş insanların ne doktor ne öğretmen nede mimar olmasınıgörmek istemiyorum. Ama görücez çünkü Sizler İsterseniz milyarlar kazanın asgari ücretle çocuklarınızı okula göndermeyin okusalarda asgari ücretliden az alıcaklar çocuklarda zaten bunu görüp okumak istemicekler.Siz istediğiniz kadar Okumasaydın kardeş diyin. Çok beğenmiyorsan bırakın işinizi diyin bu insanlara ama bu kafayla devam ederseniz ülkenin yaşancak hiçbir yanı kalmıcak.

Asgari ücretlide olsa okumamışta olsa beden gücüde kullansa Çalışanın emeğinin karşılığını alamadığı okuyanın sınavdan sınava koşup test kitaplarından yada kendini geliştirmek için kitap okuyan insanların karşılığını alamadığı ülkede ne iyi bir eğitim olur ne parasını versen bile özel hastenelerde iyi bir doktor bulucaksın nede özel kolejlerde okumuş öğretmen bulucaksın.Yeni nesil ben asgari ücretliyle aynı parayı alıcaksam ne öğretmen olurum diyecek ne doktor olurum diyecek.

Ben okumamak için inat eden öğretmenlerinden sürekli dayak yemiş biri olarak yazıyorum aklıma geldikçe bu öğretmenlerime küfreden biri olarak söylüyorum.İnsan kendi çocuğuna bile katlanmakta zorlanırken yaramazlıklarına bu insanlar akşama kadar senin benim çocuğumun hayatından güvenliğinden geleceklerinden sorumlular nasıl Doktorlara hayatımızı emanet ediyorsak çocuklarımızında geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlere okullarımıza sahip çıkın eğitim için illa milyarlar ödememize gerek yok devlet bu parayı devlet okullarına zaten verse herkes iyi bir eğitim alıcak.Öğretmeni doktoru dövüp asgari ücretliden az alsın diyerek cahil bir toplum yetiştirmek Bu insanların yıllarına emeklerine masraflarına yazıktır. Allah bile Peygamberimize ilk vahiysini Oku diye gönderirken Sizlere Kuranı kerimi anlamınıza ve öğrenmenizi sağlayan peygamberimizde bir öğretmendir hocadır hocalık bir şey öğretmektir Öğretmenliktir Peygamberimiz Allahın doğrularını nasıl öğrettiyse bize Peygamberimizde bir öğretmendir Hocadır. Kuranı kerimde bir kitaptır.

Atatürkte baş öğretmenimizdir İslamiyet bile ilk yıllarında iyi bir eğitimle en parlak dönemlerini nasıl yaşadıysa Cumhuriyetin ilk yıllarıda öyle.Eğitime Bilime değer verinki hepimiz iyi bir hayatı hak edelim.İnsanların dinden en uzaklaştığı dönem bu hükümetin dönemidir bu ülke ilk defa kriz görmüyor açlık görmüyor.Ama bu kadar yalanı bütün kurumların bütün değerlerin anlamsızlaştırılıp düşman haline getirildiği anlamlarının içi boşaltıldığı tek dönemdir.

• Yazı çok uzun olmuş, dikkatimi verip de tamamını okuyamadım. Bir de çok fazla matematik karıştırmışsınız pek anlamadım ama şu an mühendis olarak yapabileceğim hiçbir şeyi okumadan yapamazdım. Nitelikli işlerde çalışılmayacaksa yine okumak gereksiz derim ama doğru şekilde okuyup doğru fırsatları kullandıktan sonra okumanın boş olmadığını anlıyorsunuz.
  • Okumak bence hala geçerli

İyi mühendis 10,000 den az almıyor

İyi doktor 15-20 kazanıyor

İyi avukat 15-20 kazanıyor

Asgari ücretli 4250 lira

Bazi yerler 275 lira yol parası ve 500-600 yemek kartida beiryor

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt
    Okumanın boş Çocuklarımızı okula göndermenin Özellerde okutmanın bir anlamın pek olmadığı.

Ben de doktorum. Devlette maaşlar böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbertEinstein -- 16 Aralık 2021; 22:3:45 >

• çevren sağlamsa hukuk

gerçekten seviyorsan tıp

kafan çalışıyorsa kalburüstü mühendislikler okunur.

top tier iibf okunur.

gerisi cacık bence.

• AlbertEinstein kullanıcısına yanıt

Daha ne olsun iyi gene

• quote:

Orijinalden alıntı: AlbertEinstein

Ben de doktorum. Devlette maaşlar böyle.

ee nıye maasları beğenmıyonuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.